karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

canım aslında sana hemen cevap yazmıştım amayanlışlıkla silindi.taşınma telaşından da hemen yazamadım. çok şükür taşındık yerleşiyoruz yavaş yavaş. canım yaa inş. düzelir mide bulantın geçer... sen aklına en sevdiğin yemekleri getir canın çeksin ki yapıp yiyebilesin. ama geçer artık yavaş yavaş yaa... benimde tiksinmelerim olmuştu ama geçtiler şimdi hiç tiksinmem yok maşallah her koku hoşuma gidiyor :) habire acıkıyorum. 10 kilo aldım toplamda.54 le başladım 64 düm. ilk 4.5 ay hiç kilo almadım hep aynıydım. bide bende şeker çıkınca yemeyi kestim tabi tatlı börek çörek fln. inş biran önce geçer bulantıların canım kızımızı iyi besle :)
canım bende de genetik bişe çıkmadı ama önlem olarak iğne verdi doktorum. doğumdan 1 hafta önce kesmem gerek ee şimdi normal doğumun nezaman olacağı belli değil 1 hafta var sanırsın erken gelir ya da daha geç gelir yani zamanı belli olmuyor. ama sezeryan tarihi belli olduğu için 1 hafta öncesinden kesebiliyorsun. aslında iğne kullanıp normal doğum yapanları da duydum ama riske atmak istemiyorum canım yaa... korkuyorum bişe olur diye. biran önce gelsin sağlıkla kollarıma istiyorum. inşallah Rabbim hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder...

amin canım..tasınmana sevındım kendını cok yorma yenı evınıze gelcek oglusun..yenı evınzde saglıgınız mutlulgunuz bol olsun inşallah.evlendıgımden beri bikere tasındım esım yoktu koca evı kendım topladım oyuzden tasınmak cok zor gelır banaa..sende yorulma eşine yaptır herseyi iğne olayına gelince 1hafta önce bırakılması gerekıosa tabıkı sezeryan daha mantıklı cnm.hakkımızda hayırlısı olsun..bebeklerımıze saglıklı bı sekılde kavusalım da normal sezeryan hıc fark etmez.bende sımdıye kadar 4 5 kılo vermıstım galıba 6 oldu..bulntım olsada tost kek ne varsa götürüom bana yaramıo heralde kilon masallah ideal cnm benımde hedefım 12 14 ..alınması normal olan kılo artısı okadrmıs zaten demi.şimdşye kadar almadım verdım ama son aylarda alınıo cok demi.buarada sekerın oldugunu nasıl anlasıldı herhangı bı sıkayetın varmıydı ben hamıle kaldıgımdan berı asırı agız kurulıgu oluo bende elımden su düşmuo..4 lt ıcıorum yanı zorluom iyi demi bukadar..buarada oglusuna ne isim düşündünüz cnm..doktr bana net degılse de kız deyınce bu fıkre cok alıstım ..alya ismine bayılıom ama teyzemın ısmı aylaa söyleyınce ayla mı fln dıolar oyuzden vazgectım hakkımızda hayırlısı olsun cnm ..zaman hayırlısıyla gecse de bebıslerıme saglıklı bı sekılde kavusalım..

artık verme yahu iskelete dönceksin :) son aylar alınıyo tabi ama ben 65 olmuşum son kontrolümden bu yana 3 haftada 1 kilo almışım fakat bebişim kilolanmış ona gitmiş :) canım şeker yükleme testi hamileliğin 24.haftasında 50 gr şeker yüklemesi yapılıyo onda yüksek çıkması halinde 100 gr yükleme daha yapılıyo onda da yüksek çıkarsa şeker hastası sayılıyosun. benim 50 gr yüklemede bile baya yüksek çıktı normalde enüst 140 benim 234 çıktı bana 100 gr yükleme yapılmadı bile hemen şeker hastası teşisi kondu insüline başladım sabah akşam. 250 üstüne çıksa şeker bebek anne karnında ölebiliyomuş biliyomusun oyüzden 100 lük yükleme yapılmadı bana. şuan şekerim kontrol altında normal gidiyo. çok dikkat ediyorum yememe. ama arada dondurma ödülü yapıyorum :) dondurmayı oğluş çok seviyo nezaman yesem takla atıyo içimde :) bugün kontrolümüz vardı bebişimizi gördük çok şükür iyi herşey boyu kilosu...maşallah... sende bende hepimiz tüm arkadsşlarımız sağlıkla alalım bebişlerimizi kucaklarımıza inşallah... Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın meleklerimiz korusun evlatlarımızı inşallah...herkese hayırlı ramazanlar buarada... oruç tutmamak tuhaf geliyo bana ayrıca...

