Karşı komşumuz korona

Şüphe olmasa bile uzak dur diyebilir şartlar malum, kaldı ki sağlık bakanlığı bakıyor o işlere polis devreye girdiyse var bence bişey.

Yazılması gereken her şeyi yazmışlar size komşu konusunda. Ben başka bir noktaya dikkat ettim. 3 yaşındaki çocuk kapıyı açıyor eline birisi bir şey verecek kadar duruyor ve kapıyı kapatıyor. Eşiniz içeride duruyor öyle mi? Siz geldiniz zannetmiş. 🙄 Çocuk büyütmek zanlara bırakılacak şeyler değil bence, tüm tehlikeler anlık. Korona olmasa hırsız olur, istismarcı olur olur da olur. Mesela o fatura alışverişi sonrası o çocuğun ellerini yıkadınız mı hiç sanmıyorum. Bu arada evet karşı komşunuz bal gibi pozitif ve üst komşunuz sizinle çay kahve içmek dışında yerden göğe kadar haklı. Ona göre tedbir alsanız iyi edersiniz izole olun acilen.

Yazılması gereken her şeyi yazmışlar size komşu konusunda. Ben başka bir noktaya dikkat ettim. 3 yaşındaki çocuk kapıyı açıyor eline birisi bir şey verecek kadar duruyor ve kapıyı kapatıyor. Eşiniz içeride duruyor öyle mi? Siz geldiniz zannetmiş. 🙄 Çocuk büyütmek zanlara bırakılacak şeyler değil bence, tüm tehlikeler anlık. Korona olmasa hırsız olur, istismarcı olur olur da olur. Mesela o fatura alışverişi sonrası o çocuğun ellerini yıkadınız mı hiç sanmıyorum. Bu arada evet karşı komşunuz bal gibi pozitif ve üst komşunuz sizinle çay kahve içmek dışında yerden göğe kadar haklı. Ona göre tedbir alsanız iyi edersiniz izole olun acilen.
Yemin ediyorum ben de ufacik cocugun kapiyi acmasina, verilen seyi almasina vs takildim ve elbette babanin rahatligina 🤦🏼‍♀️

Kesinlikle bakın kaç ay oldu kaaac ay diyorum kendi ailelerimizle tedbirli bı şekilde ve gerçekten izole olduğunu dikkat ettiklerini bildiğimiz bı kaç insanla daha yeni görüştük. Kaldı ki komsuymus oymuş buymus çocuğumu niye oynatayim ki nerden belli taşıyıcı olmadığı.
Annemin evine girmiyorum, kocam dışında kimseyi öpmedim 5 aydır değil konu komşuyla çay kahve içmek. Bizler böyle tedbirli oldukça vızır vızır gezenler tarafından "canım abartıyorsun" duymaya başlamıştım ki şuan bunu diyenlerin bir kısmı korkuyoruz demeye başladı çok şükür. 🤦🏼‍♀️ Musibet başa gelmeden ders alası yok bizim milletin.

Alt katimda oglumun arkadaslari var.Kac aydir hic beraber oynamadilar ki eskiden surekli beraberdik.Ayrica polis bi sikayete ceza kesmez.Komsunuz alenen saklamis sizden.Gecen gun bi kadin kizinin dugununde viruslu oldugunu saklayip herkesle kucaklasmis.Dugune gelen herkes virus kapmis.Cindekilere kizardim birbirlerine bulastirmaya calisiyolar diye ama onlar masum kaldi bizim insanimizin yaninda.

O konu ayrı bi problem zaten. .

Şu şartlar altında kırılacak üzülecek hiçbirşey yok. İnsan önce kendi canını düşünür çok normal. Yalnız dışarı salması dogru degil çocugunu.Sizin de bayramdan gelip eve misafir almanız falan sizin için geçtim karşı taraf için risk.
Şuan saglık Herşey den önemli

Ama konuda mevzu edilen tek sey ust komsunun Cocugunu korumak istemesi.

