Kasım ve Aralık ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

aaaaaaaaaaaaaa neler konuşmuşsunuz öyle kıs siz yastıklar ayakları dikmeler falannn aaaa :kedi:

Kızlar yaa burada bir topic varya göğüs üçlarım koyulaştı falan diye orada demişler ki göğüs ucu hamileliğin erken zamanında yani 1 aydan önce koyulaşırsa bebek erkek oluyormuş... Hatta bunu birisi tastikledi... bu arada topici açan arkadaşta hamileymiş öğrenmiş.

insallah canim sagol...eBay de buldum hayiti aldim elime ulasmasi 2 3 gunu bulur ben bal.t.corekotunada baslamayi dusunuyordum 2sini ayni anda yapsam olurmu biseyy

Sevgili Ceylann, öncelikle hoşgeldin. Yazdıklarının bir kısmını okudum. şimdi lütfen yazdıklarımı dikkatlice oku. özelden yazmadım ki herkes bilgi sahibi olsun diye...

Ben 35 yaşındayım ve PKO hastasıyım. 16 yaşında regl düzensizliği nedeniyle ilk defa doktora gittim ve 17 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Çünkü evli olmadığım ve çocuk istemediğim için adetlerimin düzenli olması için başka yol yoktu. O zaman doktorum bana pko demedi yalnız. hormon problemi dedi. PKO teşhisi tam olarak 25 yaşında kondu. O zamanki doktorum da hamile kalmaya karar verdiğimde tedaviye başlayacağımızı söyledi.. neyse ben 3 yıldır hamile kalabilmek için tedavi görüyorum.
Kısaca size PKO hastalığını anlatayım. PoliKistikOver adından da anlaşılacağı üzere çok miktarda kist bulunan yumurtalık demek. Doğuştan gelen bir problem. Hipofiz bezi doğru hormonları doğru zamanda salgılamadığından yumurtalıkta bulunan yumurta hücreleri tam gelişemiyor. Normal bir siklusta birden fazla yumurta hücresi gelişmeye başlar ancak bir tanesi dominant çıkar ve diğer hücreler de östrojen üreterek onu besler. 18-19 mm olan yumurta çatlar vs. gerisini zaten biliyorsunuz. PKO'da hormon salgısı sorunlu olduğundan bir sürü küçük yumurta hücresi oluşuyor ve içlerinden biri çoook nadir olarak gelişiyor. Bu gelişemeyen yumurtalar kiste dönüşüyor ve androjen (erkeklik hormonu) üretmeye başlıyor. Bu döngü böyle sürüp gidiyor. Tabi yumurta gelişip çatlamadığı için rahim de kalınlaşmmıyor ve regl olmuyor. Androjen hormonu kadınlarda kısırlık (yumurta gelişmemesi), aşırı tüylenme, obezite ve ilerde insülin direncine yani şekere yol açıyor. Ayrıca kalp damar hastalığı geçirme riski de artıyor. benim kolesterolüm yüksektir mesela.

Şimdi bunun tedavi yollarına gelelim.
- Glukofen (metformin) bir diyabet ilacı aslında fakat yan etki olarak androjen hormonunu da baskılıyor ve yumurtalıktaki kistlerin yeni yumurta gelişimini önlemesini engelliyor. ANcak ilacın etkisini göstermesi en az 6 ay. Ceylancım kaç yaşında olduğunu ve ne kadar süre doğum kontrol hapı kullandın bilmiyorum ama genelde en az 6 ay sürüyor. Benim 2 sene sürdü etkisini göstermesi.
- Tek başına glukofen yetmez. Senin sürekli bir siklusa kavuşmanı ve yumurta gelişimini sağlamak gerekiyor. Adet söktürücü ilaç verir normalde doktorlar. senin Türkiye'de ki doktorun sadece glukofen vermesi bir işe yaramaz. Duphaston veya progestan kullanman lazım. Orada bir doktora görün bence. Bir kere doğum kontrol hapları vücudu tembelleştiriyor. Kendiliğinden yumurtlamayı da unutturuyor. O yüzden hapı bıraktıktan sonra gene 3-4 ay lazım ki vücudun kendine gelsin. Ama bu arada regl olman lazım ki hormonlar harekete geçsin.
- regl olduğunda ilk olarak 3. gübü hormon testi yapılması lazım. Östrojen ve fsh bakılacak ve yumurta geliştirici ilaç kullanman lazım. Klomen ile başlanıyor genelde. En fazla 7-8 siklus kullanılabilen bir ilaç bu. Yumurtaları geliştiriyor.
Şimdi hayıt, soğan, bal, tarçın vs denemeyi düşünme. Öncelikle en kısa zamanda orada bir doktora git ve regl olmanı sağla. Glukofeni sakın aksatma. Günde 2 tablet (850 mg) değil mi? İşe yarayacak emin ol ama biraz zaman lazım.
PKO hamile kalmaya engel değil ama biraz uğraştırıyor. Ben hala kalamadım ama dediğim gibi 17 sene hap kullandığım için vücudum ancak kendine geldi, ayrıca bana glukofenden hiç bahsetmedi eski doktorlarım.

