karnında bebeği ölenler ve sonrasındaki tedavi süreçlerini burda paylaşalım

hangi yolla sahip olduğunuz bebeğinizi ne kadarlıkken ne sebeple kaybettiniz?

• 3 ay ve öncesi doğal yolla pıhtılaşma

OY: 113 54,6%
  • 3-6 ay arası doğal yolla pıhtılaşma

OY: 35 16,9%
  • 6-9 ay arası doğal yolla erken doğum

OY: 26 12,6%
  • 6-9 ay arası doğal yolla trizomi

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi tüp bebek pıhtılaşma

OY: 3 1,4%
  • 3-6 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 8 3,9%
  • 6-9 ay tüp bebek sebepsiz

OY: 7 3,4%
  • 3 ay ve öncesi aşılama pıhtılaşma

OY: 2 1,0%
  • 3-6 ay aşılama sebepsiz

OY: 6 2,9%
  • 6-9 ay aşılama sebepsiz

OY: 4 1,9%

• Ankete Katılan
    207

canım cok normal,cok iyi anlıyorum seni, ben mesela bugün kardeşimle birseyler alıyorduk,sıra beklerken iki tane bebek arabalı kadın vardı,bebek arabaları da benim aldığıma benziyordu, kardeşime sen al ben cıkıcam dedim, yeni doğan bebeklere helede aglayan 3-4 aylık bebeklere dayanamıyorum
benle aynı anda doğum yapan arkdasım inatla ne zaman geleceksin bebeği görmeye diyor, gıcık oluyorum, en sonunda işim cok heralde gelemicem dedim,gitmek zorundayım sanki herkesin bebeğine hayırlı olsuna,ayrıca ben aynı durumda olsam kimseden bunu istemezdim
bir baska gerizekalı tanıdığıma da bebek sampuanı vermiştim, kızının baska seyleri varsa alabiliriz hepsini dedi, cıldırdım sinirden,arıyor sürekli cıkmıcam onunla bir daha kapının önüne bile, beleş mezar bulsa girecek millet

canım hoşgeldin.Allah sana da bol sabır ve yenilerini versin inşaallah.gurbet zordur ama burası paylaşmak isteyebildiğin kadar paylaşabileceğin sıcak bir ortam hep dinleriz hep paylaşırz hiç üzülme.

tatlım gerçekten yaşdıkların zor ama çok güçlü bir insansın ve Rabbim seni çok büyük acılarla sınamış inşaallah sıradaki bebeklerin daha sağlıklı hayırlı olur.bilmem dydun mu siteden araştırabilirsin bu kadar üst üste olunca söylemek istwedim ümmüsübyan olayını bir araşır belki duasıyla fayda bulursun canım.

canım benim yaaaaasanki anlattıklarını yaşadım.Rabbim sabır versin.Ama unutma bebeğin şimdi ibrahim peygamberimizin ve sare annemizin ellerinde o üşümez belki dünyada üşürdü ama orda asla.lütfen çok üzülme.

yaprk canım sendende güzel haberler bekliyorum hep aklımdasın...

biliyor musun ben de öyleyim yeni elbiseler yeni bebekler ağlayan minikler dayanamıyorum.ama insan yaşadığını kendi yaşıyor benim de arkadaşlarım var ve bebeklerini anlatıyorlar hep.kimse senin kadar anlayamaz yaşayamaz bunu unutma ve üzülme lütfen...

BENDE GİTTİM OĞLUMUN MEZARINA OKUDUM YASİNİNİ TUTAMADIUM BIRAKTIM GÖZYAŞLARIMI ALLAHIM ONU BANA ŞEFAATÇİ ETSİN EN YAKIN ZAMANDA ONA KARDEŞ VERSİN İNŞALLAH.UZUN SÜRE UĞRAŞMIŞTIM ŞİMDİ UĞRAŞMADAN BEKLİYORUM MEVLAMDAN.ALLAH KABUL ETMEYECEĞİ HAYALİN DUASINI ETTİRMEZMİŞ.ALLAH'A EMANET OLUN CANLARIM...

Malesef çevremizde anlayışsız insan çok.Bizi birbirimizden başka kimse anlayamaz kimsede anlamasın zaten Allah yaşatmasın hiç kimseye ama birazcıkta olsa bizi anlamalarını isterdim yeni doğum yapan biri var demiştim 1 hafta vardı aramızda kızı oldu Allah bağışlasın ve ben kızımı kaybettiğimde adını ne koyacağımı söylemiştim o zaman üzülerek dinliyordu beni aradan biraz zaman geçince benim düşündüğüm ismi kendi kızına koyacağını duydum kuzenimden tabii hemen aradım vazgeçti o ismi koymaktan nasıl tahammül ederdim kızımın adını her an başka birinde duymaya üstelik bu kadar yakınken hadi tanımasam neyse ama başka isim mi yok canım Rabbim hayırlısıyla bizlere de nasip etsin inşallah

ema canım bende öyleydim 2 kızım olmasına rağmen bebeklerimi kaybettiğim zaman hamile görmeye tahammül edemiyorum birde büyük kızım arkadaşiyla konuşurken duydum bizim bebeklerimiz kayboldu diyordu arkadaşıda bizim bebeğimiz evde diyordu o an çok fena oldum

