kari koca arasinda bu durum normal mi?

Evlilik iyi gunde kotu gunde hastalikta saglikta diye biliyorum
Evet haklsiniz .baba 2 yıl yatarken 1 haftaçık gelip babaya bakıp teyzem de bir nefes alabilirdi.bunj sizle tartışamam..ve o çocuklara teyzemin de emeği vardı kızlar 15 16 yasinďayken yerdim bile etmeden yiyip içerlerdi..ve eniştem hastalanınca annelerine gittiler yoksahep teyzemlerdeydiler

Evet haklsiniz .baba 2 yıl yatarken 1 haftaçık gelip babaya bakıp teyzem de bir nefes alabilirdi.bunj sizle tartışamam..ve o çocuklara teyzemin de emeği vardı kızlar 15 16 yasinďayken yerdim bile etmeden yiyip içerlerdi..ve eniştem hastalanınca annelerine gittiler yoksahep teyzemlerdeydiler
Eee acik yureklilikle ve vicdanen ayrica kanunen esit ve adil bir miras dagitimi oldu mu

ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.

kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.

ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.

tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.

bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?

ben evlenirken ona 20 bin tl degerinde altinimi verdin.bozdurup eve esya aldik.elimdeki o kadardı.daha olsa daha verirdim.borc oduyor ev borcu diye ondan tek bisey istemedigim gibi.altinlarimi da verdim....ac gozlu guvenilmez fesat ben degilim.nefret ediyorum onun sen fesatsin.icin disin kotuluk laflarindan.s....z
2 yıldır evliyim kazançta, harcamada, birikimde ortak senin maaşından şu kadar benim maaşımdan bu kadar tavrı olmadı hiç maaşlar alınır borçlar, faturalar, ödenir evin ihtiyacı için olan para ayrılır gerisi birikir, senin paran benim param olayına karşıyım evlilikte.

yani evin giderlerinin ortak olmasi dogal bence, ama ayni sekilde eslere kalan paraninda ayni oranda olmasi lazim. bizde gelen tüm para ayni hesaba gelir giderleri hepsi o hesapdan gider birikim ortak baska bir hesapta toplanir aldigimiz harcliklar ayni miktarda olur (istisnalar oluyor elbette). ama sizin esiniz hem sizden mal kaciriyor evi üzerine almayarak, hemde sizden parayi zorla aliyor. ev nafakasi degil sizin verdiginiz, eski karisinin nafakasini veriyorsunuz gayet acik.

Eski sevgilim (bana gore ciddi bir ilişkiydi aileler tanışıyordu) benden her ay 500 tl aliyordu düğün için masraflara katkı olsun diye. Birikim hesabı açıp oraya atıyordu paraları. Ona para vericem diye ac kaliyordum resmen. Sonra bir gün çok kötü kavga ettik. Bir hafta konuşmadık. O bir haftada hesaptaki bütün parayı çekip üstüne de az kredi çekip kendine araba almış. :D Bu olaydan çok degil bir süre sonra ayrıldık. Şimdi o arabaya eşi biniyor :D Yani benim hayattan aldığım ders erkek milletine asla fazla fedakar olma. Verme 1500 fln boşarsa boşasın. Bakalım ne oluyor.

bosanmayi dusnuyorum
O kendi icin hatta abisi icin birikim yapicak siz kalan maasinizla ev alip kendi cocugunuzun gelecgne yatirim yapcaksaniz zaten onun ne isi var hayatinizda. Bosanirsaniz hem ondan da alirsnz nafaka. Kendi ailesini dusunmeyen biri nasil koca olur ki. Ilerde kizida sizin oglunuzda abisinin vicdaninami kalcaksnz? Belki abiside oldu ve cocuklari karisi kotu cikti size vermediler olcak ismi

