karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

Çok Geçmiş olsun canım bende kayınvalidemde kalıyordum 4 gündür kendi evimde kalıyorum yatagıma yatınca sesiz sesiz aglamaktan başka birşey elimden gelmiyordu.şimdi evimdeyim haykıra haykıra bir aglama oldu ama burası sayesinde daha iyiyim cünkü yanlız degilim yanlız degilsin.....inş. Rabbim bize de bir gün sağlıklı bebişler verir..

çok teşekkür ederim canım..sanada çok geçmiş olsun.bende kayınvalidemde kalıcaktım aslında ama onlar aile binasındalar çok kalabalık ben sana bakamam kapı açmaktan hizmet etmekten en iyisi sen annende kal dedi sağolsun beni düşündüğünden..benim eşim sabah 8.30da gidiyo işte akşam da en erken 7.30da geliyo o kadar saat tek başıma ne yapcam onu düşünüyorum daha önceki konularımdada yazmıştım evim giriş kat çok güneş görmüyo arka cephe ve hiç bilmediğim bi yer..hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama doktorum salı günü ne diyecek bilmiyorum

Kıyamam sana ya bende hiç bilmedigim bir şehirdeyim ailem izmir de bense niğde de annem burda olsa kesinlikle onda kalırdım.eşim ise sabah 8 akşam 11 de eve gelir evim ise aynı senin gibi güneş görmiyor ve 1. kat hemen hemen aynıyız ama inş. birlikte atlatcaz herşeyi burdan iyi haberlerimizi vericez.benim dr bana 6 ay sonra bebek düşün dedi benim 25 haftalıktı ve normal dogum ile alındı seninde inş dr en kısa zamanda izin verir.

hakikaten hemen hemen aynıymışız..ya yavrum nasıl dayanıyosun o kadar saat evde yalnız kalmaya?eşim biraz geç gelse benim içim daralmaya başlıyo.vallahi sabah eşime kahvaltı hazırlarken dahi mutfakta lamba açıyorum o kadar iç karartıcı bi evdeyim.bide şimdi doktor 6 ay korun derse ben iyice kafayı yerim.eşim hamile kaldığımı öğrenince eşimin aklına evi değiştirme konusunu iyice aşılamıştım fakat bebeğimiz bizi bıraktı gitti benim çok küçük olduğu için acaba çok kısa bi zaman sonra tekrar hamile kalmama izin verirmi ki inşallah seninde iyi haberlerini duyarız burdan bitanem

canım çok teşekkür ederim. amiiin. inşaallah hep birlikte güzel haberlerimizi paylaşırız dertlerimizi paylaştığımız gibi...

İyi olmana sevindim inşallah daha iyi olduğun günleride göreceğiz. Çok şükür bende ilk adetimi oldum dün. Herşey yolunda gibi inşallah böylede devam eder.

amin hep birlikte göreceğiz inşaallah.. canım çok sevindim bi rahatlama hissettin mi? benim az oluyo ama ya kafama takmamaya çalışıyorum, hatta yazmayacaktım bira daha bekleyim dedim ama dayanamadım. ilk geldiğinde gelmiş baya o gün pede çok az geldi leke gibi. bugün de aynı şekilde acık pembe leke gibi geldi, gelmemesi de endişelendiriyor beni seninki ne durumda. bir de benden çok afedersin kahverengi çok küçük pıhtı şeklinde geliyor ara ara, tuvalete ilk gittiğimde lütfen afeedin idrarımı yaparken tortu tortu gibi ufak parçalar geldi bunlar normaldir inşaallah...

canım ne desemki... insan bazen aynı duyguları da yaşamış olsa kendi çekiyor da bir başkasını teselli etmeye zorlanıyor... acın çok yeni daha Allah sabır versin. hiç içinde tutma derim ben ağla ki boşalsın için. zaten kendini tuttukça daha da zorlaşıyor kendine gelmen... ilk yalnız kaldığımda ben kötü olmuştum birden boşalmıştım ama iyi gelmişti bir taraftan da. dediğin gibi başkası varken hep gömüyorsun içine hepimiz için daha sağlıklı olanı içimizi boşaltabilmemiz... için boşalt ki yeniden tutanabilesin hayata...elimizden dua etmekten başka bişey gelmiyor keşke yaşanmasa da gelen olmasa bu sayfaya ama oluyor işte....Canım Allah yaşatması bir daha hiç birimize... kendine dikkat etmeye çalış sıcak tut kendini... ve mutlaka seni meşgul edecek bişeyler yap kendini daha iyi hissedeksin... dualarımız hepimiz için...

