karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

Bana 3 ay demişti doktor ama o 3 aydan sonra başka hastalıklardan dolayı tam anlamıyla çocuk düşünemedik canım.6 ay uzun belki ama biraz toparlanman lazım kolay değil.Benim de doğum çok zordu kızım tersti.Ah bekarken bunları yaşayacağımı söyleseler inanmazdım insanoğlunun başına herşey gelirmiş Rabbim beterinden korusun hepimizi.Dr kontrolünden sonra haber ver yine.Herşey iyi olacak inşallah canım

sende nasıl bi belirtisi oldu.bende bitmeyen siyah kahve leke.rahimde doluluk ve karıncalanma.adetimin 2ay sonra olması ve adetle birlikte sümüksü akıntı

selam arkadaşım ço k geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inşş tekrar sağlıkla nasip olur ...
benimde ikizlerim vardı tek yumurta ikiside erkek 25 haftalıkken kalpleri durdu ( aynen değdiğin gibi çok acıydı herkes kapıda beklio ama ben içerde kuzularımı sancı çeke çeke doğrudum sansı çekerken içimden diyodum keşke ölmemiş olsalar doğarken ağlama seslerini duysamm normal doğum yaptım rahimden ilaç vererek ve ilk hamileliğim hayallerim son bulmuş oldu göremedim bakamadım çok acıydı çok hala gözlerim doluyo insanın çok zoruna gidio yakalşık 6 ay oldu kaybedelii doktorumun öneriside 6 aydı zaten bakalım biraz daha geçsin toparlanıyım istiyorum bende çokk tabii daha mezarlarına bile gidemedimm canım o kadar yanıyoki ultrason resimlerine bakıp ağlıyorum bazen Allah düşmanıma bile göstermesin bu acıyı çok zor rabbim hayırlısını nasip etsin hepimiz için sabır versin bizlere...

cnm benim bebeğim 4 yıl sonra oldu.zaten çok zor oluyor onun için ben kürtajımın 3.haftasıı korunmayı bıraktımm.zaten olmuyorrr.

canım coook ama çok geçmiş olsun.benim 9.hafta daalındı cok zordu ileri haftalar eminim daha zordur allah yardımcımız olsun çook üzüldümm.rabbim en kısa zamanda saglıkla bebişini kucagına almayı nasip etsin.

inşallah canım yaaa aminnn bakalım hayırlısı hepimiz güzel haberleri burdan paylasırız ınsallah
cnm bnm 9 haftalıktı bana doktor 3 ay korun ddı ama ılla ısterım dersen 1adet dönemi gecsın dedı baska doktorda mutlaka ama mutlaka 6 ay dedı ben bı adetten snra bıraktım korunmyaı.bnce sen bıra daha dınlensen daha ıı olmaz mı tatlım

cnm benim bebeğim 4 yıl sonra oldu.zaten çok zor oluyor onun için ben kürtajımın 3.haftasıı korunmayı bıraktımm.zaten olmuyorrr.

Ay kıyamam sana olur inş canım bende evlendikten 15 ay sonra hamile kalmıştım benimde aklımdan geçmedi değil nasıl olsa zor oluyor bende mi korunmasam acaba :) enfeksiyonu öğrendiğim zaman bende çok aşırı kasık ağrısı ve akıntı vardı canım ama kasık ağrısı çok şiddetliydi.O ağrıyla gittim zaten enfeksiyon dedi dr.

emacımm bende senin gibi yaşadıklarıma inanamıyrm.bekarken çok problemli bi ailem vardı.evlenince herşey düzelir sandım ama dert bitmez sadece değişirmiş 19 yaşından beri hastane köşelerindeyim yaşım 22di tüp bebek merkezleirndeydim arkadaşlarım ünide ben hastane köşelerinde tek başıma çocuk savaşı veriyodum korudorlarda hıçkıra hıçkıra ağlayaraktüp bebekte yumurta toplandıktan sonra anesteziden ayarken yanımda kimse yoktu eşimide dışarı çıkarmışları yanımda benle birlikte 4 hasta daha vardı.hepsi aymışş anneleriyle konuşuolardıı.yanımdaki kadının yaşlı annesi geldi iç çamaşırımı giydirdi .ne kadar nazlımışsın kızım ne kadar ağladın dedii.halbukii ben ağrılarıma değil yaşadıklarıma kimsesizliğime çaresizliğime ağlıodummmşimdi 24 yaşındayımm kimlikte ruhum 70i çoktan devirmişşş

Bende ilk zamanlar mezarına gidemiyordum ama sonunda dayanamayıp gitmiştim canım hele o ultrason resimleri yok mu öpüp duruyorum kağıtları.Rabbim bir daha yaşatmasın hiç kimseye.

