- 23 Aralık 2013
- 1.876
- 1.586
- 448
- Konu Sahibi mutluluk_27
-
- #3.181
herkese merhaba uzun süredir girip yazamadım yeni arkadaşlar gelmiş aramıza keşke iyi haberlerle burda tanışsaydık ama olsun inşallah sizlerde bizler gibi yeniden bu güzel duyguyu tadacaksınız..bende bebeğimi kaybettikten sonra zor zamanlar yaşadım ama çok şükür yeniden hamileyim ve kızıma kavuşmak için gün sayıyorum..hazırlıklarım bitti çok şükür geriye beklemekten başka yapacak bişey yok..dualarınızı eksik etmeyin sağsalim alayım kızımı kucağıma inşallah..
Hosbulduk canim ve masallah diyeyim Allah tamamina erdirsin. Bebegini kaybettikten ne kadar sure sonra tekrar hamike kaldin tatlim simdi bebegin kac aylik oldu her hangi bir sorun yasiyormusun ve son bir sorum olacak ikinci kez hamile kalirken ve hamileligin suresince kullandigin ilaclar var mi
amin teşekkür ederim..bebeğimi kaybettikten tam 6 ay sonra yeniden hamile kaldım şuanda bebeğim 36 haftalık 2-3 hafta kaldı doğumuma kısmetse ve hamileliğimin başından beri çok şükür hiçbir sorun yaşamadım ve çok rahat bir hamilelik geçirdim..hamilelikte kullanılan rutin vitaminleri içtim folik asit,demir,omega 3 falan onun dışında bir ilaç kullanmadım..
herkese merhaba uzun süredir girip yazamadım yeni arkadaşlar gelmiş aramıza keşke iyi haberlerle burda tanışsaydık ama olsun inşallah sizlerde bizler gibi yeniden bu güzel duyguyu tadacaksınız..bende bebeğimi kaybettikten sonra zor zamanlar yaşadım ama çok şükür yeniden hamileyim ve kızıma kavuşmak için gün sayıyorum..hazırlıklarım bitti çok şükür geriye beklemekten başka yapacak bişey yok..dualarınızı eksik etmeyin sağsalim alayım kızımı kucağıma inşallah..
amin teşekkür ederim..bebeğimi kaybettikten tam 6 ay sonra yeniden hamile kaldım şuanda bebeğim 36 haftalık 2-3 hafta kaldı doğumuma kısmetse ve hamileliğimin başından beri çok şükür hiçbir sorun yaşamadım ve çok rahat bir hamilelik geçirdim..hamilelikte kullanılan rutin vitaminleri içtim folik asit,demir,omega 3 falan onun dışında bir ilaç kullanmadım..
Benim gibi gönlü yaralı anneler hepimizin mevlid kandili mübarek olsun bugün çok çok kıymetli bir gün . RABBİMİN alemleri hatrına yarattığı peygamberimiz MUHAMMED MUSTAFA (sallallahü aleyhi vessellem) in yüzü suyu hürmetine hepimize güzel ,hayırlı, uzun ömürlü sağlıklı evlatlar nasip etsin ,evlatlarına kavuşanlarada alınlarının akıyla yetiştirebilmek nasip etsin, evlerimizden neşe huzur eksik olmasın İNŞAALLAH .. HEPİNİZİ SEVİYORUM . hepinizden dua bekliyorum neolur korunma sürem biter bitmez hamile kalayım İNŞAALLAH
merhaba arkadaslar. biz üç yıllık evliyiz ve ikinci senemizde gecen sene bu zamanlar bebek yapmaya karar verdik.şanslıydık ki hemen hamile kaldım.