İnş Yeni eve taşınırsınız bende seneye nasipse taşıncam bakarsın yeni ev yeni hayatlar bebişler olur kimbilir :)
dr. 6 ay dese bile üzülme en azından hormonların kendine gelir...ve iyi sağlıklı bir hamilelik gecirirsin..

amin canım benim inşallah ama bebek olmadığı sürece bizim o evden taşınmamız çok zor malesef 6ay çok uzun bi zaman ben evlendikten sonra yaşadıklarım yüzünden uzun bi süre kendime gelememiştim.artık eşimle bi çözüm bulmaya karar vermiştik denedik ve 3.denememizde hamile kalmıştım.evlendiğimden beri yaşadığım sıkıntılar yüzünden darma duman oldum.bebeğimi öğrendiğim gün kendimi toplamaya ve kendim için değil bebeğim için yaşamaya başlamıştım artık!taa ki salı günü bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendiğim ana dek!!! ben nasıl alışıcam bu duruma bilemiyorum

ben yanımda birileri varken ağlamaya başladığımda herkesi tepemde buluyorum her kafadan bi ses çıktıkça benim daha da çok ağlayasım geliyo ama tabi buna müsade etmiyolar.hemen oldu bittiye getirmeye çalışıyolar ama malesef öyle olmuyo.ilk gebelik ilk heyecan teyzesi ilk oyuncağını bile almıştı dediğin gibi kendimi sıcak tutmaya çalışıyorum çorap üstüne patik hırka devamlı böyleyim..ama en çok korktuğum doktorum hamile kalma süresini uzun tutar mı acaba?uzun bi süre derse ben nasıl dayanırım nasıl katlanırım bu acıya tekrar hamile kalmak istediğim için işe de girmek istemiyorum.kendimi çok çaresiz hissediyorum

slm
kızlar nasılsınız pek giremiyorum malum 12. haftaya kadar dinlenmem lazım ara ara lekelenmeler devam ediyor

mutluluk canım dualarım seninle inşallah bebeğin sıkıca tutunur ve burakmaz seni allah gönlündekini versin inşallah

aramıza yeni katılan arkadaşlar size hoşgeldiniz diyemiyorum buraya pek hoş bir nedenle gelinmiyor çünkü hepinize allah sabır versin tez zamanda müjdeli haberlerinizi bekliyorum

ah canım ahh öle böle alışcaz ama bundan sonra biliyorum bazen insanın elinde olmadan sıkıntıların içinde oluyor ama az uzak kalmaya calış..bende hamilelik dönemimde çok agladım çok üzüldüm ailem uzakta diye ama üzülmek sadece bebegimizi huzursuz ediyor..denemede fayda var nasipse zaten hemen olur gene sanırım 2 adet gördükten sonra denemeye başlarsın ama tabikii dr. git önce çünkü folikasit icmen gerekcek umarım mutlu sona ulaşıcaz.dimi :) kendi evinde nettin varsa sık sık paylaşırız zaten inş. yanlız kalmayız..burda büyük bir aileyiz artık...

aranızda olmak bu en acı ve duygusal anlarda sizlerle paylaşmak güzell dilerimki ilerde nasipse inş. dahada mutlu şeyler paylaşırz..

Nasılsınz arkadaslar...canm/yaprak/ hamilelik nasıl gidyr iyisnz inşallah.mutluluk seni merak ediyorum napıysn...aramıza yeni arkadaslar katılmış gecmiş olsun canlarım Rabbim sabır versin yüzünüzü güldürsen..mutlu olmayı en çok sizler hakedyrsnz kolay acılar değil çok zor bliyrm. 26 haftalık ikizleri kaybettim benimde ilkti ama olmadı çok zor ama Rabbim dayanma sabretme gücü veriyor şükürler olsn bugünümüze..ben doğumdan sonra iki adet dönemi geçirdim bıraktım çok şükr hamile kaldm şimdi 13 haftalık yavrum hayırlısı bakalım...Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin isteyen herkese..

günaydın cnm.benm hamileliğimde çok güzeldi dediğim gibi kaynım vefat edince benim hamilelik herkese çok ii gelmişti..şimdi sabırsızlıkla yarını bekliyorum dr um ne diyecek diye :S folikasit de içtim progestan da içtim ama işte ALLAH herşeyin en doğrusunu en hayırlısını yaşatıyo bize...

bizlerde malum sebeplerden dolayı malesef hoşbulduk diyemiyoruz tatlım ama senin adına çok sevindim umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına ne kadar sonra tekrar hamile kaldığını öğrenmem mümkün mü?

