- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
Eğer direk üzerine gelmiyorsa klima açabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Bizim ev caminin yakınında ve ezan sesi çok geldiği için sürekli uyanıyor. Zaten öyle sıcak bir memleket ki cam kapı açsan da çözüm değil. Ben de klimayı 28 derecede ona gelmeyecek şekilde surekli çalıştırıyorum. Gün içinde de böyle uyuyor. Çok şükür bir sorun olmadı. Bu şekilde yapabilirsiniz. Doktoruna da sormuştum izin vermişti. Ama klima temizliğini aksatmamak gerek.Eğer balkonda aralıksız olarak ağlıyorsa demek ki çözümü bu degil, içeri girebilirler.
Ama sıcakta durulmuyor kapı pencere açık illaki ses gidecek.
Klimada bebeklere zarar acamiyoruz.
Ben hemen komşuları düşündüm , çünkü klimayı açamıyorum ve pencerem açık , gece sabahlara kadar ağlama sesleri gidiyordur şimdi üzüldüm.
O zaman başka odaların camını açayım , koridordan hava yapsın . Bu gece deneyeyim bakayım.
Yalitimlarda kötü, yan dairedeki konuşmalar net geliyor. Ne kadar engel koysakta ses illaki gidiyor aslında.
Komşu olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum , sessizlik adına. Gelen seslere ise hep kulak tıkıyorum.
Gece parmak ucumuzda yürürüz. En dipteki odaya gidiyorum çok ağladığında çocuklar. Alt komşumun salonu oluyor. Yan daire zaten yok.
Biraz daha anlayışlı komşular olmalıyız eğer karşı taraf gerçekten dikkat ediyorsa.
Sizin durumunuzda nazikçe uyarabilirsiniz.
Zaten susmuyor, balkonda durmanin lüzumu yok.
Valla o zaman çekecek. Ufacık bebeği buz dolu küvete bassınlar o zaman napalımBu ne saçma bir mantık yahu? Klimalar ne kadar haberiniz var mı? Ayrıca konu sahibi neden sağlıksız bir şekilde soğutulmuş bir ortamda uyusun, tabii ki çözümü bebekli ailenin bulması gerekiyor, pekala çocuğu içeri alabilirler mesela? Gece yarısı ağlayan çocukla balkonda sabaha kadar durmak ne alaka? Çocuklu olmak demek her şeye hakkınız olacağı anlamına mı geliyor?
Yine anne değilsiniz evli değilsinizciler gelmiş ..
Ya hu bu insanlar hiç mi dinlenemeyecek,hiç mi çocuk /bebekle ilgili şikayetini dile getirmeyecek,konu sahibi haklı çünkü ,her gün bu gürültüye maruz kalıyor ,rahatsız olması normal ,tahammül etmek zorunda mı hayır ,bebeğin ağlama sesi bile olsa bu durumu değiştirmez .Kaldı ki saat 2-6 arası ve balkon o sessizlikte ağlayan bir bebeğin sesi iki katı rahatsız eder
Bebeğin ne sıkıntısı var bilemem ama aile ile konuşulması doğru gibi bir şansını dene bakalım .Tabi hesap sorar gibi değil de dün gece çok ağladı merak ettim hasta mı filan diye .Çünkü şu konuda yazanlar gibi anne değilsin anlamazsinci biri olursa canın sıkılmasın
Aksine bebeğin soluduğu havanın soğuk olması gerekiyor. Klima direk üzerine vurmadigi sürece, bebeğin rahat uyuyabildigin için gerekli derecede çalıştırılabilir. Aslında bebeklerin uyuması için ideal sıcaklık 18-22 derecedir. Ama biz anneler bunu çok yapamıyoruz. Ben 28 derece çalıştırıyorum. Bebeğim gayet rahat uyuyor. 1 yaşın altında bu aradaBebek bu kadar çok ağlıyorsa demek ki 1 yaşın altında. Dolayısıyla o ev sürekli olarak klima ile soğutulamaz. Ayrıca dert yanma içinde empati de olsa konu sahibini haklı bulabilirdim belki ama kendisi azıcık bile bebeğin bir derdi mi var diye düşünmemiş. Varsa yoksa ben ben ben.
karşı taraf elinden geleni yapsa zaten kimsenin bir şey diyeceği yok. bunu anlamıyor insanlar. bir kere iki kere çıkarırsın balkona baktın susmuyor orda tutmak ne mantıksızlık değil mi?Eğer balkonda aralıksız olarak ağlıyorsa demek ki çözümü bu degil, içeri girebilirler.
Ama sıcakta durulmuyor kapı pencere açık illaki ses gidecek.
Klimada bebeklere zarar acamiyoruz.
Ben hemen komşuları düşündüm , çünkü klimayı açamıyorum ve pencerem açık , gece sabahlara kadar ağlama sesleri gidiyordur şimdi üzüldüm.
O zaman başka odaların camını açayım , koridordan hava yapsın . Bu gece deneyeyim bakayım.
Yalitimlarda kötü, yan dairedeki konuşmalar net geliyor. Ne kadar engel koysakta ses illaki gidiyor aslında.
Komşu olarak elimden gelen her şeyi yapıyorum , sessizlik adına. Gelen seslere ise hep kulak tıkıyorum.
