karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
Hepinize merhaba,

Bakıyorum mutlu haberler var, gözünüz aydın inşallah mutlulukla sonuna kadar hamileliğiniz devam eder ve tosuncukları kucaklarsınız:)) veee darısı diğerlerimizin başına:))
Kürtajdan sonraki ilk adet biter bitmez düşüklerimin sebebi araştırıldı. Tahmin edin ne bulundu?? Tabi ki koca bi hiç( Aslına bakarsanız sanırım sağlıklıyım diye sevinmeli ve şükretmeliyim ama bi yandan da tedavisi olabilen bişey olsaydı da en azından tedavisini olurdum diye düşünmeden edemiyorum. Sadece Histeroskopide rahmin normalden biraz daha kalp şeklinde olduğu ve bunun düzeltildiğini (ki drum çok elzem değildi ama madem gördük düzelttik dedi) ve ayrıca küçük bir polipin çıkarıldığını (ki bunun içinde aynı şey geçerli) söyledi. 2 ay geçsin dedi yani şubat sonunda herşey yolunda giderse bir adet daha görüp sonra korunmayı bırak dedi. Gebelik yakalanırda test pozitif sonuç verirse sadece önlem amaçlı 3 ay süreyle aspirin kullanacakmışım...

Sonra içime sinmedi bi doktora daha gittim. O noktada biraz kafam karıştı... aslında benim doktorumla paralel şeyler söyledi ama neden ilaçlı rahim filmi çekmeden histeroskopi yapılmış ki dedi???? Benden sadece rahim filmi istedi (operasyon sonrası yapışma veya bir arıza varmı ve her iki tüpümde açıkmı diye) ve birde eğer yumurta rezervim tükeniyorsa ve yumurtalarım artık kalitesizleşmeye başladıysa da düşük olabilir diye fsh lh ve amh testleri istedi. Bu testlere göre yeni bir gebeliğe izin verelim dedi...

Şimdi kafam çok karışık. 1. si ya rezerv durumu kötüyse diye bunalım oldum. 2.side bu rahim filmine gerçekten gerek varmı bilemedim, ya histeroskopi sonrası anormal bi durum oluştuysa((... Siz olsaydınız ne yapardınız...

Ayy bide malum muayenesi stresli sürekli ona aç buna aç durumuna geldik, sıkıldım bi yandan harcanan para bi yandan, eee bide bukadar kurcalatmak ayrı bir dert...

İşte bu sensin cnm yaw rahatla bi şöööle havamız değişsin sayende.Zaten yeterince üzüldük,artık bol bol olumlama yapalım da göbişlerimizi dolduralım:)) Kelebek nerelerde cidden,diğer topikten hayırlı haberler devam mı?

valla bilmiyorum bi ara görüştük ama şimdi yok meraktayım kuzum canım senin şimdi kullandığın ilaç varmı bebek hangi sebepten öldü bellimi bana hiçbişey demediler ama sanırım kansızlıktan yada kan pıhtılaşması benimkisi aslında bilemiyorum bu ay regl olunca bi gidem toktora da bi gösterem kendimi

Öncelikle iyi dileklerin için çok teşekkürler cnm.Bende sana sağlıklı bir hamişlik dilerim. Kafan cidden karışmış ve okurken açıkçası benimde karıştı.Ben bu konuya çok vakıf değilim.Bi netten araştır istersen.Perşembe günü dr.a gidicem kısmetse istersen birde ben sorayım durumunu.Muayene için aç'ma olayına gelirsek,haklısın artık sıkıldık açmaktan poffff kocişim bu kadar bakmamıştır wala:)

Folikasite başladım tekrar 2gün önce.Onun dışında kullandığım ilaç yok.Kürtaj sonrasın pataloji sonucunda kaydadeğer bişi söylemedi dr.sadece bu bir bebekmiş dedi.e ben onun bebek olduğunu zaten biliyordum minik kalbinin sesini bile duymuştumki.Sonra bi arkadaşım beni farklı bir dr.a yönlendirdi,pıhtılaşma testi yaptırdım,onun sonucu bu hafta çıkacak.Beklemedeyim anlayacağın.Aslında herşeyine ilk kayıpta bakabilirler ama işte 2.yada 3.kayıp olsun diye bekliyorlar.Sen neler ettin.Kürtajını nerede oldun.Dr.un kim ve memnun musun?

annem aydına taşındı ben eşimi bekliyorum bodruma yerleşicez onun işi uzun sürdü bitiremediler hayırlısı bakalım bende aydındayım artık ankaradaki evi satıyoruz burda devlet hastahanesinde oldum doktordan hiç memnun değilim kadının beni bi dövmediği kaldı bendede bir doktor krizidir gidiyo 2 aydır anlaşamıyorum problemli olduya kürtaj kadın sinirinden bana çattı elimde kalıyodun felan diye valla ne patoloji ne bişey hiçbirşey yok canım sebep yok birdaha gidicem yakın zamanda ankarada ilk ultrasona girdiğimde hemen göründü bebek kalp atışı yok dediler işte bende konduramadım sonra ev taşıma muhabbeti derken 20 gün sonra gittim bebeği bulamadılar görünmedi çürümüş yapışmış keseye sonrası malum allaha şükür kanamam olmadı da çok akıntı oldu ya hamileyken bile bukadar yoktu işte 6 gün oldu azaldı bakalım kız biz kürtajdan 20 gün sonra korunmadık acaba olurmuki

