- 15 Ekim 2016
- 22.711
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.026
- 598
son paragrafımı konuya yorum olarak bıraktım, size cevap olarak değil. neden üstünüze alındınız?Pardon kim saygisiz dusuncesiz?
Bu konu sahibinin anlattiklarj bide o aileyi dinleme sansimiz olsaydi keske balkona millet rahatsiz olsun amaciyla cikiyor deil ya kim ister bunu cocuk icerde catlasinmi gazi vardir belki baska sorunlari vardir el kadar bebek
Haklısınız. Aslında çocuğu olanlar daha iyi anlamalı bu durumu. Kendi yaşadıkları zorluğu başkalarına da yasatmamalilar. Balkonda sussa zaten kimse niye bu çocuk bu saatte balkonda demezki. Kime ne? Ama ağlıyormus. Susturmaya çalışmak yerine orda tutmak mı çocuk için daha faydalı? Gerçekten bu tarz yorumlara hiç anlam veremedim ben de.Bence konu çok saçma sapan yerlere gitmiş. Arkadaşın çocuğunun olmaması ile bu durumun ne alakası var ? Kimse çocuğa birşey demiyor , ama bu insanımızdaki *çocuğu varsa herşeyi yapmaya hakkı var , senin çocuğun yok anlamazsın * vs. Tavırlarını da anlamış değilim . Insanlar sabahları işine gidiyor ,hastası var yaşlısı var,belki bebegi olan var. O cocuk yüzünden sizin cocugunuz uyuyamasaydi o zaman baska düşünürdünüz.
Ne demek o zaman klima takdirin ? Belki klima dokunuyor . ? Dokunmasa bile , böyle saçma şey mi olurmuş? Ayrıcacocuk için balkona çıkıyorlarsa , çocuk hala niye ağlıyor? demek ki balkona çıkmak bir işe yaramıyor , bence onlar kendi keyiflerinden balkonda oturuyor çocukta uykusuzluktan ağlıyor. Bence burda bazen bazı konular yanlış değerlendiriliyor.. çocuk varsa tabiiki daha anlayışlı olmalıyız , bunu herkes yapar ama hiç kimsenin hiç kimseyi sabaha kadar uyutmaya hakkı yok .evde odada ağlama ile sokakta ağlama aynı şey değil. Bu çocuklu bayanlarında , her konuyu çocuğun yok anlamazsina getirme olayı bir tek bizim ülkemize özgü bir durum , yurtdışında yaşıyorum ve burda asla asla ve de asla böyle bir durumla karşılaşamazsınız, çocukları evlerr hapsetmiyorlar tabii ki, ama böyle bir durum varsa da o durumu yasayan bir cözüm buluyor . Rahatsizlik yadayan 100 kisi degil ...
Dip not : 2 yıldır anne olmaya çalışıyorum , tüp bebek tedavisi görüyorum. Ama anne olmadigim için belki anlayamam
ben uyuyamıyorsam kimse uyumasın diye yemin etmiş olabilirlerİyi geceler kızlar, öncelikle kafayı yemek üzere olduğumu ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu belirteyim. Saçmalarsam kusuruma bakmayın.
Karşı apartmanımızda bir bebek var, çocuk gece 2'den sabah 6'ya kadar aralıksız ağlıyor ve ailesi ne yazık ki çocuğu balkonda tutuyor. Balkonda annesinin, anneannesinin vb. kucağında ve biz hiçbir şekilde UYUYAMIYORUZ.
Yan odada bebek ağlıyor gibi şu an, hatta baş ucumuzda. Benim annem hasta, ilaçlarla uyuyan bir insan, kendimi boşverdim artık. Benim de yeğenim geldi geçenlerde, hatta konu açtım, kolik diye. Sabahlara kadar ağlıyordu biz bu sıcaklarda kapıyı pencereyi kapatıp bakıyorduk ses gitmesin diye.
Bu nasıl bir düşüncesizlik ya? İşimiz var gücümüz var hadi işi gücü geçtim bu sokakta nice hasta insan vardır okulu olan küçük çocuk vardır. Minik masumun günahı yok, diyeceğim de yok, elbet ağlar çocuktur ama bu ailenin yüzünden uykusuz kalan çocuklar, yaşlılar ne olacak?
Bu konuda ne yapayım sizce? Yüzlerini bile bilmiyorum bu insanların, sadece geceleri balkonda gölgelerini görüyorum. Tanımam etmem. Siz olsanız ne yaparsınız? Uykusuzluktan beynim kulaklarımdan akıyor artık.
