Kari koca ilişkisi bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çocuğum 4 yaşında kreşe başlayacak diye bir zorunluluk yok ki. Oğlum 27 aylık başladı kreşe. Mecburdum, bakıcı bulamadım. Tabii ki çocukların kreşe 3-4 yaş civarı başlaması daha iyi ama şartlar iyi değilse yapacak bir şey de yok. E senin de şartların ortada. Bence bir kez daha düşün. Madde bağımlısı insanlar düzelmez çünkü.

Size ve çocuğunuza çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. 14 yaşında başlamış dediniz. Şuan kaç yasında? Nasıl çalışıyor? Birde sizden sakladımı evlenirken madde bağımlısı olduğunu? Yoksa bilerek mi evlendiniz?

buna ragmen aileniz ottur evinde diyor öyle mi? hic mi demiyorlar adam kafayi bulurda torunuma kizima zarar verir diye. bence bu durumda hic durmayin o evde ailenizede eger sizi kabul etmeyeceklerse kadin siginmaya gideceginizi söyleyin

bence yaramayacak karpuz senin adına üzüldüm.... bu şekilde olmak seni daha çok yıpratacak.... bence biraz uzaklaşın... olacaksa olur olmayacaksa her türlü olmayacak ama böyle üzülürsün

Yatakları ayırmak başlı başına bi soğukluk getirir evliliğinize bence işe burdan başlamamalıydınız. Nasıl düzeltiriz yoluna gidilmeli

Anaokuluna başlayınca daha zor, yani kreş gibi değil zaten yarım gün oluyor. Aktivitesi, ödevi, beslenmesi vs olacak. Sizin çalışmak için en rahat döneminiz bu zaman. Ailenizi ikna edin. Bile bile nasıl sizi orada tutabiliyorlar anlamadım. Bir de eşin o halde nasıl çalışıyor? Onlara nasıl para buluyor? Size bakabiliyor mu? Umarım en kısa zamanda kurtulursunuz.

Beni k.braderimle ex eltim çocukları 2 yaşındaydı biraz büyüyene kadar öyle takılalım dediler. 2 yıl kadar o şekilde devam ettiler ve sonuç; K.brader eltiyi defalarca aldattı, evde sorumsuzlukla ilgili kavgalar aldı başını gitti, en sonunda eltim başka bir adama aşık oldu (k.brader hala bilmiyor), sonunda birbirlerini öldürmekle falan tehdit ederek boşandılar. Şu an çocukları 6 yaşında psikolojisi mahfolmuş durumda (kekelemeye falan başladı çocuk), çocuk için bile görüşmüyorlar eltimin annesiyle iletişim kuruyor k.brader, birbirlerinden nefret ediyorlar, k.brader başkasıyla evlendi. Bence zorlamayın bu kadar ilişkileri, çocuk için dediğiniz hiçbirşeyin çocuğa zararından başka birşeyi olmuyor. İnceldiği yerden koparın ve sağlıklı hayatlar yaşayın ki çocuğunuz da sağlıklı olsun.

Bu adam bu haldeyken geçimi nasıl sağlıyor ?
Şimdi boşanmayı kabul etmeyen sizin değiminizle size bağımlı olan adam için 2 sene sonra ne değişicek? Karı koca hayatımız olmayacak kısmı işlemez aynı evin içinde mümkün değil. Destek bulabuldiğiniz kimse yok mu çevrenizde?
Çok zor bir durum madde bağımlılığı. Daha kapsamlı bir tedaviye ikna etseniz? Böyle istese de yarıda bırakamayacağı?

14 yaşında başladı demişsiniz, evlenmeden önce madde bağımlılığından haberiniz yokmuydu?
Hadi anlamadınız anne olmadan öncede mi bilmiyordunuz?
Madde bağımlısı bir eşi olduğu halde, otur evinde diyebilen nasıl bir aileye sahipsiniz?

Gerçekten durumunuza üzüldüm, ama şu anda 2 yaşında olan çocuğun 4 yaşına geldiğinde evini, babayı, evliliğinizi hatırlayacak, yeni düzene uyum sağlaması daha zor olacak. Hatta sırf kızım babasını özledi diye vicdan muhasebesi yapacak, belki kararırınızdan vazgeçeceksiniz. Şu yaşlar en azından bu problemi yaşamanıza sebep olmaz.

Ailenize inanılmaz şaşırdım, madde bağımlısı bir adamın yanında evladım 10 çocukluda olsa, hayatta büyük hatalarda yapmış olsa bırakmam, kıyamam, hayatından endişelenirim. Çaresizim demeyin lütfen inanın 4 yaşına geldiğinde yine çaresiz hissedeceksiniz. Aileniz kabul etmiyorsa kadın sığınma evini neden değerlendirmiyorsunuz? Eğitim durumunuz ne, bir kreşin mutfak temizlik birimlerinde iş bulup çocuğunuzu yanınızda tutabilirsiniz. İsteyince yaparsınız gerçekten ama 2 yıl o evde, her an ne olabilir düşüncesiyle, bu bunalımla yaşamayın. İnanın 2 yıl sonrada başka bahaneler bulacaksınız.