şaşkındık bu kadar kolay olamaz diyorduk, olmadı da. gebeliğimi öğrendikten bir hafta sonra kanamam başladı hastane,ilaçlar,yatmalar işe yaramadı bebeğimin minik kalbi daha tam duyamamışken 8.haftasında durdu.düşük yapmadığım için küretaj yaptılar.o gün dünya durdu sanmıştım durmamış,bize sürprizleri devam ediyormuş.yaklaşık beş ay sonra yine ilk denememizde hamile kaldım bu sefer olacaktı.kalp atışını duyduk ikili testimizi yaptırdık hatta sağsalim şehir deeğişikliği yapıp istanbula bile taşındık.her şey yolundaydı.rüyamda kızım olacagını söylemişti bir ses ve evet kızım olacaktı.başka bir gün yine rüyamda bu bebğin yaşamayacağını söyledi aynı ses ama ben onu bilinçaltı yaptım .her şey yolundaydı bir kızım olacaktı adı genç yaşta ölen babaannesinin adı olacaktı .belki Allah'ım ondan aldığı ömrü kızıma verirdi...böyle böyle 22.haftaya geldik ayrıntılı usg zamanıydı.cervix boyu daha önce 4 sonra 3 şimdi de 2,5 çıkmıştı ama dr.normal oldugunu söyledi.kızım 21 haftalık göründü olabilir dendi her şey normaldi.sadece kordonda bir atardamar eksikti en kötü ihtimal erken doğum yapacaktım.olsun razıydım..dr. her ihtimale karşı iki hafta sonraya randevu verdi.ama o hafta bişeyler ters gitmeye başladı nabzım hamileliğimin başından beri yüksekti ama artık 124leri falan görmeye başladım.önceki güm kızımın kalp atışını dinlemiştin saglık ocagında hareketlerini hissetmemiştim iki gündür ama kalbini duymuştum içim rahattı.ama ateşimde yükselmeye başalayınca yine böyle bir cuma akşamı dr.a gittik.usg.de dr.um yüzü değişti bir an.ilk gebeliğimden gelen korkuyla kalbi atıyormu diye sordum.nerden bilirdim cevabın dünyamı karartacagını. malesef....kızımın da minik kalbi durmuştu...sonrası maluumm...bir umutla gecenin bir ayrısı başka hastaneye gittik yine aynı cümle ..sonra tıpış tıpış geri döndük .acil yatış veridi.testler yapıldı.. sancılar verildi..tam 13 saat sancı çektim kızım doğsun diye .yalvardım eşime dr.lara bu anı hatırlamayayım beni bayıltın kesin diye ama dr.onay vermedi.o kadar saat sonra doğdu kızım. ölüme doğurdum kızımı...bakamadım göremedim.babası gördü çok tatlı minik bir bebekmiş.görsem ayrılamazdım. aslında bunları kimseye anlatmadım daha önce bu şekilde ama paşa doğum yaptı haberini alınca dayanamadım daha fazla .paşayla aynı topikteydik.ben de ocak annesi olacaktım.ocak annelerinin ilk annesi ben oldum ama melek annesi.Allah paşaya bebeğine sağlık versin.bir çok arkadaşım var şimdi doğumunu bekleyen Allah'ım sagsalim kucaklarına almayı nasip etsin.Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.hamd olsun Allah'a ki mutlu bir yuvam her zaman yanımda olan bir eşim ,ailem var.şimdi tek duam bu acıları unutturacak büyüklükte başka acılar görmemek.
yaklaşık dört ay oldu bunları yaşayalı ama acının sıcaklığı geçti zannederken bir bakıyorum içimde fırtınalar kopuyor.rahim filmi hariç dr.umun istediği testlerin hepsini yaptırdım ama hala sonuçlar çıkmadı.bana kalsa sonuçlar çıkar çıkmaz iyi bir dr.bulup yeniden hamile kalırım.sanki içimdeki acı biraz olsun böyle hafifleyecek.eşimse çalışmaya başlamadan yana .öyle toparlanacağımı düşünüyor.maddi olarak da toparlanmamız gerekiyor. açıkçası yakın zamanda bebek istemiyor.onun da psikolojisi bu konuda çok yoruldu.beni nelerin beklediğini bilmiyorum ama çoğu zaman kapana kısılmış gibi hissediyorumAllah benim ve ben gibilerin yardımcısı olsun inşallah...
