karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

  • 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

    OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

    OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

    OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

    OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

    OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

    OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

    OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

    OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

    OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

    OY: 4 1,9%

  • Ankete Katılan
    207
cnm inş. allah sanada bir evlat nasip eder.
 

canım ben antepten sonra megapark başhekimi erdal beye gittim.kendime maraş merkezde bi doktor arıyodum.oda ilgili bi doktora benziyo.bu nla beraber gebelikte aklımda olan 3 doktor oldu.adanadaki bana gebelik öncesinde folidoce ve coraspirin başlattı.antepteki çinko,b12,folbiol ve coraspirin .burdakde b12 vitamini hapı yerine iğnenin daha etkili oldunu söledi.dodeks iğne,çinko,folbiol,coraspirin,elavit gebeliğe kadar...üç doktorunda fikrini aldım.adanadaki bebeğini kucağına alcaksın dedi ,antepteki sıkı takip altında üstesinden geliriz dedi .burdaki çok riskli bir grupta oldumu heran herşeye hazırlıklı olmam gerektini söledi.bende hangisinin sölediği kafama yatarsa onu yapıyom.ama bence tahlillerini yaptırmadan gebe kalma, üniverste hastanelerinde ücretsiz yapılıyo .çok zor bir tahlil değil kan veriyosun sadece risk almaya değmez .ben şahsen artık bi doktora tam olarak güvenemiyorum.böle bi sıkıntıyı sebepsiz yere yaşamadık mutlaka.bence artık güvencemiz doktrlar bizden daha pinpirikli olup hertürlü tahlill isteyip tetkik yapmalı ben öle düşünüyom
 

canım haklısın,inanki insan kime inanacağını bilemiyor.Her doktor bi yorum yapıyor ve gönderiyor.Ben bu kez megaparkta koray bey var ona gittim tavsiye üstüne,sağolsun ilgılendı konustuk.Ama sana şu anda yapılması gereken hiçbir test yok dedi.sadece folidoce verdi.İlacı içip hemen korunmayı bırakabilirtsin dedı.Daha öncekı doktor bana coraspin de kulanırsın demişti,bu gerek yok dedı.Ama benim içim rahat etmiyor.bu doktorun söyledikleride eşimin kafasına yattı sanırm.Ben pimpiriklendikçe kızıyor artık bbana.Bşka doktora dahamı gitsek dedım pek hoşlanmadı bu durumdan.ben de folık içmeye başladım.sanırım ay sonu gibi korunmayı bırakıcam.Ama hep bir endişe hep bbir korku var içimde.Benim ilk kaybım oldgu için sanırım doktorlar çok öensemiyor.Düşük falanda yok bende ya.bende senın gıbı maraşta doktor arıorm kendıme gidip gelmesı daha kolay olur ihtiyaç halınde diye.herhangi birdoktor yönlendirmeden üniversite hastenesine gitsek istediğimiz tahlilelri yaparlarımı ki?internetten bakmıstım antepte ıkı tane özel profösör kadın doğumcu var hiç onlara gitinmi özcan bey ve irfan bey sanırım isimleri.proflaramı gitsek bırde acaba.Vallla sıkıldım acabalardan artık.Allahım hayırlısıyla evlat sahibi yapsın bizi inşallah.
 

canım korayı hiç tavsiye etmem.benim ilk kürtajım.2 düşüğüm onun takibindeydi beni direk tüpe gönderdi tahlil istemedi .sonuç başarısız tüp .megersem pıhtılaşma tüpün tutmasına engelmiş.sana tavsiyem tahlillerini yaptırmadan yeniden gebe kalma.antepteki doktorları bilmiyom canım.ama yorgunbulutların tavsiye etti doktor iyiydi hatem hastanesindeki bülent bey.ayrıntılı tahlilde istedi.tahlil sonuçları için gitmedim tfonda görüştük.ona takip olmayı düşünüyom.
 


ya üzüldüm cnm ya,kime gidecem ben ya??? (((sana birşey sorucam rubella-kızamıkçık ile ilgili bilgin varmı? bana tahlil yaptı baktı kızamıkcık gecirmemıssın dedı,öyle kişilerin yanına yaklaşma dedı doktor.şimdi şöyle baktımda aşısı olmayan gebelikten önce aşı yaptırmalı 3-4 ayda korunmalı dıo aşıdan sonra.bu konuda fıkrın var mı?
 

hiç fikrim yok canım o konuda.ama ben megapark başhekimi erdal beye gittim .o daha garantici bir doktora benziyo.çok hasta kabul etmiyo zaten .tahlil konusunda onun yönlendiricene inanıyom.çünkü bana gelseydin iki düşükte isterdim tahlilini dedi.zaten sadece riskli gebelere bakıyo.hilale ,cemgil arıkanı ,korayı ,vatan hastnesinde murat erdem ekizi,bahar hanımı.tavsiye etmem.hiç bişi anlamıyolar.normal gebe takibi yapıyolar.tahliller için üniversteden herhangi bir doktordan randevu sıra al.git düşüklerimde var tahlil istiyom ayrıntılı de hepsini yaptır istedin doktora göster
 
merhaba melek anneleri. ben de geçen hafta aranıza katıldım. bebeğimi 16 haftalıkken kaybettim. şuan için sebebini bilmiyorum. genetiğe bakılması için parça gönderdik kan verdik. bu hafta doktor kontrolüm var. ne yapacağız nasıl olacak hiç bilmiyorum. üçlü tarama testi için hastaneye gidince kalbinin durduğunu öğrendik. bir hafta olmuş ve ben hiç bir şey hissetmemiştim. içimdeki acıyı bir tek siz anlarsınız. çünkü kimse anlamıyor. bir eşim bir ben... hemen tekrar hamile kalsam da kaldığı yerden devam etse diyorum ama oğluşumun yerini tutmaz ki. zaten korkuyorum tekrar aynı şeyi yaşamaktan. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
 

Allah sabirlar versin .asla unutulmaz ama aci biraz hafifliyor.allah tez zamanda saglikli bir bebek nasip etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Kizlar 2 kaybim var.faktor v heterozigot sorunum var.hamile kalinca kan sulandırıcı igne olacağım doktorlardan bazilari gebelik oncesi coraspine yada aspirine basla dedi kimisi gerek yok dedi.bunu yasayan varmi.coraspin ve aspirin farkı ne
 

Benim de 6 aylik gebelik kaybim oldu.doktorumu değiştirdim tahlilleri min sonucunu bekliyorum ama yinede bana bebe aspirin ile folik asit yazdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
arkadaşlar sizce riskli gebelik uzmanına görünmek gerekiyr mu? ankarada bildiğiniz riskli gebelik uzmanı var mı? ben internetten bir iki isim buldm da onlar artık tüp bebek safhasındalar, bnmle ilgilenirler mi bilemiyorum. bildiğiniz duyduğunuz biri varmı?
 

canım hamileliğim boyunca hem kan sulandırıcı iğne ve coraspirin kullandım çok şükür bebeğimi kucama aldım..hamile kalmadan öncede folikasit ve coraspirin 100 mg kullandım.
 

benim aarkadaşlarımda da bu tür sorunlu gebelikleri oluyor açıkçası dediğin hapları kullanıyorlar
 
 
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…