karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
Selam kızlar bizde durumlar çok şükür iyi inş sonuna kadarda ve bundan sonrada hep güzel geçer..sizlerde durumlar nasıl...

bende 4 subatta 30 haftalık kızımı kaybettım. herşey cok güzel giderken bebegım benı terk etmıs malesef.. dr dan uyuyor korkma demesını beklerken kalbi durmus dedığı o an yıkıldım normal dogum yaptım...o kadar da güzeldiki anlatamam.. Her akşam yatagıma yatınca onu düşünüp ne kadar cok özledıgımı anlıyorum.ne umarken ne bulduk.. Allahım evlatsız bırakmasın hiç kımseyı cok zor bir durum

başınız sağolsun canım .Allah sabır ,yeniden sağlıklı evlatlar nasip etsin.bende 35.haftada kaybettim aniden kalp durması nedeniyle

Başın saolsun inş rabbim birdaha sana bizlere böle bir acı yaşatmaz hepmiz bebeklerimizi kaybettik ne kadar zor olduğunu anlıyorum .kalbi neden durmuş araştırdılarmı sebeb neymiş.

Selam kızlar bizde durumlar çok şükür iyi inş sonuna kadarda ve bundan sonrada hep güzel geçer..sizlerde durumlar nasıl...

canim insallah hersey cok guzel olucak. azicik kalmis bebisini kucagina almaya. cok seviniyorum senin icin.
benim durumum stabil. her ay deneme basladi ama olmasi icin zaman lazim sanirim. dr yumurta takibi yapalim diyor.
adet sonrasi yumurta icin gitmemi istedi bakalim bu ay da onu deneyecegiz. ne kadar dusunmemeye calissam da gece gunduz isimle ugrassam da iste o adet zamanina dogru bir umit bekliyorum sonra adet olunca hayal kirikligi oluyor. bakalim bundan sonra insallah olur.

Allah sabir versin. cok zor gercekten. insan kendini cok yalniz hissediyor. Allah yardimcimiz olsun.

Evet canım az kaldı inş hiç bir sorun yaşamadan bu süreci atlatırım...inş yumurta takibi ile en kısa zamanda bana müjde verirsin. canım denemelere devam et ama tutar diye düşenme bazen unmadıgın anda tutuyor kendini rahat bırak oluruna stres yapmayın...
inan senin için dua ediyorum inş en kısa zaman da beni sevindirirsin rabbim evlat isteyen herkes sağlık sıhhatli evlatlar versin..içinde bizimde yavrularımızda olsun...
bende gün yaklaştıkça korkularım artıyor o kadar çok korkuyorum ki bir şeyler olucak diye zaman azaldıkça olsa gerek..artık Allahıma sogındım hayırlısı inş bir aksilik yaşamayız ogluşumu kucama alırım..daha hiç bir hazırlık yapmadım yapmak istesemde yapasım gelmiyor korkudan.ismi bile yok düşün halimi artık arkadaşım....

Arladaslar acim cok taze. Gectigimiz cuma cinsiyetini ogrenmek icin gittigimde 17 haftalik ikiz bebeklerimin 3 hafta gelisim geriligi oldugunu kalplerinin durdugunu ve kafa taslarinda su toplamasi oldugunu ogrendim.dunya basima yikildi. En cok istedigim sey ikiz bebek sahibi olmakti. Allah verdi Allah aldi. Hayirli olani buydu aslinda cunku yasasalardi down sendromlu gibi olacaklardi. Depresyona girmemek icin cabaliyorum.gozumden yas dinmiyo. Icim parcalaniyor. Kimyasal dusuk yasadim hastahaneye gidip. Normal dogum gibi gecti. Cok zordu. Sabah 8den aksam 7 ye kadar.... Kanamam var. Doktor 3 hafta iliskiyi yasakladi. 3 ayda korunmam gerek sanirim. Bebeklerimi patalojiye gonderdim.3 ay sonrada genetik test yaptircam. Ilk bebegimdi bunlar.ilaçlarım bitti bir antibiyotik hariç. kanamam ne zaman biter bilmiyorum doktor 3 hafta sürer demişti hatırladığım kadarıyla.

