Karnın niye büyümedi zorbalığı…

pembefiyonklu1kiz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
322
95
13
35
Merhaba kızlar ben 23 haftanın içinde biraz balık etli hamile kalmış biriyim (kilom 79) ama çok göbeği olan biri değilim
Karnım neredeyse hiç çıkmadı dar bir kıyafet bile giysem desem ki hamileyim yine farkedilmiyor
Sürekli ama sürekli aynı yorumları duymaktan çok yoruldum çok aktif insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğum bir işim var yani birini sustursan öteki söylüyor
Senin karnın niye büyümüyor?
Normal bir zaman olsa belki gülüp geçerim ama şuan hormonlardan mıdır nedir herşey beni kırıyor incitiyor. Herşeyden ziyade acaba bebeğim iyi mi gelişmiyor mu korkusu sarıyor
karnım hâlâ neden belli değil bende bilmiyorum zaten tüp bebek sürecimde kendiliğinden oldu ekstra hassasım ama bu sorularla boğuşmaktan çok bunaldım ne ima ediyorlar acaba? Ben mi anlayamıyorum?
İçimi dökmek istedim sadece

Merhaba kızlar ben 23 haftanın içinde biraz balık etli hamile kalmış biriyim (kilom 79) ama çok göbeği olan biri değilim
Karnım neredeyse hiç çıkmadı dar bir kıyafet bile giysem desem ki hamileyim yine farkedilmiyor
Sürekli ama sürekli aynı yorumları duymaktan çok yoruldum çok aktif insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğum bir işim var yani birini sustursan öteki söylüyor
Senin karnın niye büyümüyor?
Normal bir zaman olsa belki gülüp geçerim ama şuan hormonlardan mıdır nedir herşey beni kırıyor incitiyor. Herşeyden ziyade acaba bebeğim iyi mi gelişmiyor mu korkusu sarıyor
karnım hâlâ neden belli değil bende bilmiyorum zaten tüp bebek sürecimde kendiliğinden oldu ekstra hassasım ama bu sorularla boğuşmaktan çok bunaldım ne ima ediyorlar acaba? Ben mi anlayamıyorum?
İçimi dökmek istedim sadece
İlk hamileliğimde 6 aya kadar karnımda tümsek bile yoktu. Sonradan bir buyudü pir buyudü. 6 aya kadar kıme sorsam karnı cıkmamıs zaten senın cevre ne bu kadar acele ettı anlamadım bakma sen onlara :)) baksana daha yarım kilo bişi smdilerde baslıycak buyumeye kilo almaya :) 50 100 Gr artınca ne degisecek ki karnında:)

Kontrollerine düzenli gidiyorsundur, doktor her şey yolunda gelişimi iyi diyorsa hiiiç kimseyi takma. Benim ikiz gebeliğim olduğu halde senin gibiydi doktoruma sorduğumda iç karnın genişse içeri doğru büyüyebilir bu iyi bişey demişti. Sonrasında hiç umursamadım.

Önemli olan bebeğin içeride sağlıklı olması.
Zaten hamile birine karnın neden bu kadar büyük/küçük gibi yorumlar yapmak başlı başına cahillik.
Cahillere kulak tıkıyoruz keyfimize bakıyoruz 🫶🏼

İlk hamileliğimde 6 aya kadar karnımda tümsek bile yoktu. Sonradan bir buyudü pir buyudü. 6 aya kadar kıme sorsam karnı cıkmamıs zaten senın cevre ne bu kadar acele ettı anlamadım bakma sen onlara :)) baksana daha yarım kilo bişi smdilerde baslıycak buyumeye kilo almaya :) 50 100 Gr artınca ne degisecek ki karnında:)
Bu konuları bilmiyorum açıkçası çevremde çok hamile görüp kimsenin sürecine de şahit olmadım o yüzden normal mi bir sıkıntı mı var diye çok panikliyorum ne kadar kötüler

Niye birşey ima etsin insanlar ya çok tuhafsınız
Bebeğin gelişiminin nasıl olduğunu doktor söylemiyormu da kafanızda kuruyorsunuz
Hamile gibi görünmüyorsun göbeğin çıkmamış henüz lafının neresine kırılıyorsunuz tam olarak
Aydan aya kontrole gidiliyor tahmin edersiniz ki zaman zateb geçmek bilmiyor o sürede hergün bebeğin nasıl olduğunu nerden bilicez? Hareketlerini daha yeni yeni hissediyorum. Sizede aynı şey sürekli söylense sizde bir durur düşünürdünüz

Kontrollerine düzenli gidiyorsundur, doktor her şey yolunda gelişimi iyi diyorsa hiiiç kimseyi takma. Benim ikiz gebeliğim olduğu halde senin gibiydi doktoruma sorduğumda iç karnın genişse içeri doğru büyüyebilir bu iyi bişey demişti. Sonrasında hiç umursamadım.