ben de tam olarak boyle düşünüyorum canim.benimsenmedim.acaba suc bende miydi.belki daha cok cabalasam veya daha cok param olsaydi benimserdi :KK43:
Kendinizi suçlamayın problem evlilik olayını ticarete döken eşinizde. Eşinizle oturup burada anlattığınız endişelerinizi masaya dökmeniz lazım.
Kendi hala evi kendi üstüne yapmamakta, sizden nafaka parasını almakta ve ev işine yardım etmemekte diretiyorsa da yollarınızı ayırın, bu sefer sizinle birlikte olan çocuğunuz için nafaka ödesin dursun. Kendisi çok seviyor ya nafaka hesaplarını artık rüyasında da nafaka diye sayıklasın dursun.

Kendinizi suçlamayın problem evlilik olayını ticarete döken eşinizde. Eşinizle oturup burada anlattığınız endişelerinizi masaya dökmeniz lazım.
Kendi hala evi kendi üstüne yapmamakta, sizden nafaka parasını almakta ve ev işine yardım etmemekte diretiyorsa da yollarınızı ayırın, bu sefer sizinle birlikte olan çocuğunuz için nafaka ödesin dursun. Kendisi çok seviyor ya nafaka hesaplarını artık rüyasında da nafaka diye sayıklasın dursun.
ben abartmiyorum degil mi canim.anlatamiyorum aslinda.sorunum para vermek degil.sadece guvende hissetmiyorum.sicaklik samimiyet hissetmiyorum

ben de tam olarak boyle düşünüyorum canim.benimsenmedim.acaba suc bende miydi.belki daha cok cabalasam veya daha cok param olsaydi benimserdi :KK43:

yok kesinlikle benimsemezdi, agzinla kus tutsan altin yumurtlayan tavugun olsa hep daha fazlasini isterdi. yazik etmissin kendine

ben abartmiyorum degil mi canim.anlatamiyorum aslinda.sorunum para vermek degil.sadece guvende hissetmiyorum.sicaklik samimiyet hissetmiyorum
Sizin istekleriniz normal bir evlilikte, aile yapısında olması gereken şeyler. Eşiniz sizi kullanıyor bunu yapmasına izin vermeyin.

ben de tam olarak boyle düşünüyorum canim.benimsenmedim.acaba suc bende miydi.belki daha cok cabalasam veya daha cok param olsaydi benimserdi :(
Daha cok para kazanmayla alakasi yok , esinizle alakasi var. Ve bunu acikca tekrar konusun.misal 4000 maasinizi varsa. 1000 ev icin ayiriyorum , 1000 kendim icin , 2000 ayri bir ev icin butce yapmayi planliyorum , dersin.500 de zorla ver diyecek hali yok heralde .
Ben calismiyorum. Esim calisirsan maasini sen harcarcin. Calismazsan sen bilirsin diyor. Ben calisirsam eve katkida bulunurum zaten. Aramizda hesap yok .
Esinizin iyi bir maasi varken sizden bu sekilde talep etmesi yanlis.

Bu şekilde eşinizin yanında hiçbir kadın durmaz. Kaç defa evlenirse evlensin. Evliliği temelinden sarsacak bir davranış bu.

Bu şekilde eşinizin yanında hiçbir kadın durmaz. Kaç defa evlenirse evlensin. Evliliği temelinden sarsacak bir davranış bu.
zaten acik acik da sana guvenmiyorum dedi.hep aaka yollu ben ölsem sevinirsin ev araba sana kalir diye diyor.nasil kalacaksa abisinin üstüne olan ev

zaten acik acik da sana guvenmiyorum dedi.hep aaka yollu ben ölsem sevinirsin ev araba sana kalir diye diyor.nasil kalacaksa abisinin üstüne olan ev
Yahu niye sevineyim de sende. Oldugunde sevinecek olsam ,seninle niye evlendim.
Ev araba onemli ama senden. ve ailemden onemli degil de. Ev gelecegimiz icin önemli de.

Back
X