Kariyer farkı aşka engelmi dir???

edata06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mart 2016
18
10
3
41
Selam güzel insanlar..ben ilk evliligimi bitireli 4 yil oldu..bir oglum var 8 yasinda..ozel bir sirkette muhasebe departmaninda calisiyorum..karsimdaki kisi de ayrilmis 6 yasinda kizi var..kendisi doktor ve ayrica farkli bir is uzerine isyeride var ve inanilmaz zarif kibar bir erkek..1 aydir gorusuyoruz..cevresinde hep okumus kariyerli kadinlar var..eski eside doktormus ailesi kariyerli diye tanidik diye istemis evlenmesini..ama hic mutlu olamamis cunku mantik evliligiydi dedi..su anda ask evliligi yapmak istedigini soyluyor bu adimlarla bana geliyor..is yerinede gittim cevresinide gordum..ama basta annem olmak uzere olmayacak duaya amin deme laflari canimi sıkıyor onun kariyerli biri olmasi engel mi..onemli olan insan olmak mutlu olmak degilmi..neden toplum insanlari ayirim yaparak seciyor..ailesi istemez diyenler var..35 yasinda meslek sahibi adam ki zaten ilk evliligi ailesinin istegiyle olmus ve mutsuz olmus..bu sefer kendim istedigim asik oldugum kadinla yaşlanmak istiyorum diyor..neden ben dedigimde aşkin nedeni olmaz diyor...ama kimse inanmiyor..siz ne dersiniz dostlar..bende mutlu olabilirmiyim bir gun..(

Sen de calısan bir kadınsın o doktorsa ne olmus
Ailesi bıraksın da adam mutlu olsun artık yas 35 olmus hala neyin derdinde bunlar
35 yasındaki adam da ailesine pek kulak asmasın bir zahmet.

Sen ondan daha iyi kariyerde olsaydın sorun olurdu.Erkek ne olursa olsun kaldıramayabiliyor.
Sana aşık olduğunu söylüyorsa ve sen de inanıyorsan neden mutlu olmayasınız ki?
Çalışıyorsun ve düzgün bir işin var.
Milletin dediğine bakma ,adamın ne dediğine bak.Ama sen de o kadar inanmamışsın ki dertlenmişsin.

Bende merak ediyorum. Düşününce bazen neden olmasın diyorum sonra yok canımm hiiiç ümitlenme diyorum. Konunuzu takipteyim farklı bakış açışlarına ihtiyacım var.

Neden olmasin. Tabi ailesi burunlarini sokmazlarsa gayet de mutlu bir evlilik olabilir.

Nedne ben diye kendini küçültme. Sen kendini küçük gördükçe etraf da öyle davranır. Bütün doktorların eşleri doktor avukat mı? Çalışan hayatın içinde bir kadınsın. Yazım tarzın anlatışın gayet aklı başında.

Başlığı görünce doktor bi kadın lise mezunu bi adama aşık olmuş gibi bi konu bekliyodum. Çok alakasız bir şey çıktı.

Niye doktor olmak bir ayrıcalık değil ki burjuva mı doktorlar? Senin ondan ne eksiğin var. Ayakları üzerinde duran bir insansın. Hindistandaki gibi kast sistemine dönüştürmenin lüzumu yok. Ekmeği elinde insanlarsınız kafanız uyuyorsa tamamdır işte. Az kuyruğunu dik tut

Her zaman degil ama zaman zaman kariyer farkinin sıkınti olacagini dusunenlerdenim

Ama simdi zaten ortada kariyerli biriylede olsa daha onceki evliliginde mutlu olamamis ve evliligi sonlanmis biri var
Eger karsi tarafta ego sorunu yoksa( ki olsaydi sizinle cikacagini dusunmuyorum )
Neden olmasin ki bence toplum olarak meslek konusunu fazla kafamizda buyutmus insanlariz

Yani kisilik sahibi doktorlarda senin benim gibi insanlar karaktersiz insan kariyer ssahibi oldugundada karaktersizdir degisen birsey olmaz

Yani staj yaptigim yerde oyle doktorlar vardi ki cok iyi yerlerde olmasina ragmen gayet mutevazi kisilik sahibiydiler statu olarak en asagida olan kisilerde (haşa)kucuk daglari ben yarattim edasıyla hareket edip mudurluk taslayanlarda vardi