Önemli olan bebeğin içeride sağlıklı olması.
Zaten hamile birine karnın neden bu kadar büyük/küçük gibi yorumlar yapmak başlı başına cahillik.
Cahillere kulak tıkıyoruz keyfimize bakıyoruz 🫶🏼
Kontrolde bende sorayım açıkçası zorla huzursuzluk sokuldu aklıma durduk yerde. Sürekli aynı şey söylenince ne ima ediyorlar diye huzursuz oldum keşke tıkayabilsem hormonlardan zaten aşırı duygusal oldm kendimi tanıyamıyorum

Aydan aya kontrole gidiliyor tahmin edersiniz ki zaman zateb geçmek bilmiyor o sürede hergün bebeğin nasıl olduğunu nerden bilicez? Hareketlerini daha yeni yeni hissediyorum. Sizede aynı şey sürekli söylense sizde bir durur düşünürdünüz
Bebeğin gelişiminde bir problem olsa bu yüzden göbeğiniz kocamaaaan olmamış olsa 6 aydır doktor bunu söylerdi değil mi
Yooo niye düşüneyim oh oh ne güzel göbeğim çıkmadı çatlaklarım olmadı doğumdan sonraya dert kalmadı fit bir anne olacağım diye sevinirdim
Kafama takılan birşey olursada doktora sorardım

Yoo neden düşüneyim, doktora gidiyorsunuzdur herhalde bir sıkıntı olsa söyler zaten. Oh ne güzel bu aya geldim hala hamile olduğum anlaşılmıyor ne güzel fitim diye Sevine sevine dolaşırdım valla. Temmuzda karnın büyüsün de göreyim seni 40 derecede😂

Düzenli kontrole gidiyormusun. Gelişimi sağlığı yerinde mi eğer evet se boş ver sen onları. Bende 22 haftalik oldum. Şimdiye kadar sadece 1 kişi hamilemisin diye sordu. Benimde karnım küçük. Benim 3. Gebelik ilk 2 de çok daha küçüktü. Herkes Gelişimi iyi değil mi aaa bebek küçük olacak belliki diye kendi akıllarınca teselli veriyorlar. Hayir küçük değildi hatta olması gerekenden fazla bil doğdu. Şimdi 3. Gebelik olduğu için ilk gebeliklerden daha büyük. Ama yinede bazı insanlari gördüğümde benim karnım yok dedirtiyor. İç karın genişliği diye bisey var. Bebek iyiyse boş ver takılma. Sürekli sürekli soranlarada bebek diyette deyin 1bir daha sormazlar

Düzenli kontrole gidiyormusun. Gelişimi sağlığı yerinde mi eğer evet se boş ver sen onları. Bende 22 haftalik oldum. Şimdiye kadar sadece 1 kişi hamilemisin diye sordu. Benimde karnım küçük. Benim 3. Gebelik ilk 2 de çok daha küçüktü. Herkes Gelişimi iyi değil mi aaa bebek küçük olacak belliki diye kendi akıllarınca teselli veriyorlar. Hayir küçük değildi hatta olması gerekenden fazla bil doğdu. Şimdi 3. Gebelik olduğu için ilk gebeliklerden daha büyük. Ama yinede bazı insanlari gördüğümde benim karnım yok dedirtiyor. İç karın genişliği diye bisey var. Bebek iyiyse boş ver takılma. Sürekli sürekli soranlarada bebek diyette deyin 1bir daha sormazlar

Boş ver sen onları derken? Kötü bir şey dememişler ki. Bu arada gerçekten 23 yaşında mısınız? 3. Gebeliğim yazmışsınız

Boş ver sen onları derken? Kötü bir şey dememişler ki?
Bir hamile kadına sürekli sürekli aynı şey söyleniyor. Karnın çıkmamış bebekte bir sorun mu var der gibi. Zaten hormonlar tavan bir zamanda sürekli bu sözleri duyan kadına sorun bakayım onun için kötü mü değil mi. Zaten hamilelikte acaba bir şey mi oldu düşüncesi çok fazla. Bide insanların negatif sözleri çok ağır geliyordur. Ki geliyor ki buraya konu açma gereği duymuş. Hele ki ilk gebelikse ayrı bir endişe oluyordur

Bir hamile kadına sürekli sürekli aynı şey söyleniyor. Karnın çıkmamış bebekte bir sorun mu var der gibi. Zaten hormonlar tavan bir zamanda sürekli bu sözleri duyan kadına sorun bakayım onun için kötü mü değil mi. Zaten hamilelikte acaba bir şey mi oldu düşüncesi çok fazla. Bide insanların negatif sözleri çok ağır geliyordur. Ki geliyor ki buraya konu açma gereği duymuş.

Negatif bir söz değil bu, söyleyen de gayri ihtiyari söylüyordur. Ağır gelecek ne var? Tüm dünyada kadınlar hamile kalıyor ancak en cins anne adayları nedense Türkiye'de. Hamile kalırken aklı kiraya verme zorunluluğu mu var bu ülkede? İnanmakta zorlanıyorum şurada kafaya takılan şeye

Negatif bir söz değil bu, söyleyen de gayri ihtiyari söylüyordur. Ağır gelecek ne var? Tüm dünyada kadınlar hamile kalıyor ancak en cins anne adayları Türkiye'de. Buraya bu konuyu açması sadece konu sahibinin takıntılı biri olduğunu gösterir
Bilgisiz bir anne adayı diyorum ben ona. Sürekli surekli sorulunca acaba mi demiş işte. Mesela ben gelip sormam çünkü ben biliyorum. Bilmeyenler için gayet mantıklı bir soru. Türkiye' de yaşamıyorum bilmiyorum.

İç karnınız geniştir ama gerçekten bunda bozulacak var sey yok
3. Bebeğimin de kız olduğunu duyduğunda olsun o da insan, olsun bu da senin kaderindir, olsun dünya imtihan dünyası vs vs diyenler olmuştu güldüm geçtim siz olsaniz düşünemiyorum
Yani kısacası insanlar konuşur takmayin

Allah allah millet iyice azıttı. Karnın niye büyümedi diye soru mu olur.
Herkesin fiziksel yapısı farklıdır. Kiminde bebek hemen gösterir kendisini kiminde son 3 ayda bir anda büyüyüverir.

Back
X