- Konu Sahibi alaycikus67
-
- #5.741
aslında bizim de hayalimizdi bebekten önce ev almak ama alınca güzel bir ev almk istiyorum.eee bu da yakın zaman için imkansız gibi.o nedenle hazır endokrin dr.um bebk yapabilirsiniz demişken fırsatı kaçırmayalım dedik.a.s
aynen önce ev almayı planlıyoruz falan diyoruz geçtiğimiz yaz tatile gidip gelelim ondan sonra planlıyoruz diyoduk , bazende ben çocuktan sonra çalışmak istemiyorum o yüzden biraz daha zamanı var şu an hazır değilim falan diyip değişik bahaneler uyduruyoruz ama farkındayım insanlar ya eşimle aramda ciddi bi prob. var yada çocuğumuz olmuyor diye düşünüyorlar
tarih derken ???
11 kasım :kedi:canım beklediğin regl tarihi demek istedim
peki tahlillerin falan ne kadar tutuyor ultrason falan.ben ilk orayı düşündüm.hatta araştırdım aradım falan doğumu istediğiniz hastanede yaptırıyoruz dedi.Şimdi ben diyabet olduğumdan benimki riskli gebelik olarak geçiyor ve normal gebelerden farklı tahlillerde yapılıyor.Düşündüm tahlildi ultrasondu falan bir de o aralar özeller ile ssk anlaşması kalkacak yada katılım payları artırılacak diye haberler vardı.Dedim bu yine muayenehane ile aynı paraya gelecek.oranın ulaşımı da kolay diye istedim ama sonra vazgeçtim.Benim dr.um Zekai Tahir'de de çalışıyor.Tahlillerini orda yaparız dedi.Zekai Tahirde riskli gebelikler diye de bir bölüm var o nedenle orası aklıma yattı.düşündüm öteki tarafta istediğim hastanede doğum olacak ama dr. o hastanenin dr.u olmadığından ne kadar yararlanabilecek o hastanenin imkanlarından.sonra hastane ayrı dr.a ayrı ücret ödenmesi gerekebilecek.Aslında kader kısmet her şey.Diyabetim için ssk'ya gidiyorum ama bunun için özele gitmeyi tercih ettim.
bizde araba almak istiyorduk ama düğün döneminde bir de e tadilattan geçince bazı ödemeler bitmedi o yüzden bebeğimizi ertelemek istemedik.
doğru ertelememek lazım. ev ,araba derken yaş geciyor.en mantıklısı ertelememek yada iyi bir hastanede hamile kalmayı düşünürsem sorun olurmu diye eşinizin ve sizin bütün taramalarını tamamlamak böylelikle içinizde rahat olur aslına bakarsanız bende evlilikten 1- 1.5 yıl sonra hamile kalamak en mantıklısı hemen olması çokta iyi bişey diil eğer yaşınızda uygunsa ama önce doktor kontrolünden geçmek kaydıyla aksi taktirde planladıktan sonra bekleme süreside eklenince süre uzuyor
Vallahi canım riskli gebelik takibi yapılıyor Lina'da hatta Şükran Çakmak hanım bu konuda uzman diye biliyorum. Buradaki 3 doktorda Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastahanesinden gelme doktorlar. İnternet sitesinden baktım zekai tahirde doğum yapanda var akropolde de çok fazla.
Benim geçen gidişimde kan testi yapıldı,rahim ağzı kanseri için simir alındı ve ultrasonla muayene yapıldı ve biz çıkarken toplam 70 tl ödedik. 20 tl si muayene ücreti zaten geri kalan 50 tl kan ve simir testinin %20 si yada 30uydu.
Özel muayenehaneye gitmiş olsam zaten 200 lira muayene bide testler var onlarda baya yüklü oluyor. O yüzden burası uygun geldi bana.Bir de çok ilgililer.Bana anlattığı gibi eşimi de çağırdı yanımıza ve eşime de her adımı anlattı.eşinizde kist var öncelikle bu ilacı vereceğim sonra şunları şunları yapacağız falan diye.
