• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karnın niye büyümedi zorbalığı…

Merhaba kızlar ben 23 haftanın içinde biraz balık etli hamile kalmış biriyim (kilom 79) ama çok göbeği olan biri değilim
Karnım neredeyse hiç çıkmadı dar bir kıyafet bile giysem desem ki hamileyim yine farkedilmiyor
Sürekli ama sürekli aynı yorumları duymaktan çok yoruldum çok aktif insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğum bir işim var yani birini sustursan öteki söylüyor
Senin karnın niye büyümüyor?
Normal bir zaman olsa belki gülüp geçerim ama şuan hormonlardan mıdır nedir herşey beni kırıyor incitiyor. Herşeyden ziyade acaba bebeğim iyi mi gelişmiyor mu korkusu sarıyor
karnım hâlâ neden belli değil bende bilmiyorum zaten tüp bebek sürecimde kendiliğinden oldu ekstra hassasım ama bu sorularla boğuşmaktan çok bunaldım ne ima ediyorlar acaba? Ben mi anlayamıyorum?
İçimi dökmek istedim sadece
Benim miyomlarım da olduğu için karnım fazla büyüktü. 3 aylıkken 6 aylık gibiydi öyle diyeyim. Sonra 7. ayda plasenta previa sebebiyle ölümcül bir kanamayla acil doğum yaptım. Zor kurtulduk ikimiz de. Arayan bir akraba, o ayda gayet güzel bir kiloyla doğan bebeğimi besleyemediğimi belirtmek için zaten karnın da büyümemişti hiç, belliydi bebek gelişemiyor demişti. İnsanlar gerizekalı. Hiç aklımıza gelmeyecek yerlerden vurmaya çalışıyorlar. O sebeple sallayın gitsin. Kafanıza takmaya değmez.

Merhaba kızlar ben 23 haftanın içinde biraz balık etli hamile kalmış biriyim (kilom 79) ama çok göbeği olan biri değilim
Karnım neredeyse hiç çıkmadı dar bir kıyafet bile giysem desem ki hamileyim yine farkedilmiyor
Sürekli ama sürekli aynı yorumları duymaktan çok yoruldum çok aktif insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğum bir işim var yani birini sustursan öteki söylüyor
Normal bir zaman olsa belki gülüp geçerim ama şuan hormonlardan mıdır nedir herşey beni kırıyor incitiyor. Herşeyden ziyade acaba bebeğim iyi mi gelişmiyor mu korkusu sarıyor
karnım hâlâ neden belli değil bende bilmiyorum zaten tüp bebek sürecimde kendiliğinden oldu ekstra hassasım ama bu sorularla boğuşmaktan çok bunaldım ne ima ediyorlar acaba? Ben mi anlayamıyorum?
Sağlıkla kavuşun inşallah. Benim karnım 8 den sonra çıktı.Otobuste bi amca yer vermedim diye kızmıştı hamile hamile kalkamadim ama o derece belli değildi hamileliğim. Alışveriş yaparken satıcı senden 2 kilo cocuk bile çıkmaz dedi hala aklımdan çıkmıyor mesela o söz o dönem daha hassas oluyor çünkü. 3 kilonun üstünde doğdu oğlum. Karnın büyüklüğüyle mi sağlıklı olduğu anlaşılıyor bu insanlara gel anlat

Bilgisiz bir anne adayı diyorum ben ona. Sürekli surekli sorulunca acaba mi demiş işte. Mesela ben gelip sormam çünkü ben biliyorum. Bilmeyenler için gayet mantıklı bir soru. Türkiye' de yaşamıyorum bilmiyorum.
Teşekkür ederim beni anladığınız için. Sorun ne estetik kaygı ne birşey tecrübem yok bilmiyorum hamilelikle ilgili süreçleri. Herkes aynı şeyi söyleyince bebeğim için korkup endişeleniyorum bundan bahsetmek istedim ama takıntılı alıngan demişler yorumlarda. İşte kadın kadına bunu heryerde yapıyor demek ki konu açmam hataymış insanlar gerçekten tuhaf