Gece parmak ucumuzda yürürüz. En dipteki odaya gidiyorum çok ağladığında çocuklar. Alt komşumun salonu oluyor. Yan daire zaten yok.
Biraz daha anlayışlı komşular olmalıyız eğer karşı taraf gerçekten dikkat ediyorsa.
Sizin durumunuzda nazikçe uyarabilirsiniz.
Zaten susmuyor, balkonda durmanin lüzumu yok.
O zaman butun sokagin almasi gerek:) ok pencereyi kapatmasin tabii ama balkonda neden? Susmuyoki cocuk zaten, anlami nedir ?Balkona cikarmasa evin icine soksa bile bu sıcakta pencereleri kapatamaz, ses yine duyulur, rahatsiz eder. Hem bu bebek karsi binanizda degil, ust katinizda da yaşıyor olabilirdi. Iyi öyleyse, kimse cocuk dogurmasin! Bence konu sahibi eczaneden kulak tikaci alsin, cok ucuz ve kolay bi yöntem...
Kadın özellikle belirtmiş. Balkonda da susmuyor diye. Demek ki bebeğin balkonda durması çocuğun ağlamasına bir çözüm değil.Pardon kim saygisiz dusuncesiz?
Bu konu sahibinin anlattiklarj bide o aileyi dinleme sansimiz olsaydi keske balkona millet rahatsiz olsun amaciyla cikiyor deil ya kim ister bunu cocuk icerde catlasinmi gazi vardir belki baska sorunlari vardir el kadar bebek
karşı taraf elinden geleni yapsa zaten kimsenin bir şey diyeceği yok. bunu anlamıyor insanlar. bir kere iki kere çıkarırsın balkona baktın susmuyor orda tutmak ne mantıksızlık değil mi?
sen de elinden geleni yapıyorsun, daha da fazlası beklenemez zaten.
insanlık adına teşekkür ederim.. öyle bir doluyum ki şu konuda öyle komşulara sahibim ki..
gece 3te vurdulu kırdılı kavga mı ararsın. oturma odasını yatak odamın dibine taşıyıp, her gece kurtlar vadisi izleyen mi.
üstelik uyardığım için, farklı zamanlarda karşılaştığımda düşman bakışı yiyen ben oluyorum.
bunları da niye yazdım bilmiyorum, çok dolmuşsam demek :)
Ağladıkça daha çok sıcaklamaz mı? Susturmayi denemeleri gerekmiyor mu? Balkonda ağlasın, daha sağlıklı mı diyorsunuz yani?Kimse çocuğum sabaha kadar ağlasında bende insanları rahatsız edeyim diye beklemiyo. O insanlar neler çekiyo Allah bilir. Çocuk ağladıkça ateşi çıkar. Havaleye kadar gider Allah korusun. Balkonda olması en azından serinletir. Ayrıca pardon da hangi bebek ağlamadan büyüdü? Azıcık anlayışlı olun. Siz kapatın camınızı. Siz belki sıcaktan ayılmazsınız ama ağlayan küçük bi bebek sıcakta çok daha kötü olabilir. Allah nasip ederde anne olursanız bu konunuzdan utanıcaksınız bence.
Eğer direk üzerine gelmiyorsa klima açabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Bizim ev caminin yakınında ve ezan sesi çok geldiği için sürekli uyanıyor. Zaten öyle sıcak bir memleket ki cam kapı açsan da çözüm değil. Ben de klimayı 28 derecede ona gelmeyecek şekilde surekli çalıştırıyorum. Gün içinde de böyle uyuyor. Çok şükür bir sorun olmadı. Bu şekilde yapabilirsiniz. Doktoruna da sormuştum izin vermişti. Ama klima temizliğini aksatmamak gerek.
Binanın görevlisi varsa onunla haber yolluyabilirsiniz.İyi geceler kızlar, öncelikle kafayı yemek üzere olduğumu ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu belirteyim. Saçmalarsam kusuruma bakmayın.
Karşı apartmanımızda bir bebek var, çocuk gece 2'den sabah 6'ya kadar aralıksız ağlıyor ve ailesi ne yazık ki çocuğu balkonda tutuyor. Balkonda annesinin, anneannesinin vb. kucağında ve biz hiçbir şekilde UYUYAMIYORUZ.
Yan odada bebek ağlıyor gibi şu an, hatta baş ucumuzda. Benim annem hasta, ilaçlarla uyuyan bir insan, kendimi boşverdim artık. Benim de yeğenim geldi geçenlerde, hatta konu açtım, kolik diye. Sabahlara kadar ağlıyordu biz bu sıcaklarda kapıyı pencereyi kapatıp bakıyorduk ses gitmesin diye.
Bu nasıl bir düşüncesizlik ya? İşimiz var gücümüz var hadi işi gücü geçtim bu sokakta nice hasta insan vardır okulu olan küçük çocuk vardır. Minik masumun günahı yok, diyeceğim de yok, elbet ağlar çocuktur ama bu ailenin yüzünden uykusuz kalan çocuklar, yaşlılar ne olacak?
Bu konuda ne yapayım sizce? Yüzlerini bile bilmiyorum bu insanların, sadece geceleri balkonda gölgelerini görüyorum. Tanımam etmem. Siz olsanız ne yaparsınız? Uykusuzluktan beynim kulaklarımdan akıyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?