Masallah masallah oglusunla sana.amin cnim saglikli bi sekilde kucgmza alalm yawrularmzi.oruc tutmamak bnada tuhaf gelio hep tutnca bi dgsk gelio.oglusunun ismini ne.biara topkte gòrmstm ama hatrlayamadm smdi.buarada mtluluk ve diger kizlar nerdesinz.buara herkes tatilde anlasilan.bense yine yalnz

merhaba kızlar inşş herkes için herşey yolundadır. hayırlı ramazanlar bu arada. ben oruç tutamasamda .... yogunluktan epeydir yazamadım bizde şu an sıkıntı yok çok şükür büyüyoruz yavaş yavaş

Ediz Ozan düşünüyoruz canım bakalım son anda bi değişiklik olmazsa :) alya güzel bi isim ayla ile karıştırılabilir doğru ama bence söylenişi çok güzel. ben kız olsaydı buğlem düşünüyodum :)
evet ya bende kızları merak ediyorum topiğimiz çok sessiz kaldı... birdahaki kontrolün ne zaman? cinsiyet ozaman netleşir. sonra başlarsın ciciler almaya :) kız cicileri çok tatlı oluyo yaa bayılıyorum. bide anneleri saçlarını tepeden iki kuyruk yapmıyolar mı yemede yanında yat :)

canım bayılırım ediz isminee..oglusun ismiylee saglıklı bı sekılde büyüsün inşallah.buglem ismini arkadasım koydu ama zaten o isim sankı sölenirken bıraz güzel değil gibi tabı zevkler tartısılmaz tabı..cinsiyet netlessin ozaman bende bı arastrma ıcıne girerim inş. cnm kan ılacı ve elevıt bıttı gıdıp yazdrılcak esım revıre yazdrabırse gtmıcem buara ..çünkü merkeze uzagım sıcakta tek o upuzun yolu gıtmem mumkun degıl..sımdı 14ün içindeyim kısmetse 16nın ıcndeyken gıdeyım dıorum hem ozaman cınsıyet net sölüomus.2hafta snra agustosun 3ünde ucak yolculugumuz var antalyay gtcez ozaman 17nin içinde olcam yıne kontrlden gecerım 3lü tarama yapılır mı peki.yaptırıp gıderım dönüşte alırım kısmtse dıye dusundum..2li taramayı vanda yaptrmıstım ya gidip almam gerekıomus..3 saat gıdıs 3saat gelıs 6saat oyuzden 3ünde izine giderken vandan bınıoz ucaga ozaman alcam kısmtse.hem sonucumu alırım hem kontrl olurum 3lü tarama zamanıysa onu yaptırırım kısmetse

merhaba bugün canım sıkkın moralim bozuk geçen sene bugün doğum için yatmıştım hastaneye kucağıma alamadıgım bebeklerim için gece yarısından sonrada doğum yapmıştım ne feci ne kötü bi gündü yıkıldıgım bi günde yaşlandıgım geçti o günler atlattık ama insanın içinde bi ukte kalıyo ilk heves ilk heyecan yarım kalan ilkler ....

şimdi 17+6 günlük hamileyim ama korku içimde hareketlerini hissetmeye çalışıyorum pek de anlamıyorum korkuyorum doktorda sorun yok diye çok sık çağırmıyo kontrole erkek cinsiyetimz. geçen senede cinsiyetimiz ikizlerm erkekti ((

Allah herkese hayırlısı ile sağlıkla tamamına erdirmeyi nasip etsinn inşallahhh karmaşık duygular yaşadıgım bi gündeyimm

cnmm sakın kıyaslama ve sakın benzetme lütfen. hepimiz yaşadık hepimizin ilkleriydi ama nasip olmayınca napabiliriz boynumuz kıldan ince Yaradanımızın bir bildiği var lütfen düşünme. içinde yeşeren yenibir yavru var ona sarıl sımsıkı o hisseder biliuomusun ben üzüldüğümde 2 gün oynamadığını biliyorum am mutluyken o da coşuyo. anne karnında psikolojileri şekilleniyo lütfen üzme kendini ve bebişi. ben üzüldüğümde o oynamadığında okadar çok özür diledimki bebişimden birdaha yapmıcam diye söz vrrdim ona. hareketlerini bugün yarınhissedersin çok az kalmış bende hemen hemen 18. haftada hissettim kelebek çırpıntısı gibi...
buarada ttmm sen ikiliyi yaptırdım temiz dedin üçlüyü yptırmana gerek varmı ki. benim doktorum risk hiç yok dedi üçlüyü yaptırtmadı.

cnm 2li yapılınca 3lü yaplımıo mu bilmiodum ki.sırayla yapılıo sanıodum..inşallah taramamız ıyı cıkarda gerek kalmaz cnm.

iyi akşamlar arkadaşlar bende 20 önce kaybettim ikizlerimi 22 haftalıktı
inşallah bende tekrar hamile kalırım benim tüp oldu yeni tedavi için kasımı bekliyorum
dua edin inşallah yavrularıma kavuşurum yine