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır ama üye olmadan önce de takip ediyordum. Buradan çok şey öğrendim, kimi zaman kendimi teselli ettim, kimi zaman da bazı şeylere kesin karar verip bir yargıya vardım. 2013 şubatta evlendim ve 2013 kasım sonu aralık başı gibi hamile kaldım. Bana yumurta rezervimin düşük olduğunu ve sağ tüpümün kapalı, sol taraftaki tüpümünde kapalı gibi birşey olduğunu bu yüzden de normal şekilde hamile kalamayacağımı söylediler. Tüp bebek önerdiler. Ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım ki, parayı yatırmaya bir gün kala testte pozitif çıktı, yani hamileydim. Dünyalar benim oldu tabiki... 7 aralıkta idrar testlerinde pozitifti. İki gün sonra kanamam gelmeye başlayınca hastaneye koşturduk. Hastanede belki hormon seviyesi yüksek çıkmıştır, bu yüzden pozitif çıkıyordur dediler. İlk haftalarda aldı tabi bizi bir telaş. Bir iki gün sonra bir jinekoloğa göründüm ve karından tedavi ederek, bir iki de kan testinden sonra hamile olduğumu söyledi ama çok küçükmüş daha, sağlıklı mı, değil mi bilemeyiz, herhangibir şey söyleyemeyiz dediler. Yine beklemeye başladık. Belki her hafta vajinal ultrasonografiyle bebeğime baktılar ama hala birşey demiyorlardı. Bende bir ayı geçkin bir süreden sonra başka bir jinekoloğa gittim ve oradakilerde bebeğin gelişmediğini, kalbinin durduğunu söylediler. Beni ertesi gün bir hastaneye yolladılar, orada da gelişmiş ultrasonografi aracıyla baktılar. Doktor bebekte herhangi bir problem göremediğini ama bunun üzerine kalbinin atmadığını bu durumu anlayamadığını söyledi. Son çare bir hafta sonra tekrar inceleyelim dediler. Ama hastaneye gittiğim günden beri de ilk önce çok küçük lekelenmeler şeklinde başlayan kanamalar, şimdi ise resmen regl seviyesine ulaştı. Gün be gün kanamanın şiddeti fazlalaştı. Doktorla irtibata geçtim ve yaklaşık dört beş gündür beni oyalıyorlar, hastaneye göndermediler. Sürekli ağrın olursa haber ver diyorlar. Ara ara adet sancısı gibi hafif ağrılar oluyor. Bundan iki saat öncesinde de oldukça büyük ciğer gibi bir parça geldi. İnceledim bebeğe benzetemedim tabi ama, normal bir pıhtı gibi de değil. Çok büyük. Böyle birşey başından geçen var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sizce düşük mü yapıyorum? ve düşen bebek miydi acaba?