Sağlıkla kavuşun inşallah. Benim karnım 8 den sonra çıktı.Otobuste bi amca yer vermedim diye kızmıştı hamile hamile kalkamadim ama o derece belli değildi hamileliğim. Alışveriş yaparken satıcı senden 2 kilo cocuk bile çıkmaz dedi hala aklımdan çıkmıyor mesela o söz o dönem daha hassas oluyor çünkü. 3 kilonun üstünde doğdu oğlum. Karnın büyüklüğüyle mi sağlıklı olduğu anlaşılıyor bu insanlara gel anlat
Teşekkür ederim amin oğlunuzda sağlıkla büyüsün inşallah. Anlatmak istediğim oydu belki normal zamanda umrunda bile olmaz ama hassas dönemde çok kırıcı oluyor ama bunu diyenler normalmiş ben anormalim yorumlara bakılırsa

Bir is arkadasim kilolu olmamasina ragmen 6 aya kadar karni pek buyumemisti. Bazilari oyle oluyormus, iceri dogru buyuyormus diyordu. Kotu bir sey degil bence, pek catlak olmadi onda.

Bir şey ima ettikleri yok, laf olsun diye konuşuyor insanlar. Her şeye diyecek bir şey bulunur bizde, karnınız çok çıksaydı da farklı şekilde canınızı çıkacak sözler söylerlerdi.
Siz ilk ve biraz zahmetli bir hamilelik yaşayınca hassas yaklaşıyorsunuz söylenenlere. Doktorun dedikleri önemli sadece, gerisini duymamazlıktan gelin.

Benim miyomlarım da olduğu için karnım fazla büyüktü. 3 aylıkken 6 aylık gibiydi öyle diyeyim. Sonra 7. ayda plasenta previa sebebiyle ölümcül bir kanamayla acil doğum yaptım. Zor kurtulduk ikimiz de. Arayan bir akraba, o ayda gayet güzel bir kiloyla doğan bebeğimi besleyemediğimi belirtmek için zaten karnın da büyümemişti hiç, belliydi bebek gelişemiyor demişti. İnsanlar gerizekalı. Hiç aklımıza gelmeyecek yerlerden vurmaya çalışıyorlar. O sebeple sallayın gitsin. Kafanıza takmaya değmez.
Bebegin hayati tehlikesi yuzunden erken dogum yapmak zorunda kalan ve bebegi haftalarca kuvezde kalan arkadasima bir akrabasi neden normal dogum yapmadin da sezaryan oldun demis. Yemin ederim bazi insanlar cok gerizekali.

Aydan aya kontrole gidiliyor tahmin edersiniz ki zaman zateb geçmek bilmiyor o sürede hergün bebeğin nasıl olduğunu nerden bilicez? Hareketlerini daha yeni yeni hissediyorum. Sizede aynı şey sürekli söylense sizde bir durur düşünürdünüz
Doğumhanedeki ebeler bile karnınız ne kadar küçük dedi top gibiydi ve alt giyim dışında üst giyimlerimin hepsi oldu. Ben de zayıf mı kalıyor acaba diye takılıyordum konu bile açmıştım ama gayet 3500 doğdu üstelik ilk aydan baya kilo da alıp uzadı. Normal gelişim aralığındaysa takılmayın bana da hiç karnın yok dediklerinde fit mom diyordum. Hiç çatlamadım doğumdan sonra ilk hafta eski kiloma döndüm sadece +3 kilom kaldı göbeğim dümdüz. Bence avantajlarına odaklanın.

Bebegin hayati tehlikesi yuzunden erken dogum yapmak zorunda kalan ve bebegi haftalarca kuvezde kalan arkadasima bir akrabasi neden normal dogum yapmadin da sezaryan oldun demis. Yemin ederim bazi insanlar cok gerizekali.
Evet sezaryen olduğu için bebek küvezde sanıyorlar. Cahilliğin dibini sıyırıp bikbikbik konuşuyorlar.

Evet sezaryen olduğu için bebek küvezde sanıyorlar. Cahilliğin dibini sıyırıp bikbikbik konuşuyorlar.

İlk iki hamileliğimde karnım çok büyümedi. Mesela hamilelik kıyafet ihtiyacı bile duymamıştım çünkü oversize olan kıyafetlerim bile fazla fazla yetiyordu. Gören hamile olduğumu anlamıyor normal göbek sanardı.

Ama ne uykumu etkiledi, ne hareketimi yani kolay olmuştu. Ama 3. Çocukta karnım bir şişti hele son dönemlerde yatamıyordum ve hareketlerimi kısıtlamıştı.

