KASIM Ayında Bebiş İçin Çalışmaya Başlayanlar'ın Yeri:)

Ben 3 Ay Önce Bir Bebeğimi aldırmak zorunda kaldım şimdi cok heyecanlanıyorum tekrar diye eşime test almayacağım konsuunda söz verdim cumartesi yapıcaz . İnşallah Pozitif çıkar

öncelikle geçmiş olsunnn, Allah'ım tekrar yaşatmasın...

inş güzel haber alırsın bu haftada hepimiz sevinirizz. ne kadar beklemeyi düşünüosun peki test için?

Gece Gündüz Kendim Ve nerde bebek isteyen kimler varsa hepsine gönderiyorum dualrımı. İnşallah O duyguyu hepimiz Tadabiliriz en kısa zamanda

öncelikle geçmiş olsunnn, Allah'ım tekrar yaşatmasın...

inş güzel haber alırsın bu haftada hepimiz sevinirizz. ne kadar beklemeyi düşünüosun peki test için?

Cumartesi Gidelim Diyoruz Ama şimdi okudukça Ben sanırım iş çıkışı hemen test alıcam. Eşime Söz Verdim ama napim umutlanmaktansa Sonuç Pozitif yada Negatif görmek daha ii benm iiçin sanırım.

mide bulantısı genelde 7. hafta gibi başlıyormuş cnm istisnalar hariç...diğerleride adet belirtiside olabilir hamilelik belirtiside, ama inş ikincisidirrr

kendimi örnek verim ilk hamileliğimde mide bulantım olmadı ilk başlarda..7-8. haftalarda sadece sabah kalktığımda bulanıyordu..kusmada değil sadece azcık içtiğim suyu cıkarıodum..her günde olmuyordu..çok afedersiniz ama gaz ve geğirme bendede oluyordu gazdan çok şikayetçiydik eşimle hatta bende usanmıştım artık.. ayrıca aşırı iştahım açılmıştı ilk aylardan itibaren..vede acıya çok düşkün olmuştum..

bende de mide bulantısı hiç olmamıştı kabızlık aşırı gögüs agrısı ve kasık agrısı vardı sonrada deli iştahım açıldı durmadan tatlı yiyordum koca koca pasta yiyodum deli gibi kilo almıştım ilk aylardan

Akşama Haber veririm Canım Buralarda olursanızzzz :):)

inşşş güzel haberler alırsın cnm. ama olmassada üzülmek yok, durmak yok çalışmaya devam ozamanda

yaa çok ağır olmadıktan sonra bu şikayetler bile güzel benceee...diorum midemin bulanmasını bu kadar isteyeceğimi düşünmezdim:)))

yaa cnm peki neden olduğu belli oldu mu düşüğün? çünkü hani normalde en riskli dönem 3 ay ya, hani sonrasında olması neden oluyo ki, trioit tansiyon filan mı vardı sende? yani böle soruorum ama rahatsız oluosan bu konu hakkında konuşmaktan cevap vermeyebilirsin şeker

yok canım önemli değil..istediğini sorabilirsin...üçlü testte nöral tüp defekti yüksek çıktı..oda bebeğin sinir sistemi gelişimiyle alakalı birşeymiş sanırım...o nedenle amniyosentez yapıldı.13 gün sonrada bebeğim düştü..nedeni hala araştırılıyor...otopside ama sonucundanda vazgeçtim..ben düşük yaptığımda 1 ay sonra arayın dediler sonuç için..aradık 6 ay sonra dediler..geçenlerde bi arayim sorim ne dicekler dedim..hazirandan sonra arayın dediler.. ben lanet ettim artık hastanenin yüzünü görmek istemiyorum..birçok şey oldu rapor paramı alamamıştım 2 eylülde biten raporumun parasını sonunda 4 kasımda aldım vs vs hastanede sskda hep tanıyolar beni artık anlıcan pes ediyorum ama annem falan alırsa yada hastaneden çıktı diye ararlarsa sonucu alacam..hazirana kadar hamile kalırsam o sonuç bişeye yaramazki..sırf ikinci bebekte riskli durum varmı diye otopsi istemiştik ..