başından gecenler benim yaşadiklarıma o kadar benziyorki anlatamam . Benim 15yaşinda bir kizim var .2010 da ikinci evliligimi yaptim 2.5sene cocuk istedik olmadi tam aklimdan cikmiştiki hamile oldugumu ögrendim Allahim ne buyuk mutluluktu o zaman calişiyordum dr a gittigimde 5 haftalik sadece keseyi gorduler 2 hafta sonra gelin kalbi duyariz dediler 2 hafta sonra gittigimde 7 haftalik olmasi gereken bebegimin malesef gellişimi 6 . Haftada durmus. Buyuk bir husranin arkasindan yapacak bişey olmadigi icin kurtaj oldum işidw birakrim cunki tekrar bebek istiyordum ve aacaba yogunluktan mi kaybetim bebegimi diye .. Aradan 3 ay gecti ve ben yine hamile oldugumu ogrendim ve yine o buyuk mutluluk bu sefer korktum gitmedim dr a hemen ama tatil planliyorduk acaba denize girebilirmiyim yada yolculuga cikabiliirmiyim dr a soracaktim muayenede 7 haftalik hamile oldugumu ogrendim cok guzeldi dr dan cikinca tuvalete girmek istadim tuvalette kanama başladi cok korktum hemen geri dr un odasina ciktik neyseki bebegime bişey olmamiş kalbi atiyordu progestan igne vurdular bide ilacini yazdi hergun 3 tane kullan dedi ve yatak istirahati tabi 2.5 ay hic bi il yapmadim yattim sonra kanamalarim bitti dr um artik normal gebesin korkma gunluk yaşantina donebilirsin dedi genedw dikkatliydim ogluma bişey olmasin diye bu arada hareketlerini cok fazla hissetmiyordum ve bu beni hep korkutuyordu ama dr lar normal bazen gec hissedilebilir diyorlardi gene 2 gun hic hareket hissetmedm ve sanki hamile degil gibiydim karnim inmiş gibiydi korkarak son kez dr a gittim ilk sorum yaşiyormu oldu dr malesef cevabi kalbime saplandi sanki . ayrintilida da baktilar bir umut oradada sordum ama yine malesef olumsuz cevap aldim hemen yatişimi yaptilar suni sanciyla sabaha kadar bekledim acilar icinde bazen agliyordum ama acidan degil dogum yapiyordum ama malesef bebegim olu dogacakti tam 22 haftalikti ve sabah 10 bucuk gibi dogdu ogluşum ama annesini sesini duyuramadi :'( şimdi korunma surecindeyim ve kalbimin sizisi ancak yeni bir bebekle biraz hafifliyecek Rabbim kimsenin kucagini boş birakmasin helede hamilelerin :'(
keske yasadıklarımız hiç benzemeseydi de ellerimiz boş kalmasaydı..ama yazımız buymuş .Allah bilir sonrasında neler yaşayacağımızı ama tek duam bunu unutturacak başka acılar vermesin hiçbirimize..
merhaba arkadaslar. biz üç yıllık evliyiz ve ikinci senemizde gecen sene bu zamanlar bebek yapmaya karar verdik.şanslıydık ki hemen hamile kaldım.şaşkındık bu kadar kolay olamaz diyorduk, olmadı da. gebeliğimi öğrendikten bir hafta sonra kanamam başladı hastane,ilaçlar,yatmalar işe yaramadı bebeğimin minik kalbi daha tam duyamamışken 8.haftasında durdu.düşük yapmadığım için küretaj yaptılar.o gün dünya durdu sanmıştım durmamış,bize sürprizleri devam ediyormuş.yaklaşık beş ay sonra yine ilk denememizde hamile kaldım bu sefer olacaktı.kalp atışını duyduk ikili testimizi yaptırdık hatta sağsalim şehir deeğişikliği yapıp istanbula bile taşındık.her şey yolundaydı.rüyamda kızım olacagını söylemişti bir ses ve evet kızım olacaktı.başka bir gün yine rüyamda bu bebğin yaşamayacağını söyledi aynı ses ama ben onu bilinçaltı yaptım .her şey yolundaydı bir kızım olacaktı adı genç yaşta ölen babaannesinin adı olacaktı .belki Allah'ım ondan aldığı ömrü kızıma verirdi...böyle böyle 22.haftaya geldik ayrıntılı usg zamanıydı.cervix boyu daha önce 4 sonra 3 şimdi de 2,5 çıkmıştı ama dr.normal oldugunu söyledi.kızım 21 haftalık göründü olabilir dendi her şey normaldi.sadece kordonda bir atardamar eksikti en kötü ihtimal erken doğum yapacaktım.olsun razıydım..dr. her ihtimale karşı iki hafta sonraya randevu verdi.ama o hafta bişeyler ters gitmeye başladı nabzım hamileliğimin başından beri yüksekti ama artık 124leri falan görmeye başladım.