karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
Birde patolofjiden kaydadeğer bişey çıkmıyor. Boşuna heyecan yapma. Aslında genetikolarak incelenmeli ama hemen ryapmıyorlar onu

Walla dr um hastaneyı bırbırıne kattı ve 3. Bkletemem hastama dıe 1. De hem genetıge hem patolıjıye ve ayrıyeten genetık uzmnlık bırımıne yolladı dr ym herseyı yaptıgından bu kdr heyecnlıyım

caanım Allah yardımcın olsun...Allah isterse herşey olur...Dualarım seninle...İnşallah yavrunu alırsın kucağına...

İkisini birden böyle yapıcaksın işte dua ediceksin hayırlısı neyse onu dileyeceksin. hep beraber dua edicez

Ne güzel, duyarlı bir doktorun varmış canım. Benimki genetiğe göndermedi, 2 veya 3ten sonra gönderiyoruz dedi. Ben de siz bana o tahlilleri yazın, ben bi şekilde yaptırıcam, aynı travmayı tekrar tekrar yaşamayı bekleyemem dedim
Artık doktorlar makina gibi olmuşlar, duyguları insanlıkları alınmış...
İnşallah hayırlı haberler gelir senin sonuçlardan canım.
Ben de araştırma hastanesine gideceğim bakalım:26:

hepinize teşekkür ederim çok..acılar geçmiyor ama hafifliyor bu muhakkak..hamileler var ne güzel..hepiniz sağlıkla sıhhatle doğumu görürsünüz inşallah..hayatım bir anda o kadr karıştı ki bebek düşünemez duruma gelmiştm bi ara..şimdi yeniden denemeye başladık..kader kısmet herşey...allah a dua ediyorum...allahım diyorum 2 bebeğim ardından babam..3. kez hamile kalırsam bebeğimi kucağıma almama müsade et rabbim diyorum.kaldıramıycam diyorum..allahım bi bebeğim olursa artık bana çok çok yavan suni sahte gelen bu hayatta belki biraz olsun huzur bulurum diyorum..tabi rabbim herşeyin en güzelini bilir...hayırlısını versn hakkımızda..

Evet canım dr um genetık kabını bıle kendı aldırdı o yuxden snucu bklıorum ıns bısey olmaz sonucda ıyı cıkar cınku bayaga zor bı durum allah herkesın yardımcısı olsun sonucu ıple beklıoz valla dr uma guvenmesem bu kadar beklenmez valla rabbım bızım yardımcımız olsunn vallaa

kızlarrr kimse yazmıyor buraya artık herkes unuttu bu topiği ama ben yazayım dedim yinede.... doğum yaptım çok şükür :) Rabbim hepinize nasip etsin inş... çok öptüm..

Meggie bu guzel habere cok sevindim Allah analibabali saglikla buyutsun insallah.
yorgun bulutlar Allah sabir versin,guzel gunler eminim cok yakinda Hersey Yoluna girecek
Bana gelince birkac aydir girmiyordum, bu arada hamile kaldim ve ne yazikki yine kalp durmasi sonucu 11haftalikken kaybettigimi 10gundur kalbinin durdugunu ogrendim. Hatirlarsaniz ilki 38haftalikkendi.test sonuclarini yakinda alacagim aslinda cikti ama hastaneye gitmek istemiyorum.inanamiyorum yasadiklarima.ikinci kez sok yasadim,kurtaj oldum 2,5hafta once.hayat cok garip korkusuz biriyken artik herseyden korkar oldum. Surekli kaygi icindeyim basima daha kotu seylerin gelmesinden korkuyorum.bana birsey olmaz derdim hep ,ama neler oldu.cok dua ettim hamileyken, meggienin soyledigi duayi tasidim ama yine olmadi.hic eskisi Gibi degilim. Korkular beni cok yoruyor,caresiz hissediyorum.istanbulun en iyi doktorlarina gittim sonuc degismiyor.ne yapmaliyim bilmiyorum.doktor oldugunu gordugu Gibi test sonuclarini bile beklemeden, bir daha dogal yolla hamile kalmiycaksin en saglikli bebegi secip onu koyacagiz dedi tup bebek yapmaktan bahsetti.kime guvenecegimi ne yapicagimi bilmiyorum.doktorlara guvenim hic kalmadi artik. Biri bile ilk gebelgin olumsuz Olmus diyip arastirma yapmadi yada bana farkli davranmadi.ilkinde hersey nasil basladiysa bundada ayniydi.oysaki Ben ozel birseyler ister yada yaparlar diye bekliyordum riskli oldugu icin.perinatolagami gitmeliyim. Acaba? Ben hissettim icime dogdu kalbinin durdugu,aradim o bebegin kalbi cok guclu atiyordu birsey olmus olamaz kuruntu dedi.kasik agrisi kanama varmi dedi, yok dedim.gelmene gerek yok ozaman kaygilanma dedi.bende gitmedim.kontrol gunu gittim,yine Ayni sessizlik doktor benden daha cok sok oldu.benim aramamdan 1hafta sonra durmustu kalbi.nasil hissettin kalbin temiz geyigi yapti.dedim hamile degilmis Gibi hissettim bir Sabah,karnimdaki dolgunluk hissi gitmisti.allahallah falan dedi kisacasi sonrasinda hemen kurtaj oldum,yarim saat icerisinde.1yili gecti ilk bebegim oleli her gun agliyorum.aglamaktan biktim engelde olamiyorum.mutlu olmak icin yaptigim yada bana yapilan Hersey bos.olamiyorum.yasadiklarimi unutamiyorum.aglayarak sabahla sonra ise git.kimse bilmiyor neler yasiyorum.care ariyorum

