karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207
çok canım sıkıldıııııııııı eşimle konuştuk sonunda dedim doktora gitsemmi kontrole ne kontrolü dedi . dedim doktor demiştiya tekrar hamileliği düşünmeden 2 ay önce falan gel diyee

ne dese kafanı çok takıyosunn daha erken 1 sene geçsin bakalım daha ne kadar oldu ki 6 buçuk ay oldu diyorum az mıı yaş geldi 29 deneyelim de bakalım hemen olacak mı 9 ay hamilelik sürecii ?????

hayret bişey bu erkekler yaa bütün zoru çeken bizz onlara ne oluyosa 2 bebegimi kaybeden bennn ikizlerimizi normal doğum yaptımm o kadar sıkıntı çektim ta 4.aydan 6.aya kadarr sıkıntılar ve 25.haftada kaybettimmm ona ne oluyosaaaa

tatlım benim üzme kendini zamanla o da ikna olur belki o da içine atıyor aynı şeyleri yaşama psikolojisinden kurtulamamıştır.üzlme canım stres yapıp dengeni bozma o da isteyecektir biraz sabret.sıkma tatlı canını

ne biliyim sıkılıyo canım kendimi iyi hissetmiyorum bi süre yazmayabilirm buraya kendinize iyi bakın

hehehe kızlar öldüm gülmekten ...grup muhabbeti olmustu yaa bizim asaletlimle olan konusmalar silinmiş.asaletlim siteden men.banada uyarı geldi kadınlar kulübü bana msj atmıs ihbar diye..hahahahaaa nasıl güldüm bilseniz.biz toplanalım dıye yaptık haberımız yoktu böyle bişeyden bu seferde kızı men ettiler.neyse cok konusmayım sıra bana gelcek yahuuu :)

Bitanem o da senin sağlığını düşünüp endişeleniyordur.Canını sıkma.Haklısın zaman su gibi geçiyor cidden.Ben bunu bebişi kaybedince anladım.Hemen olacakmış gibi geliyor lakin durum hiç öyle değilmiş.Şöyle diye bilirsin "biz yavaştan çalışmalara başlayalım da zaman ne gösterecek bakalım".30undan sonra bi derece daha zor oluyor(tecrübeyle sabittir).

Allah rast getirsin inşlh.Hep yaşıyoruz benzeri durumları,yapacak bir şey yok.Üzülmemek elde değil lakin herşeye rağmen dimdik durmak,metin olmak,ümitle beklemek bizim elimizde.

iyi canm ne yapalım işte yaşadıgımız bu kötü deneyimi unutmaya çalışıyoruz ki unutmak mümkün degl zaten bunu hepimiz biliyoruz..ama hergün bi şekilde meleklerimizin eksikligini yaşıyorz..sokakta evde tvde sanki inadına karşımıza çıkıyor bazı şeyler ve canımızı daha cok yakıyor..bebeklermi kaybettiktn 10 gün sonra abimin eşi dogum yaptı Hala oldum...o anlar cok zordu.yegenimi getrdklerinde aglıyodu içim parçalandı..kucagıma aldım sevdm..cok seviyorum onu meleklerimin arkadaşı..meleklermin kokusu var onda..

Ben bu ay sonu adet olmayı beklyorm.3 ay olacak.korunmayı bırakıcam.folik asite başlicam..siz neler yapıyosunuz arkadaşlr.3 ay az bi süremi sizce..doktorum yeterli dedi ama blmiyorum..bende sanki kucagıma bi melek almadan iyi olmicam öyle düşünüyrm..

Banada dr 3 ay dedi adet olmayı bekledim neredeyse 1buçuk ay etti zaten.O arada toparlanmıştımda.Folikasite başladım.Bu ay korunmadım,toplamda 2 ay.

hepinizin kandilini cani gonulden kutlarim arkadaslarim.gonlunuzden gecen butun dilekleriniz kabul olsun insallah.AMIN
bu arada pek birsey yazamiyorum kac gundur.biraz yogundum.beni soran arkadaslarim iyiyim cok sukur.sagolun.insaatin temelini saglam attik bu sefer, demiri bol koyduk :) bakalim allahta isterse birkac gun sonra iyi haberlerle gelirim.

inş cnmmm bu ay zafer snein olur

kızlar hepinizin kandili mübarek olsun size güzel haberlerim var..bugun dahılıye doktoruna gittim birton test yaptı hemogram dan kan pıhtılasamsına kadar hepsini oldum.çok şükür kan pıhtılasması cıkmadı böbreklerıme de baktırdım hıc bı sıkntı yok..doktor kadın doğum doktorunuda git göster bakalım bi dedi.ama ameliyattaymıs.salı gitçem arkadasımla.detaylı ulturasondan da salı baktırcam ..çok şükür diorum..kan pıhtılasma sonucu hemen cıktı ona sasrdım...anlayana arkadas varsa doktorun verdgı cıktıda hangısı kan pıhtılasması testidir.yanı kısaltmalar varya sızınle paylasıyım.yardımcı olursanız cok sevınırım öptüm hepinizi.

Demir'i bol koyduk derken:))

Düşükler için genel olarak bakılan pıhtılaşma testleri;

Genetik olanlar,Faktör V Leiden Mut. ve MTHFR

Edinsel (sonradan kazanılmış)Antitrombin III,Anti Kardiolipin IgG/IgM, Lupus Antikoagülasyonu

Bunlarda sanırım bağışıklık sistemi ile folik asit eksikliği ile vs ilgili olan testler; (Çok emin değilim tam anlamlarından)Protein C,Protein S, Homosistein

Umarım yardımcı olabilmişimdir, ancak doktorun elbette daha iyisini bilir...

kandiliniz mübarek olsun güzel anne adaylarııı

Canlarım,sevgili arakadaşlarım;Mübarek Mevlid Kandilinizi kutluyorum.Peygamber Efendimiz(SAV) doğumu hürmetine Rabbim hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin.Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…