Bence konu çok saçma sapan yerlere gitmiş. Arkadaşın çocuğunun olmaması ile bu durumun ne alakası var ? Kimse çocuğa birşey demiyor , ama bu insanımızdaki *çocuğu varsa herşeyi yapmaya hakkı var , senin çocuğun yok anlamazsın * vs. Tavırlarını da anlamış değilim . Insanlar sabahları işine gidiyor ,hastası var yaşlısı var,belki bebegi olan var. O cocuk yüzünden sizin cocugunuz uyuyamasaydi o zaman baska düşünürdünüz.
Ne demek o zaman klima takdirin ? Belki klima dokunuyor . ? Dokunmasa bile , böyle saçma şey mi olurmuş? Ayrıcacocuk için balkona çıkıyorlarsa , çocuk hala niye ağlıyor? demek ki balkona çıkmak bir işe yaramıyor , bence onlar kendi keyiflerinden balkonda oturuyor çocukta uykusuzluktan ağlıyor. Bence burda bazen bazı konular yanlış değerlendiriliyor.. çocuk varsa tabiiki daha anlayışlı olmalıyız , bunu herkes yapar ama hiç kimsenin hiç kimseyi sabaha kadar uyutmamaya hakkı yok .evde odada ağlama ile sokakta ağlama aynı şey değil. Bu çocuklu bayanlarında , her konuyu çocuğun yok anlamazsina getirme olayı bir tek bizim ülkemize özgü bir durum , yurtdışında yaşıyorum ve burda asla asla ve de asla böyle bir durumla karşılaşamazsınız, çocukları evlerr hapsetmiyorlar tabii ki, ama böyle bir durum varsa da o durumu yasayan bir cözüm buluyor . Rahatsizlik yaşayan 100 kisi degil ...
Dip not : 2 yıldır anne olmaya çalışıyorum , tüp bebek tedavisi görüyorum. Ama anne olmadigim için belki anlayamam
Haklısınız. Aslında çocuğu olanlar daha iyi anlamalı bu durumu. Kendi yaşadıkları zorluğu başkalarına da yasatmamalilar. Balkonda sussa zaten kimse niye bu çocuk bu saatte balkonda demezki. Kime ne? Ama ağlıyormus. Susturmaya çalışmak yerine orda tutmak mı çocuk için daha faydalı? Gerçekten bu tarz yorumlara hiç anlam veremedim ben de.
ben uyuyamıyorsam kimse uyumasın diye yemin etmiş olabilirler
Havanın kaç derece olduğunun farkındasınız ve çocuğun içeri sokulup camı pencereyi kapatıp ağlatılması mı çözümünüz? Yani rahatsız olan sizsiniz. Annenize de geçmiş olsun. Klima taktırın bence. Önce kendi önleminizi alın, sonra başkasından fedakarlık bekleyin. Yeğeninize de üzüldüm. Camı pencereyi kapatırsanız bu sıcakta bebek ancak ağlamaktan yorulup susar.
Evet anne karnındaki sese benzetiyorlarmis. O yüzden rahatlatıyip susuyor bir müddet.Gerçekten bende anlamadım... dediginiz gibi orda uyusa , kimsenin bisey demeye hakkı yok . Ama onların çocuğum balkonda rahatlıyor deme hakları yok çünkü insanları uyumayacak kadar sesi çıkıyorsa, demek ki balkon fikri de çözüm değil... ben o fön,süpürge olayını okumuştum , bebekler anne karnında duydukları sese çok benzettikleri için öyle uyuyorlarmış... bi odada çalışan fön ile de balkonda her gece avaz avaz ağlayan çocuk bir değil bence . Bi kere gece boşlukta ses yankılanıyor.. neyse , ne diyelim herkesin fikri kendine )
Tacizle çocuğun ağlamasının ne ilgisi var, demagojidir bu. Başkası ile muhattap olacağınıza klima taktırın olsun bitsin. Bugün bu bebek ağlar, yarın yoldan araba geçer. Yapacak bir şey yok, tıkış tıkış binalarda yaşıyoruz. Tekrar söylüyorum önce kendi önleminizi alın. O bebek içeride pencere önünde ağlasa da ses değişmeyecek.
Bebek bu kadar çok ağlıyorsa demek ki 1 yaşın altında. Dolayısıyla o ev sürekli olarak klima ile soğutulamaz. Ayrıca dert yanma içinde empati de olsa konu sahibini haklı bulabilirdim belki ama kendisi azıcık bile bebeğin bir derdi mi var diye düşünmemiş. Varsa yoksa ben ben ben.Çok yanlış düşünüyorsunuz rahatsız olan değil, rahatsızlık veren önlem almalı ve çözüm bulmalıdır, burada iki tarafta mağdur evet ama konu sahibi ne yapabilir? Tabii ki uyuyamadığı için dert yanması normal değil mi? Ben konudan ziyade sizin bakış açınızın yanlışlığını söylemek için yazdım açıkçası. Cidden maalesef bizim ülkede bu çok var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?