Ben daha önce özel muayenehaneye gitmiştim bir doktorun batmıştım resmen. Hem sağlık güvencem varken neden kullanmayayım ki?
Haklısın aslında.Ama işte hani bu safhadan sonra dr değiştirmek nasıl olur bilmiyorum.gerçi 3 aydır gidiyorum buna gebelik öncesi diye gittim.Ne bileyim hani benden daha farklı test isteyecekler gebelikte belki onlar pahallı olur aynı paraya gelir.hem dr.un kendi çalıştığı hastanede doğumun olması avantaj diye düşündüm.Linanın dr.ları Keçiörendeki hastanedeler.orası da bana ters.neyse hayırlısı olsun.
en mantıklısı ertelememek yada iyi bir hastanede hamile kalmayı düşünürsem sorun olurmu diye eşinizin ve sizin bütün taramalarını tamamlamak böylelikle içinizde rahat olur aslına bakarsanız bende evlilikten 1- 1.5 yıl sonra hamile kalamak en mantıklısı hemen olması çokta iyi bişey diil eğer yaşınızda uygunsa ama önce doktor kontrolünden geçmek kaydıyla aksi taktirde planladıktan sonra bekleme süreside eklenince süre uzuyor
Linanın internet sitesinde merkezimizde takibi yapılan hastalarımızın doğum yaptıkları yerler diye bir bölüm var canım baktım çoğunluğu akropol'de doğum yapmış. birçok yerde de akropol'ün doğum için iyi bir yer olduğunu söylüyorlar. Bakalım ben Lina'ya devam edeceğim şu an için değişiklik düşünmüyorum. Hamile kalırsam yine takibini orada yaptırırım ama doğum nerde olur bilemem. Akropolde de sağlık güvencesi geçerli sanırım. Ama bu konuda zaten maddiyattan kaçınmam.doğum önemli.
yok canım artık ertelemek yok artık kararımızı aldık bebişimiz çin inş. Bizi fazla bekletmeden gelir. Zaten evleneli 16 ay oldu tam zamanı diye düşünüyorum.
Tudur canım söylediğn tarih geçmiş, adetlerin düzenli ise hamiş olabilirsin tatlım
Aslında genelde çevremdeki daha önce doğum yapmış kadınlar dr.unu bayan değil erkek seç.erkekler daha başarılı ve açıklayıcı oluyor diyorlar ama utanırım ben :kedi: kadına gidince bile utanıyorum muayenede.Annem hep "Allah Allah adam dr. olmuş yemin etmiş.günde kaç kadın gelip yatıyor sneinkinin ne farkı var da dikkatini çekecek, farklı hissettirecek" diye dalga geçer.Ben de öyle möyle sonuçta o da insan ve bir erkek derim ben.
yok cnm tam o günde geldi sağolsun..yok canım artık ertelemek yok artık kararımızı aldık bebişimiz çin inş. Bizi fazla bekletmeden gelir. Zaten evleneli 16 ay oldu tam zamanı diye düşünüyorum.
Tudur canım söylediğn tarih geçmiş, adetlerin düzenli ise hamiş olabilirsin tatlım
Aslında genelde çevremdeki daha önce doğum yapmış kadınlar dr.unu bayan değil erkek seç.erkekler daha başarılı ve açıklayıcı oluyor diyorlar ama utanırım ben :kedi: kadına gidince bile utanıyorum muayenede.Annem hep "Allah Allah adam dr. olmuş yemin etmiş.günde kaç kadın gelip yatıyor sneinkinin ne farkı var da dikkatini çekecek, farklı hissettirecek" diye dalga geçer.Ben de öyle möyle sonuçta o da insan ve bir erkek derim ben.
canım 16 ay çok ideal umarım en kısa zamanda olur benim çevremde problem yoksa en geç 3-4 aya hamile kalan çok kişi var umarım sizinki bu kadar bile sürmez. takip edemedim yeni olduğum için ama siz kaç aydır çocuk istiyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?