kari koca arasinda bu durum normal mi?

Evi abisinin üzerinden kendi üzerine alsın. Ne demek bana bir şey olursa eski karıma kalacak ? Çocuğa kalır ne alaka kadına kalsın ? Asıl abisinin üzerinde durdukça risk. Bu tarz hesaplar yapan insanlar sonunda sizi mağdur eder bence. Karı koca arasında olmamalı bunların hesabı bile, sizden para alması değil de üslubu yanlış. Borcu vardır, yarım edersiniz, isteyerek ama, ev nafakası 1.500 vereceksin ne demek ? Ben çok itici buldum bu durumu.
sadece ev nafakasi 1500 degil canim ayrica cocugub bakici parasi 500 daha vereceksin 2000 diyor.ben 4000 maas aliyorum

Evın nafakası ne demekkı ben anlamadım. Ayrıca vermek zorundasın dedıgı ıcın ben vermem gıcıklıga. O evde esınız olmadan kımse sızı oturtmaz bence kucukte olsa bı ev al kendıne esın bı guven vermedı bana eskı esıne evden pay vermemek ıcın tapuyu ustune almayan adam sıze verırmı bıde onun cocugu var. Tapuyu ustune alırsan oderım de yanı bı bosanma durumunda evde almamıs gozukup sızın verdıgınız parada heba olacak. Bu devırde kımseye guvenmeyın

sadece ev nafakasi 1500 degil canim ayrica cocugub bakici parasi 500 daha vereceksin 2000 diyor.ben 4000 maas aliyorum
Bu adam hala akillanmamış, ilk eşini de kendinden bezdirmiştir kadın da ayrılmak zorunda kalmıştır.
Bu adı üstünde evlilik, ticari bir ortaklık değil.
Bu adamdan bir nane olmaz çünkü bakış açısı insanı kendinden soğutacak derecede itici.
Size güvenmiyor evi başkasının üstüne yapıyor ama iş paraya gelince vereceksin diyor.
Sürekli para isteyerek geleceğinize yatırım yapmanızı engelliyor çünkü ayrılırsınız diye de ödü kopuyor.

Sahi siz bu adamda ne buldunuz ?

paraumrumda degil biliyor msuun canim.zoruma giden harac ister gibi mecbur vereceksij demesi.çocuğa bakici tuttuk yari parasini istiyor.oyuncak alindi 300 tlye yarisini istedi verdim bende
yeri gelir 2000 yeri gelir tum maasimi veririm.ama o olasi bir ayrilik durumubda yarisini almayayim diye evi kendi ustune yapmiyor

Bu konuda haklısın. Eşinin tavrı çok rahatsız edici. Valla Allah yardımcın olsun, artık bir karar verip geleceğini ona göre şekilllendireceksin...

Bende eşime her ay bir miktar veririm, ama eve gene harcama yaparım.
Biz evliyiz ve o evi geçindirmek ikimizin işi.
Eşinizin sizden para istemesi anormal değil.
Bütün mesajları okumadım ama buradakı kadınların çoğu, benim param benim param senin paran yine benim param modunda. Yok kadını erkek bakmak zorundaymış, kadın çalışınca kendine harcamalıymış falan filancılar dolar buraya artık.

Ben evlilikte de eşitlikten yanayım. Çalışıyorsam tabiki o eve maddi destek vermem gerekiyor. Adam enayi mi çalışıp hem evi geçindirsin hem de çalışan karısının ihtiyaçlarını karşılasın.

Ben olsam 1 lira vermez, yapabildiğim kadar birikimi yapar, ev alır yada alamasam da kendimi garantiye alır, o adamı boşardım.
Evlilik mi, kiracı- ev sahibi sözleşmesi mi nedir ya bu?
Benim eşim hala işsiz adam benden 1 lira bile istemedi.
Konuyu nereden tutarsam tutayım elimde kalıyor.

Bende eşime her ay bir miktar veririm, ama eve gene harcama yaparım.
Biz evliyiz ve o evi geçindirmek ikimizin işi.
Eşinizin sizden para istemesi anormal değil.
Bütün mesajları okumadım ama buradakı kadınların çoğu, benim param benim param senin paran yine benim param modunda. Yok kadını erkek bakmak zorundaymış, kadın çalışınca kendine harcamalıymış falan filancılar dolar buraya artık.