canımm bend eılk bebegımı kaybettıgımde oyle dusunuyodum aynı senın gıbıydım gercekten her gece sabah akadar aglardım kımseyı gormek ıstemıyodum ama bız patolojıye ve genetıge gonderdık bebegı doktorum onun sonucuna gore tup bebek yapcaz dedı eger genlerle alakalı ıs e dedı tup yaparız dedı cok sukur sonucu bızle alakalı degılmıs folık asıt eksıklıgı dıs nedenler dedı ben 6 ay sureklı vıtamın ıctım beslenmeme dıkkat ettımm spor yaptım hamıle kaldım dogum bıle yaptım sen bı unı hastanesıne gıt ıstersen ama prof bulcan perınatolog olsun cunku bızım gıbı gebelık yasayanlara perınataloglar bakıyo yanı daha ıyı anlıyolar tedavını ol hamıle kal bak gor cok guzelolcak hersey uzulme ama nolur

yanı saglıklı bı bebegın kalbı neden duruyo acaba kan pıhtılasmamsımı var vada baska bıseymı onu arastır once tup bebek zorlu bı surec dogal yolla hamıle kalıyosun allah sukur benım arkadasımında kalbı duruyodu bebegının kan pıhtılasması varmıs galıba ıgne vuruluyodu gebelıgı boyunca onu bı arastır derım ben bıde her zaman ınıversıte hastanesınden yanayım ama ozel hastası olcaksınız bı prof un

Son düzenleme:
canım hangi şehirdesin sen? doktorun kim?

canım çok geçmiş olsun. Benim çok yakın bir arkadaşımın 3 kez bebeği karnında öldü. 2.kez öldüğünde kan verip genetik inceleme yaptırdı. eşinde de kendisinde de pıhtılaşma bozukluğu taşıyıcılığı çıktı. 3.hamileliğinde kan sulandırıcı iğne ve ilaçlar kullandı, ama o da aynı şekilde oldu. Artık doktoru sakın doğal yolla hamile kalma, gel tüp bebek yapıp sağlıklı embriyoları seçicez demiş. Tam ona giderken bi beta hcg baktırayım da öyle gideyim diyor. Meğer hamile kalmış yine. Hemen kan sulandırıcı iğnelere ve aspirine tekrar başlıyor ve 4. seferde güzel kızını kucağına aldı. Onun gittiği doktorlar sanırım biri Memorial biri de Medical Park Bahçelievlerdeydi. Senin için de hepimiz için de Rabbim hayırlısını versin canım:26:

Ankaradayım canım baskent hastanesı polat dursun cok memnunum

canım sağol...sana da çok çok geçmiş olsun...o ikinci yıkım ne demektir en iyi bilenlerden biri benim.benm de ilk bebeğimde kromozom anomalisi vardı( trizomi 18) hatırlarsın belki...yaşamla bağdaşmıodu zaten öldü karnımda...trizomi tesadüfi bişe dediler ikinci hamileliğinde böle bişi olmıycak dediler..dedikleri doğruydu nitekim 2. bebeğim sapasağlamdı ama 16.haftada suyu geldi aniden o da bıraktı beni..o kadr inanmıştım ki bişe olmıycağına ilkinden daha çok yıkıldım...öğrendiğimde sedyede yatarken yanıma bi teyze gelmişti ben ağlarken... noldu dedi...hayatta hiç yapmıycağım bişe yaptım bağıra bağıra ağladım teyze bebeğim yine ölüyo dediğimi hatırlıorum dün gibi...o kadr kötüydü ki her gün uyanıp yok yok diyodum kendime bir kabus gördüm..bunları yaşamış olamam ben diyodum..hani bişe olmıycaktı bebeğime?? ondan sonra baktım beni başka hastalıklar sarıyo çareyi yine allaha dua etmekte buldum canım..inan başka bişe acını dindirmiyo..ruhunun bi yeri hep kanıyo..neden oldu niye oldu soruları seni yiyip bitiryo..kısacası olmuyo..sana tek tavsiyem dua ve sabır...unutma allahın en sevgili kulları peygamberlerdi...ve onlar hepimizin bin misli acılar yaşadılar..onların da evlatları öldü..üstelik yerlerinden sürüldüler..aşağılandılar..dışlandılar..inandıkları şey uğruna başlarına her gelene eyvallah dediler onlar..elbet biz bi peygamber gbi metanetli olamayız ama onlar da insandı..onların da duyguları vardı..onlar da ağlardı..fakat en zor anlarında rablerine güvendiler de allah da onları aydınlığa çıkardı..bu dünyada değilse de öbür dünyada..kaldı ki ben allah'a kulluk açısından ne verebiliyorum ki ne istiyorum.. "sana vahyedilene uy. allah hükmünü verinceye kadar sabret. o , hüküm verenlerin en iyisidir" (YUNUS 109)

Hepinize tesekkur ederim arkadaslar yazdiklariniz bana umut oluyor.daha doktora gitmedim sonucu bilmiyorum.persembe yada cuma gidicem tup bebek derse bir daha gitmem zaten ona.cunku ozele hic guvenmiyorum artik.
bencede universite hastanesine gidiyim, bu iyi fikir tesekkur ederim.ilkinde otopsi istememistim, onun disinda yapilan testler vs lerde birsey cikmadi. Pihtilasmada cikmadi genetic testlerdede birsey cikmadi. Sebebinin belli olmamasi beni cok uzuyordu, Ayni zamanda 2.bebek icin korkutuyordu. Simdi ikinci kez yasadim bu Sefer genetige gitti.artik tek istedigim sebebinin belli olmasiki tedavi olabileyim. Umarim yine sebep yok denmez

allah yardimcin olsun saglikla kucagina almayi nasip etsin,benim yasadiklarimi yasatmasin.mucizesini gostersin insallah saglikla..

Arkadaslar baska sitelerde bu konularla ilgili 3harflilerle ilgili birseyler yaziyor, engel olabilecegi vs. caresizlikten heryeri herseyi arastiriyorum okuyorum,bunlarada rastladim siz ne diyorsunuz kafam iyice karisti.doktora gitmekten kaciyorum ama bunlari okuyorum daha kolay geliyor sanirim.doktora gitmekten korkuyorum artik kotu birsey duyacagim diye

Tahlıllerını yolla gostereyım olmadı cnm tel la ılgılenır anlatt sana bn konuyu solerım dr umdan gerckten cok memnunum
benim elimde kürtaj sonrasındaki patoloji sonucu ve bebeğin kalbinin atmadığına dair ultrason raporundan başka bişey yok ki şuan canım, hamile kalmadan önce yapılan torch testleri hariç tabi. Genetik araştırma yapılabilseydi sonuçlarını sana gönderirdim, ne güzel olurdu :26:

ee sana nedenını neden solemıolar cnmm bn onu anlamadımm

ee sana nedenını neden solemıolar cnmm bn onu anlamadımm
ilk düşük olduğu için önemsemiyor doktorlar canım. Patoloji sonucuna göre bişey yok, temiz. ilk bebeklerde nedensiz yere çoğu kadında olur bu durum, 1-2ay korunduktan sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi dr canım. Ama ben elim kolum bağlı durmak istemiyorum, kan verip genetik inceleme yaptırmak istiyorum. Kromozom anomalisi mi yoksa genetik bir problem mi var merak ediyorum. Hani pıhtılaşma bozukluğu fln varsa önceden önlemini alabilmek adına:26:

arkadaşlar merhaba benm aralıkta 3,5 aylık bebeğim karnımda öldü alındı o zaman üniversitede sıvı alınmıştı genetik bi sorun çıkmamıştı sebebi anlaşılamamıştı dün de 5 haftalık bebeğimi düşürdüm düşen pıhtı patolojiye gitti doktor sizi yine üniversiteye göndericem dedi pıhtılaşma çıkabilir sonuçlarda dedi araştırma olmadan yeni bi hamilelik düşünmiceksn dedi kafam çok karışık şu an duyduğum herşey fazla geliyor zaten yeterince moralim bozuk benm gibi olan arkadaşlar varsa durumlarını yazarlarsa sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…