Anladım. Sizin tabirinizle "asılmış" olması, hiç rahatsız etmemiş aksi gibi hoşunuza gitmiş. Eleştirilmek ve kusur bulunmuş olmak rahatsız etmiş. Neden asıl derdinizi, anlatmak yerine satır aralarına sıkıştırmışsınız ki? Tepki almamak için mi? Bence acilen terapiye ihtiyacınız var. En azından kendinizle barışmak için bunu yapın. Ayrıca bu sebepten okulu değiştirmek istediğinize de hiç inanmadım. Madem kusurlarınızın görünmesi sizi bu kadar rahatsız etti, sadece hocanızı değiştirmeniz çok daha kolay bir çözüm. Daha zor ama çok daha faydalı bir çözüm de "kendinizi değiştirmek". Bunu yaparsanız benzer sorunlar, sorun olmaktan çıkar ve emin olun daha önemli şeylerle ilgilenmek için de daha fazla zamanınız olur...
dış görünüşünüz hakkında mı eleştiri yaptı? ne dedi?
ben: nasıl yani? hangi detaylar? ne demek oluyor bu? çirkinim anlamına mı geliyor? nereler kusurlu?
Baştan sona okudum da... Tepkiler nasıl da değişmiş "haklı olarak"...
Arkadaşlara katılıyorum. Hocanın size olan ilgisinden çok bulduğu kusurlara tahammül edememişsiniz gibi geldi bana da.
Üstelik şu attığınız:
Mesajda bile o kadar belli ediyorsunuz ki tavrınızı. Madem çok rahatsızsınız(!) size ne bulduğu kusurlardan, detaylardan? Kendiniz zarf atıyorsunuz zaten "çirkin miyim?" diyerek. E bu noktada da bize laf düşmez...
birkaç gün önce bir konu açmıştım buraya piyano hocam günaydın mesajları atıyor bu ne anlama gelir diye.
zaten rahatsız olduğum bir meseleydi.
diğer arkadaşlarımla konuştum, "bize de atıyor o herkese atar. ....hocanın huyu bu" dediler
hocaya söyledim ....(karısının adı) benim öğrencilerle iletişimimi destekler, asla yanlış anlamaz dedi.
ben de güvenip hocam size de günaydın dedim.
taa ki bugün öğlene kadar.
mesaj sıralaması şöyle
hoca: provaya gelerek beni çok mutlu ettin. allah bu kalpleri bize dost kazanalım diye vermiş.
ben: böyle düşündüğünüze sevindim, evet dostlar önemlidir:)
hoca: güzelliğinin kusursuzluğunu bozan detaylar var, ama seni asla dış görünüşün için sevmedim ben. ben senin o gizemli ve soğuk havanı sevdim.
ben: nasıl yani? hangi detaylar? ne demek oluyor bu? çirkinim anlamına mı geliyor? nereler kusurlu?
hoca: yo hayır çok çok güzelsin
hoca: hatta eşimden daha güzel olduğunu söyleyebilirim. ama biraz kilo vermen gerek, yüzüne çok fondöten sürüyorsun,
hoca: bir de üst dudakların daha kalın olabilir botoks yaptırmayı deneyebilirsin.
yazarken bile geriliyorum.
Peki bişey sorabilirmiyim size kusur bulan insan nasıl biri?
Onun hiç kusuru yokmu?
Bence böyle bi insanın bulduğu kusur hiç önemli olmamalı...
malesef kendisi çok yakışıklı. hatta sürekli allah beni tam yaratmış diye espri yapıp duruyor. kızlar da ay çok şekersiniz hocaam hihihi havasında
okulu değiştirmeyi düşünmedim tabi ki de. sadece okulun akustik salonunda yapılan sözleşmeli müzik dersi yerine, okula yakın başka bir sanat merkezine katılacağım. okuduğum bölümün piyanoyla ilgisi yok.
asılmasının hoşuma gittiği falan yok. ama evet kusur bulunması beni daha çok rahatsız etti. kendinizi benim yerime koyun anlarsınız.
ne yapacağıma karar verdim zaten.
bende milim milim kusur bulmaya çalışan bir hocayla rahat çalışamayacağımı söyledim anneme, ders yerini değiştirmeye karar verdik.
yakın arkadaşıma sadece asılma kısmını söyledim, kg ve dudak kısmını söylemedim, beni üzen zaafları deşifre etmek istemiyorum şimdilik.
asılma sorun çözüldü.
şimdi geriye elimde büyüteçli aynamla ben kaldık.
Hayret bir şeysiniz ya...
Size tamamen iyi şeyler söylediğinde bile rahatsız olmanız gerekmez mi...?!
Onca şeyin arasında buna mı takıldınız yani...
Adamın bu lafı sizi niye bu kadar deşti anlamadım(!).
İyi laflar ederken bu kadar rahatsız olmadınız, biraz aksi şey söyleyince dudak inceler hale geldiniz...
Yapılacak şey çok basit. Ama yapmıyorsunuz.
Ben şu anlattıklarınızdan diğer öğrencilerin olduğu gibi sizinde ona karşı hayranlığınızın olduğunu sezdim...
birkaç gün önce bir konu açmıştım buraya piyano hocam günaydın mesajları atıyor bu ne anlama gelir diye.
zaten rahatsız olduğum bir meseleydi.
diğer arkadaşlarımla konuştum, "bize de atıyor o herkese atar. ....hocanın huyu bu" dediler
hocaya söyledim ....(karısının adı) benim öğrencilerle iletişimimi destekler, asla yanlış anlamaz dedi.
ben de güvenip hocam size de günaydın dedim.
taa ki bugün öğlene kadar.
mesaj sıralaması şöyle
hoca: provaya gelerek beni çok mutlu ettin. allah bu kalpleri bize dost kazanalım diye vermiş.
ben: böyle düşündüğünüze sevindim, evet dostlar önemlidir:)
hoca: güzelliğinin kusursuzluğunu bozan detaylar var, ama seni asla dış görünüşün için sevmedim ben. ben senin o gizemli ve soğuk havanı sevdim.
hoca: yo hayır çok çok güzelsin
hoca: hatta eşimden daha güzel olduğunu söyleyebilirim. ama biraz kilo vermen gerek, yüzüne çok fondöten sürüyorsun,
hoca: bir de üst dudakların daha kalın olabilir botoks yaptırmayı deneyebilirsin.
yazarken bile geriliyorum.
sen sormuşsun hoca cevap vermiş
bu kadar cevap hakkı verecek şekilde konuşmayabilirdin
bu diyaloğun gidişatını belirlemek senin elinde olan bişey sonuçta
ben taciz kısmına takıldım sen dudaklarım ince kilolu da değilim kısmına
asıl sorun bunlar değil bence ama senin için sorun yoksa
bişey diyemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?