Aşılama Kasım 2013 Aşılama Yaptıracaklar Buraya !

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Canım sabah kan verdım zaten ogleden sonra yapıcam ama benım merak ettıgım bır oncekı sayfada yazdıklarıma yapılacak yorumlar...

Yanı Esımın degerlerı ve Belırtıler ne durumda?

Yasadıgım belırtıler normal mı?

Ozellıkle asılamadan 3-4 gun sonra cıddı olarak Goguslerde buyume, gogus ucunda hassasıyet ve belırgınlesme, Gogsumdekı kılcal damarlarda belırgınlesme, ve Kasık agrılarım olusmaya basladı...
Ama akıntım pek olmadı bu surecte, tabı bırde Progesteron Jel kullanıyordum en son bugun sabah yaptım...

En Onemlısı de daha bugun sabah atesuımı olctugumde 36,7 cıkmıstı...

Adetım Pazar gunu olması lazım, daha oncekı aylarda adet donemınden once ovılasyonumda yıne atesım bu sevıyelere yuklesıp adet gunu yaklastıkca dusuyordu ama daha bu sabah sankı ovılasyondaymısım gıbı atesım yuksek cıktı...

Sevıneyım mı uzuleyım mı bılemedım, acaba hamılemıyım yoksa kullandıgım jelden mı ya da stresten mı boyle yukselıyor...

Ne dersınız arkadaslar.. yazdıklarım hakkında ozellıkle de belırtıler hakkında fıkrı olan var mıdır?

Mevlam Yar ve Yardımcımız olsun ınsallah...

Bende 4 kasımda aşılama oldum sabah verdim kanımı öğleden sonra öğrenirsin dediler Allah yardımcımız olsun umarım iyi haberleri alırız:))))

Bu arada hulya ben belirtilere güvenmiyorum bundan önceki 3 ay kendimi hep hamile sanmıştım bu belirtiler nedeniyle... Çünkü regl ve hamilelik belirtileri birbirine çok benziyor... Ama umarım bunlar hamilelik belirtileridir...

Benimde adet olucakmışım gibi sivilcem çıktı yaa ufffff, sizlerinde çıkmış mıydı sivilceniz...

İnşallah canım ama benım goguslerım hıc bu kadar buyumemıs ve belırgılesmemıstı...

Atesım de hep duserdı, Pazar adet olmam gerek ve atesımın dusmesı gerek ama dusmedı...

Eger hamıle kalırsan zaten ovılasyon donemındekı yukselıs aynı sekılde devam eder...

Bakalım ınsallah guzel haberler alırız...

Denizcik yarin sonucu alir almas bize yazar misin saat 1 i en az senin kdr heycanla bekliorum!

Ah canım tabiki yazacağım inşallah hamileyim diye yazarım. Bugün çok zor geçti benim için okulda dersler sanki yıl sürdü. Şimdi eşimin namazdan gelmesini bekliyorum gelsin gideceğiz hemen:) Canım ne zamana kadar değerimi takip etmeliyim demişsin onu bende bilmiyorum yestun bu konulara hakim ona soralım. Tabi doktorumuza da. İnşallah iyi haberler veririm :) dua edin bana.

İnternetten bu konu hakkında bulduğum bilgi:))))

Kanda HCG bakmanın en büyük avantajı , aynı zamanda HCG düzeyinin de ölçülebilmesidir ve bu sayede hamilelik sürecinde oluşabilecek problemleri önceden engellenebilir. Embriyo geliştikçe HCG düzeyi 2-3 günde bir 2 katına çıkacak şekilde artar. Sağlıklı gebeliğin önemli işaretlerinden biri HCG nin hızlı bir şekilde artmasıdır, bu sebeple doktorlar 3 gün ara ile 2 tane HCG seviyesi görmek isterler. Artan HCG güvenli bir gebelik işaretlerindendir.