Günaydın..benim bebeğim sizin kadar büyük değildi daha minicikti ama bu acının büyüğü küçüğü olmuyomuş.çok yakın bi zamanda bebek kaynımı kaybedip onun acısı dinmeden çok kısa süreli mutlu etti meleğim bizleri.şimdi yine sil başa döndük kendimi çok çaresiz hissediyorum hala annemlerdeyiz yarın doktora gidicez bi aksilik olmazsa evimize geçicez.eve geçtiğimde ne yapcam bu süreci nasıl aşıcam bilemiyorum..nolur bana akıl verin..evde net yok cebimde var ama pc den girmekle aynı olmuyo.bebeğin için çok sevindim inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.ona çok ii bak çok dikkat et hem kendine hem bebeğine.

Aynı acıyı ben de yaşadım canım. 8 haftalık bebeğimi kalp durması sebebi ile 10 gün önce kaybettim. Acısı geçmiyor ama inan zamanla hafifliyor. Yaradandan sabır dile ve herşeyde bir hayrın olduğunu tekrarla sürekli canım. Ağlamak istediğin zaman ağla duygularını tam yaşa ama isyan etme. Rabbim inş.bizlere yeniden bu güzel mutluluğu yaşatacak ve evlatlarımızı sağlıklı-sıhhatli bir şekilde kucaklarımıza alacağız.

gözün aydın buna denir sanırım bizim durumumuzda olanlara. benim adetler düzensizdi. tiroidlerim yüzünden . ondan doktor bana ilaç verdi kullandım bitti bugün olması lazım dört gözle gelmesini bekliyorum. bu olacask sanırım ama bundan sonra 2 defa normal olması lazımmış en çok ondan korkuyoruyorum. inşallah düzenli olur

Bende iki hafta önce kürtaj oldum.çok mutsuzum hep aglamak geliyo.şimdi korkuyorum birdaha yaşarıyım diye aynı şeyleri

seni burdakilerden daha iyi anlayan olmaz heralde. bu soruyu öyle çok soruyorum ki kendime aklıma getirmemeye çalışıyorum ama bir türlü çıkmıyor. kısmet diyorum. ama sabırsızlıkla zamanın akıp geçmesini bekliyorum. Allah yardımcın olsun

çok geçmiş olsun allah sabır versin hemen hemen durumlarımız aynı bende 9 haftalıkken kaybettim bebeğimi. içimde kopanları çok iyi tahmin ettiğini düşünüyorum. ağlama sızlama diyenlerin boğazına sarılmak istiyordum ilk zamanlar. birde daha iyi hissettirmek için daha kötü örnekler vermemzler mi daha da sinir oluyordum. şanslısın eşinin ailesi ailen yanındalarmış. benim sadece kendi ailem yanımdaydı bide kürtaj olduğum akşam eşimin ailesi ile tartıştık. o halde acımı bile yaşatmadılar bana. benim acılar çektiğim zamanlarda onlar eğlencede vakit geçirmeyi tercih ettiler. acımın üstüne acı kattılar anlayacağın. beterin beteri var diyolar ya bilmiyorum bu omuydu. Yukarda Allah var başka bişery diyemiyorum.sıkıntı stresten diyorum hep bebeğim gitti diye. kendimi suçluyorum ama geri getiremiyorum. şimdi deli gibi 3 ayın geçmesini bekliyorum ama o kadar cesaretim kırıldı ki. neyse doldum yine...

Allah hepimizin yardımcısı olsun kucaklarımızı doldurmayı nasip etsin...

Kesinlikle isyan etmiyorum.bizim melegimizinde kalbi durmus.ben 11haftalik diye gittim fakat 8hafta 1gunden sonra gelisim olmamis.en buyuk problemde aglamama izin vermiyolar ne esim ne ailelerim ne akrabalarim.gece yataga yatinca sessiz sessiz agliyorum esim duymasin diye ama bogazim agriyo artik her kakltigimda hem uykusuzluk hemde aglamaktan gozlerim sis sis oluyo.allahim hepimizin yar ve yardimcisi olsun.

Eşinle de akrabalarınla da konuş canım. Ağlamak istediğin zaman ağla. Yoksa bu yara da acı da geçmez. Duygularını sonuna kadar yaşa. Bizim ne yaşadığımızı bizden başka kimse anlayamaz. İçimizde kopan fırtınaları sadece biz bilebiliriz. Ben ağlıyorum da bebeğimle de konuşuyorum yeri geliyor gülüyorum da duygularımı hissettiğim gibi yaşıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…