karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

ilk bebeğimdi cnm ben ankaradayım takiplerim ataürk araştırma hastanesinde yapılıyordu..doktor 6 ay korunun dedi 6 ay beklicem işte mecbur..çok korkuyorum bi daha yaşamaktan rabbim sana bi daha yasatmasın sağ salim kucagına al inşallh.suni sncı ile doğum yaptım sezeryan deil cnm..çok zor zamnlar geçiriyorum aklımdan bi an olsun çıkmıyor

Aminn... bende suni sancı ile yaptım gerçekten çok zor banada 6 ay demişti dr. mutkala hamile kalmadan önce özel hastaneye git derim..inş sende zamanı gelince sağlıklı bir şekilde bebeğini kucana alırsın...

arkadaşlar günaydın.. bu konuda yeniyim.. daha yazılanların hepsini okumadım.. bebişini kaybedip tekrar bebeği olanlar, bebek bekleyenler varmış allah herkese hayırlı, sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah..
benim geçen hafta 9 haftalık bebişimin kalbi durdu karnımda ve sonrasında kürtaj oldum.. size sormak istediğim bundan sonrası, şimdi ne yapcam ben.. hangi testleri yaptırmam gerek.. bir daha hamile kalmaya korkuyorum birazcık.. zaten doktorum 3 ay bekleyin dedi ama ben bu süre zarfında tedaviye yönelik bir şeyler yapmak istiyorum.. ne yapcam ben şimdi?..

cnm çok üzüldüm nasıl farkettiniz peki. Allah yardımcın olsun umudunu hiç bir zaman kaybetme. biliorsundır belki benım kızım 6 aylıktı kaybettiğimde. tekrar hamile kaldım ve boş gebelikti. ama bak şimdi bebişim 11 haftalık oldu. Rabbım sanada nasip eder inş. hiç umudunu kaybetme. hiç birşeyi takma kafana dinlen. kendini ii hissettiğinde hamile kal. bunu kaybetmenin nedeni neymiş. peki

çok çok üzüldüm allahım sabrını versin inş..patoloji sonucundan sonra doktorun seni yönlendirecektr sanırım..eğer bi sıkıntı çıkmazsa ki inşallah çıkmaz o zaman gebelikte önlem olarak aspirin veriyolar genelde kan sulandırıcı..inşallah sıkıntı yaşamazsın bi dahaki gebeliğinde ne diyelim herşey allahtan..

uzun bir aradan sonra ancak girebildim...
nasilsiniz kizlar durumlar ne gecmisi okuyamadim hersey yolundadir insallahhhhh

iyiyiz çok şükür..sen nasılsın? nasıl gidiyor..bayadr yoksun buralarda..

başın sağolsun geçmiş olsun öncelikle..çok zor biliyoruz ama sabır canım..otopsi yaptıramamanı anlıyorum ama belki bişeler öğrenirdin..böyle durumlarda yukarıda da yazdım genellikle kan pıhtılaşması için aspirin veriyolar gebelikte..kan pıhtılaşması testi yaptırabilirsin araştırma hastanesinde ama 2-3 kayıp var demezsen yapmıyolar canım.. ya da bi tanıdık bulabilirsen iyi olur..allahım yardımcın olsun..inşallah gönlüne göre olur..

çok çok geçmiş olsun arkadaşım.ilk kayıptan sonra pek test falan yaptırmıyolar..bi de küçük olunca ama sen yine de iyi bi doktorun tavsiyesini al canım..ondan sonra gebelik düşün..bu korkular illa ki olucak ..geçmesi için kendini iyi hissettirecek şeyler yap..iyiye odaklan canım..allah yardımcın olsun..ben 2 bebeğimi kaybettm..20 ve 16 haftalarda..3. kez hamileyim ama hala iyi düşünmeye çalışıorum düşün..kendimiz ve doğacak bebişler için bunu yapmalıyız..