HCG testinin pozitif çıkmasının bir sakıncası da şudur ki; HCG pozitifliği basit bir şekilde vücutta bir gebeliğin olduğunu belirtir ama bu gebeliğin yeri hakkında bir bilgi vermez, ve bu gebelikler tubal veya ektopik olabilir.

Gebeliğin erken dönemlerinde , gebeliği monitörize edebilmemizi sağlayan tek şek HCG seviyesidir. Hızlı bir şekilde artmayan HCG seviyesi gebelikler ilgili bir sorun olduğu anlamına gelebilir , yani embryo sağlıksız olduğu için düşük gerçekleşebilir ya da gebelik ektopik olabilir. Bu iki durumu birbirinden ayırt etmek çok önemlidir ve bunu yapabilmek için vajinal ultrason asıl rolü oynar.

Vajinal ultrason ile , gebeliği kaçırılan perioddan 2-4 gün sonra tespit edebilmek mümkündür. Erken gebelik , uterin bölgede gebelik kesesi veya gestasyonel kese olarak gözlemlenir. Rahim duvarı ultrasonda kalın ve parlak bir şekilde görülür ,kese ise (gestasyonel kese olarak da adlandırılır) siyah bir balon gibi görülür uterin kavitede. Kese günde 1 mm civarında büyümelidir. Bu zamanlarda kese de sadece plasenta görülebilir , embryo çok küçüktür ve ultrason ile görülemez. 6 haftalıkken , kesenin içinde bir parlaklık görülebilir , işte bu embriyodur. 8 haftalıkken yapılan ultrasonda ise kalp atışı net bir şekilde gözlemlenebilir. Bu sağlıklı birn fetus için en büyük kanıttır ve bu noktadan sonra hamilelikte oluşabilecek sorun riski oldukça düşüktür.

hülya göğüslere dfalan takılma çünkü kullandığın iğneler ilaçlar
zaten bildiğin hamilelik belirtesi yaşatıyor..,
ben yazın yum takibi yapılırken çat iğnesi oldum dediklerini birebir yaşadım..ama hamiş olamadım..
inşallah senden güzel haber alırız

Son düzenleme:

Yani iki veya 3 defa yaptırmak yeterli kan testini. Ama iş gebe kalmakla bitmiyor kese göründü mü, kalp atışı duyuldu mu, kilo alımı nasıl gibi sürüp gidecek. Umarım bu aşamaların hepsini güzel bir şekilde geçeriz.

yastun
deniz
hadi hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
bence gebesiniz

meraba arkadaşlar bende ilk aşılamamı eylülde yaptırdım ama maalesef negatif bende bir sürü belirti yaşadım kasık ağrısı göğüslerde dolgunluk ve ağrı bel ağrısı ama dediğim gibi olmadı dün ikinci aşılamamı yaptırdım ve hiç bir belirti yok ne kasık ağrısı ne göğüs ne bel ayın 26 sında kan tahlili yaptırmamı söyledi doktorum artık hakkımızda hayırlısı inşallah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip eder rabbim

beta hCG 0,45 mIU/ml çıktı... Maalesef hamile değil mişim, regl olmayı bekleyip, 2. günü doktora gideceğim artık... Hakkımızda hayırlısı... Umarım diğer bekleyen arkadaşların yüksek çıkar sonuçları ve hamile olurlar...

Allahım hayırlısını nasip etsin canım ben çok inanmıştım olacağına
maalesef vakti gelmemiş demek ki bebeğinin.
İnşlallah çok bekletmeden gelir mucizen.

Hayirlisi olsun canim sakin uzme kendini.insallah onumuzdeki ay cikar bebisin yola.benimde 8.gunum bugun.pazartesi lan wercem ama negatif oldugunu hissediyorum.oyuzden sanirim tuhaf bi rahatlik war uzerimde:))

hayırlısı olsun bakalım yarında ben vericem kan bugün yarın pazartesi yine birsürü sonuç gelicek bizde negatif olursak el ele devam ederiz artık aşamalara napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…