Kariyer farkı aşka engelmi dir???

Şimdi herkes işin bir boyutun bakmış da ben de diğerine bakayım madem.
1 aydır görüşüyoruz demişsin değil mi? Aşk evliliği aşk evliliği diyorsun da bu adam 1 ayda nasıl aşık olmuş? Hemen evlenmek mi istiyor? Öyleyse yanlış bir hamle olur diyorum.
Neden mi? Çünkü sen ve çevren adamı doktor diye gözünüzde büyütmüş de büyütmüşsünüz. Ama bu adamın hayat kurtarmaktan başka meziyetleri de vardır, ve bu meziyetler iyi de olabilir kötü de. Siz direk pozitif ayrımcılıkla bir aydır görüştüğünüz bir adamı sırf doktor diye mükemmel bir mertebeye koymuşsunuz da acele etmeyin derim.
Tavsiyem acele etmeden, akışına bırakıp daha iyi tanımaya çalışman yönünde olacaktır. Temkinli ol.

Sizin tahsil durumunuz nedir?Yaşadığınız muhit sosyal alışkanlıklarınız vakit geçirdiğiniz yerler denk mi?

Bence meslek farkı evliliğe de mutluluğa da engel olmamalı.

Ancak taraflardan birinin işsiz olması -özellikle kadının işsiz olması- kendine olan güveni açısından eksik bir durum gibi geliyor bana.

Onun dışında pek tabii siz de çalışan bir insansınız. İnşallah mutlu olursunuz, hayırlısı olsun.

Başlığı görünce tersi bir durum zannettim, erkekler bu durumu pek kaldıramaz diyecektim,
Siz çalışan, kendi ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. Bence bu konuyu kendinize kompleks yapmayın.

Kariyer dengesizliginden ziyade ben maddiyat olarak denk olmamaktan daha çok çekinirim. Bu konuda aranızda ucurum yoksa, adamı kafeslemis gibi (asla oylesiniz demiyorum) gorunmuyorsaniz problem yok.
Bence hiç bir şekilde problem yok aslında da malesef toplum nazarında bunlar önemli. Yarın öbür gün adamı bunlarla dolduracaklar :)

Hayir canim gözde buyutmek degil..daha onceki evliligi eski esinin kariyeri ve aile bakis acisindan bahsediyorum..o bana mutlu olamadigini soyledi ve kendi istedigi sevebilecegi huzur bulacagi biriyle tekrar evlenmek istedigini soyledi..yani bu iliskiye baslarken ciddi guzel bir beraberlik istedigini belirtti..ama cevremdeki bir cok insan sanki gonul eglendirmek istiyormuscasina yaklasim yapinca sinirlerim bozuldu..gidip bir simit evinde tavla oynuyoruz ,bowling oynuyoruz..sokaklarda sarilip geziyoruz..bunlarin onu mutlu ettigini her zaman soyluyor ruhumuz ayni diyor..hic bir zaman meslegini dile getirmiyor..

Kariyer farkı değil de (ki siz de çalışan bir bayansınız), kültür farkı insanları yoruyor. Anlaşabiliyorsanız, iyi vakit geçiriyorsanız, kimseyi dinlemeyin. Ancak aile faktörü de önemli. Özellikle 2. evlilikte her iki tarafda tecrübeli oluyor, yani dünkü gelin olmamış olacaksınız. Size karışsalar ya da kvlik görümcelik vs yapsalar kabul edemezsiniz. Bu yüzden siz o kişiyi iyi tanımaya çalışın, aile ortamı nasıl, kendi başına mı hareket eder yoksa ailesi olmaz dediği zaman onları mı dinler. 35 yaşında, 6 yaşında çocuğu varsa 28 29 yaşlarında evlenmiştir sanırım. Hadi olsun 27. O yaşta ailesi istiyor diye mantık evliliği yapıp tanıdık biriyle evlenen bir erkeği geçen yıllar ve tecrübeler değiştirmiş midir? Bunun analizini iyi yapın derim.

Sizin tahsil durumunuz nedir?Yaşadığınız muhit sosyal alışkanlıklarınız vakit geçirdiğiniz yerler denk mi?
Ben önlisans mezunuyum..maddi anlamda sorunum yok cok sukur..her ortamda bulunan biriyim..onun ailesi ilk evliligine sebep olmus beni sorun yaparlar mi diye dusunduruyor cevremin soyledikleri..yoksa baska bir sorun yok :)

Tamam tatlım bunlara diyeceğim yok, zaten adamı tanımadığım için ona bir şey demedim. Sadece senin bu durumu yani adamın sosyal statüsünü biraz fazla önemsediğini, bazen ambalajın içindekinin pek de görkemli olmayabileceğini anlatmaya çalıştım hepsi bu.
Zaten flört edip gezip tozmanıza bir şey demedim, hatta çok da iyi olur. Tanırsın işte böyle böyle. Yani daha neyin ne olduğunu bilmeden sırf adamın kariyerini kafaya takıp da kendini aşağı görüp de üzülmelere kalkma diyorum.
Belki sen insan olarak, karakter olarak ondan çok daha yukarıda bir yerdesindir, ne bileceksin ki?