Benim annem gibisiniz aynı. Çaresiz olduğunuza öyle inanmışsınız ki. Yazdıklarınızı okurken sinirlerim bozuldu. Alkolik babamdan boşanması için yalvarırdım anneme o da hep babamın bize zarar vereceğinden korktuğunu söylerdi. Ki bu haklı bir endişeydi aslında ama yine de ben anlayamazdım 7 8 yaşlarındaydım. Siz de çocuğum küçük diye bahane buluyorsunuz, psikolojik şiddete maruz kalıp sindirildiğinizi düşündüm.
Çocuğunuzun hafızasında bu günler yer etmeden boşanmalısınız bence. Zararı yok diyorsunuz, benim annem de alkolik babam için yıllarca kızıma zararı yok diyip durdu, uzun yıllar babam bana el kaldırmadı zaten ama en son gece yarısı bıçakla beni evden kovalıyordu babam. Yani can güvenliğinizden de emin olmayın. Belki çok kötü biri gibi görüneceğim ama boşanamıyorsanız bence polise ihbar edin. Kendinize acıyıp bahane bulmayı da bırakın. Çaresiz falan değilsiniz.

Tek tek alintilamayacagim. Ailemin suan istememe nedini abimle yengem ust katinda oturuyorlar.ikiside cirkef belki tasinirlar 2.3 aya baska sehire. Annem bana diyorki. Sana karismiyorsa sende sesini etme kavga etme çocuğun birwz büyüyünce ben bakarım sen çalışırsin. Simdi gelirsen.. Abin yengen gun gelecek ben bile sana huzur vermicem. Suan senin derdin 1 ken 10 kisi yaparsin. Sesini etme bi sure otur evinde bugün yarın geberir diyor

14 yaşında basladi evet suan 29 yasinda. Onunla tanistigimda 16 yaslarindaydim sevdim sevildim bugune kadar kimseden görmediğim degeri ondan gordum. Benim oldugim sehire gelip gözümün önünde hastaneue yatti tedavi oldu ben toyddum cahildilm bikere tedavi oldi bidaha yapmaz diye düşündüm. Ailem hatta sulalem karşı cikti evliligimize yasaklar tatli gelir ya insana onlar yasaladikca biz dahada bağlandik. Abim ondan ayrilmazsan seni öldürürum dedi hatta cekmecede satir aramaya gitti yinede ayrilmicam dedim. Oyle boyle nişanlandık 3 yil nisanli kaldik. Evliliğimzin ilk yillari hersey masal gibiysi kullanmiyorduda bi kac kez farklo bisi almıştı ama o aldigo sey digerleri gibi değildi. Şiddetle karşı cikan ailem dahi torun istedi 20 yaslarindaydim kv bana sureklo cocuk yokmu diye sorardi zaten 3 ay sonra hamile oldigimi ogrendim (hicbizaman pisman olmadim cocugumdan iyiki olmus o benim umudum eger o olmasaydi ben simdi bu dunyada olmayabilirdim bile hep bakmam gereken sorumluluğum var annesiz kalamaz o dedim kendi kendime. Eger ben kendime zarar verseydim bencillik ederdim sadece kendjmk dusunmis olurdim oyuzden vermedim aksine guclendim)

Eş calisiyor babasinin yaninda gunluk para veriyor bana 50.60 bazen 70. Yani bize bakıyor

Hiçbir şekilde madde tedavisine yaklaşmıyor mu ?

Madem her çareyi denediniz , öyleyse bunu da deneyin bakalım bir süre.

Ancak ne kadar susabilirsiniz bilmiyorum. Para biriktirmenin her yolunu deneyin. Evden yemek yapma işini de araştırın . Boncuk işleme, şeker yapma v.s

O gelip gelmez odanıza kapanmayın derim.

Normal akisiniza devam edin. Kahve yapın, oturun, TV.açın .

Böyle olmaz çünkü.

Tedaviye heo yaklasti. Olduda. Ama cip etkisi bitince yine basladi. Suan 600 tl sadece birimim var annemde. Biriktirmeye devam ediyorum. Evde tutun sarma isi yapiyorum. Oglum beni ugrastirmasa günlük 50 tl de cikaririm ama suan sadece 25.yada 30 tl cikarabiliyrm

Bence paranı annende tutma bankada bir hesap aç oraya koy canım. Ailen çok güvenilir gelmedi bana.

Eş calisiyor babasinin yaninda gunluk para veriyor bana 50.60 bazen 70. Yani bize bakıyor
bu kullandığı maddeyi belediye mi dağıtıyor kardeşim? Yani anneni de anlamak mümkün değil benim annem dünyanın en naif kadınıdır ama ben madde bağımlısı bi adamla 1 gün aynı evde kalmak istesem saçlarımdan sürkleyerek beni yanına alırdı. Bir işe girip çalışmayı düşünüyor musun?

Düşünüyorum ama suan oyle bi imkanim yok. Annemle abim altli ustlu oturuyor abimde bu isin içinde. Bikac ay sonra belki tasinir abimler. Ben simdi kocadan kacarken annemdede huzur bulmucamki. Abim 1 yildir birakti. Ama bu bidaha kullanmayacagi anlamina gelmiyor. Anneminde haklo sebebleri var kendince. Ben onada kizamiyorum artik. Es bana cocga zarar vermiyor. Oyuzden annemin ici rahat. Asil annem boşanirsam gozu doner diye korkuyor

Yok canim annem asla parami yemez üstüne o bana verir para. Guveniyorim o konuda

Paranı yiyecek diye söylemedim aslında
Allah korusun bir sorun yaşarsan acilen çıkıp gitmek zorunda kalırsan filan annen sırf seni orada tutmak için paranı vermeyebilir.
Çünkü çok doğru değil onun da davranışı.
Ben senin çektiğin sıkıntılardan dolayı hiç doğru düşünmediğine inanıyorum canım. Annen de neden bilmem ama öyle.
Benden sana tavsiye paranı kendi hesabında tut ki, istediğin zaman çekebilesin.

Haklisin ama biraz daha biriksin sonra isticem suan zaten 600 cok az bi para

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…