Karşı Komşum Çocuğunu Dövüyor

Dövdüğünü gözümle görmedim. Seslerden öyle anlıyorum. Bağırma, bağırmanın kesilmesi, koşturma ağlama falan.

bakın ne olursa olsun şiddet olduğunu tespit etmeden hiçbir yeri aramayın
benim oğlum 2 yaşındayken, bazı anlarda 2 yaş sendromu yüzünden öyle deli gibi ağlıyordu ki
yerdeki bir arabayı elime alsam, "anne yapma, yapma anne" diye ağlıyordu
bunu duyan yeni taşındığımız apartmandaki insanlar ona zarar verdiğimi düşünmüşler, sonradan öğrendim
bağırıyor olabilir, ama dövüp dövmediğini anlamak çok zor
o yüzden önce kendisi ile konuşun derim ben

Benim cocugum da öyle cok aglarki susturmak icin bagirmak zorunda kaliyorumaglarken kendini kapatiyor duymuyor ben ne dersem deyim ve cok uzun aglar
Ama herseye aglar ayakkabi giymek istemez anne sen giydir demez aglar,yemek yemek istemez sen yedir demek icin aglar,kardesleri oyun oynarken bi oyuncagini alirlar ellerinden almak yerine aglar

Bu gibi durumlarda olabilir evet bence de once anne ile uyari maksatli ve konuyu tamamen anlamak adina konusulmali

benimde 2.5 yasinda kizim var istedigi olmadigi zaman oyle agliyorki anlatamam, krizlere giriyor yerlere yatip ayaklarini tepe tepe vuruyor eline ne gecerse firlatiyor tabi bende kiziyorum sakinlestiremiyorum acaba duyan sizin gibi mi dusunuyor diye dusundum simdi. bence emin olmadan polisi aramayin

Bütün cocuklar neden böyle biz mi hata yapiyoruz acaba
Ben pedagoga gittim aglamasindan dolayi bana agladigi zaman sadece 1 cümle kurun konuyla alakali yapmasi/yapmamasi gerekeni devam ederse müdahale etmeyin yorulana kadar aglasin demisti
Ama yorulmuyorki aksama kadar bile sürebiliyor bazen
Ya bagirip susturacagim ya da her dedigini yapacagim ne olursa aglamasin diye

agliyarak isteklerinin olacaklarini biliuorlar ama bazende olamiyor malesef. ilk 3 yil zor sonra biraz daha anlasicaz diye umut ediyorum.

hayır hayır bağırıp susturmak değil
ağlamasının bir işe yaramadığını hissettireceksiniz
2 yaş sendromu ayrı bir şey, hormonlar da giriyor araya
gece terörü de öyle mesela, onu da yaşadık
gece teröründe tek yapılması gereken çok yumuşacık bir sesle konuşarak beklemek

fakat anladığım kadarıyla sizinki daha büyük
yapmanız gereken akşama kadar da ağlasa, görmezden gelmek
ayakkabını giy dediniz diyelim başladı ağlamaya, ağlamasına izin vereceksiniz
3 saat de ağlasa 5 saat de ağlasa ağlaması bir işe yaramayacak!
aynen pedagogun dediği gibi tek cümle kuracaksınız ve her tekrar etmeniz gerektiğinde aynı cümleyi kuracaksınız, mesela "ağladığında seni anlamıyorum" gibi
3-4 kere dayanabilseniz çocuk bu huyundan vazgeçer
sürekli aynı şeyi yaşamaktansa 3-4 kere maksimum sabırlı davranın, gerçekten işe yarıyor

bir de ben pedagoglara karşıyım, hele ki Türkiye'de hiç geçerlilikleri yok

agliyarak isteklerinin olacaklarini biliuorlar ama bazende olamiyor malesef. ilk 3 yil zor sonra biraz daha anlasicaz diye umut ediyorum.
Yok biz 4 u bitirdik hala devam aglamalar
O kadar cok konusuyorumki aglarken susmasi gerektigini istedigi seyin su an olamayacagini anlatiyorum ama yok agla agla en sonunda ben de baslayacagim aglamaya

Ben yaptim zaten bunlari mesela okula gidecegiz giyinmemiz lazim ama gelmiyor servise kalmis 20 dakika
Ben de annem hadi ama servis kacacak okula gidemeyiz diyorum((okulu seviyor))
Basliyor aglamaya
Ilkin aglaman sadece seni uzer bunu bil öyle ağla,giyinemezsek servise yetisemeyiz ve baska turlu okula gidemeyiz deyip bekliyorum

Sonuc daha siddetli agliyor ben hic ilgilenmiyorum ama 1 saat 2 saat 3 saat agliyor daha da fazla olabiliyor bu