Kesinlikle sorun oldugunu dusunmuyorum tanidigim cogu doktorun esi ev hanimi ne olacak yani hic bunu sorun etme

Kariyere sıra gelir mi bilmem de önce aşktan bahset o var mi emin misin şimdi bu iş olmasa kariyerli değildim ondan mi diyeceksin her şey tamam mi

Haklisin canim..bende onu dedim insan olmak degilmidir önemli olan..neden bu devirde hala ayrimcilik var diye..boyle dusunen insanlar degilmi mutsuzlugu yaratanlar..insallah dost gorunumlu kisiler hakli cikmazlar..tek temennim bu zaten

Haklisin canim..bende onu dedim insan olmak degilmidir önemli olan..neden bu devirde hala ayrimcilik var diye..boyle dusunen insanlar degilmi mutsuzlugu yaratanlar..insallah dost gorunumlu kisiler hakli cikmazlar..tek temennim bu zaten
Canım hem bunları düşünmek için erken değil mi sence de? Daha adamla yeni tanışmışsın, sen olgun, tecrübeli bir kadınsın artık, ergen değilsin az ayağın yere bassın. Dur bir bismillah de, sonra evliliği falan düşünürsün. Hızlı gitme, geç olsun güç olmasın. Daha adamla tam olarak uyum sağlayıp sağlamayacağın belli değil, belki bir hareketi yüzünden soğuyacaksın ya da o vazgeçebilir flört demek bunları deneyip görmek demektir. Dereyi görmemişsin paçaları sıvama hemen. Bak hayal kırıklığı olur sonra, vazgeçilmezin değil o adam, son seçeneğin de değil. Bunları bilmeden, emin olmadan sen tutup en sonuncu işi düşünüyorsun.

Kariyere sıra gelir mi bilmem de önce aşktan bahset o var mi emin misin şimdi bu iş olmasa kariyerli değildim ondan mi diyeceksin her şey tamam mi
Evliligimde yasadigim hüsrani yine yasamak istemem tabiki..benim yada onun sorunun işlerimizle ilgili bir derdi yok..cevremdekilerin yersiz dusunceleri benim canim sıkan..yoksa daha cok erken sonucta 2 yil sevdigim adamla evlenip dayak yiyip aldatildim..kavun degil ki kimse koklayasin..zamanla oturcak hersey ama o zaman icerisinde iyi niyetsiz insanlar yoruyor beni..

Doktor olunca ne oluyormuski anlamadim ben.Amcamda dayimda doktor ikiside lise mezunu ev hanimi kisilerle evlen diler.Masallah gayette mutlular.Hatta kardesimde tipta okuyo simdi sevgilisi ise ygs yi kazanamadigi icin liseden sonra okumadi.Biz bunu hic sorun yapmadik onlar mutluysa gerisi önemli degilki. Kendinizi böyle degersizlestirmeyin lutfen kültürel farklilik yoksa kariyerin hic bir önemi yok.Umarım cok mutlu olursunuz

Tesekkur ederim guzel dilekler icin bende aynen boyle dusunuyorum..bu farkliligi yaratanlar itiyor bu dusuncelere..yoksa amac belli kismetse tabiki mutluluk..bu devirde zor bulunan bir sey maalesef..

Muhasebeciysen en az lise mezunusundur ve aciktan aöf okuyarak mali musavir yeminli mali musavir olan bisuru tanidigim var.. Sende olabilirsin cokta zor degil kafana takiyosan bu farki bi musavirle bi doktorun evlenmesi gayet dogal olur. Anlasilan sen takinti yapmissin bu sekilde kendini yukseltebilirsin kimsede yadirgamaz

niye gözünde bu kadar büyütüyorsun doktorluk mesleğini? kim hangi alanı okursa onun meslek ünvanını alır. adam tıp okumuş doktor olmuş, sen belki muhasebe okudun muhasebeci oldun. hadi diyelim lise mezunusun, adam seni görmüş beğenmiş sevmiş, kafanız da hitap ediyorsa kime ne diplomandan? biraz kendine güven.

bildiğim tek şey şu erkek egosunun zaten hep yükseklerde olması gerektiği, doğrumu değil ama işte toplumumuzda örnek çok......yani kısacası tersi olsaydı belki ama şu an daki meslek farklılığı yada seviye si her ne şekilde adlandırılırsa adlandırılsın bence mutluluğunuza engel değil diye düşünüyorum......

Gerçekten çok anlamsız bi başlık anneniz de saçma düşünüyor.master yapan bi erkek arkadaşım lise mezunu çalışmayan bi kızla nişanlandı daha geçenlerde.neden çünkü onunla anlaştı onu sevdi bu kadar basit.
Daha aileleyle tanışmadan bu önyargı neden?? Sanki ilkokul mezunu bir ev hanımıymışsınız gibi bu kendinİzi eZik görme neden? Hiç anlam veremedim gerçekten.

Doktorlar biraz anormal tipler genelde burunları havada oluyor kendilerini üstün bir ırk olarak görüyolar benim gözlemim bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…