Simdi sormak istedigim benim gibi olan var mi.
Pataloji ve genetik test yaptirdiniz mi
Sonuc ne cikti.
Bir daha ne zaman hamile kaldiniz ve ayni seyi yasadinizmi.
Bebekleriniz sagliklimi.
Tekrar ikize hamile kalma sansim yuksekmi

Bir daha ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum...

bugün belki pataloji sonucunu öğrenebilirim ama önemli olan genetik test sonucları. genetik testide haziran sonu yaptıracağız...

bebek çalışmalarına da ekim gibi başlayacağım

canım inşallah dedğn gbi sonuna kadar güzel gitsin..maşallah sana da bebişe de..benm de cuma kontrolüm vardı..şükürler olsn durumumuz iyi.hala yatmaya devam ediyorum..sanırım böle devam edicek.şikayetim yok tabi.herşey iyi olsn da..ben de senn gbi isim bile düşünemedim canım.insanlar soruyor.yok diyorum daha düşünmedik..eşime sordum geçen artk düşünsek mi die..böle o kadr tuhaf bişe var ki aramızda anlatamıyorum..göz göze geliyoruz ikimiz de duygularımızı ifade etmek istemiyoruz kötü şeyler konuşmamak için ama ikimizde ya bişe olursa yine die korkudan ölüyoruz..annem kayınvalidem bi de teyzemiz baya bişeler almış.inan onun dışında ben zaten yatıorum diye diye hiçbişeyi yok..allahım kucağımızı boş bırakmasın da başımın üstünde uyusun..ne diyelim..

rabbim sabrını versin arkadaşım..çok çok zor..acın da çok yeni..dibine kadar yaşıycaksın acını ve sonra allahın izniyle yeniden toparlanıp yeni bi umutla sarılacaksın hayata..rabbim daha beterinden korusun.başka acılar göstermesin..insan ilk anda bundan büyük ne acı olabilir diyor ama beterin beteri her zaman var..allahım bu sınavları layıkıyla veren kullarından eylesin bizleri..sabırlar diliyorum tekrar..

çok çok üzüldüm allah sabır versin gerçekten dediğin gbi rabbim veriyo rabbim alıyo..umutlar bir anda yıkıma dönüşyo..inşallah patoloji ve genetikte sıkıntı çıkmaz da için rahat olur..benm ilk bebeğimde genetik anomali vardı.20.haftada karnımda öldü maalesef..genetiğe gönderdiler senn gbi..sonuçta bizle alakası olmayan bi problem olduğunu öğrendik ama yine de eşime ve bana kromozom analizi yapıldı bi sıkıntı çıkmadı onda.2. bebeğimi de kaybettim ama erken düşük..suyum geldi 16. haftada..bebeğim yine patolojiye gitti ama bi sıkıntısı yoktu..gayet sağlıklı bi bebekti..kontrollerde de sıkıntı yoktu..yani illa yine olucak die bişe yok..şu an 3. kez hamileyim şükürler olsn 32.haftaya geldik ama suyum erken geldiği için bunda rahim ağzıma dikiş atıldı ve 13.haftadan beri sadce wc ve banyo için kalkıyorum..yani buralara gelebilmek rüyaydı benm için ama allaha şükürler olsn..sen de umudunu kaybetme.hele sonuçlarınız çıksın önünü gör..ondan sonra iyi bi doktorla inşallah herşey güzel olur..içini ferha tut..bebek konusunda en büyük düşmanımız stres buna inan..rabbim gönlüne göre versn..

canım cok cok sağol. doktor bizede genetik anomali olabilir dedi o yüzden genetik test istedik doktorunda kararıyla. bir daha yaşamayalım sorun bizden mi kaynaklanıyor diye süpheleri atmak için kafamızdan.

3 ay korunma verdi doktor. ama ben ekim gibi başlayacağım çalışmalara. 6 ay bi geçsin diyorum. hem maddi hem psikolojik açıdan daha rahat edeceğimize inanıyorum.

hem de bebeğim yaz aylarına denk gelsin diyorum. Eğer bebeklerim yaşasaydı temmuz sonu doğacaklardı.

Temmuz sonuna denk gelirde belki acımı siler süpürür içimden ((

sende sağlıkla al kucağına bebişini inş.

Rabbim size mutluluk huzur sağlık versin inş.