çok geçmiş olsun canım allah tekrardan hamile kalmanı ve bu defa kucağına almayı nasip etsin benim yavrularımda ikizdi 8 ağustosta kaybettim onları. merakımı mazur gör kaybetme nedenin neydi acaba?

slm kızlar nasılsınız? biz iyiyiz allaha şükür 16 haftalık olduk haftaya kontrolüm var cinsiyetimiz belli deil daha haftaya öğrenecez her şeyin hayırlısı olsun allaha emanet olun

çok geçmiş olsun canım allah tekrardan hamile kalmanı ve bu defa kucağına almayı nasip etsin benim yavrularımda ikizdi 8 ağustosta kaybettim onları. merakımı mazur gör kaybetme nedenin neydi acaba?

amin canım inşallah yine hamile kalırım ve sağlıklı bir şekilde kucağımada alırım
sanada çok geçmiş olsun sanırım yine hamilesin rabbim kucağına almayıda nasip etsin
benim sorunum enfeksiyondan kızımın kesesi delinmiş oğlumda hiç sorun yoktu ama malesef
doğum sancım tuttu ve onunda suyu geldi kızım ölmüştü ama oğlum doğduğunda yaşıyordu
oda en fazla 15 yaşadı oda uçtu gitti malesef rabbimden tek dileğim tekrar hamile kalmak
inşallah oda olur dua et canım banada hayırlısıyla tekrar gelsin meleklerim

Meraba arkadaşlar hepinizin ramazanı mübarek olsun.umarım herkes iyidir telefondan girdiğim için geçmişe bakamıyorum.size güzel bi haber vermek için geldim hamileyimmm.yine kanamam var düşük tehlikem var.1hafta hastanede yattım bu yazın sıcağında grip oldum ve boğazım şişti öksürük ve hapşuruk birde yanında kusma sancımı iyce arttırdı kesenin şeklini bozmuş haftaya kontrolüm var inş doktor düzelmiş der düşünmekten uyuyamıyorum bile.bu arada hiç yemek yiyemiyrm su içemiyorum mide bulantısı çok zor bişeymiş.hiç yataktan kalkmadan yattıyorum annem bakıyor bana.rabbim bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine hepinizede nasip etsin inş hep dualarımdasınız sizde bana dua edin.korkuyla yaşamak çok zormuş hiç tadını alamadım.görüşmek dileğiyle rabbim gönlünüzden geçeni nasip etsin inş.

çok geçmiş olsun Allah sabır versinn inşa tekrar hayırlısıyla nasip olur ...

merhaba inşallah geçici bi durumdur doktor kontrolünde ol mutlaka bi çok kişide kanama oluyor ilk başlarda ani hareket yapma sakın dinlen yat. tebrik ederim inşallah daha güzel haberler verirsin bize tekrar Allah tamamına erdirirr inş. canım dua et korkma sabret mübarek aydayız hiç bişey olmaz inş atlatırsınn

meggie129 teşekkür ederim desteğin için biliyorum şu dönemde stres üzüntü moral bouzklugu hiç iyi değil bebeği etkiler ama elinde olmuyo insanın aklıma geldi sabah bu saatte doğum için hastaneye yattım gece bu saatlerde sancı çekiyodum ne biliyim karışık zorr duygular ağladım eşime belli etmeden yanlız dua ettim sonrada yorgunluktan uyudum kaldım . rabbimin takdiri biliyorum inşş tekrar aynı acıyı yaşatmaz hiç kimseye .. sağlık sıhat huzur mutlulukla dünyaya getiririz bebişlerimizi güzel haberler veririzz birbirimize inşallahh ....

yaprk ; bugün 18 haftalık olduk çok şükür. 2 li tarama temizdi genede 3lü yü de yaptıralım dedi doktorum çok şükür dün öğrendim onda da sorun yokmuşş. doktor bi sıkıntı görmediğinden 9 temmuzda gitmiştm kontrole 1 ağustosda çağırdı önceden sık gittiğimden sanırım tedirgin oluyorum hareketlerini anlamaya çalışıyorum çok belirginde hissedemedim ama henüz ne biiliym Allah yardımcımız olsunn inşallah herşey yolunda giderrr...

maonyaaa canımmm çok sevindimmmm :) çok güzel bir haber bu.. inş tez zamanda iyileşirsin sakın kalkma hep yat ahh canım yaa Allahım nasip etsin yavrunu sana sağlıkla inşallah... bizi haberdar et olur mu? kaç haftalıksın? benimde düşük tehlikem vardı geçti. üzülme emi üzüntü hiç bir şeye iyi değil... dualarımdasın canım bizi habersiz bırakma..

[h=2]
maonya[/h]
Maonya cok sevindim cnim tebrik ederim.allah saglikli bi sekilde kucagmza almayi nasip etsin.düsük tehlikesndn korkma moralini iyi tut.bol bol dinlen.ayagınin altna yastk alıp yat cnim.ins kisa zamanda düzelr.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…