Karı koca maaşı olanlar fikir verin

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
Eşiniz de siz de meslek sahibiyseniz harcamaları nasıl yapıyosunuz ? Kira faturalar yakıt mutfak masrafları gibi zorunlu ihtiyaçları nasıl karşılamak doğru olan? Bu konuda ufak bi tartışma yaşadık Fikirlerinize ihtiyacım var

Bu pazartesi işe geri dönüyorum ben de.
Eskiden de benim kazandıgım mutfaga ve benim özel ihtiyaclarıma giderdi.
Esiminki geri kalan herşeye:KK53:

Biz önce eşimin maaşını harcadık, gerekmedikçe benimkine hiç dokunmadık, yetişemeyince harcadık benden.
Gelirimiz tek yerde birikmiş oldu.

Şimdi benim tüm maaşım krediye gidiyor, kredi bittiğinde yine aynı sistem benimki birikir, eşiminki harcanır.

Öyle mutfak sende, fatura bende yapmadık hiç.

Bizde de ilk aylarda benim maaştan kirayı oduyorduk geri taksitleri faturaları esim hallediyordu ben de geri kalan parayı ister harcıyordum ister biriktiriyordum.
Simdi taksitler bitti şükür maaş günleri eşime diyorum hesapta su kadar para var sana ne kadar göndereyim? O da bir miktar söylüyor ben de gönderiyorum ya da bazen gerek yok diyor ben de ya kendim harcıyorum ya da biriktiriyorum.

Tavsiyem şu asla benim param senin paran benim borcum senin borcuna girmeyin. Siz evliyseniz maaş da borç da ortaktır, para mevzularının huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin :)

Esimin maasini direk bankaya ortak hesaba yatiriyoruz benimkini yiyoruzzz :)))

Sana tavsiyem faturalar sen, mutfak ben gibi yollara gitmeyin. Her ay başında alın bordrolarınızı artık o maaş senin veya kocanızın değil; evinizin geliri. Maaşları toplayıp giderleri ve harçlıklarınızı düşersiniz. Kalan olursa biriktirirsiniz.
Masrafları toplam gelirin tümünden düşün. Masrafların bazısını biriniz bazısını diğeriniz karşılarsa muğlaklık olur ve bu da zamanla sinir harbi ve çatışmalara yol açabilir. Bundan sakınınız.

Eşiniz de siz de meslek sahibiyseniz harcamaları nasıl yapıyosunuz ? Kira faturalar yakıt mutfak masrafları gibi zorunlu ihtiyaçları nasıl karşılamak doğru olan? Bu konuda ufak bi tartışma yaşadık Fikirlerinize ihtiyacım var

Bence eşin harcamaları ödesin senin maaş da ev araba tatil vs için biriksin bi kenarda.. birikince de ortak bi kararla değerlendirin.. siz ne konuda anlaşamıyorsunuz?

Bence eşin harcamaları ödesin senin maaş da ev araba tatil vs için biriksin bi kenarda.. birikince de ortak bi kararla değerlendirin.. siz ne konuda anlaşamıyorsunuz?
Anlaşamamak değil Bugün laf arasında hiç paran varmı diye sormuyosun dedi Çoğu harcamalar onun maaşıyla yapılıyor ama ben de harcıyorum Kalanı da ikimiz adına biriktiriyorum Böyle demesine üzüldüm belki de bir düzenleme yapmalıyız

İkı maaşta her ay ortak hesaba gelir 1 kuruş ayırmadan. Ortak tan bütün giderler harcanır kalan da birikir. Kim ne ihtiyacı varsa kendi parasından değil bizim paramızdan harcar

Anlaşamamak değil Bugün laf arasında hiç paran varmı diye sormuyosun dedi Çoğu harcamalar onun maaşıyla yapılıyor ama ben de harcıyorum Kalanı da ikimiz adına biriktiriyorum Böyle demesine üzüldüm belki de bir düzenleme yapmalıyız

Düzenleme yapsan da bu sefer iki tarafın da birikim yapması gerekecek yani her yol aynı kapıya çıkıyor aslında hatta erkekler biriktirme konusunda daha beceriksiz olduğu için daha bile az birikir farklı bir yol denerseniz.. bence çok kafaya takmayın birikiminizle ortak bir şey aldığınız zaman eşiniz iyiki böyle yapmışız der ama şu anda anlayamıyor.. anlayışlı bir şekilde durumu açıklayıp sıkıştığında sizden istemesini söyleyin bence yeterli

Back
X