Karne yüzünden babam beni dövecekti zor kurtuldum...

konu fake bence... 16 yaşındaki bir çocuk bu cümleleri kurmaz, bu olayı böyle anlatmaz..

konu fake bence... 16 yaşındaki bir çocuk bu cümleleri kurmaz, bu olayı böyle anlatmaz..

bencede yaniiii... resmen bi makale yazmış gibi bide gidip int. cafede bunları yazıyor tamamen hayal ürünü ... başlıkta "karne gününde yasanacak olayları sıralayalım,abartının dibine vuralım "gibi bişey sanırım

Ben de "babam level atladı" demene gülümsedim.
Nedense babandan pek korktuğun hissini alamadım.
Zaten baban da anlaşılan sadece biraz gözünü korkutmak istemiş.
Tüm tatil boyunca sabah akşam üzerine gelecek değildir herhalde.

Tamam hatalıyım ama oldu bir kere,hepsini düzelteceğim dersin,oturur çalışırsın.
Senden bekledikleri budur.

Bana da konu inandırıcı gelmedi üsluptan dolayı ama yine de haksızlık etmemek adına yorumda bulunmak istiyorum.

Cehennem gibi bir hayat yaşıyormuşsun ya hani; ben, karnesinde zayıf geldi diye babasından köşe bucak saklanan canı acımasın diye kat kat kıyafetler giyip kemerle dövülen çocuklar tanıdım. Başka takımın renklerini üzerinde taşıyan bir bluz giydi diye bluzu üstünden tek hamleyle çekip yırtan, evladının kafasını kalorifere vurup burnunu kıran bir baba tanıdım.
Elbette sen de kimbilir neler yaşamışsındır ama şunu unutma ki bu hayatta senin gibi ya da senden beter durumda olan insanlar da var.
Böylesine cani ruhlu babalar var işte, maalesef var.
Senin baban yine sana kıyamazmış vuramazmış onun yerine eşyayı kırıp dökermiş. Bu bile iyimser yaklaşabilmek için bir neden belkide.
İntihardan bahsetmişsin evet hepimiz zor zamanlarımızda (özellikle de ergen dönemlerimizde) intihar etmeyi düşünmüşüzdür.
Ama şuan dönüp baktığımda sadece gülüyorum çünkü şu hayatta hiçbirşey bir insanın hayatından daha değerli olamaz..
İnan bana tüm bunlar geçip gidiyor, sen şuan bu hayattan kurtulmak istiyorsan derslerine dört elle sarılmaktan başka çarenin de olmayacağını bilmen gerekiyor.

Son düzenleme:
sadece birkaç cümleyi okudum.
bu ebeveynlerin sadece karneden karneye ebeveyn olduklarını hatırlamasından ban de çok şikayetçiyim. kardeşim açısından. ebeveynlere duyurulur...

katılıyorum..:128:
gerçekçi gelmedi bana da.gerçek ise de türkçe ve dil anlatım öğretmenlerin seni keşfedemediler mi iyi yazar olursun

zamaninda bende çok çektim karne yüzünden özellikle lise 1 de fen bölümündeydim ve ilk dönem 2-3 dersim iyidi gerisi hep zayifti ve karnemi anneme verip ders çalişmaya gitmiştim ve babam bana derslerin nasil diye sordugunda hep kötü derdim niye derdi çok zor derdim, yani babamin hazirlikli oldugunu saniyordum ama nerdeee. ben yokken evde kiyamet kopmuş, babam hayatimda hiçbir zaman derslerimle ilgilenmedi, ama nedense her dönem karnemi farkli bir heyecanla beklerdi, işte o gün arkamdan demedigini birakmamiş ve malesef bana "bu güne kadar yediklerin haram olsun" demiş... kardeşime çok israr ettim ne dedi diye, evet babam bunu demiş, o zamanlar 16 yaşindaydim, şimdi 25 ve bu yüzden babami hiç affedemiyorum....

level mı atladı ilahı sen vallahı fena guldum havorı suzum bu oldu artık :)

cıddıyete gelınce şimdi şöyle ki tatlım bu kadar guzel betımleme yapabılme sanatına hayran kaldım guzumde canlandı olaylar sankı orda bende vardım..

karne dir bu 1 de olacak 5 de olacak babanın cahıllıgıne ver,ama ben senın bu olayı bu kadar net alabılmenden dolayı cok zekı bırı oldugunu dusunuyorum
bı arkadas demıskı unıversıtyı kazan kurtul o evden

cık cık cık
üniversıte okumayı evden kurtulma olarak gorursen pok yoluna düsersın

sen aç ellerini allah a hakkında hayırlısını dıle
allah her kulunu bı sekılde sınarmıs senıde boyle sınıyo demkkı de geç

herkesın sıkıntısı var herkesın derdı var herkesın cozemedıgı sorunlar var
senınkı devede pire kalır
ilerde anımsayacagın bı anım oldu işte de gec guzelım sıkma canını

sen boyle yazınca benımde aklıma bı olayım geldı yazmadan edemedım..basımdan bı olay gectı karneyle ilgili değildi ve ablam bana senı bu eve aldıgımıza dua et demıstı ne zamn aklıma gelse ağlarım gozlerım dolar hıc unutamam o sözü ozamn 18 yasındaydım sımdı 23 dun gıbı o gun hafızamdadır..
neyse