Bana sorarsaniz is kariyerde degil kisilikte bitiyor kaygilariniz varsa beyefendiyle kaygilarinizi konusursunuz emin oldugunuzdada neden olmasin ki

ilk evliligimde severek oldu..ama siddet aldatma bitirdi..bu da bende guven eksikligi olusturdu..inanmak istiyorum ama gecmis pesimi birakmiyor..aslinda duymak.istedigim seyler bunlar evet o da akli basinda ne istedigini bilen hoppala bir insan olmadigimi dile getiriyor..en buyuk ozelligin anne olman ve beni anlaman diyor..evi ayri barki ayri ama iste hayat hep hayal kirikliklariyla dolu..bir yenisi eklenecek diye korkuyorum ve mutlulugumun tadina varamiyorum..

Bence oyle dusunme tanimaya calis guvenilecek biri ise kendinede karsi tarafada sans ver

siz de çalışıyormuşsunuz. bi sorun olacağını sanmam. karşınızdakinin karakteriyle alakalı zaten daha çok.

Kariyer farkı değil kültür farkı önemli bence. Eğer birbirinize yakın olmasaydınız, aranızda kültür farkı olsaydı zaten bu aşamaya kadar gelmezdiniz.

Doktorları bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Ne okumamış adamlar tanıyorum doktorlara beş çeken. Çoğu kafası çalışan, bir şekilde sınavda başarılı olmuş, doktor olunca, eli biraz para görünce de görmemişliğin dibine vuran tipler. Sizin hayatınızda olan insan böyledir demedim, gözlemlerimi paylaştım sadece.

Evet haklisiniz cok dogru soyledikleriniz..aramizda hic fark yok yasadiklarimiz ayni dusuncelerimiz ayni..ama cevremde cok nadir olumlu tepki aliyorum..bu da beni negatiflestiriyor maalesef..kimsede mutlu olursun insallah demiyor..

Evet haklisiniz cok dogru soyledikleriniz..aramizda hic fark yok yasadiklarimiz ayni dusuncelerimiz ayni..ama cevremde cok nadir olumlu tepki aliyorum..bu da beni negatiflestiriyor maalesef..kimsede mutlu olursun insallah demiyor..

Sana çok klasik bir kk yorumu yapayım, kıskanıyorlar.
Çevreni çok kafaya takma. Sen mutluysan, hayatındaki adam mutluysa, iyi de anlaşıyorsanız mesele yok.

Yooo. Erkek daha iyi bir konumdaysa sorun olmaz hatta daha iyi olur. Erkekler okumuş kadın karşısında eziklenirler çoğu zaman.

sorunun cavabını adam vermiş bilmiyo mu sonuçta kariyer olarak aynı çıta da olmadığınızı biliyo yaşıda küçük değilmiş ki diyelim ki yaşı daha küçük kanı deli akıyo dünkü sözüyle bugünkü tutmaz bence çevreye kulak asmayın o kadar da

Sahiden olumsuz tepkilerin cogunun kiskandiklari icin oldugunu dusunuyorum
Eger sahiden iyi niyetli insanlar olsa negatif fikirlerinden once sana mantikli yaklasmani o insani tanimani yanilmamani tafsiye ederdiler tanimadiklari bir insan icin direk olumsuz bir yorumda bulunmazdilar

Bunu uzulerek soyluyorum ki bazen cevremizde en yakinimiz oldugunu dusundugumuz insanlar mutlulugumuzu istemiyor

Ben yakin bi zamanda bi arkadasimin benim iyi yerlere gelecegim kaygisiyla psikolojik olarak caydirmaya calistigina sahit oldum

Bence sadece dikkatli bir sekilde tanimaya calis bir daha husrana ugramamak icin
Inşallah bu sefer mutlulugu yakalarsin huzurlu mutlu bir evliligin olur

Evet canim,iste tam bunu diyorum..en yakinin bile seni bu dusuncelere itiyorsa gerisini sen dusun..kim dost kim dusman cikiyor aslinda ortaya..umarim bu kadar olumsuzluklarin uzerine mutlu olurum..tek istedigim yillar once kaybettigim huzurumu bulmak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…