karşı komşu sıkıntısı

bence sizin eve bakmadıkları için rahatsızsınız

perdeleri açık oturmaları falan bunlar bi şikayet unsuru olamaz sonuçta kiracı da olsalar orası onların evi. eviniz göründüğü için rahat edemediğinizi söylemişsiniz ama evinizi kendinizi korumak yine sizin göreviniz perdenizi çekersiniz giyim kuşamınıza dikkat edersiniz ki zaten dikkatli giyiniyorsanız o komşular olmasa da dikkat edersiniz yani onlarla ilgili bi durum yok bence.

yalnız şu patates soğan atma gibi durumlarda haklısınız. çevreye rahatsızlık veren davranışları varsa ev sahibini aramak saçma olur direk komşularınızla muhatap olun. siz değil ama babanız gidip durumu bildirip rica etse anlayışla karşılarlar bence ve belkide durumun farkında bile değiller. ( belki evin içine bakmıyorlar görmüyorlar bile ) babanız bi uyarı yapsın durum devam ederse ciddi şekilde şikayet edersiniz ama o kadar uzayacağını sanmam bunlar halledilebilecek şeyler yani

Szin perdeler kapalı değil mi? Neden evde açık gezemiyorsunuz? Bu arada balkon için de küçük bir paravan işinizi görür.

Karşı komşu sıkıntısı diyince bende rahatsız ediyolar filan sandım ama perdelerinin açık olması evde nasıl hareket ettikleri onların bileceği iş bu yüzden kimse kimseyi şikayet edemez.sizi izlediklerini düşünüyosanız ozaman kapatın perdelerinizi oturun

hiç bir şey yapamazsınız. kirasını verip oturuyorlar, isterseler perde kullanmazlar. onlar size perdeniz niye şöyle böyle diyebilir mi? sıkıntınız varsa siz ev değiştirirsiniz. müstakil eve geçersiniz.

iyi de adamlar butun gun oturup sizin evinizi gozetlemiyorlarmis ki ne diye sikayet edeceksiniz? perdelerini aciyorlar diye mi? neyin kafasi bu?
goren de dal ta...ak meydanda gezip sizin evi gozetleyip sapiklik yapiyorlar zanneder.

valla aynen katılıyorum anlatımınız çok hoş ya çok güldüm hahaha

bekar bekar bi evde oturduğunuzda söylediğiniz şeylerin saçmalık olduğunu daha iyi anlarsınız. bekar kız olsun erkek olsun potansiyel sapık yaftasını hemen yapıştırıveririz. onlar kapatmıyosa siz kapatın perdenizi balkonuda kapalı balkon haline getirin.

günümüzün kanayan yarası bence. bir apartmanın içinde öğrenci evi varsa diken üzerindedir tartışmasız. aman eve erkek\kız getirecekler mi falan filan. aile gürültü yapınca birşey olmaz,öğrenci ufak bi ses çıkardığında hemen apartman ahalisince uyarıyı alır. halbuki ev sahibi evini öğrenciye vermek ister,çünkü o yolunacak bir kazdır,ne büyük bir çelişki değil mi? öğrencilik yıllarımı devireli yıllar geçti ama bu durum hiç değişmedi. işte biz okuyan gençliğe böyle sahip çıkıyoruz...ayrıca konu sahibi abiler demiş,ister abi olsun,ister devrimci bu sizi ilgilendirmez,ne yani misyonlarına göre evden atma hakkımız mı var?

Son düzenleme:
ben kitap okumanı tavsiye edebilirim, ailece

hem meşgul olacak bi şeyler olur hem kafan dağalır hem bu yalnızlığını unutursun

yani böyle konu komşuya saracağına

ben karşıdaki gençlerden yanayım açık söyliyim lafı dolandırmaya gerek yok

yiyecekler içecekler eğlenecekler ah ya rabbim gençlik işte bir daha genç olamayacaklar tadını çıkarsınlar

