karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
gecmıs olsn cnm bulundugun yerde ilgili bi doktor yok mu acaba..siyah bişeyler neden gelir hiç bilmiyorujmm

Sevgili arkadaşlar hepinize merhaba,

Uzun zamandır girmedim hiç...Biraz uzaklaşmak istedim olumlu olumsuz herşeyden, kürtajdan sonra ilk adete kadar biraz sakin endişesiz geçirmek istedim, çok şükür öylede oldu... İlk kürtajımdan sonra 36 günde adet olmuştum, bunda da kendime 36 günü hedef koymuştum ama 31 günde gecikmeden oldu...

Hatırlarmısınız bilmem, ben ilkini 1 ağustosta 11 haftalıkken kaybetmiştim, diğerinide 20 kasımda 7 haftalıkken( Eşim varikosel ameliyatı olmuştu, morfoloji 0 ama diğer değerlerimiz oldukça iyi. Ben buna rağmen 2 kere doğal yolla ve ilk denemede hamile kalmıştım...

2. düşük sonrası doktorum hemen araştırmaya başlayalım nedenleri demişti ve ilk adet sonrasına sözleşmiştik. Çarşamba günü startı verdik. Histeroskopi yapıldı...Genel anestezi altında ameliyathane şartlarında (Hani bilmeyenler için aydınlatıcı olsun diye böyle detaylı yazıyorum:)) Operasyon sonrası doktorum iyiki yapmışız dedi, rahmim normalden biraz farklı olarak kalp şeklindeymiş (Ne aşk doluymuşum meğer:)) Onu düzeltmiş ve normale döndürmüş... Bu direk düşük sebebi değildir ama alt sıralarda düşük sebebi olarak sayılabilir dedi...

Sonra eşime ve bana karyotip analizi yapıldı. Pıhtılaşmaya ve bağışıklık sistemimi araştırmak için bi takım tetkikler yapıldı. Ama bu kan testlerinin sonuçları çıkmadı daha... Önümüzdeki ctesi randevumuz var, genetik olanlar çıkmayacak ama diğer testler çıkacak... İştee bu çıkan sonuçlara görede bir yol haritamız olacak... Gerçi bu tetkiklerin % 50sinde hiç bir neden saptanamıyomuş ama en azından denemiş olucaz...

Testleri yaptırdıktan sonra biraz gerildim ama çünkü tekrardan bi bekleme sürecine girdim buda beni endişeli ve ağlak yapıyor, bugün saçma sapan durduk yere 2 kere ağladım mesela(

İşte böyle kızlar, çok moralli değilim, yine endişeliyim, yine gerginim ama her zamankinden daha da fazla istiyorum artık( Umarım 2013 de biz acı çekenler yüzümüzü güldürecek güzel haberleri verebiliriz birbirimize:)

Uzun yazım, yordum sizi...

benimde eskiden adet zamani bazn siyah akintim gelirdi.(son zamanlarda gormuyorum)sanirim rahimde kalan, zamaninda akamayan kan siyahlasiyor canim.bol su icmeni tavsiye ederim.hizlandirsin bu sureci.bu arada bende biktim seyimle ugrasmaktan :))) ne zormus bebek sahibi olmaya calismak tam 2 sene once bugunlerde, 2. denememde hamile oldugumu ogrenmistim.o zamandan bu zamana neler yasamisim,nasil yipranmisim.ve en kotusu bukadar acinin ardindan hala kucagim bos hala bebegim yok yanimda

bende hala gelen giden yok perşembede gelen kahverengi lekeden sonra..sinirlerim çok bozuk bugün 2 sefer ağladım..bu belirsizlik delirtiyo beni ya gelsin şu adet yada gelmesin hamile olayım bıktım artık doktora gidip sürekli oramı buramı açmaktan muayene olmaktan ne kadar zor sınavlardan geçiyoruz allahım duysun artık dualarımızı..artık etrafta hamile haberi almak istemiyorum moralim bozuluyo hemen ağlamaya başlıyorum..şu sıralar psikolojim kötü sanırım..

