- 22 Mayıs 2012
- 10.999
- 30.546
- 798
- Konu Sahibi BenKendimeYeterim
-
Sivri dilden de ziyade çok net bir dil gerektiğini düşünüyorum hala anlamıyorlarsa mesafe koymak en iyisi bence. Yüz göz olup sinirleri daha da hoplatmadan.Aynen öyle demek ki daha sivri dilli olmak gerekiyor sivriyse sivri ben ılımlı oldukça herkes kendini ahlak bekcisi sanıyor sanki ben ahlaksızim da
Aynen ki yillarca calismis bir kadinim kendi isimi kendim ceviririm ona ragmen ben bilmem siz bilirsiniz bekleniyorYani sizin kendi beyniniz yok muymuş, kendi iyiliğinizi düşünemiyormuşsunuz?? Yetişkin insansınız, üstelik 2 çocuğun annesisiniz bence istemiyorum kes diyin kibarlığı bırakın.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Hadsiz insanlar onlar sizi idare etmeye çalışsın sizin acınız varkaç yaşında çocuklarınız? Allah yardımcınız olsun inşallah herşey sizin için çok kolay olsun bundan
İyiki uzaklar boşverin,başınız ağrımaz.Derdinizi anlayıp teselli etmeyen arkadaşta olmasın zaten.Size sizden başkası güç veremez,zor zamanlar güçlü karakterleri yaratır derlerZaten arkadaş çevremiz komşularım herkes tek tek uzaklaştı yakın cevre kaldi onlarda mudahele durumunda
Sakın kontrolü verme ve bırakma kimseye,sonradan toparlaması çok zor olurAynen ki yillarca calismis bir kadinim kendi isimi kendim ceviririm ona ragmen ben bilmem siz bilirsiniz bekleniyor
Gerçekten iyiliğini düşünseler serbest bırakırlardı. Bu iyilik değil,kesinlikle olamaz.Alttan almanı gerektiren bir durum yok arkadaşım.Dulum eşimi kaybettim eşim gideli de yakın çevrem eşimin erkek kardeşi kaynanam görümcem bir kaç kez komşulardan da denk geldim müdahale ve karışma beni daha çok kabuğuma kapatma istekleri oluyor. Aslında kendi doğru bildiğimi yapan başkasına da söz bırakmayan biriyim buna rağmen eşim gideli herkes bir söz söyleme meraklısı oldu. Kırmadan da cevaplarını veriyorum ama birini atlatsam diğerine takılıyorum. Ve ben yorgunum. Boşanan arkadaşlar ya da dul arkadaşlar böyle şeylerle karşılaşıyor musunuz
Yok şükür ama iste çocuklukta oğretilen alttan alıp idare etmek. Evlilik hayatım boyunca da hep alttan alıp idare ettik. Simdi yine aynisi bekleniyorGerçekten iyiliğini düşünseler serbest bırakırlardı. Bu iyilik değil,kesinlikle olamaz.Alttan almanı gerektiren bir durum yok arkadaşım.