cnm bana da doktor bekle 6 ay dedi çok değilmi dedim hazır psikolojim hamileliğe alışmışken ben beklemek istemiyorum dedim 3 aya indirdi çok düşündüm çok araştırdım beklemeye gerek kalmıyo sonucu çıktı ortaya ayrıca eskiler düşük yapıp peşinden hamile kalanlar nasıl oldu en sonunda başka doktora gittim ve anlattım bana sakıncası yok dedi ekstra bi coraspirin verdi bunu kullan dedi bekleme dedi anlıycan şimdi deneme yolundayım ve psikolojim suan destekliyo şimdi olduki 3 ay yada 6 ay bekledim allah korusun yine kaybetsem bu kez ne olacak rabbim hayırlısını versin her zaman bunu söylüyorum bence arstırın bekleme yolunu tercih etmiyorsanız deneyin derim

cnm demin de yazdım bende beklemek istemedim ve doktor bana bekleme dedi coraspirin verdi dene tekrar dedi bekleme isteğin varsa ilk adetten sonra dene derim ben

aslında beklememk en iyisi dediğiniz gibi hazır alışmışken..en iyisi iyi bi doktor bulup gitmek yabancı bi şehirde ne kadar ii bi doktor bulunacaksa....rabbim isteyen herkese tekrar bebiş nasip etsin sağ salim kucagımıza almayıda tabi..birbirimize dua edelim rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun

rabbim herkese tekrar nasip etsin hamile olanlarada sağsalim kucagına almayı nasip etsin inşallh 2 kaybınız varmış sizinki neden neden oluyormuş inş bu defa aynı seyi yaşamazsın inan bunu senin kadar istiyorum...rabbim kimsenin yüreğine evlat ateşini düşürmesin çok kötü çokkkkk

Canim cok yogun bir is temposu vardi birturlu yazamadim. Yogun olmasi ne kadar iyi onu da bilemiyorum. Oturup aglamami engelliyor ama bebis calismalarina girerken de stresli olmak istemiyorum. Sen nasilsin canim arkadasim? Bebisinin ve senin durumun insallah cok iyidir ikiniz icin de dua ediyorum. Bir gun ben de mujdeli haberle gelirim umarim. Dedigini dusunucem ve cok istemek yerine olursa olur olmazsa olmaz dicem bakalim. Cok isterken bunu dusunmek biraz zor ama hayirlisi tabii.

Basin sagolsun arkadasim. Allah sabir versin. Bir evladin varmis ne guzel, insallah istedigin gibi Allah sana yine bebisler verir.

Gecmis olsun canim. Allah sabir versin. Insan boyle aci yasayinca yeniden hamile kalmayi hem cok istiyor hem de cok korkuyor.
Testler konusunda doktorunun ne soyledigi de onemli tabii. Ama pihtilasma ile ilgili doktorun trombofili paneli genetik testi yaptirmani onerirse en azindan pihtilasma sorunun varsa onun onune gecebilirsin. Tekrar basin sagolsun.

Cok uzuldum Allah sabir versin cok aci. Sen de melek annesi olmussun canim. Onlar bizim sonsuz bebislerimiz. Cok ozleticekler kendilerini ama bir gun kavusacagiz onlara hic birakmamacasina.
Insallah Allahim bu dunyada da fazla bekletmeden saglikli bebislere kavusmamizi nasip eder. Testler konusunda ise soyleyebilecegim pihtilasma testi (trombofili paneli olarak) en cok yapilani ama doktoruna sorup baska testler de yaptirabilirsin.

ben meleğimi çokk özledim öyle güzeldiki gördüm ben onu..7 aylık olmasına rağmen büyüktü kızım..isyan etmek deil ama o hastanede benmle sancı çeken ve bebeği ağlayarak doğan çok kişi vardı ellernde bebek çantaları hasta yakınları bekliyordu benseee ya benn sesini duymicamı bile bile kıvrandım acıyla keşke keşkeee kızım ağlayarak doğsaydı yaşasaydıda 10 kat acı çekseydim..herkes bebeğine yeni kıyftler giydirdi ben kefen giydirdim beyazlarla uğurladım topraga verdim yavrumu..benm ciğerim yüreğimde adana toprakları altında kaldı kızımla birlikte o olmasada ben anneyim annelik güzelmiş ama işte o amalar yokmuuu...tek isteğim yeniden anne olmak kızıma kardeş yapmak rabbim bi daha kimseye yaşatma ne olur sizleri öyle iyi anlıyorum kii taa içlerden derinlerden kopan fırtınanın büyüklüğünü dinmek bilmeyen o acıyı rabbim sen sabır ver (((

