Karşı apartman balkonunda ağlayan bebek

Bazı yorumlara inanamadım. Benim de 1 yaşında bebegim var ama bu benim sınırsız hakkım olduğu anlamına gelmiyor .
Bebek balkonda da ağlıyorsa demek ki sakinlesmemis saatlerce orda tutmanın anlamı nedir ?
O mahallede hiç mi başka bebek yok , hasta yok , sabah 6 da kalkıp işe gidecek olan yok ?
Çok bile beklemişsiniz uyarınızı yapın .
Ayrıca bunun anne olmakla ne alakası var hemen konu sahibini ordan vurmuşsunuz ?

Eğer direk üzerine gelmiyorsa klima açabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Bizim ev caminin yakınında ve ezan sesi çok geldiği için sürekli uyanıyor. Zaten öyle sıcak bir memleket ki cam kapı açsan da çözüm değil. Ben de klimayı 28 derecede ona gelmeyecek şekilde surekli çalıştırıyorum. Gün içinde de böyle uyuyor. Çok şükür bir sorun olmadı. Bu şekilde yapabilirsiniz. Doktoruna da sormuştum izin vermişti. Ama klima temizliğini aksatmamak gerek.

Valla o zaman çekecek. Ufacık bebeği buz dolu küvete bassınlar o zaman napalım

Anne olmadığımız için salağız hiçbir konuda fikrimiz olamaz. Çünkü onlar anne, mükemmel varlıklar her şeyi bilirler ama biz hayır! Anne olmadığımız için anlayamayız! O sokakta çocuklarını bağıra çağıra döven, çocuğunu aşağılayan, bilinçsiz, çocuğun yanında sigara içen kadınlar kadar bile fikriniz olamaz! Çünkü onlar anne!

Aksine bebeğin soluduğu havanın soğuk olması gerekiyor. Klima direk üzerine vurmadigi sürece, bebeğin rahat uyuyabildigin için gerekli derecede çalıştırılabilir. Aslında bebeklerin uyuması için ideal sıcaklık 18-22 derecedir. Ama biz anneler bunu çok yapamıyoruz. Ben 28 derece çalıştırıyorum. Bebeğim gayet rahat uyuyor. 1 yaşın altında bu arada

karşı taraf elinden geleni yapsa zaten kimsenin bir şey diyeceği yok. bunu anlamıyor insanlar. bir kere iki kere çıkarırsın balkona baktın susmuyor orda tutmak ne mantıksızlık değil mi?
sen de elinden geleni yapıyorsun, daha da fazlası beklenemez zaten.
insanlık adına teşekkür ederim.. öyle bir doluyum ki şu konuda öyle komşulara sahibim ki..
gece 3te vurdulu kırdılı kavga mı ararsın. oturma odasını yatak odamın dibine taşıyıp, her gece kurtlar vadisi izleyen mi.
üstelik uyardığım için, farklı zamanlarda karşılaştığımda düşman bakışı yiyen ben oluyorum.

bunları da niye yazdım bilmiyorum, çok dolmuşsam demek :)

Yorumları şaşkınlıkla okudum. Bir insan bebekli olunca her şeyi yapmaya, herkesi rahatsız etmeye hakkı var öyle mi? Bu çocuğu neden her gece yarısı balkonda ağlatıyorlar, neden evde değil diye düşünmek bile suçmuş gibi yazmışsınız. Evden çıkan sesle, balkondan bütün sokağa yapılan serenat aynı olmaz bir kere.

Karşınızdaki insanın düşünceli davrandığını görürseniz, sizin de toleransınız artar. Ama her gece aynı teraneyle karşılaşırsanız, kafanızın tası artar. Çocuklu bir kadın olmama, bebeğimin zamanında saatlerce kolik sancısıyla ağladığı dönemleri bilmeme rağmen benim bile atar. Zira her insanın uykuya, dinlenmeye ihtiyacı var. Bu bahsedilen haftada bir iki gece olsa katlanılabilir, ama her gece her gece olan bir şeyse, dayanılmaz olur yahu.

Bir de böyle konularda illaki birileri "anne misin bilmiyorum ama"lı bir cümle kuruyor. Yahu anne olmaya gerek yok, insan gibi düşünsek, empati yapsak yeter. Anne olunca birden her şeyin en iyisini, en doğrusunu bilecek deneyimlere sahip olmuyoruz.

Konu sahibinin empati yapıp, bebeğin neden ağladığını, ailesinin de uykusuz ve perişan olduğunu düşünmesi gerektiği kadar, bebeğin ailesinin de saatlerce ağlayan bir bebeği en azından balkonda tutmayacak kadar komşularını düşünmesi gerekiyor.

O zaman butun sokagin almasi gerek:) ok pencereyi kapatmasin tabii ama balkonda neden? Susmuyoki cocuk zaten, anlami nedir ?

Kadın özellikle belirtmiş. Balkonda da susmuyor diye. Demek ki bebeğin balkonda durması çocuğun ağlamasına bir çözüm değil.

bir anne olarak şunu söylemek isterim her çocuk farklıdır her ebeveynın olaylara bakışı ve yaklaşımı da farklıdır.
bebeğin ağlaması bir sıkıntısı oldugundan bu net, balkonda durupta 3-5 dk dan sonra susmuyorsa demekkı sıkıntısının çözümü balkonda tutup hava aldırmak falan değil, bebek masumdur birşey bilmez sıkıntıdan ağlar ama bu demek değildir ki gecenin bir yarısı koca bir mahalleyi rahatsız etmesine izin verilecek..
evde durmuyorsa hava alsın diye koyarsın arabasına çıkıp dışarda gezdirirsin olmadı aracın varsa araçla gezdirirsin herşeyi denedin susmuyorsa ve sürekli ise bir doktora götürüp derdi ne onu anlamaya çalışırsın ama konu sahibi haklı işe gideni var, yaşlısı, hastası var kimse kimseyi heleki gecenin bir körü rahatsız edemez..
önlemini alması gereken bebeğin ailesi bence..