Senin birçok anneden daha çok omuza ihtiyacın var.Seni yorana değil,sana huzur verene ihtiyacın var. Hissedemem seni,çapımca anlayabilirim sadece. Ve yine söylüyorum bu iyilik değil. Sınırlarını geçmelerine kesinlikle izin verme. Senin için iyi olacak olan bu.(Eşinin ailesi değil kim olursa olsun)Tabiki kontrol hep bende ama birde agizlarıni tutabilsem
56 yaşında anama bile yaptı bunu babaannem. Annem de ben 18 imde değilim artık, torun tombalak sahibi koca karıyım, kaynana nazı çekemem diye istemiyor uzun süredir almıyor bakmak için. Babam hayatta iken son 5 yılı zaten anam dul gibiydi, babam hastaydı oturuyordu köşesinde, her şeyi anam yapıyordu, o zaman gelin kıskanmıyordu. Eski kafa insanlarda var bu, başında erkek olacak mantığı. Ama artık devir onların devri değil. Anca konuşurlar, napacaklar ergen kız gibi telefonunuzu alıp odaya kitleyecek halleri yok, olabildiğince takmamaya bakacaksınız.Dulum eşimi kaybettim eşim gideli de yakın çevrem eşimin erkek kardeşi kaynanam görümcem bir kaç kez komşulardan da denk geldim müdahale ve karışma beni daha çok kabuğuma kapatma istekleri oluyor. Aslında kendi doğru bildiğimi yapan başkasına da söz bırakmayan biriyim buna rağmen eşim gideli herkes bir söz söyleme meraklısı oldu. Kırmadan da cevaplarını veriyorum ama birini atlatsam diğerine takılıyorum. Ve ben yorgunum. Boşanan arkadaşlar ya da dul arkadaşlar böyle şeylerle karşılaşıyor musunuz
İdare etmeyin. Kocasını kaybeden sizsiniz. Onlar idare etsin. Az daha ses çıkarmazsanız kırmızı giymeyi de yasaklar bunlar .Evet haklısınız zaten yıllarca hep idare ettiğimiz icin kendimize özel bir hayat alanı açadık.
Öyle eskiden evlenmeye daha normal bakılıyormuş şimdi daha evlenme konusu bile yok ortada. Eskiden nasılsa şimdi de öyle çocuklarıma bakıyorum. İnsanlar artık boş dura dura ne düşüneceğini bilmiyorlarBu tür konuları okuyunca eski insanlar daha mı medeni imiş diyorum kendi kendime
Benim anneannemin annesi de eşi ölünce iki çocuğu ile tek kalmış ve sonradan tekrar evlenmiş.
O evliliğinden de Annanem doğmuş , Annanem doğduğunda eski kayınvalidesi kendi torunu ile bebek görmeye bile gelmiş hatta yemek bile getirmiş.
Bu olay 85 sene önce oluyor.
Siz artık bekarsınız eşiniz artık yok ama siz yaşıyorsunuz.
Sizin özel hayatınızla ilgili çevrenizdeki insanların söz söylemeye hakkı yok ki
Bilemiyorum bizim toplum çağ atladıkça ilerleyeceğine geriye gitti.
Uzağa bir gere taşınma imkanınız yok muÖyle eskiden evlenmeye daha normal bakılıyormuş şimdi daha evlenme konusu bile yok ortada. Eskiden nasılsa şimdi de öyle çocuklarıma bakıyorum. İnsanlar artık boş dura dura ne düşüneceğini bilmiyorlar
Öyle ama akılları çıkıyor evde yalnız kalacağım diye yatıya gelmeye çalışıyorlar. Ki korkan bir kadın değilim çocuklarımla yaşayabiliyorum.56 yaşında anama bile yaptı bunu babaannem. Annem de ben 18 imde değilim artık, torun tombalak sahibi koca karıyım, kaynana nazı çekemem diye istemiyor uzun süredir almıyor bakmak için. Babam hayatta iken son 5 yılı zaten anam dul gibiydi, babam hastaydı oturuyordu köşesinde, her şeyi anam yapıyordu, o zaman gelin kıskanmıyordu. Eski kafa insanlarda var bu, başında erkek olacak mantığı. Ama artık devir onların devri değil. Anca konuşurlar, napacaklar ergen kız gibi telefonunuzu alıp odaya kitleyecek halleri yok, olabildiğince takmamaya bakacaksınız.
Evimi satmam gerekir ancak atanır memur olursam onda da çocuklar küçük böyle idare edeceğim.Uzağa bir gere taşınma imkanınız yok mu
Allah yardımcınız olsunEvimi satmam gerekir ancak atanır memur olursam onda da çocuklar küçük böyle idare edeceğim.
Bunlar ailecek üstünüze yıkılacak yavaş yavaş yol yapıyorlar bence. Koca bulursunuz ele gidersiniz diye akılları çıkıyor öyle bir halleri var.Öyle ama akılları çıkıyor evde yalnız kalacağım diye yatıya gelmeye çalışıyorlar. Ki korkan bir kadın değilim çocuklarımla yaşayabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?