Son düzenleme:
yorgunbulutlar çok az kalmış cnm çok sevindim sağlıkla kucağına alacaksın Allahımın izniyle... keşke diğer arkadaşlarımızda yazsa herkes unuttu burayı. biz 7 aylık bebiş olduk teyzesi diş sıkıntıları çekiyoruz. Rabbim sizlerede nasip etsin...

Günaydın kızlar,

Dün patoloji sonuclarımı aldım. Yaşasaydı iki erkek bebeğim olcaktı tek yumurta ikizi ( monokaryoniklerdi ( doğal yolla olmuştu)ve sanırım zaten bu riskli gebelikmiş sanırım internette arastırdığıma göre.

Amniyotik sıvı incelenmemiş.

Birinin ense kalınlığı kalın birisi ince çıkmış. Kafa yapıları büyükmüş oldukça. Bu da kafasındaki ödemden dolayı.

Postü anomalisi mevcuttur diyor.

Mikroskopik bulgular: desiduada inflamasyon mevcut.

Birde bir kaç organları hakkında bilgi yazıyor gözler basık burun bilmemne gibilerinden

Herhalde gelişimleri tamamlanamadığı için öyle . Zamanla hani hamilelik belirtilerinde de yazıyor ya kulaklar mesela bilmem kaçıncı hafta olması gereken konumuna ulastı filan diye . Sanırım bu bununla ilgili bir durum diye düşünüyorum doktora soramadım..Aklıma gelmedi

Sizce nedir bu durum.

Doktora sordum tahmin ettiğim gibi çıktı genetik test yaptıralım dedi. tamam dedik zaten ikinci kez aynı şeyleri yaşamak istemiyorum önlemimi almak istiyorum.

Kromozomlarımıza filan bakılacak genetik testlerde bizlik bir sorun var mı diye?

Doktor sizlik olma ihtimali %4 dedi.

yani %96 döllenme aşamasındaki problem gibi görünüyor dedi.

İkinci kez böyle bir şey yaşama ihtimalim var mı :'( Bu kötü şanstan mı böyle oldu.

Doğmazlardı zaten bebişlerim :'( en fazla doğumdan bir saat sonra ölürlermiş :'( yaşama sansı yokmuş.

Zaten biri 12-13 haftada biri 11-12 haftada kalmış gelişimi :'( ben doktora gitmişim onlar bir hafta içinde vefat etmiş :'(

nolur bir akıl verin.

3 hafta sonra folbiole filanda başlayacağım. doktor 3 ay korunma verdi 3 ay sonra test yaptıracağım sonrada çalışmalara başlayacağım.

doktor anomalili bebek demişti son kontrolümde . bir çeşit down sendromuna yakın dedi.

sımdı bu yazdıgını okudum bende ekımın sonunda 16 haftalık gebelıgım sonlandırıldı hem hayatı rıskım soz konusuydu hemde bebek yasam kosullarını kaybetmıstı
normal dogumla aldılar sunı sancıyla
bızde bebek patolojıye gıtmedı yanı kımse gıtsınmı demedı bızımde aklımıza gelmedı
benım gentık test sonuclarımı beklıyorum daha once yaptırmıstım hastaneden gondermelerını bakalım pıhtılasma cart curt varmı baska bısı yok bende cunku bır oglum gayet saglıklı dogdu ama esımı bılmıyroum

çok çok geçmiş olsun (

Allah sabır versin.

keske gönderseydin canım patolojiye. Bende yeni aldım sonucları ben pek bişey anlamadım ama anomalili varmış. Zaten doğmazmışta . Bende genetik test yaptıracağım. Doktor muhtemelen döllenme asamasındaki problemden kaynaklanıyor dedi. Yani bir dahaki gebeliğim sağlıklı olabilir sanırım.

bence sizinkide öyle olabilir. Çünkü ilk bebekte birşey yok. Döllenme asamasındaki problem yüksek ihtimal. kötü şans diyelim ( inş bir dahaki bebişlerimizde olmaz (

canım allah razı olsun..inşallah iyi olur..buralara kadar geldiğime bile inanamıyorum..rabbim bundan sonrasını da nasip eder inşallah..size de maşallah ya..doğduktan sonra ne çabuk büyüyor bunlar..7 ay ne zaman geçti gitti maşallah..sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallahh..