Mutluluk nerdesin canımıniçi Umarım iyisindir
yaprk sen nasılsın canım kayıpsınız yaaa.Ttmm maonyaa yorgunbulutlar meggie superisi secondlife ve ismini sayamadığım diğer arkadaşlarım hepiniz iyisinizdir inşallah

2013 e girerken hüzünlü olmuş ama umarım 2014 e kucağında bebişinle girersin inş canım.Çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın evlat acısını AMİN

kafanın karışması çok normal cnm ben bile okurken kafam karıştı..ben bildiğim kadarıyla şöyle söyleyeyim histereskopi olmadan önce doktorun önce rahim filmi istemesi lazımdı tüplerin açıkmı kapalımı olduğunu anlamak ve rahimde sorun varmı diye bakmak için..eğer tüplerden biri tıkalıysa histereskopi yapılarak açılır..yani anladığım kadarıyla sana boşuna yapılmış gibi bir durum var..birde eğer tüplerde sorun olsaydı hamile kalmanda problem olurdu ama sen hamile kalabiliyosun zaten..kürtajdan sonra belki tüplerde bir sorun olmuştur diye rahim filmi istemiş doktor ve bence gerekiyo filmin çekilmesi..

kimsecikler yok bugün..kızlar bir sorum olacak geçen hafta yılbaşı günü ağrıdan doktora gitmiştim ya o gece adetim geldi ve en fazla 3 gün sürdü sonra simsiyah geldi 1-2 gün daha..sizlerde de böylemi oldu?bide kürtajdan sonra enfeksiyon kapmıştım ciddi derecede antibiyotik kullanıyorum yarın biticek ve son 2 gündür kasıklarımda ağrı var neden oluyodur sizce?perşembe kontrolüm var ama sizlerden de fikir almak istedim..

canim belki usutmussundur,onemli oldugunu sanmiyorum. sicak tutuk ayaklarini ve belini.enfeksiyon da gecirmissin ya ondandir,antibiyotik bittiginde duzelirsin. ben de yilbasi gunu kurtaj oldum, dun antibiyotigim bitti, arada rahmimde batma oluyor hala, ben de korktum bu batma niye oluyor arada diye ama sonucta ufak da olsa bir operasyon gecirdik, ustune vucut kendine gelmeye calisiyor, yeniden yumurta uretmeye calisiyor.

Cnm o muhtemelen senin kaptığın enfeksiyon nedeniyle öyle koyu renk gelmiştir.Ağrına gelince üşütmüş olabilirsin.Termaforun varsa mutlaka ayaklarının altına koy.Dr sonrası durumunu bize de bildir.

Öncelikle kolaylıklar dilerim.Taşınmak zor. Dr.larsız olmuyor lakin bazıları cidden kırıcı olabiliyor.Yada hassas olduğumuz konularda daha nazik,açık,anlaşılabilir olupta kafamızda soru işareti bırakmasalar.Allahtan kürtajımı yapan dr kibar bir hanım idi.sonrasında pıhtılaşma testi için gittiğim dr ise çok tatlı dilli bir hanım.Ama onları bulana kadar epey bir mücadele verdim:)
Gelelim korunmama durumuna cnm:) Bu şekilde hamile kalanlar yok diil.Ne diyebiliriz ki nasibinde varsa olur.Önemli olan sağlıklı bir gebeliğin oluşması.

inşallah önemli bişey yoktur dediğin gibi..umarım en kısa zamanda toparlanırım teşekkür ederim cevabın için..

Cnm o muhtemelen senin kaptığın enfeksiyon nedeniyle öyle koyu renk gelmiştir.Ağrına gelince üşütmüş olabilirsin.Termaforun varsa mutlaka ayaklarının altına koy.Dr sonrası durumunu bize de bildir.

sağol canım ayaklarımı sıcak tutmaya dikkat ediyorum ama koruyamadım kendimi galiba..doktor dönüşünde mutlaka bilgi veririm..

kafam karıştı benimde kocişle konuştumda özel bodrum hastahanesi varmış ben gelemesemde oraya git diyo uffff 3saat yol gidicem orda kalacam git gel uzun hikaye burdakilerde kasap gibi herhalde beni biçtiklerine göre yaparım bitane daha inşallah sağlıklı olsunda

canım arada geliyorum kimsecikler yok birde bu aralar ne kadar çok ikizlerini kaybeden anneler var çok etkileniyorum beniim ruh halim öyle sen nasılsın bu kızlar nerde ya gelselerde bir sohbet etsek hamilelerden de ses yok kızlar haber verin ltf bize

cnm bnde süreekli giriyorum kimse olmuyor sende nbr nasıl gidio.

cnm bnde süreekli giriyorum kimse olmuyor sende nbr nasıl gidio.

valla epey stresliyim mutsuzum anlamadım karışık duygular içerisindeyim bebeğini kaybeden annelerin yazılarını görünce kötü oluyorum sanırım bu ay korunmayacam bebek olmazsa kafayı yiyebilirim saçmaladığımın farkındayım eee sen ne yapıyorsun ağrıların geçtimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…