Ben evdeyken daima üstten kilitlerim kapıyı oğlum kapi calinca koşuyor diye .. Esim 13 14 saat araba sürdü diye bakkalada ben gittim ama bilsem hiç acımaz onu gonderirdim o yerinden kalkana kadar çocuk açmış kapıyı. . Hemen kapattı diyo kapıyı. Ben eve geldiğimde onun tartışmasını korona mevzu yokken zaten yaptık eşim sensin diye önemsemediğini pisman olduğunu söyledi. Yinede bu geçerli bi mazeret değil .

Yani biz evlerimize hapsolduk herkese şüpheyle yaklaşır olduk millet fıldır fıldır hala görüşüyor. Çok mu lazım apartmandaki insanla çay içmek. Hadi aile olsa anlayacağım insan özler ama komşuculuk oynanacak zaman değil.
Benim de çocuğum olsa muhtemelen aynısını yapardım. Bu kadar içerleyecek bişey yok bulaşıcı bir hastalıktan bahsediyoruz

Akşama kadar çocuklarını parka yollayan bi kadın ama.. Bugüne kadar tedbir aldığını görmedim.

Bugün almış

Sonuçta burada da var gerçek olduğuna inanmıyorum diyen

Apartmanda korona olanı gördü polis geldi korktu işte uyarıyor

Bizim sitede de çıktı bir komşu çocuklarını bahçede oynatmıyor ama diğer komşuların çocuklarını toplayıp yürüyüşe çıktı

4 çocuk 1 de bebeği ile kendince tedbir aldı

Bu nedenle kimseye bilenmeyin herkes aldığı tedbir kadar

Bence komşunuza kırılmayın, haklı çünkü kendince. Bana kalsa böyle bir ortamda, apartmanda pozitif vaka varken, yanında olmadan çocuğumu dışarı da çıkarmazdım ama olan olmuş artık. Umarım siz de hastalığa yakalanmamışsınızdır.

3 yaşındaki çocuk kapıyı açıyor, faturayı alıyor ve kimin verdiği belli değil. Sizler o arada ne yapıyorsunuz? Bu devirde iki kat dikkatli olmak gerekirken hem de. Corona meselesi daha da acayip. Karşı komşu corona, üst komşuyla bunu bilmenize rağmen komşuculuk oynuyorsunuz. Polis geliyor ceza yazıyor, komşunuz hata var diyor ve siz de ona inanıyorsunuz bir de çocuğu ev dışına çıkarıyorsunuz. Konuda mantıklı tek hareket yok, tüm apartman acayipsiniz.

Evinize bir zamandır görmediğiniz komşunuz geldi ve uzuuunca oturup çaymı içtiniz 🤦‍♀️ ya insallah corona olmazsınız ama sizler yüzünden evden çıkmayan ben ve benim gibi dikkat edenler corona olursa gerçekten fink fink gezip evinde misafir agirlayanlara hakkımı helal etmeyeceğim! Doya doya eşime sarilamiyorum bile ya. Neden siz komşunuzla oturup çay için çocuğunuz sokakta arkadaşlarıyla rahatca oynasın diyemi?

3 yaşındaki çocuk kapıyı açıyor, faturayı alıyor ve kimin verdiği belli değil. Sizler o arada ne yapıyorsunuz? Bu devirde iki kat dikkatli olmak gerekirken hem de. Corona meselesi daha da acayip. Karşı komşu corona, üst komşuyla bunu bilmenize rağmen komşuculuk oynuyorsunuz. Polis geliyor ceza yazıyor, komşunuz hata var diyor ve siz de ona inanıyorsunuz bir de çocuğu ev dışına çıkarıyorsunuz. Konuda mantıklı tek hareket yok, tüm apartman acayipsiniz.
Eksik var ama memlekete gidip gelme kısmında neler oldu kim bilir? Kaç kişiyle çaylar, kahveler, ziyaretler, öpüşmeler Allah bilir. 🙄

Back
X