önceki güm kızımın kalp atışını dinlemiştin saglık ocagında hareketlerini hissetmemiştim iki gündür ama kalbini duymuştum içim rahattı.ama ateşimde yükselmeye başalayınca yine böyle bir cuma akşamı dr.a gittik.usg.de dr.um yüzü değişti bir an.ilk gebeliğimden gelen korkuyla kalbi atıyormu diye sordum.nerden bilirdim cevabın dünyamı karartacagını. malesef....kızımın da minik kalbi durmuştu...sonrası maluumm...bir umutla gecenin bir ayrısı başka hastaneye gittik yine aynı cümle ..sonra tıpış tıpış geri döndük .acil yatış veridi.testler yapıldı.. sancılar verildi..tam 13 saat sancı çektim kızım doğsun diye .yalvardım eşime dr.lara bu anı hatırlamayayım beni bayıltın kesin diye ama dr.onay vermedi.o kadar saat sonra doğdu kızım. ölüme doğurdum kızımı...bakamadım göremedim.babası gördü çok tatlı minik bir bebekmiş.görsem ayrılamazdım. aslında bunları kimseye anlatmadım daha önce bu şekilde ama paşa doğum yaptı haberini alınca dayanamadım daha fazla .paşayla aynı topikteydik.ben de ocak annesi olacaktım.ocak annelerinin ilk annesi ben oldum ama melek annesi.Allah paşaya bebeğine sağlık versin.bir çok arkadaşım var şimdi doğumunu bekleyen Allah'ım sagsalim kucaklarına almayı nasip etsin.Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.hamd olsun Allah'a ki mutlu bir yuvam her zaman yanımda olan bir eşim ,ailem var.şimdi tek duam bu acıları unutturacak büyüklükte başka acılar görmemek.
yaklaşık dört ay oldu bunları yaşayalı ama acının sıcaklığı geçti zannederken bir bakıyorum içimde fırtınalar kopuyor.rahim filmi hariç dr.umun istediği testlerin hepsini yaptırdım ama hala sonuçlar çıkmadı.bana kalsa sonuçlar çıkar çıkmaz iyi bir dr.bulup yeniden hamile kalırım.sanki içimdeki acı biraz olsun böyle hafifleyecek.eşimse çalışmaya başlamadan yana .öyle toparlanacağımı düşünüyor.maddi olarak da toparlanmamız gerekiyor. açıkçası yakın zamanda bebek istemiyor.onun da psikolojisi bu konuda çok yoruldu.beni nelerin beklediğini bilmiyorum ama çoğu zaman kapana kısılmış gibi hissediyorumAllah benim ve ben gibilerin yardımcısı olsun inşallah...
5 haftalık hamileydim bende de kanamalar oldu parçalar düşürdüm dün de kürtaj oldum ama bugün kanamam kesildi sizce normal bir durum mudur çok korkuyorum
Bugün şeker testi oldum tokluk şekerim yüksek cıktı 164 birde amniyon sıvısı fazlamış 8.59 sınırdamış
3 gün şeker hamur işi meyve..vs yemiycekmişim diet yapıcam sonra açlık testi 100gr şeker yüklemesi yapıcakmış. inş yoluna girer şimdi birde kafam buna daldı hayırlısı ile bunuda atlarız inş.
zaten hergün korku içinde yaşıyoruz hakkımızda hayırlısı artık.
5 haftalık hamileydim bende de kanamalar oldu parçalar düşürdüm dün de kürtaj oldum ama bugün kanamam kesildi sizce normal bir durum mudur çok korkuyorum
Bugün şeker testi oldum tokluk şekerim yüksek cıktı 164 birde amniyon sıvısı fazlamış 8.59 sınırdamış
3 gün şeker hamur işi meyve..vs yemiycekmişim diet yapıcam sonra açlık testi 100gr şeker yüklemesi yapıcakmış. inş yoluna girer şimdi birde kafam buna daldı hayırlısı ile bunuda atlarız inş.
zaten hergün korku içinde yaşıyoruz hakkımızda hayırlısı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?