Bizim toplumun her şeye bir yorumu vardır. Ama buna takılmayın bu kadar yani bir problem olsa Dr. Söyler. Son gebeliğimde mesela bir şeylerin ters gittiğimi Dr. Farketmişti ve ye, iç, yat dedi. Kalkmam yasaktı buna rağmen erken geldi.

Boyunuz 1.80 degilse 79 kilo 23 hafta icin bayaği bi kilolu demek, kilosu olan gebelerde karin biraz gec belli olabiliyor. Hatta bebek gobegi gibi gorunmesi icin bayağı gerilmesi gerekiyorki o da 30 hafta ve üzerinde olur.

Kilolu gozukmuyorsaniz ic karniniz genis olabilir, yani kas alti bolgeniz genistir.

Saglicakla dogurun, takiplerinizde bi sorun yoksa bebeginiz iyidir merak etmeyin.

Valla mutlu olun bence. Ben doguma gittigimde bir kadın daha geldı, ben sancılandı da kontrole geldi zannettim, benim 5,5 6 aylık halim gibiydi. İçeri bir girdi yumurtlar gibi dogum yaptı ben şok😳Bebegini kucağına aldı odasına gitti, 2 saat sonra da eşiyle cıktı gitti, ben o sıra açılmalarla ugrasıyordum, neler yaşadıgımı yazıp anneleri korkutmayayım, sadece diyecegim, o denilenler iltifat, bilin

Teşekkür ederim amin oğlunuzda sağlıkla büyüsün inşallah. Anlatmak istediğim oydu belki normal zamanda umrunda bile olmaz ama hassas dönemde çok kırıcı oluyor ama bunu diyenler normalmiş ben anormalim yorumlara bakılırsa
Hassas olmanız normal, asla aglamayan ben hamile iken kendi kendime aralıksız 4 saat agladım, eşime kırılmıştım.

Benimde karnım küçüktü bi anda büyüyor merak etmeyin 7. aya girdim büyüdü.
Herkes karnın hiç büyümedi diyodu bebeğin gelişimi güzeldi ben takılmadım buna.
Aksine bu benim için cok iyi bişey çatlamam diyodum öyle diyenlere sizde öyle diyin.

aynı seyi yasadım. bana da hiç 8aylık, 9 aylık va neyse durmuyorsun maksimum 4-5 aylık bebek karnı bu.. doltor ne diyor? bebek kaç kg? kücük bebek mi olacak acaba vs bir sürü sey söylediler. ister istemez ben de evham yaptım. ama bebeğim her kpmtrolde sağlıklı ve kilosu iyiydi. 3 kilo çocuk doğurdum simdi de çok hızlı kilo alıyor bu cocuk diyorlar 😂😂 demem o ki onlar hep bir seyler diyecek zaten

Ben olsam iltifat olarak algilardim, ne guzel 🥲 ama tabii hamilelik surecinde, hormonlarin da etkisiyle siz endiselenmis olabilirsiniz; o konuda da doktordan baska kimsenin lafina kulak asmamak gerek.
Ben de hamile olmadigim halde gobegimden oturu hamile sanilmistim bir kere, ben nerelere gideyim 😁

8. Aydan sonra büyür .

Muhtemelen tüp bebek sürecinizi bildikleri için siz o soruları duygusal bagdaştırıyorsunuz

Bende böyle sürekli insanlarla yüzyüze geldiğim bi işte çalışıyordum. 30 haftalıkken rapor aldım bazen insanlar hala anlamıyordu hamile olduğumu. Pek anlaşılmıyodu. benzer şeyler söyleyen ve beni darlayan sürekli bi müşteri vardı. Sürekli bebek hakkında konuşuyodu akıl veriyo kendince fi tarihinden kalma şeylerle. Bi gün yine karnımın küçüklüğüyle alakalı yorum yapınca gözünle ultrason çektin galiba çok biliyosun sus artık demiştim zaten sinirli ve gergin bi hamileydim ben iyi sabrettim 🙄 bazısı da takılıyordu oh hiç karnın yok çatlağın olmayacak diye ama bi anda çıktığı için daha çok çatladım ne yazık ki🥲 onlara kızmıyordum ama insanların kötü niyetle söylediklerini anlayabiliyor insan. Birazda hormonlar devraya girince her şey negatif geliyor kulağa anlıyorum. Rahatsız oluyosanız tepki gösterin sussunlar. Ya da kulak kapatın cidden söyledikleri laflar hiç bi şey ifade etmiyor normalde

Back
X