canım bebeklerdeki problemin sizden kaynaklanma ihtimali %4 demiş doktorun demek ki genetik problemlerden kaynaklı bi anomali değil..yaşın kaç bilmiyorum bu arada..yaş da etkili diyolar bu olaylarda..ama doktoruna güven derim ben..ya da bikaç doktora daha göster sonucunu..istersen bir kereliğine olsun özel bi prof falan bul maddi durumun uygunsa.senn ve eşinin kromozom analizi yapıldıktan sonra daha netleşecektr durum..kanda pıhtılaşmaya falan da baktır.anlatmıştım sana önceki sayfada.benm bebeğimde anomaliliydi.fakat doktor tamamen kötü şans demişti..döllenme esnasında olan bişe demişti..öncelikle bunu kesinleştir.bu arada bu kromozom analizi pıhtılaşma testleri için ben araştırma hastanesine gitmiştim fakat 3-4 kayıptan önce yapmıyolar bu testleri..biz bi tanıdık bulmuştuk valla randevu almak da çok zor.uzun zaman sonraya yer bulabiliyosun..ve testler ankaraya falan gdiyo,..çıkması 1 ayı buluyo..bunları bilmeni isterim..yani eğer çok gece kalmak istemezsen hemen harekete geç bu testler için..özelde yaptırıcam dersen bilemem tabi..o zaman sıkıntı olmuyor sanırım..hangi şehirdesin bu arada?

canım öncelikle çok çok teşekkür ederim. Ben antalyada yaşıyorum Doktorum doçent. Özele gidiyorum . Doktorda bana dedi Döllenme esnasındaki olan birşey kötü şans tamamen dedi. Sana denilenin aynısını dedi banada. Bizde genetik test yaptıracağız. Ama doktor kafandan sil at önce yaşadıklarını rahatla biraz kafanı dinle temizle öyle gel yapalım haziran gibi dedi. Bende tamam dedim. 1 ayda çıkıyormus sonucları evet.

senin genetik sonuclarında ne çıktı peki?
temizmiydi.

Bizde bakacağız inş temiz çıkar inş doktorun dediği gibi sadece döllenme aşamasındaki problemdir.

çok iyi imkanların olduğu bi şehirdesin bu çok iyi öncelikle..bizim kromozom analizlerimiz normaldi fakat bende kanda pıhtılaşma çıktı..anomaliyle alakası yok dendi gerçi bunun..doktorunun dediği çok doğru..bunu zor olsa da kafandan atman gerek..bi daha olmıycak..buna odaklan canım..sonuç olarak yeniden bebek istiyceksin..kötüye odaklanmanın hiç bi yararı yok canım inan ben de kendimi yiyip bitirmiştm yine yaşar mıyım die..çok şükür şu an 8. aymıza girdik ne ultrasonda ne ikili üçlü testlerimizde bi sıkıntı yok..içini ferah tut..doktoruna güven..inşallah sıkıntı yaşamıycaksın..

canım cok cok sağol gerçekten son günlerde içimi ferahlatan tek kişi oldun.

Allah razı olsun.

İnş dediğin gibi bizde de kromozom bozukluğu filan olmazda bir daha yasamayız bunları.

Sağlıkla bebişini al kucağına.

Bende 7+5 ken kalp durması neticesinde kürtaj oldum. Önce leke sonra kırmızı kan sonra adet gibi gelişti belirtiler. Kürtaj beni çok yıprattı. Perşembe oldu. Yeni olduğu için mi bukadar incinmiş hissediyorum bilmiyorum. 7 yıl sonra ikinci bebeğimi kucağıma alayım derken şok oldum. Tabiki hayırlısı böyleymiş. Ama durup dururken istemsiz iç çekiyorum, birden ağlama krizi geliyor uyku düzenim bozuk.Ne zaman geçer bunlar ?

arkadaşım çok çok geçmiş olsun..dediğin gibi daha çok yeni yaşananlar..bir evladın varmış ne güzel..demek ki problemin yok bebek sahibi olmakla ilgili..bu yüzden kendini bu kadar koyvermemelisin..muhakkak hayırlısının bu olduğuna yürekten inan..elbette içindeki acı hafifleyip sonunda yeni bi bebekle geçicek..rabbim beterinden korusun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…