- Konu Sahibi alaycikus67
-
- #5.641
Ben de çekmeköydeyim canım yakın değilmişiz. Tamam kızlar hepinize kolay gelsinnnn görüşmek üzeree
:))) bende çekmeköydeyim :))) alkisalkisalkis
Kızlar giremedim siteye bir türlü sinir oldum ekran donup duruyor ne gıcık bi durum yaaa
Kızlar yaaa hiç keyfim yoookkk( midem yanıyor biraz ve karnım ağrıyooorrr
KIZLAR HERKESE İYİ AKŞAMLAR BEN ÇIKYORUM HERKESİ opuyorumnanaktan
sorma benim de keyfim yok.kafam kazan gibi.Allah'tan akşam ofisten arkadaşlarla sinemaya gitcez belki keyfim yerine gelir.
kıslaaaar folik asit ile ilgili bir yazı buldum.
"Hamile kalmadan önceki üç aydan itibaren başlanıp doğuma kadar folik asit kullanılması ile “Nöral Tüp Defektleri” sıklığı %70 oranında azaltılabilir. Uzun vadeli önlem olarak besinler folik asit ile zenginleştirilebilir. Tükettiğiniz besinlerdeki folik asit miktarına bağlı olarak gebe kalmadan en az üç ay önce 400-1000 mcg civarında takviye yapılması folik asit depolarının doldurulması açısından önemlidir. Hamileliği planlamaya başladığınızda mutlaka kadın doğum doktorunuza danışarak kullanmanız gereken folik asit miktarını öğrenin. Doktorunuz kandaki folik asit düzeyinize göre gerekli olan folik asit desteğini önerecektir.
Hamile kalmadan üç ay önce folik asit tabletlerinin kullanılmaya başlanıp, gebeliğin 8. haftası bitene kadar folik asit takviyesi yapılabilir. Nöral tüpün kapanması gebeliğin 4. haftasının sonunda tamamlandığından, bu dönemden sonra alınan folik asidin pek fazla önleyici etkisi yoktur. Günlük besinlerle 400 mcg/gün folik asit alınması mümkündür. Folik asidin diyetle yetersiz alımından çok, besinlere uygulanan pişirme, hazırlama yıkama gibi işlemler nedeniyle kayıplara uğradığı, fazla alımının ise vitamin B12 eksikliğine yol açabileceği unutulmamalıdır. Karaciğer ve diğer organ etleri, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler folik asidin en zengin kaynaklarındandır.
Folik asitten zengin yiyecekler:
• Karaciğer
• Yeşil yapraklı sebzeler
• Diğer organ etleri
• Kırmızı et
• Kuru baklagiller
• Yumurta
• Buğday, çavdar gibi tam taneli tahıllar
• Enginar, kavun, çilek, muz, portakal, limon kiraz gibi bazı meyve ve sebzeler
Folik asit kayıplarını önlemek sizin elinizde!
Folik asit suda eriyen, ışıktan etkilenen B grubu vitaminlerindendir. Yiyeceklerin; saklama, hazırlama ve pişirme şekillerine çok dikkat edilmelidir. Çünkü yanlış uygulamalar folik asit kaybını artırmaktadır. Suda eriyen bir vitamin olduğu için vücutta fazla depolanmaz ve her gün dışarıdan alınması zorunludur."
Bana doktorum henüz folik vermedi ama belki bu muayenede önerir...
burda bitek sinema bile yokkkkk :sinifsinif:sorma benim de keyfim yok.kafam kazan gibi.Allah'tan akşam ofisten arkadaşlarla sinemaya gitcez belki keyfim yerine gelir.
bizimkiler seninkini döverler kaydirigubbakcemile3 bisimkiler daha büyükler abiler kaydirigubbakcemile3
gokçekcim beni bi kez 2.0 cıktı zaten ilk ve son oldu daha yaptırmadımda. o akşam eve geldim regl oldum :sinifsinif:
ben yokken konuşulmuş gıyabımda yüzüme demeye korktun demi bi kere benim eşim tombiş tamam mı hepinizinkini döfer :mymeka:
Ben o anlamda dememiştim mesela pco yada yumurtalama problemi v.s. gibi bir problemin var mı? yoksa düzenli adet görüyor musun? onu kastetmiştim...
Evet ben 4 aylık evliyim ama hiç korunmadık.ilk ayımda idrar yolu iltihabı geçirdim...Ekim başında da böbrek taşı düşürdüm ve 29 ekimde olmam gereken regl olamadım.Dedim en iyisi doktora gideyim hem gebelikte düşünüyorum diye. Doktora gittim ve bir yumurtalığımda 6cm lik bir kist çıktı.Duphaston ilaç kullandım 5 gün ve Dün regl oldum... şimdi umudum regl ile o kistin eriyip gitmiş olması.
Doktor kontrolü illaki çocuk olmuyor diye gerekmiyor... Yani bir doktora gidip ben şu kadar zamandır korunmuyorum bir sorun olup ollmadığını bilmek istiyorum ve yumurtlama takibi istiyorum diyince doktorlar 1 yıl bekle falan demiyorlar. Gerekli kontrolü yapıp takibine başlıyorlar canım... Ancak tüp bebek ve aşılama gibi tedavilere geçilmeden önce 1 yıl beklemek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?