Karne yüzünden babam beni dövecekti zor kurtuldum...

Bu sene hep babaannemle atıştık çok sinirlerimi bozdu arkadaşlarımla da annem yüzünden aram açıldı
'aile'de kavga var gürültü var şiddet var e ben bu halde nasıl derslerimi düşüneyim ki

Zaten bu kavga gürültüden kurtulmak için çalışmalısın. Demesi kolay biliyorum ama derslerin bu kadar kötüyken nasıl üniversite kazanacaksın? Bi meslek sahibi olman lazım ki o evden kurtulasın.

Okuyoruz burada kadınlar boşanmak istiyor ama arkalarında aileleri yok diye boşanamıyor. O kadınların mesleği olsa sence dururlarmıydı kendilerini aldatan/döven kocalarıyla? Senin arkanda ailen belli ki olmıcak neye güvenip de çalışmıyorsun? Biraz ileriyi düşün.

Ölmek istiyorum diyorsun ama ölmek çözüm mü sence? Daha iyi çözümler bulabilirsin. Ben daha 18 yaşındayım ama yaptıkların bana bile çocukça geldi.

bukadar ayrıntı şaşırttı beni film izliyordum sanki camdan kendini atmalar falan :44::44:

Bir de madem yeter artik deyip odana gittin baban da uzatmadi evden gitti, en basinda niye canina kiyacak kadar korktun bi izah ediver.. Ha bir de kapiyi kiracak kufredecek kadar ofkelenen baban ne oldu da sakinlesti dovmedi onu da merak ettim.

valla şu üst iki yoruma katılıyorum. sanki bir roman okuyorum ve okuduğum her şey gözümde canlandı. bilemedim yani biraz abartılı anlatım var bu konu gerçek olsa da.

annen ve baban için bir şey yapman mümkün değil fakat kendini biraz toparlayıp notlarını seneye düzeltirsen ve onun da dışında bu notlarla geçmen imkansız sınıfı diye düşünüyorum muhakkak büte gireceğin dersler vardır otur bütünlemelere çalış derim . bende lise okudum bende o yaşlardan geçtim ama ne bileyim o kadar deli dolu zamanlar yaşamama rağmen hiç böyle şeyler başıma gelmedi. tuhaf yani çok tuhaf

Eğer böyle bir ailede yaşıyor olsaydın çoktan intihar etmiştin ablam gibi.
Yaşamayan bilemez zor dayanıyorum.

Eğer böyle bir ailede yaşıyor olsaydın çoktan intihar etmiştin ablam gibi.

Arkadaşım intihar lafını kullanma artık, ne bu böyle

Hayatta senin ailenden bin kat kötü aileler var yani Allah korusun da kendi öz kızına tecavüz edeni bile görür olduk artık.

Senin katlanacağın şurada 2 sene en fazla..

İntihar çözüm değil, işin kolayına kaçıyorsun..

eğer böyle bir ailede yaşıyor olsaydın çoktan intihar etmiştin ablam gibi.

canım ya derslerine çalışıp önem vermen gerekir,bu senin geleceğin için ,ailenin tutumu korkunç yanlış ,ama senin ailen o ,sakın hatalı bir şeyler yapma ,evden kaçmak ,intihar gibi şeyleri düşünme ,ama gerçekten çok zor durumda kalırsan devlete sığın .sevgiler.

İkinci sayfada açıklamamı yaptım ama haklısınız evet fazla romanımsı olmuş o sırada kendimi daha iyi nasıl ifade edebilirim diye düşünerek yazdım fazla ayrıntıya girmişim haklısınız.

Maalesef her aile aynı kafa yapısında değil. Bazıları aile kurmanın önemini anlamamış durumda. Kiminin babası vurmaya kıyamaz kiminin babası .. Öyle işte.

İntihar etmeyi düşünmüyorum zaten aklımın ucundan dahi geçmez normalde ama böyle zamanlarda hep aklıma ablam geliyor intihar düşüncesi içime yerleşmiş benim ne kadar inkar etsemde bu duygu bu zamanlarda uyanıyor.
Kendime engel olmaktan başka çözümüm yok. Derslerden de ümidim yok. Kafama girmiyor beynim durdu sanki.

her ailede sorunlar olur tatlım seninki braz daha katlanılmaz gelebilir ama ben hep şuna inannırım mesela senin şanssızlığın ailenin anlayışsız olması ama allah sana başka bir konuda güzellikler vericektir bir şeyler kötü giderken diğerleri iyi gider bence hep böle değildir aranız arada tatsızlıklar çıkar ama intiharı çıkar kafandan inan bana evden ayrılınca herkesden daha mutlu olucaksın

Yazım tarzından fake olduğunu çıkartamayız ki arkadaşlar. Ne kadar karmakarışık, saçma sapan tarzda yazılan konular var bu forumda. Ben 10 dk önce çok kötü bir şey olsa bile gülüp espri yapmaya çalışabiliyorum içim paramparça olsa da. Kişiden kişiye değişir bu, fakese de arkadaşın günahı boynuna olur biz yorum yapalım, hem böyle bir durumdaysa daha üzmüş ve konuyu yapıcıdan yıkıcıya çevirmiş oluruz üstüne giderek.