üstelik çocuklar çok da efendi anladığım kadarıyla

birilerinin onlara biraz daha eğlenmelerini söylemesi lazım

tek biz değiliz ve bizim üst ve alt katımızda oturuanlarda şikayetçi bu durumdan

umarım hepinizin evinizin karşısına bekarlar oturur ve gözlerinizi dikip dikip bakarlar ve rahatsız olursunuz perdeler açık hodri meydan otururlarda o zamn görürüm ben sizi
sonrada dersiniz bunlarda hiç mi düşünce yok arkadaş aile evi var karşıda bari tülü çeksinler diye

sanırım rahatsızlık sadece sizde değil apartmanınızın genelinde. nasıl bir muhitte oturuyorsunuz bilmiyorum ama aile evi iki gram tülden medet umuyorsa hakikaten değiştirilmesi gereken bir takım düşünce şekilleri var demektir. birincisi parasını vererek o evde yaşayan insanların ne yaptığı sizi zerre kadar ilgilendirmez. bi taraflarını açıp ağzınıza yüzünüze sürmediği sürece insanların perdesi yok diye yargılayamazsınız. ikincisi dünyadaki tek kadın siz değilsiniz, inanın ki o bekarların sizin varlığınızdan haberi olduğunu bile sanmıyorum. umarım dediğiniz gibi benim evimin karşısına bekarlar oturur, öğrenciler oturur, otursunlar...

sinek kadar kocan olsun, başında bulunsun

iste türk milletinin en büyük sorunu aile, bekar, dul bunlar sadece durum belirten kelimeler aile olunca saygıdeğer ahlaklı, dul ya da bekar olunca ahlaksız beş para etmez olunmuyor

ne yazık

sizi gerçekten rahatsız edecek şeyler yapıyor onların özgürlüğü sizin özgürlüğünüzü kısıtlıyorsa burdan yardım istemek yerine bi kahvelerini içmeye gitseniz tanışsanız hayatın başında gencecik insanlar ya da davet etseniz

sihirli bi değnek değmiş gibi herşey değişir

dağ dağa küsmüş dağın haberi yok

siz bize güya beddua etmişsiniz ama ben size hayat boyu sevgi diliyorum hem sizi sevsinler hem siz sevin insanları

Tek bir konuyla perde işte böyle işlevini kaybediyor konu sahibi arkadaşım.

Bence de ev sahibini arayıp durumdan rahatsız olduğunuzu bildirin.

Bu nasıl bir ifade allah aşkına? Ağza yüze sürmek ne demektir?

Kizlar sizde hemen topa tutmayin kizcagizi allah askina. Sonucta rahatsiz olabilir. Ben de beyoglunda oturuyorum bizim binalarda ic ice ve benim tam karsimda 4 delikanli oturuyordu. Biz de rahatsiz oluyorduk. Esim cok cektirmisti bana. Nefes almak icin balkona ciksam hadi hayatim iceri gir derdi. Karsimizda icki masasi kurup tavla atarlardi. Rahatsiz olmak gayet normak yani. Sortlar giyip atletlerle otururlardi. Farzedin ki evlisiniz karsi dairenizde 4 5 tane kiz oturuyor esiniz de balkona cikiyor rahatsiz olmazmisiniz. Esinize demezmisiniz iceri gir diye. Farzedinki kizlar mini mini sortlarla esinizin tam karsisinda.. Biraz kendinizi baskasinin yerine koyun derim ben elestirmeden once. Babasi da gayet hakli.

Şimdi ahlak, değer şu bu diye atıp tutmak istemiyorum arkadaşlar ama yazdıklarınıza şaşırdım.

Şayet perdelerini 7/24 açık tutan insnalardan(bekarlar bile demiyorum) bahsediyorsak ve evler arası mesafe çok azsa bunun doğal karşılanmasını hiç de doğal karşılayamadım.

İnsanın ev hali takdir edersini ki dışardakiyle bir olmaz, insna kendi ev halini göstermek istemeyeceği gibi başkasının uygunsuz ev halini de görmek istemeyebilir.

Ayrıca bahsettiğiniz "perdeleri dilediğince açık tutabilme özgürlüğü" yalnızca o komşuya ait olmasa gerek. Herkes açsın madem perdesini herkesin her türlü halini özgürce görelim.

Anladık, insan sırf perdesini açık tutuyor diye evden atılmaz ama her haltın içine özgürlük meselesini yerli yersiz sokmamak lazım. Edep denen de bir şey var.

Yok rahatsız olmaları için birilerinin birşeylerini ağızlarına ve yüzlerine sürmeleri lazımmış. İşte tam o raddedeye kadar özgür ve medeni olabiliriz sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…