melek yavrum benim en yakınım ben bebeklerimi kaybettikten sonra gidip benim gebeliğimin aynısından alıp giymişti gözüme sokar gibi inan canım benim bebeklerim erkekti diye öldüklerinde içi rahatlayanlar vardı onları allaha havale ediyorum en azından sen bebeğini kaybettiğinde sevinen olmamıştır

mutluluk 27 canım sende aklımdasın nerelerdesin diye çok merak ettim seni durumun nasıl umarım iyisindir gelince yaz allaha emanet olun

mahsus yapıyorlar sanki, baska isim mi yokmus
ben katılmıyorum kızlar dediğinize, inanın biz aynı durumda olsak kesnlikle evladını yeni kaybeden bir anneye nispet yapar gibi konusmazdık,bilmiyorum belki agresiflik yapıyorum ama mesela aynı ismi koymazdık, bana yaptıkları gibi hayırlı olsuna beklemezdik,esyalarını istemezdik, neyse Allah görsün ne diyelim,tez zamanda biz melek annelerinin feryadını duysun,sağlıklı şirin hayırlı 2er 3er evlatlar nasip etsin hepimize insallah,dualrım tüm melekanneleriyle

Son düzenleme:

valla 2kızına Allah ömürler versin,onları sana bagıslasın ALlah,bende kızım öldüğünde acaba bir ah mı aldıkda 3 seferdir bebeklerim ölüyor dedim, acaba sevinen olmusmudur diye cok düşündüm, insan psikopatca seyler düşünüyor, erkekti diye neden seviniyorlar,nasıl seviniyorlar ya,boşver bu dünyanın diğer tarafı da var,böyle bir acıya sevinene beddua az kalır o kadar diyorum

benim çevremde öyle insanlar var canım bir bildiğim olmazsa öyle konuşmam günah almam sana yemin ederim kız olsalardı üzüleceklerdi ama erkek diye neredeyse isim vermeyecem biri ohh çekecekti üzülende vardı ama o biri sevindi adım gibi eminim

dediğim gibi canım böyle insanlara eger benim etrafımda da varsa onlarada diyorum,bedduam bile az o insanlara,bu acıya sevinene yorum bile yok,o kızlara kurban olsun onlar ayrıca,erkek olunca ne oluyormus, bu kadar cehalet kültürsüzlük olurmu,kendileride kesin kızdır bunu diyenin

evet canım sübyan olduğunu söylediler tıbben hiçbir sorun yok çünkü bu sefer tedbirimizi alacağız inşallah.Mevlam hepimize hayırlısını versin.bebeklerini kaybeden arkadaşlara bana anlatılan bir hikayeyi anlatmak isterim.ben bu hikayeyle psikolojimi düzelttim."Zamanında bir kadın sürekli hamile kalıyormuş,bebeüi karnında ölüyormuş.8-10 tane bebeğini böyle kaybetmiş.Bir gece rüyasına alim bir zat girmiş."Ben neden bu acıyı yaşıyorum demiş.Alim zat da"Mevla sana cennette öyle güzel bir yer ayırdı ki,ama senin amelin buraya yetmiyor.Mevla da seni böyle bir imtihanla oraya girmen için seni sınıyor"demiş.Bu hikaye inşallah sizide rahatlatır.Mevlam yar ve yardımcınız olsun

aynen öyle canım tabi insan ister her 2 meyvedende tatmayı ama allah vermezse kız oluyor diye kendimi hiç paralayamam bu 2 kızımı 1000 erkeğe değişmem bir görseniz ben ve babaları onları hiçbir şeyden mahrum bırakmıyoruz sevinen insanlara beddua etmedim hiç kızlarım için onları sadece allaha havale ediyorum bu arada bana dua edin 1 ay kaldı korunmamın bitmesine hiç bir sorun çıkmaz insallah buraya hepimiz hamilelik ve güzel doğum öykülerimizi yazarız melekyavrum nerde yaşıyorsun sen?

ben antalyada yasıyorum canım bende 2 ay sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum, sezeryan olalı suan 4 ay oldu,insallah beklemeden sağ salim alırız kucağımıza yavrularımızı,dualarım da zaten her zaman tüm melek anneleri var,hepinizin yeri bende bir baska tanımasam da görmesemde sizi, yasadığınız acıyı cok iyi biliyorum cünkü,bu yüzden etrafınızdaki bircok insandan daha iyi anlıyorum sizi

mutluluk 27 canım sende aklımdasın nerelerdesin diye çok merak ettim seni durumun nasıl umarım iyisindir gelince yaz allaha emanet olun

canım ben de bayram koşturmacasındaydım bir yere gitmedim sadece etle uğraşmak gelenler zamanımı aldı hepsi o.bilmiyorum ilk bayram böylezor geçermiş meğerse...

benim durumu biliyorsun paylaşmıştım pkos var bende diğeri de serophee le gelişen ve çatlayan ymurtalarım tutmamıştı aşılamaya karar verdiğimizde çok yumurta oluşunca tüp bebek yaptırmıştık doktor tavsiyesiyle.zorlu bir süreçti Rabbim güzelliğini vermişti ama nasipte melek annesi olmak varmış inşaallah oğlumun kokusunu cennette duyarım.