Konu gerçek mi bilemiyorum, fake bile olsa çok önemli bir şeye değinmiş. BU ülkede anlattıklarını yaşayan milyonlarca çocuk var, her karne gününü işkence günü olarak hayatlarına kaydediyorlar.

Sorunlu bir ailede yaşamak zordur, her şeyin hıncı yeni ergen çocuklardan çıkar. Ekmedikleri şeyleri biçmek ister aileler. Benzer şeyler bende yaşadım. 16 yaşındayken öyle büyük dertlerim vardı ki, okul bana uzaktan anlatılan bir masal gibi geliyordu. Yol gösterecek kimsem yoktu, liseyi zorla bitirdim ve çalışmaya başladım. Şükür ki iş hayatım 6. yılından sonra iyi gitti, iyi insanlara rastladım. Ancak üniversiteye gitmemiş olmanın sıkıntısını halen hissediyorum.

Sen öyle yapma, okul önceliğin olsun. Ne derdin olursa olsun önceliğe geleceğini koy, baban elbet sakinleşecektir, ona derslerini düzelteceğine söz ver ve gerçekten asıl derslerine. Dünya yansa vazgeçme okumaktan, mesleğini eline al, güzel bir aile kur ve sen yaşadıklarını kendi çocuklarına yaşatma.

Dünyada herkesin bin türlü derdi var, ailem böyle diye kendine acımayı bir kenara koy, sağlam adımlarla büyümeye çalış, Allah yardımcın olsun.

bunun nesi komik? konu sahibi eğlenme amaçlı bir şey yazmamış ki hani espirli dille yazsa gülerdik resmen korku yaşamış bizimle paylaşıyor ayrıca da bu yaşananlar hiç normal değil.

canım sen de derslerine ağırlık ver lütfen, üniversiteyi kazanıp bu şekilde hakaret ve şiddet görmekten kurtulursun.

dün babam geldi eve tahmin ettiğim gibi olmadı allahtan sakindi iki çay içti rahatladı hemen neyse konuştu benle dershaneye yazdırcakmış bu böyle gitmezmiş çok boşlamışım...
İyi ama bi daha bana bağırma küfretme dedim o da ben senin gözünü korkutmak için kaba konuştum hiç öyle şey yapar mıyım dedi
Eğer intihara kalkışırsam bi daha o zaman asla affetmezmiş beni.
Bu hadisede böyle atlatıldı gitti umarım yine bi problem çıkmaz ya da ben çıkarmam :/

bak tatlım babanın tavrı yanlış ama çevreme baktığıma ve öğrencilerime baskıcı ailelerin çocukları baarılı oluyor gerçek bu. yükseltme sınavlarına hazırlan otur bi program yap ve çalış sadece kendin için. Çalışmamak için bahanen çok olabilir ama kimse 3-5 yıl sonra bu kızın sorunları vardı yazık demez okumadı derler acı ama gerçek

sendeki hata derslerine çalışmaman olmuş.ama baban işi baya abartmış gibi geldi bana.bu ne böyle küfürler kilitler bağırış çağırış
hepsini geçtim canından dahamı önemli seni kolundan tutuyor sonra saçından çekerek hala hesap soruyor
hayat dersten ibaret değilki.diyelim notların düşük bu seni bu kadar hırpalamalarına değmez ki
çok şükür ya annem ve babam bu konuda hiç incitmediler beni. (ki benim sülalem öğretmen doludur ve ben okumadığım için hepsi beni yadırgarlarken babam korudu beni )

insanin aklinda kaliyor malesef bu tarz cümleler, insanin çocugu bile olsa, bazi eyleri demeden önce düşünmeliler,
yani bana o kadar şey sayan babam, saydida ne oldu? üniyi ilkde kazandim, hukuk kazandim ama gitmek istemedim, o zamanda bana küstü ne güzel kizim avukat olacak dicekmiş... olmadi ama yinede bu günlere geldim okudum iş buldum, ama babama olan kirginligim geçmedi, ve babam anneme demişki , bu kizi beni eskisi gibi sevmiyor, şimdi bende ona üzülüyrum ama ne bileyim, içimde birikmiş artik içimden atamadim kaç yildir..

geçmiş gitmiş olay dıye anımsıyoruz ama içimizde bazı seyler hep ukte gıbı kaldı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…