Hamilelik takvimi ne çok yakışmış öyleee maşallah Rabbim tamamına erdirsin canım.Nasıl gidiyor iyisin inşallah.Rüyanıda hayırlara çıkarsın Rabbim inş

çok teşekkür ederim EMA cım darısı hepinizin başına inşallah...

fatmacım benim kuzenimin eşi 9 aylık iken doğumda kaybetti bebeğini 3 ay sonra tekrar hamile kaldı şuan oğlu 7 yaşında... yani doktorlar 6 ayı hem psikolojik hem fizyolojik olarak söylüyor dinlenmen iyi olur tabi ama sen kendini hazır hissediyosan 3 ay sonra dene istersen rahim hazırsa olur değilse olmaz zaten. bir de kontrole gidersin tabiki doktorun rahmin iyi durumda da derse neden olmasın... inşallah canım inşallah... insan kaybından hemen sonra tekrar istiyor değil mi onun yarattığı boşluğu doldurmak istiyoruz hemen ama nasip işte Rabbim doğru zamanda hayırlı şekilde versin ve bu sefer sonunu güzel getirtsin inşallah canım... buradaki arkadaşlarım çok iyiler herkes birbirine o kadar destek ki ben de ilk kaybımdan sonra 6 ay sonra 7.ayımda hamile kalabildim ve ilk burdaki arkadaşlarıma haber verdim onun öncesinde hep bana destek oldu arkadaşlarım sağolsunlar. diğer topiklere (bende hamileyim falan gibi) girme gereği bile görmüyorum çünkü burada herkes birbirini çok iyi anlıyor içini burda istediğin gibi döküp yazabilirisin...

cnm ya kafaya takma üzülme bakk ben gördümki bişeyi çok istiyosamm bi sürü şey aklıma gelmeyen başıma geliyo ve engell oluyo istediklerime ben evlenme yolundaki başıma gelenleri anlatsam film gibi insanın başına herşey geliyo biraz akışına bırakmak lazım çok istememek belki rabbim hayırlı zamanda nasip etsin anlıyorum tabi ama seni zaman geçiyo yaş geçiyo bi yandan etrafında arkadaşlarının çocukları var belki, insan cidden çok yıpranıyo ama sabretmek dua etmek hayırlısını dilemek ve bi sorun varsa doktora gidip çaresine bakmak yapacak başka bişey yok ( umutt etmekten vazgeçme ama hayırlısını dile

Ne yaşadığını kimse anlamaz zaten.Erken yaşta evlat acısı gördük kolay mı ama bunun da üstesinden gelecez Allah'ın izniyle canım.Bende diyorum yaşım 26 ama ruhum ölmüş hiç birşey yapmak gelmiyor içimden.Kendimize zarar veriyoruz farkındayım ama insan içine karışamıyorum bir türlü.Rabbim tedavisiz nasip etsin hepimize inşallah canım

Bende ilk zamanlar mezarına gidemiyordum ama sonunda dayanamayıp gitmiştim canım hele o ultrason resimleri yok mu öpüp duruyorum kağıtları.Rabbim bir daha yaşatmasın hiç kimseye.

gerçek şu ki kabullenmem lazım durumu biliyorum farkındayım ama gidemediim ne biliyim çok istiyorum en azından topraklarına el sürmeyi ama dayanamıcam gibime geliyo kafama takmamaya çalışıyorum çünkü herşeyin başı sağlık ... stres ve üzüntüden olmazsa diye korkuyorum korunmayı bırakınca olmazsaa eşim erken diyo bilmiyorum hem istiyorum ben bir an evvel hem korkuyorum bilmiyorum ...

canımmmm içimden bir yer eridi bitti sanki yüreğim titreye titreye okudunm inan ki.rabbim "SABIR" versin en büyük ilaç o çünkü inşaallah asla yaşmasın bu acıyı yüzün hep güler aramıza hoşgeldin bir dahaki haberin mutluluğun olsun...

maonya canımm benim okuyunca çok duygulandım kimsesiz olur musun hiç biz varız yaa üzülme canım benim.Allahım sana güç kuvvet versin inşallah.bu arada emacım da da sende de bende de aynı sorun pcos bu nedenle bende korunmaım hiç dedim ki zaen zor oluyor rabbim versin sağlıklı olsun inşaallahh bakalım nasip...