Ben evlilikte de eşitlikten yanayım. Çalışıyorsam tabiki o eve maddi destek vermem gerekiyor. Adam enayi mi çalışıp hem evi geçindirsin hem de çalışan karısının ihtiyaçlarını karşılasın.
peki 1500 vermek zorundasin arti cocuk bakici parasi vereceksin demesi demesi diyorrum bunlari demesi normal mi ben demiyorum ki eve harcama yapmam.sen yap benim param bana kalsin.ayrılık durumda ben hak istemeyim diye evi ustune almamasi normal mi?

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?

ben evlenirken ona 20 bin tl degerinde altinimi verdin.bozdurup eve esya aldik.elimdeki o kadardı.daha olsa daha verirdim.borc oduyor ev borcu diye ondan tek bisey istemedigim gibi.altinlarimi da verdim....ac gozlu guvenilmez fesat ben degilim.nefret ediyorum onun sen fesatsin.icin disin kotuluk laflarindan.s....z

Fesat olan içi dışı kötülük olan asıl kendisi. İlk eşi akıllı kadınmış. Size tersini demiyorum yanlış anlamayın. Ama 18 yıl evli kalıp boşanmış bir kadın olarak her zaman derim çok istisnai durumlar hariç kadın kolay kolay boşanmaz. O yüzden büyük konuşmayayım ama ömür boyu bekar kalırım ama boşanmış bir erkekle evlenmem. Tecrübelerime dayanarak benim hayat görüşüm bu yönde. Adam özür dileyerek yazıyorum, teşbihte hata olmaz derler “”deveden ne kıl koparsam kardır”” derdinde gibi geldi bana.

Her ay 1500 lira veriyor olmaniz normal. Tek sorun esinizin kaba uslubu. Bunu istemenin milyon tane guzel yolu varken “vermek zorundasin” dedigi icin zorunuza gider hakli olarak. Yoksa siz de calisiyorsunuz,afedersiniz esek degilseniz elbet evin gecimine katkida bulunacaksiniz. Zaten siz de aksini soylememissiniz aralardaki gordugum yorumlarinizda.

Benim de annem babamin ikinci esiydi. Babamin ilk evliliginden iki kizi vardi. Annem kendisine ayri bir ev almisti ve icinde hep beraber yasiyorduk. Babamin vefatindan sonra babamin kendi cabasiyla kendi uzerine aldigi evi bolusuldu. Annemin evi annemde kaldi yine. Ama tabi bizimkiler 83 yilinda evlenmisti,evlerin alinis tarihi de 92 ve 95 yillariydi. o zamanin gecerliligi olan kanunlari Baskaydi bu yuzden. Sizdeki durumu nasil cozeceginizi avukat arkadaslar aciklayabilir. Ya da alacaginiz evi kendi cocugunuzun uzerine yapabilirsiniz. Bizde annemin tum banka hesaplari benim uzerimeydi mesela. Annemle babam bu sekilde onlem almisti.

Aynı benim kocamda böyle sürekli tüm giderlerin yarısını karşılamak zorunda olduğumu söyler hep para ister verdikten sonra bana kalan miktara bile karışır calismazsam çok calismak zorunda kalıyormuş (acayip tembel) enayimiymis?! 8 yıldır böyle hem para vericem he yemeğini temizligini camasirini cocuga yetisicem hem.kadinlik yapicam her ihtiyacımi kendim karsilicam böyle

bana garip gelmedi ya,

sizin kendinize ait ev alma isteginiz cok cok normal ve olmasi gereken.

esinizin de maasinizin yarisini istemesi hakkaniyetli bence,
ben ve esim maaslarimizin tamamini harciyoruz yeri geliyor ev icin, gecinmek zor cunku.

Evin temizliği, yemeği, çocuk bakımı kimde. Ev giderleri ortaksa bütün işler de ortak yapılır bana göre. Ben kadının maaşının kadına kalması taraftarıyım ben vermiyorum hiç maaştan ama evin sorumluluğu da bana ait temizlikçi kadının ayarlanması, evin idaresi vb.. bunu hiç konusmadık ama gizli Bi anlaşma gibi aramızda

Maaşı sizin aldığınızın iki katı olmasına rağmen Her ay zorundasın diyerek 1500₺ sizden isterken utanmıyo mu ya 😤

peki 1500 vermek zorundasin arti cocuk bakici parasi vereceksin demesi demesi diyorrum bunlari demesi normal mi ben demiyorum ki eve harcama yapmam.sen yap benim param bana kalsin.ayrılık durumda ben hak istemeyim diye evi ustune almamasi normal mi?
Bu kadar hesap ve güvensizlikle sağlıklı bir evlilikte olmaz eşinizle aranızda sıcaklık ve güven de.

Back
X