- 20 Aralık 2012
- 2.267
- 737
- 398
- 30
- Konu Sahibi kismetmisnapcan
-
Bu sene hep babaannemle atıştık çok sinirlerimi bozdu arkadaşlarımla da annem yüzünden aram açıldı
'aile'de kavga var gürültü var şiddet var e ben bu halde nasıl derslerimi düşüneyim ki
bukadar ayrıntı şaşırttı beni film izliyordum sanki camdan kendini atmalar falan :44::44:
Hic sevmedigim bir seydir, hatta yapanlara sinir olurum. Ama soylemeden edemeyecegim. Konu sanki hayal urunu gibi geldi. Anlatis tarzi falan.. Evet karnemi gormustu!! Bilmemne.. inanilmaz ayrinti dolu. Sanki bir film anlatiyormus gibi hissettirdi uslubu.
Eger yaniliyorsam kusura bakma gunahini almak istemem. Benim babam da cok sinirlidir, sinavlardan dusuk alinca falan kizardi ama karne gunleri hep teselli ederdi. Hadi ondan gectim kufretmezdi.dovmeye kalkmazdi. Eger anlattiklarin dogruysa bu aileden kurtulmak icin tek sansin adam akilli ders calisip universite kazanmak. Baska turlu hayatini kurtaramazsin.
Bir de madem yeter artik deyip odana gittin baban da uzatmadi evden gitti, en basinda niye canina kiyacak kadar korktun bi izah ediver.. Ha bir de kapiyi kiracak kufredecek kadar ofkelenen baban ne oldu da sakinlesti dovmedi onu da merak ettim.
Zaten bu kavga gürültüden kurtulmak için çalışmalısın. Demesi kolay biliyorum ama derslerin bu kadar kötüyken nasıl üniversite kazanacaksın? Bi meslek sahibi olman lazım ki o evden kurtulasın.
Okuyoruz burada kadınlar boşanmak istiyor ama arkalarında aileleri yok diye boşanamıyor. O kadınların mesleği olsa sence dururlarmıydı kendilerini aldatan/döven kocalarıyla? Senin arkanda ailen belli ki olmıcak neye güvenip de çalışmıyorsun? Biraz ileriyi düşün.
Ölmek istiyorum diyorsun ama ölmek çözüm mü sence? Daha iyi çözümler bulabilirsin. Ben daha 18 yaşındayım ama yaptıkların bana bile çocukça geldi.
Eğer böyle bir ailede yaşıyor olsaydın çoktan intihar etmiştin ablam gibi.
Yaşamayan bilemez zor dayanıyorum.
Eğer böyle bir ailede yaşıyor olsaydın çoktan intihar etmiştin ablam gibi.
eğer böyle bir ailede yaşıyor olsaydın çoktan intihar etmiştin ablam gibi.
valla şu üst iki yoruma katılıyorum. sanki bir roman okuyorum ve okuduğum her şey gözümde canlandı. bilemedim yani biraz abartılı anlatım var bu konu gerçek olsa da.
annen ve baban için bir şey yapman mümkün değil fakat kendini biraz toparlayıp notlarını seneye düzeltirsen ve onun da dışında bu notlarla geçmen imkansız sınıfı diye düşünüyorum muhakkak büte gireceğin dersler vardır otur bütünlemelere çalış derim . bende lise okudum bende o yaşlardan geçtim ama ne bileyim o kadar deli dolu zamanlar yaşamama rağmen hiç böyle şeyler başıma gelmedi. tuhaf yani çok tuhaf
Arkadaşım intihar lafını kullanma artık, ne bu böyle
Hayatta senin ailenden bin kat kötü aileler var yani Allah korusun da kendi öz kızına tecavüz edeni bile görür olduk artık.
Senin katlanacağın şurada 2 sene en fazla..
İntihar çözüm değil, işin kolayına kaçıyorsun..
İntihar etmiceğime emin olabilirsin. Herkesin bi derdi var şu en büyük dert bende modundan çık önce.
Tek çaren var derslerine daha fazla asılıp, güzel bir üniversite kazanmak:13:
Yazık günah sana ya, ailene de kızdım, ne demek karne için seni bu hale getirmek, evlat ya naparsa yapsın evlat
Sen sakın canını sıkma, tek derdin bu olsun boşver, hepsi düzelir. Sana naparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler karşılık verme, sen geleceğine bak.
Hiçbir şey senden ÖNEMLİ değil.
Hayat bu büyük konuşmamak lazım.Ayrıca öyle bir iddiam olmadı mercani yazdıklarımdan bu sonucu çıkarmana üzüldüm.
İddia manasında söylemedim ama yazdıklarından öyle anlaşılıyor. Büyük konuşmamak gerek diyorsun ama büyük konuşulacak konu var konuşulmayacak konu var. Biz müslümanız sonuçta dinimizdeki en büyük günah intihar etmek olunca büyük konuşuyor insan :)
Yaşadıklarını hafife almıyoruz buradaki hiçkimse almıyor ama beynim durdu diyip hiçbişi yapmadan duramazsın ki. Hayatını düzeltecek birşeyler yapman lazım. Haksızmıyım? Kendine acıyarak, üzülerek mutlu olamazsın. Sana akıl vermek istemiyorum sadece derdini paylaşmak istiyorum beni yanlış anlama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?