Biliyomusun en yakın arkadaşlarımın hepsi aynı anda hamile, kendime çok kızsamda hiç birini görmek istemiyorum, deli gibi kıskanıyorum hepsini((

Biliyomusun en yakın arkadaşlarımın hepsi aynı anda hamile, kendime çok kızsamda hiç birini görmek istemiyorum, deli gibi kıskanıyorum hepsini((

senin durumunda çok kötüymüş gerçekten..insan ister istemez kıskanıyo elinde değil birde sen unutmaya çalışsanda etrafta yaşadığını bilmeyeneler bebek sorup duruyolar ya o daha bi canını yakıyo insanın..milleti susturamıyoruz malesef

benimde cocugum tam 6 ay once karnımda oldu 7 aylıktı kaybettigimde cok zor canım halen cok yanıyor

canım çok geçmiş olsun allah sana sabır versin çok zor biliyorum unutulmuyor hiç ne yapalım alın yazımız buymus bu acıyla yaşamaya alışmak zorundayız allaha şükürler olsun beterin beteri var allah sana tez zamanda kardeşini yollar inşallah

historpskopiden sonra kanamanın olmaıs normal çünkü rahimi düzeltmişler cnm.doktorunun araştırmalarını çok bebeğendimmm.ilgisi çok güzel inşşş rabbimde rast getirir
bende 4 yıldır ameliyat tüp bebek aşılama bebek için girmediğim çile kalmadı hemdee çevremdeki hiç bi insanın tek desteğini almadannnsanki vücudumu ben hasta yaptımmm
sizindemi öyle bilmiyrm durmadan bana yapılan haksızlıkları düşünüp ağlıyrm milletin çocuksuz oldumu yüzüme vurmalarını gebeyken eşimin aileisnin baskılarını düşünüp nefretle dolup sonraa ağlama krizine giriyrm.hayattan hiç zevk almıyrmmm
benimde cocugum tam 6 ay once karnımda oldu 7 aylıktı kaybettigimde cok zor canım halen cok yanıyor

çok geçmiş olsun rabbim bir daha böle acılar yaşatmasın

slm kızlarr dünkü sşyahlar bugün kırmızıya döndüü.2aydan sonra kırmızı lekeler şaşırtı beni.hep siyah veya kahve gelecek sandımmm.inşş adete dönüşürde bende rahatlarım

slm kızlarr dünkü sşyahlar bugün kırmızıya döndüü.2aydan sonra kırmızı lekeler şaşırtı beni.hep siyah veya kahve gelecek sandımmm.inşş adete dönüşürde bende rahatlarım

adetin basladi bence hayirli olsun.ben insanlardan kitalarca uzak olmama ragmen buraya kadar hissediyorum baskilarini,o kotu dusuncelerini ve bu bile cok etkiliyor beni sirf bu yuzden kaynanamlari aramiyorum ne zamandir.esim aradigindada hep soruyorlar birsey yokmu daha diye.bende biz olunca soyleriz onlar sormasin dedim.soylemistir ins...sizin o cevreden uzaklasma sansiniz yokmu?belki baska bir sehirde is bulur calisir esin tasinirsiniz rahatlarsin biraz.hic olmaz dersen yumurtlama donemine denk gelecek sekilde baska bir yere gidin birkac gunlugune tatil amacli.dayimlarinda birkac senedir cocugu olmuyordu.yengem ankaraya annemin yanina geldi bikac gunlugune.cok bunalmisti o da.eve dondugunde hamile oldugu haberini aldik.cok zor gecirdi hamileligini ama suan ogullari kucaklarinda cok sukur :)

kızlar yazamadım 2 gündür..yine yatılı misafirim vardı..eşimin teyzesi ve eşi..sanırım beni yoklamaya geliyolar bişe var mı yok mu die ya..bu kadr arka arkaya gelmezlerdi..önce kayınvalidemler şimdi de onlar..diğer teyzemiz de haftya da biz gelcez dio anlamadım gitti..kayınvalidem mi gönderiyo bunları ajan olarak diyorum eşime :) ama hiç bişe çaktrmıom kimseye..sizleri özledim valla. bugün gittler ben de hemen yazayım dedim..

kızlar umarım 2013 te herşey gönlümüze göre olr..kimseyi takmayın nolur..bizim psikolojimiz bizim sağlığımız daha önemli..biz rahat olalım ki bebişler de bekletmesn bizi..başkaları yüzünden biz yıpranıoruz ya sanki olanlar bizim suçumuz gibi..ama nolur takmayın alllaha sığınalım yine dua edelim..inanın yazmadım ama hep aklımdasnz..inşallah herkes iyidir bugün..moraller düzelsin hadi bakalım silkelenin biraz şöle derin bi nefes alın..önümüzde çok güzel günler bizi bekliyor ben çok çok inanıyorum kızlar..kışın ardından bahar gelecektir..

ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR... öpüyorum heoinizi..allah a emanet olun..

benimd etek hayalim bu şehirden başka bi şehirde yaşamak ama malesefff öyle bi şansımız yok.bizimkiler bizi tatildede rahat bırakmıolar günde 2 3defa eşimle tlfde görüşürler ve tatili küs geçiririz bu yüzdennn

kayınvalidenlerle ayrı şehirdemiisniz????neden yatılı geliolarki

historpskopiden sonra kanamanın olmaıs normal çünkü rahimi düzeltmişler cnm.doktorunun araştırmalarını çok bebeğendimmm.ilgisi çok güzel inşşş rabbimde rast getirir

İnşallah hepimizin işi rast gider ve hepimizin yüzü bu yıl kocaman güler:))Doktorumuzdan çok memnunuz, bana hem jinekolog hem psikolog:)Biraz da onun sayesinde bu travmaları daha kolay atlattık heralde:) Allah ondan da razı olsun, sana söz 2013 senin için çok iyi olacak, bu işi halledicez dedi:)) Bakalım...

ayy ne güzel bende böle bi doktor arıyrm ama 4yıldır bulamadım gitmediğim doktor kalmadı nerdeyse.

çok çok geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasınn bende 5 buçuk ay oldu 25 haftalık ikizlerim karnımda öldü ( halen ara ara aağlarım biri sorunca anlatınca bazen durduk yere korkuyorum çok zor gerçekten Allah size de sabır versin hakkımızda hayırlısı olsunn...
tekrar denediniz mi ilk bebeginizmiydi ?

ben denemeyede korkuyorum ya olmazsa ne biliyim kafam çok karışıkkk yeni yıl uğurlu gelir inş bizlere...
bu arada çalışan bayanlar 16 hafta olan doğum izni 24 haftaya çıkıyormuşş kanun yasalaşsınn çalışanlar için çok daha iyi olacakk..

yok cnm malesef okul devam aöfden.zaten malum hakkaride oturuyrum.evdeyim anlıcağın

her şeyin hayırlısı canım benim kısmet nasip...

canım allah gönlüne göre versin inşallah canını sıkma üzülme o gözlerin yine gülecek bu sefer daha sağlıklı olacak üstelik inan...

canımm üzülme biz de o güzel günleri yaşayacağız ve mutlu olacağız...

rabbimin imtihanı canım benim ondan geldine diyebiliriz sonu güzel olsun inşaallah..

hoşgeldin canım sana da çok B üyük geçmiş olsun...üzülme bizlerde senni gibiyiz ama gelecek güzel günlere yürekten inanıyoruz sende inan...

hadi gözün aydın canım...

canım benim dualarında olmak ne güzel sağolasın...hiç bşyi stres yapma gelen gelsin kendine göre yaşa bıdığımızı yorma:)

yaprakcım sana da katılıyorum her şey alın yazısı haklısın canım.ama bir şey var ki çok önemli "DUA KADERİ DEĞİŞİTİRİRMİŞ" inşaallah birbirimizin dualarında olalım ...

neden doğuda gezmek yasak mı?
hiç bi yerde gezmek yasak diye bşey yok o nerden cıktı.ama senin bulundugun yerle beni kıyaslayamazsın bile.merkeze 8 kilometre uzakta tugayın içinde oturuorum etrafta sadece ne var bilion mu 4 tane 5 katlı apartman.senın bulundgn yerdeki gibi kafeler arkadas ortamları yok.anladın mı? hı merkeze gitmioz mu hep gisiorum az önce geldik.ama zaten hiçbiyer yok gidilcek terörist dolu etraf ve askeri kimlikten snra zaten hedefsin bilmem anlatabildin mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…