çooooooooookkkkkkkkk dua istiyorum hepinizden bahsettiğim gibi olmuştu benimkisi .şimdi bunlara uğraşmadan doğal kendiliğinden istiyorum mevlam nasip ederse..duanızda unutmayın lütfen.öpüyorum hepinizi...

amin canım benimde dualarımda hep melek anneleri var benimde 3 ayım oldu hemen hemen zaten doktor 3 ay demisti önce sonra 6 ay dedi ama gerek yok ben 6 ay bekleyemem 4 ay yeterli zaten tahlillerimde temiz çıktı allah bütün melek annelerinin kucağını hayırlı sağlıklı uzun ömürlü bebeklerle doldursun

mutluluk 27 dualarım seninle inşallah bu defa kendiliğinden olur tedaviye gerek kalmaz ilk bayram bizde çok yoğunduk gerçi ben pek iş yapacak durumda değildim 10 gün olmuştu bebeklerimi kaybedeli oğlunun mezarına gitmişsin anladığım kadarıyla ben daha gitmedim biraz daha zamana ihtiyacım var galiba allah bir dahaki bayram hepimizin yüzünü güldürür inşallah

merhaba kızlar..
beni sormuşsunuz arada sağolun..iyiyim çok şükür.testlerimin bir tanesi çıktı.hem onu paylaşmak hem de sizleri sormak istedim.

bakılan değerler:
faktör v mutasyonu: normal
prothrombin G20210A mutasyonu : normal
faktör xııı v34L mutasyonu : normal
MTFRH A1298C mutasyonu: normal
MTFRH C677T mutasyonu : HOMOZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR.
PAI-1 4G/5G mutasyonu : 5G/5G

bu sonuçlara göre kanda pıhtılaşma varmış. bi iğne bi de ecopirin verdi doktorum.folik asite de devam et dedi. ve 3 ay daha bebek düşünme dedi. çok üzüldüm çünkü ben kan pıhtılaşmasını aklımdan bile geçirmiyordum.okuduğuma göre kan pıhtılaşması erken düşüklere sebep oluyor diye biliyordum.genetik inceleme istedm kanda pıhtılaşma çıktı inanamadım.neyse sağlık olsun iğneye ilaca değil de bir 3 ay daha bekleyeceğime üzülüyorum.elden bişe gelmiyor.genetik testinin sonucu da bi 15 -20 güne çıkıcakmış zatn. hayrlsı hakkımızda ne diyelim.böyle işte son gelişmeler. 3 ay bitti diye sevinirken bir 3 ay daha..inşallah sonu iyi olur kızlar..öpüyorum hepinizi çok çok..allaha emanet olun...

canım hoşgeldin üzülme 3 ay bize çok uzun geliyor ama hiç uzun değil sayılı gün geçer sonunda hayırlı sağlıklı bir evladın olacaksa herşeye değer pıhtılasma için üzüldüm herşeyin hayırlısı çok öptüm sende allaha emanet ol

slm herkese tanıdık arkadaşlar varmış burda bnde 25 haftalıkken ikizleri karnımda ölmüştü suni sancı ile normal doğum yaptım ve zor bi süreç geçirdim. şimdi daha iyiyim çok şükür 110 gün oldu kaybedeli nasibimizde yokmuş kucağımıza almak mezarlarına gidemedim daha dayanamam gerçi başka mezarı görünce de miniklerm aklıma geldi minicik mezarda yatıyolar diye epey ağladım bu bayram.... ya kan pıhtılaşması bende de var mı acaba nasıl oluyo onun testi her yerde yapılıyomu istesem ???

Son düzenleme:
slm herkese tanıdık arkadaşlar varmış burda bnde 25 haftalıkken ikizleri karnımda ölmüştü suni sancı ile normal doğum yaptım ve zor bi süreç geçirdim. şimdi daha iyiyim çok şükür 110 gün oldu kaybedeli nasibimizde yokmuş kucağımıza almak mezarlarına gidemedim daha dayanamam gerçi başka mezarı görünce de miniklerm aklıma geldi minicik mezarda yatıyolar diye epey ağladım bu bayram.... ya kan pıhtılaşması bende de var mı acaba nasıl oluyo onun testi her yerde yapılıyomu istesem ???

merhaba bende 31 temmuzda kan pıhtılaşmasından kaybettim kızımı dr. 3 ay korun dedi. Bu ay korunmayı bıraktım hayırlısı allahtan...

cnnm seninki tranfüzyon sendromu demişti ya doktor pıhtılaşma olduğunu sanmam ama yinede yaptır istersen bende daha gitmedim bebeklerimin mezarına gitsem kalkamam gibi geliyor ama yinede o günlere göre iyiyim benimde 83 gün oldu 83 gündür yavrularım o kara toprağın altında kasım ayında kucağımda olacaklardı kısmet değilmiş inşallah bir dahaki sefere kucağımıza alırız sağsalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…