Konu sahibi haklısınız. Bebek büyütmek zor diyenler de haklı. Ben de iki tane büyüttüm hele ikincisi gece uyku nedir bilmedik yıllarca. Ama balkonda büyütmedik ev içinde halletmeye çalıştık .Belki de etrafı bu derece rahatsız ettiklerinin farkında değillerdir. Ara sıra ben de balkonda ağlayan bebek sesi duyuyorum gerçekten uyunmuyor ses ev içinden daha fazla geliyor yankı yapıyor. Usulünce konuşabilirsiniz. Belki çok ters belki de olumlu tepki alırsınız deneyin bence.

Ben çocuğu olupta empati yapabilen güzel annelere gerçekten kalben teşekkür ediyorum !
Bazı durumlar var ki , gerçekten yaşamadan bilinmez bunun için gerçekten anne olmak gerekir ,ama en ufak konuyu da buna bağlamayı çok gereksiz buluyorum .

Of hava sıcak
- yok değil sen anne olmadan bilemezsin
Karnım ağrıdı
- yok sen anne olmadan bilemezsin .

Örnekler saçma oldu tabi ama yanı o kadar alakasız konular anlaminda yazdım:)

Anlayışsız komşu ev sattirir :)

Ben taşındığım zaman , ilk olarak alt komşuma yatak odası tarafını ve çocuk odası varsa hangi oda olduğunu sordum. Ona göre düzenimi kurdum. Şimdilik yan tarafım yok.

Çok haklısınız . Ne olursa olsun, belli dinlenme saatleri vardır. Gece iş yapmamak , tv. Sesi yüksek olarak açmamak , terlik giymemek , yatak odası tarafında ses çıkarmamak gibi zorunluluklarimiz var.

Bunlar nezaket değil mecburiyet.

Ve bende kızdığım bir şey yazmak istiyorum. Bangır bangır apartman içine girenler, misafir ugurlayanlar , tak tak topuklarla merdivenden inenler v.s

4-5 sene önce bizim köyde bir olay yaşandı
Köy evlerini bilirsiniz en fazla 2 katlıdır
Yine bir aile bebeklerini evin önüne çıkarmışlar gece vakti
Otururlarken 17-18 yaşlarında bir çocuk kavgaya gelmiş sesten rahatsız olup
Hatta evin camlarını falan kırmış polis falan çağırmışlar
Tabi çocuğun ruh sağlığı yerinde değilmiş
O gündem sonra gecenin bir vakti köyde balkona falan çıkmıyorum
Nedense aklıma bu olay geldi

Kimse çocuğum sabaha kadar ağlasında bende insanları rahatsız edeyim diye beklemiyo. O insanlar neler çekiyo Allah bilir. Çocuk ağladıkça ateşi çıkar. Havaleye kadar gider Allah korusun. Balkonda olması en azından serinletir. Ayrıca pardon da hangi bebek ağlamadan büyüdü? Azıcık anlayışlı olun. Siz kapatın camınızı. Siz belki sıcaktan ayılmazsınız ama ağlayan küçük bi bebek sıcakta çok daha kötü olabilir. Allah nasip ederde anne olursanız bu konunuzdan utanıcaksınız bence.

Ağladıkça daha çok sıcaklamaz mı? Susturmayi denemeleri gerekmiyor mu? Balkonda ağlasın, daha sağlıklı mı diyorsunuz yani?

Gerçekten çok manasiz yorumlarla dolmuş burası.
Yahu konu sahibi yerden göğe kadar haklı yok klima taktir yok camini kapat bu nedir ya hiç kimse de karşı taraf bi çözüm üretsin dememiş .
Ki kadın annem hasta diyor ilaçla uyuyor diyor tamam karşıdaki bebekte burada da hasta ve yaşlı bi insan var yani.
Bence bebeğin balkonda durmasının sebebi evdekiler rahatsız olmasın diye buna yüzde yüz eminim.
Yoksa susmadigi halde neden balkonda tutsunlar ki çocuğu?
Ev halkı uyanmasın ama tüm komşular rahatsız olsun sorun yok onlara göre demek ki.
Bence açık açık konuşun balkonda tutmayın deyin.

Kronik bronsiti var maalesef açamıyorum. Bir kaç defa denedim , hastalandı.
Büyük yavruma dokunmuyordu , bebekken kullanıyordum.

Bu gece koridorda cereyan yaptıracağım bakalım :)

Insan gece ses gidebilir diye düşünemiyor bazen. Çok dikkat ediyordum ama pencere açıkken çıkar ses diye aklıma gelmedi hiç, uykusuzluktan. :)

Benim açıksa onunda açıktır ve illaki gidiyordur.

Bebeğin hiç uyumuyor var mi yardımcı olacak bir şey , nasıl işe gidiyorsun " diye bir konuşma yapmıştı komşum. Belli ki inceden mesaj var şimdi dank etti :)

Binanın görevlisi varsa onunla haber yolluyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…