Ne yalan söyleyeyim bende korkuyorum canım.Çevredekiler çoktan başladı yok mu daha bişey diye.Çevre baskısı zaten strese soktu bizi.Ama herşey güzel olacak Rabbim'in izniyle.Vekilimiz Rabbimiz yeter ki ol desin inşallah.Dayanamam diye düşünüyorsan gitme belki meleklerinin kardeşi olur onunla gidersin ziyaretlerine inş.

Adetim bitsin bende korunmayacağım bitanem karar verdim sonunda.Hadi bakalım 2013 ten umutluyum Rabbim kucaklarımızı dolduracak bebişlerle inşallah.Kimse kaybetmesin umudunu bol bol dua edecez birbirimize Rabbim kabul etsin ona açılan ellerimizi AMİN

evet belkide öyle giderim ne biliym bakalım ...aynen soruyolar sanki biz istemiyorum kolay bişey yaşadık sanki . hem bedenen hem de psilolojik olarak nasıl yıprandık bilmiyolar ben ki normal doğum asla yapmam derdim çok korkardım normal doğum yaptım bide aptal aptal cahilce soranlar nasıl oldu gördünmü almışmıydın kıyafet falan ben taa 20 haftalıkken yapmıştm odalarını falan nisbet yapar gibi saçma sapan ikiz muhabbeti yanımda nasıl gıcık oluyorum Allah herkesin gönlüne göre versinn içimden sabır diyorum sadece... neyse duygusala bağlamayalım morallerimizi yüksek tutalım her şey yeni yılda güzel olacak inşşş müjdeli haberler vericez inş hepimizz..

Hikayeler çok ama çok dramatik(

ilkini kaybettiğimde çok ağladım, sonra böyle dramatik hikayeler okudum dinledim hep( Dedim ki yüce Allahım bunada şükür( Acınız bizimkinden kat be kat büyük, o yüzden hepinize ayrı ayrı sabır dilerim... 2. yi kaybettiğimde daha olağan daha sakin karşıladım, hatta kürtaja giderken hemşirelerle ve doktorumla geyik bile yaptım, sinirlerim alınmış gibiydi( Sonra yine ağladım tabi... Ama gün geçtikçe hüznüm ağırlaştı... En yakın arkadaşlarımın hepsi aynı anda hamile kaldı ve ben onlar için sevinemedim bile, hatta hiç birini görmek istemedim bile(

Araştırma sürecine girdik, yine bi bekleme dönemi ve yine endişeler... Bugün test sonuçlarımdan bazısı çıktı ve çıkanlar normal sınırlar içinde, buna sevinsemmi üzülsemmi bilemedim bile, sağlıklıyım diye sevinsemmi yoksa birkez daha işimi şansa bırakarak denemek çok acımasızca değil mi? Gerçi daha genetik testler vs çıkmadı, histeroskopide rahmin kalp şeklinde olduğu görülmüş ve o düzeltilmiş...

Amannn bilmiyorum, ne hissedeceğimi ne düşüneceimi bilmiyorum, olumlu düşünmeye çalışıyorum olmuyor...

canlarımmmm morallerimiz yüksek olsun olur mu ..rabbim verecekk dualarımızı bırakmayalım ben gönülden inanıyorumm hadii bakalımm:):):)allah asip ederse o listeyi hep hamile yazmadan şurdan şuraya gitmiyorum :):):)

bazen acılar çok yoğunlaşıryaa ema bekarlığından bahsedincee aklıma birden yaşadıklarım geldi duygu patlaması yaşadımmm
ayy emacımm ne çok ortak özellimiz var bende insan içine çıkamayanlardanımmmm

iyiki varsınız ncmmmmmmmmm

Bence de canım moralimiz yüksek olmalı olumsuz düşünmeyeceğiz inşallah.Bende gitmiyorum

Bu arada yorgunbulutlardan haber yok mu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…