Son düzenleme:
Tek çaren var derslerine daha fazla asılıp, güzel bir üniversite kazanmak:13:
Yazık günah sana ya, ailene de kızdım, ne demek karne için seni bu hale getirmek, evlat ya naparsa yapsın evlat
Sen sakın canını sıkma, tek derdin bu olsun boşver, hepsi düzelir. Sana naparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler karşılık verme, sen geleceğine bak.
Hiçbir şey senden ÖNEMLİ değil.

Teşekkür ederim desteğin için.

öncelikle konu bana da pek mantıklı gelmemiş olsa da tüm bu yazdıklarını gerçekmiş gibi farzedip yazıyorum..

öyle bir halin var ki tam ergenlik çağının ortasındasın yani. bir cümlene takıldım babaannem para verdi zaten yalnız bunun için seviyorum onu gibi. bir kere büyüklerine karşı saygını burdan anlayabiliyorum..

durumuna gelince notların senin sorumluluğundur ve hiç bir dert bu notların düşük olacağı manasına gelmez. herkesin derdi sıkıntısı var kendine göre. annen baban sağ hayatta daha iyisi var mı?
baban hasta olabilir insandır sende onu memnun et zaten..

ki bu yaşlarda herkesin aklından ölüm düşüncesi geçer ama intihar bir cesarettir. peki değer mi? öldüğünde herşey düzelecek mi yada? bir silkelen kendine gel iki yıl sonra bunlara güleceksin bir kaç kez intihar etmiş bir psikoloji bölümü öğrencisi olarak söylüyorum hem de bunu sana

Hayat bu büyük konuşmamak lazım.Ayrıca öyle bir iddiam olmadı mercani yazdıklarımdan bu sonucu çıkarmana üzüldüm.

İddia manasında söylemedim ama yazdıklarından öyle anlaşılıyor. Büyük konuşmamak gerek diyorsun ama büyük konuşulacak konu var konuşulmayacak konu var. Biz müslümanız sonuçta dinimizdeki en büyük günah intihar etmek olunca büyük konuşuyor insan :)

Yaşadıklarını hafife almıyoruz buradaki hiçkimse almıyor ama beynim durdu diyip hiçbişi yapmadan duramazsın ki. Hayatını düzeltecek birşeyler yapman lazım. Haksızmıyım? Kendine acıyarak, üzülerek mutlu olamazsın. Sana akıl vermek istemiyorum sadece derdini paylaşmak istiyorum beni yanlış anlama.

Intihari düsünene kadar otur ders calis... ders calismak intihardan daha kolay..iyi notlar aldikca kendine güvenecek ve ne kadar mutlu oldugunu farkedeceksin.

Ben bu cocuklari anlamiyorum...evde yapacaginiz tek bir sey var oda ders calismak...anliyorum bazen insanin cani istemez ara verirsin..

O kadar pismanim ki zamaninda daha fazla ders calismadigima..daha iyi bir üniversitede okumdigima...düsün üniversite okudum ama diyorum ki keske daha iyi bir üniversitede okusaydim..

Valla kafam o kadar karışık ki yine de sağol yorumların için :)

Anladim peki konun fake degil bi sey demiyorum. :)
Zaten ilk mesajimda da suphelenmeme ragmen duzgunce tavsiyede bulunmustum. Yine ayni seyi soyluyorum.
Baban elbette sakinlesecektir. Kizip bagirdiginda karsilik verme ki buyumesin tartisma. Alttan al. Sessiz sakin ol. Bir sure sonra kiyamaz. Ve bence de ders calismak butun ihtimallerden cok daha kolay. Bu tarz ornek vermek falan itici gelebilir sana ama insanlar ne sartlarda calisiyor nereleri kazaniyor.. Annemlerin koyunde bir kizcagiz mesela bir yandan koyde tarlayla bahceyle ugrasip bir yandan ev islerini halledip tip fakultesi kazandi. Ondan daha zor degildir hayatin diye dusunuyorum. Tamam kimse sana Tip fakultesi kazan demiyor belki ama en azindan baska sehirde duzgun bir bolum kazanabilirsin biraz gayret edersen.

bana da anlatış tarzın biraz ilginç geldi. hikaye gibi olmasının yanı sıra hiç üzülüyormuşsun tarzı bir anlatımın yok.

gerçekse eğer konun ne olursa olsun babanın davranışı kesinlikle hoş değil

ama bu durumda yapman gereken derslerine çalışmak.

baban böyle davranmasaydı da derslerine önem vermen gerekirdi

belki şuan farkında değilsin ama geleceğin ellerinde. derslerine çalışmayarak geleceğini tehlikeye atıyorsun.

ders çalışmamanın bahanesi çoktur. gerçekten çalışıcam dersen hiçbir şey sana engel olamaz.

intiharı hele aklından çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…