Tani okul falan kaliyor haliyle
Sonra akli basina geliyor yanima gelip anne im agladigim icin özür dilerim ben cok agladim biliyorum ama servis kacacak diye agladim diyor
E bunu neden konusarak anlatmadin dedigimde cevap yok tabi

Aradan bi kac gun geciyor tekrar ayni seyler sil bastan

Hani cocugumun aglamasuni cekiyorum da kendi sesime tahammulum kalmiyor artik lutfen sus aglayarak olmaz aglayarak hicbisey istenilmez sen konusmayi biliyorsun ne istersen konusarak anlatabilirsin sen aglarsan ben seni anlamiyorum...
Ama huy edindik biz

Benim kzimda ağlar ağlar bağıra bağıra. .. sadece daha da sesli ağla kimse duymadı diyorum.. anında susuyo.... Yada onu taklit ediyorum ben daha fazla bağırarak ağlamaya başlıyorum.sinirleniyo onu taklit ediyorum diye hemen susuyo.. çok fenalar yaa

Kadınla muhabbetiniz varsa önce bi konuyu ona açın bence çünkü bende yan daireme taşınan küçük çocuğu olan bi aileden öyle çok şiddetli çocuk ağlaması sesi duyuyordum hatta çok üzülüyordum acaba dövüyorlarda o yüzden mi bu kadar canı yanmış gibi ağlıyor diye düşünüyordum. Bi gün tuvaletteyken denk geldim onların banyosuyla ortak havalandırma. Çocuk yine çok şiddetli ağlıyordu babası susturmaya oyun oynamaya dikkatini dağıtmaya çalışıyordu sabırla. Sonra öğrendim ki çocuk ağlama krizine giriyormuş istediği bişey yapılmayınca.
Çoknadir de olsa benim kızımda yapıyor aynı şeyi istediği bişey olmayınca çığlık çığlığa ağlıyor dışardan biri duysa dövüyorum sanır ama asla yok tabiki öyle bişey.
Bence önce kadınla konuşun çok ağlıyor bi sıkıntısı mı var filan diye girin konuya. Açık verir nasılsa.

Çok teşekkürler herkese. :)

Ya biz işte ev arkadaşımla konuşa konuşa birbirimizi ikna etmiştik, "ya kesin vuruyor başka türlü olamaz böyle ses" falan diye. (ki banyoda kollarına vurma sesini de duymuştuk)

Galiba konuşacağım ya. Rastlaşıyoruz kapıda hep zaten.

Polis bir o ana zımbırtısına görünsün. Belki kafasına dank eder.
Biliyorsunuzdur geçen baba çocuğundaki izlerden şüphe edip gizli kamera yerleştiriyor eve. Sonra da annenin dövdüğü ortaya çıkıyor velayet babaya veriliyor.
Sinirini çocuğundan çıkaran kadınlar her zaman midemi bulandırır onlar yüzünden toplumda hastalıklı insan sayısı artıyor, ben olsam müdahale ederdim.

Ben cok yoruldum bu aglamalarindan oturup ben de onunla bir aglayacagim ama kotu mu etkilenir annesi aglayinca diye aglamiyorum
Ama hadi daha fazla agla herkes duysun gibi seyler demek aklima gelmedi hic

Ben bebekliginde neredeyse hic aglatmadim gık dese aldim kucagima ben buna bagliyorum artik herseyi en iyi sekilde bilir yapar ama bana gelince anne sen yap wc ye gider anne sen kaldir
Yemegini anne sen yedir
Babasina aglamaz okulda hic aglamamis mesela

Benim de herseye aglayan bagiran hatta sanki bi yerini acitmiscasina ciglik atarak aglama krizi geciren bir cocugum var.Kesin karsi komsum da onu dovdugumu saniyordur.En fazla tutup odasina goturuyorum onda bile yapmaa diye bagirir.Diyecegim o ki yanlis anliyir olabilirsiniz dikkat derim.

Siz bir ağzını yoklarsiniz komsunuzun.Cok ağladı ... günü,hastalandı mi merakettim kapinizi calacaktim erken/geç diye gelmedim dersiniz.Yok devam ediyor çocuğa şiddet olayı ile ilgili bir sohbet açıp daha önce komsunuzu ihbar ettiğinizi polis gelip tutanak tuttuğunu, kamu davası açıldığını ,kocanın eşini bosadigini filan .... söylersiniz.Bence mesajı alır.Ama biraz gözlemleyin derim önce cocugu,anneyi

Kimi kiymet bilmez kimi bulamaz Allah kahretsin oylelerini 6 yasinda cocuk ne yapmis olabilirki dayak la terbiye etmeye calisiyor! Elleri kirilsin. Kurtarin cocugu o caniden arayin polisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…