Uzun oldu biliyorum ama aklıma gelenleri kısaca anlatmaya çalıştım. Sorun olursa özelden veya buradan sor, çekinme.
:enbuyukkk:

Pelly1 çok güzel anlatmışsın.Damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlar demişler ya aynen o misal oldu. Ceylan sanırım şu an online değil. Bildiğim kadarıyla 83 doğumlu yani 26 yaşında. Diğer sorunu ise şu an doktora gidemiyor oluşu. Çünkü Londra'da.Tedavisini de tamamlayamadan oraya gitmek zorunda kalmış. Vatandaşlıkları olmadığı için de doktora gitmesi pek mümkün değilmiş orada. Bizde bu nedenle alternatif tıp önermiştik kendisine.

Gaye'cim biliyorum Londra'da olduğunu ve doktora gidemediğini ama bir yolunu bulmak zorun da. Şimdi ben de bal-tarçın, adaçayı vs kullanıyorum mesela ama benim sikluslarım düzene girdi. ılaçsız kendiliğinden yumurtlayabiliyorum 8 aydır. Bu yüzden alternatif tıp bende işe yarıyor. Ama Ceylan daha yeni çocuk istiyor, daha yolun başında. Öncelikle yumurta geliştiğinden emin olmalı. Şu an regl olmadan bu bitkileri, tohumları kullanması sakıncalı. monitör de işe yaramaz. boşa vakit kaybetmesin diye yardımcı olmaya çalışıyorum. En azından o doktoru arayıp durumu anlatması lazım.

Evet son olarak bende bunu söyledim.En azından doktorunu arayıp Londrada gönderebileceği bir doktor sorsun dedim.Çünkü genelde doktorların yurtdışında irtibatta oldukları meslektaşları muhakkak vardır.

hadi inşallah kistin erimiştir. benim 7 aydır sol yumurtalıkta 2,5 cm bir kistim var. yokolması için 2 ay doğum kontrol hapı kullanmam gerekiyor ama ben istemiyorum. daha fazla vakit kaybedemem. büyümüyor allahtan. doktorum büyümezse sorun yok, hamile kalmana engel değil dedi.

canım ne zamndır yoksun nasılsın ne var ne yok

Ayşecim ben hergün sabah 9 akşam 6 bu forumdayım. Ama sen diğer Ekim-Kasım topiğinde sohbet ediyorsun.Sudenaz'ın açmış olduğu topikte.Bu aysellim'in açtığı topik. aynı isimde 2 topik var canım. Ben hep burdayım diğerine yazmıyorum

Benim geçen muayenemde hamileliğe engel olup olmadığını falan söylemedi doktor... Bakalım bu sefer ne diyecek.Bende her saniye dua ediyorum ki eriyip gitmiş olsun.
Aslına bakarsan ben eriyeceğini düşünüyorum.çünkü şimdiye kadar hiç böyle birşey olmamıştı.Ekim ayı başında taş düşürmüştüm ve çok fazla ilaç almak zorunda kaldım.Sanırım o ilaçlar etki etti ve yumurtam kist haline dönüştü.

kızlar akıntım koyulaştı... yani kahvemsi oldu ve şu an gelmiyor.
ama gece sökülürüm heralde.
şükür adet agrım yok bu ay.
sabah bommmba gibi gelcem inşallah :)
eşimle konuştuk. bunda da var bir hayır dedi.
hayatımızı dolu dolu yaşıcaz. bebişimiz elbet gelicek. demekki daha zamanı değil opuyorumnanaktan

Ayy çok şükür canım Dünyaya döndün. Eşini tebrik ediyorum seni kendine getirmiş. Adet olunca tabiiki umutlarımız kırılıyor ama şunu da düşünelim hiç adet olamayanlar var. En azından adet oluyor ve bir sonraki ay umut dolabiliyoruz. Daha bunu yapamayanlar da var ne yazık ki. Gelecek elbet bebişlerimiz ama biraz nazlanıyorlar.

kıslarrrrrr..ben geldim..benim dün sabah kahverengi ve arkasından da akıntıyla karışık pembe bişeyler gelmişti..ondan sonrada gelen giden yok..doktoru aradım pazartesiye kadar olmazsa gel bhcg ye bi bakalım dedi..umutlanmalımıyım bilmiyorum..belimde çok ağrıyo..ya ne olacaksa olsa artık bu belirsizlik yordu beni..

Canım inşallah bebiş vardır.Çok yorma kendini...

hihoyyyt
Canım inşallah bebiş vardır.Çok yorma kendini...

inş. canım hayırlısı neyse o olur..tabi ben hemen kendimi o mada soktum..yok çişim kokuyo..aaa gerçekten rengi koyulaşmış..midem bulanıo..ha bide kendimi dinleyip şöyle söylüyorum.."dur bakıyım pisikolojikmi..yok canım resmen bulanıo işte:)))"nolacak sonum bilmiorum..

Canım ankarada hangi doktora gidiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…