Karnın niye büyümedi zorbalığı…

Bende böyle sürekli insanlarla yüzyüze geldiğim bi işte çalışıyordum. 30 haftalıkken rapor aldım bazen insanlar hala anlamıyordu hamile olduğumu. Pek anlaşılmıyodu. benzer şeyler söyleyen ve beni darlayan sürekli bi müşteri vardı. Sürekli bebek hakkında konuşuyodu akıl veriyo kendince fi tarihinden kalma şeylerle. Bi gün yine karnımın küçüklüğüyle alakalı yorum yapınca gözünle ultrason çektin galiba çok biliyosun sus artık demiştim zaten sinirli ve gergin bi hamileydim ben iyi sabrettim 🙄 bazısı da takılıyordu oh hiç karnın yok çatlağın olmayacak diye ama bi anda çıktığı için daha çok çatladım ne yazık ki🥲 onlara kızmıyordum ama insanların kötü niyetle söylediklerini anlayabiliyor insan. Birazda hormonlar devraya girince her şey negatif geliyor kulağa anlıyorum. Rahatsız oluyosanız tepki gösterin sussunlar. Ya da kulak kapatın cidden söyledikleri laflar hiç bi şey ifade etmiyor normalde
İltifat şeklinde söylense anlardım zaten ne güzel çok belin ağrımayacak çatlamayacaksın vb yorum yapanda oldu ama diğer yorumlar iğnelemek amaçlı çok net anlıyorum sanki yalan söylüyormuşum gibi imada bulunan bile oldu hepsi birikti galiba içimde artık sabredemiyorum

Merhaba kızlar ben 23 haftanın içinde biraz balık etli hamile kalmış biriyim (kilom 79) ama çok göbeği olan biri değilim
Karnım neredeyse hiç çıkmadı dar bir kıyafet bile giysem desem ki hamileyim yine farkedilmiyor
Sürekli ama sürekli aynı yorumları duymaktan çok yoruldum çok aktif insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğum bir işim var yani birini sustursan öteki söylüyor
Senin karnın niye büyümüyor?
Normal bir zaman olsa belki gülüp geçerim ama şuan hormonlardan mıdır nedir herşey beni kırıyor incitiyor. Herşeyden ziyade acaba bebeğim iyi mi gelişmiyor mu korkusu sarıyor
karnım hâlâ neden belli değil bende bilmiyorum zaten tüp bebek sürecimde kendiliğinden oldu ekstra hassasım ama bu sorularla boğuşmaktan çok bunaldım ne ima ediyorlar acaba? Ben mi anlayamıyorum?
İçimi dökmek istedim sadece
Benimde göbeğim yoktu, 4100 gr bebek doğurdum. Sonra süt olsun diye birşeyler yedim yedim göbeğim oldu ama sütüm olmadı. Boşverin ♥️🫶

Ben de 5. aya kadar bunu cok takıyordum 5. ayda 1 haftada bir anda büyüdü. Annemin 7. ayda belli olmaya baslamıs. Herkesin anatomik yapısı farklı. Herkes her şeyi aynı anda yaşamıyor. Sizin muhtemelen iç karnınız geniş. Hormonlardan dolayı insanların söylediklerine takılıyorsunuz. Ben de saçma sapan şeylere alınıp bozuluyorum,duygulanıyorum falan. Hepsi hormonlardan ☺️

Bence bir şey ima etmiyorlar öylesine laf olsun diye konuşuyorlar işte.
Ama ben buradaki snowflake hamişlerin açtığı konuları okuduğumdan beri hamilelerle inşallah maşallah dışında tek bir kelime bile etmiyorum yanlış anlarlar diye😂😂
Ya bu arada ne münasebet satıcı, müşteri falan sizin göbeğinizle ilgili yorum yapabiliyor. Kişisel sınır çizmekten herkes mi bu kadar bir haber ben anlamadım.

3-4 hafta önceye kadar xraydan geçerken hamileyim geçmesem olur mu dediğimde güvenlikler şaşırıyordu, hiç göbek yok kaç aylıksınız diyorlardı. 5-6 aylık dediğimde şaşırıyorlardı. Şimdi 7 aylığım diyorum insanlar inanmıyor. Yaz da geldi bol elbiseleri giymeye başladım, iyice anlaşılmaz oldu hamileliğim 😂 benim hoşuma gidiyor. Kilo ya da göbek bebeğin sağlığıyla alakalı ipucu bile vermez ki? Siz neden bu kadar takıldınız anlayamadım. İnsanlar da az çok bilirler bunu. Hamileyken diyetisyene gidip kilo veren insanlar var. Siz biraz karnınız çıkmadı, insanlar hamileliği anlamıyor diye üzülmüş olabilirsiniz ama bence üzülmeye gerek yok. Başkalarının ne dediğine de bu kadar takılmayın. Önemli olan annenin ve bebeğin sağlıklı olması. Nasıl gözüktükleri değil. Ne kendiniz için ne de bebeğiniz için hiçbir zaman şekilci olmayın, şekile önem vermeyin 👌

Yani sonuçta bu zamana kadar ikili test ya da fetal dna testi yapılmıştır. Detaylı ultrason yapılmıştır. Bütün bunlarda her şey yolunda dendiyse kimin ne dediğini de bu kadar takmam şahsen. Ne münasebet der geçerim. Sürekli doktora gidiyoruz zaten, aksi bir şey olsa haberimiz olurdu herhalde. İnsanlar değişik.