Basin sagolsun canim. Allah sabir dayanma gucu versin bende 2 ay onse dusuk yaptim 2 aylikti bebegim bende cok agladim hala ultrason resimlerine bakiyorum onu asla unutmayacagim. Senin acin benimkinden daha buyuk 7 ay umut etmissin .. Canim hic bir aci ilik gunki gibi canini yakmaz yavas yavas azalacak acin. ALLAHIM tez zamanda saglikli bebekler nasip etsin bize ben 2. Ayimi doldurdum 3.aydan sonra tekrar deneyecegim . Bu siteyi okudugumda benimle ayni durumda olan benden daha zor durumda olan insanlarda varmis diyorum sende boyle dusun beterin beteri var. Allahin bize bir lutfu cennette bir melek annesi olmak ve cennetteki meleklerimiz ahirette annelerini bulur ve onlari almadan cennete gitmezlermis. Peygamber efendimizde sav bir sohbetinde 1 tane dahi bebegi dusen kadin Allaha siginir ve bu aciya sabrederse cennete girer buyurmus. Tatlim bebeklerimiz en guzel yerdeler bizde dunya uzerinde onlarin ozlemlerine sabredecegiz. Bu arada Bende adanaliyim hemserim ama ankarada yasiyoruz iki senedir.

haklısın hemşerim ve bende ankaradayım içime umut oldunuz ve inş yakın yerdesindir bana benm burda kimsem yok bi yıl olmadı buraya geleli

24. haftamda bebeğimi kalp yetmezliğinden kaybettim. Sezeryanımın üstünden 2 hafta geçti. Yaşamayanın anlayamayacağı bi yerde,sözün bittiği yerdeyim. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Yaşayanlara da tez zamanda hayırlı ,ömürlü evlat nasip etsin...

haklısın hemşerim ve bende ankaradayım içime umut oldunuz ve inş yakın yerdesindir bana benm burda kimsem yok bi yıl olmadı buraya geleli

Ben yenimahallede oturuyorum.sen ne taraftasin tatlim. Birde bundan sonra yeni bebegine odaklan ben oyleyapiyoru folikasitedevam et rahimiiyilestiren yumurtaliklara iyi gelen yiyeceklerle beslen tatlim gerekiyorsa testler yaptir bir rahatsizligin varsa tedavi ol. Benimde ilk gebeligimdi ilk 1 aysurekli agladim hele ilk hafta esim haftada bir kac gun gecede calisiyor yanliz kalinca insanin aklina daha cok geliyor.esimde ben yanliz kalmayayim diye bir cift muhabbet kusualmis simdi onlra cocuklarim diyorum onlari besliyorum kafam dagiliyor bana kuslar cok iyi geldi oneririm tatlim

ben etimesguttayım cnm gidicem doktora zaten de hanfi hastne ii ve test yapar bilmiyorum benmde ilk bebeğimdi ve ne cok seyimiz benziyor seninle.benm bebeğim 26 hafta 5 günlüktü karnmda kalbi durdu..ve bizimde 2 çift kuşumuz var eşim onunla ilgilen zamn geçir diyor banada..

Ben bu hafta zubeyde hanim hastanesine gittim ilk dusuk diye her hangi bir incelemeye gerek duymadi utrason sonucuma gore bir sikinti yok bir daha hamike kalinca gel dedi . Tatlim benim kuslari seninkilere selami var cik cik otuyorlar simdi marulda verdim keyifleri yerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…