Kızlar işte bu yüzden folikasit çok önemli.Gebelik öncesi muhakkak kullanalım.bu nöral tüp sinir sisteminin oluşmasını falan sağlıyo folikasit.Birde bildiğim kadarıyla ambiyosentez düşüğe neden olabiliyor.Bence senin ondan düşmüş olabilir canım.Çok riskli bir test diye biliyorum.Cuma günü ablam bebeğinde down sendromu riski olduğunu öğrendi.Bu testi istediler ama o yaptırmıycak.Nasılsa aldırmıycam diyor öyle olsa bile.Çünkü düşük tehlikesi oluşabiliyor sonrasında.Yengemde yaptırdı o testten.Doğuma kadar hep yattı sonrasında.

anladım canım( evet yaa niye o kadar uğraştırmışlar, hala da çıkmamış, bence artık bi sonuç çıkmaz hastaneden kaç ay geçmiş üstünden...

sen o hamilelik öncesi, folik asit kullanmamış mıydın cnm? yanlış hatırlamıyorsam folik asiti hamilelikten 3 ay önce yazmalarının nedeni bu nöral tüp defekti gibi sinir anomalilierini engellemek değil miydi?

yaa evet ambiyosentezin öle bir riski var, kimse yaptırmak zorunda kalmasın inşallah...

ablanın da belli olmaz cnm, annem anlatmıştı arkadaşının kızına aynı şekilde risk var demişler ambiyosentez yapalım demişler, yaptırmamış ama gayet sağlıklı bi çocuğu olmuş...

Sorma eyecha çok üzüldük.Ama çok araştırdım ben.O kadar çok bu riskin olduğu hamile varmışki ve hepsi sağlıklı bebişler doğurmuşlar.Birde ablamın risk oranı çok düşük.Allah büyüktür.Salat-i Tefriciye duasına başlıycaz.Allah sağlıklı bir bebiş nasip etsin diye.O da çok üzüldü.Ama dün gördüm iyiydi.Bu sadece bi olasılıkmış.Kesin tanı koyamıyorlar ambiyosentez olmadan.Aynısı abimin oğlu içinde olmuştu.Ense kalınlığı fazla çıkmıştı.Ambiyosentez yaptırdı kızcağız doğuma kadar hep suyu geldi.Neler çekti neler.Ama maşallah ensesi kilodan kalın olan bi çocuk doğurdu şimdi tosun gibi maşallah.Pazar günü 2 yaşını bitiriyor.Aslında en güzeli ne biliyor musunuz.Benim bir arkadaşım hiç test yaptırmadı.Nasılsa öyle olsa bile aldırmıycam dedi 3 lü testi yaptırmadı.Maşallah oğluşu çok tatlı.Allah herkese yardım etsin.Her zaman dualarımızda sağlıklı evlatlar olsun...

ben folik asite çok önceden başladım...zaten kullanıyordum akdeniz anemisi taşıyıcısıyım..ama ben amniyosentezden oldugunu düşünmüyorum çünkü benim hamileliğimin başından beri kanamalıydı progestan kullandım 3 ayım bitene kadar..bıraktım 1 hafta sonra tekrar başladı...bebeğin gelişimi yavaştı...benim bebeğim 21 haftalıkken hastanede 18-19 hafta arası görünüyordu..ayrıca 21 hafta 6 günlük düştüğündede 22 cm ve 220 gr dı çok küçüktü o haftalarda bebekler 480-500 gr oluyorlar...amniyon sıvısını aldıklarında başka yaptıranlarda vardı onların sıvısı sarı iken benim kahverengi-kırmızı gibiydi..doktorum direk çalıştgım için sana rapor verelim demişti..böyle işte kızlar..kısmet değilmiiş napalımm...umarım kimsenin başına gelmez...umarım yaşayanlarda bir daha yaşamaz o günleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…