Ben şeye takıldım 80 kiloya fit ve balık etli demişsin sevinirim fit anneyim diye vs 80 kilodan bahsediyoruz vücut şekli düzdür ya da bel incedir ondan yoktur zaten kilolu kadınlarda anlaşılmıyor göbek pek

Benm ikizlerime rağmen karnım 6 ayda çıkmaya başladı iç karnım genişti çünkü bebeklerim kontrolleri iyiydi kiloları da iyiydi yani bende o kilolar civarındaydım 14 15 kg aldım zaten totalde

Ben de 5. aya kadar bunu cok takıyordum 5. ayda 1 haftada bir anda büyüdü. Annemin 7. ayda belli olmaya baslamıs. Herkesin anatomik yapısı farklı. Herkes her şeyi aynı anda yaşamıyor. Sizin muhtemelen iç karnınız geniş. Hormonlardan dolayı insanların söylediklerine takılıyorsunuz. Ben de saçma sapan şeylere alınıp bozuluyorum,duygulanıyorum falan. Hepsi hormonlardan ☺️
Evet evet söyledim zaten belki normalde takmam ama çok hassasım bu aralar 🥹

Bence bir şey ima etmiyorlar öylesine laf olsun diye konuşuyorlar işte.
Ama ben buradaki snowflake hamişlerin açtığı konuları okuduğumdan beri hamilelerle inşallah maşallah dışında tek bir kelime bile etmiyorum yanlış anlarlar diye😂😂
Ya bu arada ne münasebet satıcı, müşteri falan sizin göbeğinizle ilgili yorum yapabiliyor. Kişisel sınır çizmekten herkes mi bu kadar bir haber ben anlamadım.
Ne alaka yahu hastanede çalışıyorum sadece kendi servisimde on kisi var ve sürekli birçok bölümle etkileşim kurmak zorundayım sadece tek noktadan bakıyorsunuz olaylara

Yani sonuçta bu zamana kadar ikili test ya da fetal dna testi yapılmıştır. Detaylı ultrason yapılmıştır. Bütün bunlarda her şey yolunda dendiyse kimin ne dediğini de bu kadar takmam şahsen. Ne münasebet der geçerim. Sürekli doktora gidiyoruz zaten, aksi bir şey olsa haberimiz olurdu herhalde. İnsanlar değişik.
Evet hepsi yapıldı gebelik şekerim çıktı direk ilaç diyet verdiler acaba gelişmiyor mu diye korktum hareketlerini daha yeni yeni anlamaya başladım ondan yani hassasım korkuyorumda bir yandan öyle yani durum

Ben şeye takıldım 80 kiloya fit ve balık etli demişsin sevinirim fit anneyim diye vs 80 kilodan bahsediyoruz vücut şekli düzdür ya da bel incedir ondan yoktur zaten kilolu kadınlarda anlaşılmıyor göbek pek
Fit mi keşke fit olsaydım 75 ile hamile kaldım 79 um 😆 sadece boyum uzun biraz kaldırabiliyorum ve göbeğim değil ben genelde basenden kollardan alıyorum kiloyu.

Evet hepsi yapıldı gebelik şekerim çıktı direk ilaç diyet verdiler acaba gelişmiyor mu diye korktum hareketlerini daha yeni yeni anlamaya başladım ondan yani hassasım korkuyorumda bir yandan öyle yani durum
E hareketlerin daha yeni hissedilmesi gayet normal sonuçta bu daha 300-500 gramlık bir bebek. Eli kolu ne kadar güçlü olacak da hareketini hissettirsin. Gayet normal gebelik şekeri çoğu kadında çıkıyor dikkat edersiniz bir şey olmaz. Korkulacak bir durum yok diyet yapıp güzel beslenmek önemli. Biraz da rahat olmak lazım ki bebek sürekli baskı, stres hissetmesin. Annenin her duygusunu anlıyor, hissediyor artık.

Benm ikizlerime rağmen karnım 6 ayda çıkmaya başladı iç karnım genişti çünkü bebeklerim kontrolleri iyiydi kiloları da iyiydi yani bende o kilolar civarındaydım 14 15 kg aldım zaten totalde
Yaa ikizlerde bile çıkmayabiliyorsa hiç kafama takmam artık bende 23 haftada 4 kg aldm şimdilik

Canim benim korkma sen kötü düşünürsen kötülük sana gelir sana tavsiyem tak kulaklığını yürüyüş yap doğunca onunla gecirecegin günleri düşün negatif insanlarla gorusme

Back
X