- Konu Sahibi SUDENAZ222
-
- #17.861
sayı 20 milyondan yüksek olması lazım. morfoloji de spermin yapısı demek canım,yani 14 milyon spermden %29 u ileri hareketli. bu çok önemli,ileri hareketli olan. bunund a %14 ün altına inmemesi lazım. Morfolojide pek bi sıkıntı yok bence. Sana da dendiği gibi stresten ya da yorgunluktan , dnegesiz beslenmekten vs. sayı düşük çıkmış olabilir tatlım. Bir dah atekrar ettirmekte fayda var. Benim eşimin de ilk başta 15 milyon çıkmıştı , ileri hareketli de %4 tü.ultrason sonucu varikosel dediler ve ameliyat ettiler. Varikosel olabilmesi için sayısının değil de morfolojisinin düşük olması lazım , ben sizde varikosel olduğunu pek sanmıyorum, olsaydı doktorun anlardı canımcım..canım sonuçlardan anlarmısın?
Ph 8
fruktoz 320
sperm saysı 14 mly
normal yapılı 4
baş anomalisi 72
boyun anomalisi 10
kuyruk anomalisi 14
hareketlilik
+4 ileri hızlı hareketli 29%
+3 yavaş hareketli 14 %
+2 yerinde hareketli 7%
1 saat hareketlilik 50 %
2.saat hareketlilik 47 %
sonuçlarımız böyle yardımcı olursan sevinirim ben pek birşey anlamadım :)kafamçokkarıştı
canım senı tam takıp edemedım ama sayı dusuk.doktorunuz nededi?varıkoselmı vareşinde allah sıfalar versın.kecşboynuzunu kullan canım.bıde evıcap dııye bı vıtamın varonu kullansın eşin bıde trentaL DIYE BIİLAÇVAREŞİN İÇİN.DOKTORUNUZ İLAÇVERDIMI[/Q
sipermiogram testini benim dr istedi eşim test sonucunu ürologa göstermiş ancak ürolog ilk kez yaptırmışsınız stresten düşük çıkmış olabilir 2 hafta sonra tekrarlayın testi olmadı bi renkli dopler çektirelim belki varikosel vardır demiş ama eşimin hiç varikoselle ilgili bir şikayeti olmadı. ben sonuçların aslında tam olarak ne anlama geldiğini bilemedim ürolog eşime bol bol kebap ye bişey yok bunda demiş bir de benim dr a götürücez perşembe, kafamçokkarıştı
canım senı tam takıp edemedım ama sayı dusuk.doktorunuz nededi?varıkoselmı vareşinde allah sıfalar versın.kecşboynuzunu kullan canım.bıde evıcap dııye bı vıtamın varonu kullansın eşin bıde trentaL DIYE BIİLAÇVAREŞİN İÇİN.DOKTORUNUZ İLAÇVERDIMI[/Q
sipermiogram testini benim dr istedi eşim test sonucunu ürologa göstermiş ancak ürolog ilk kez yaptırmışsınız stresten düşük çıkmış olabilir 2 hafta sonra tekrarlayın testi olmadı bi renkli dopler çektirelim belki varikosel vardır demiş ama eşimin hiç varikoselle ilgili bir şikayeti olmadı. ben sonuçların aslında tam olarak ne anlama geldiğini bilemedim ürolog eşime bol bol kebap ye bişey yok bunda demiş bir de benim dr a götürücez perşembe, kafamçokkarıştı
varikosel hiç belirti falan da vermeyebilr
ir, benim eşimde son aşamaya yaklaşmıştı varikoseli ama hiç belirti falan vermedi.spermiyogram sonucu morfololoji bozuklugundan benim doktor şüphelendi, ürolog görsün dedi, ürolog da daha elle muayene edince anlamış zaten ama her ihtimale karşı ultrason istemişti ve ortaya çıktı durum. Dediğim gibi sizin morfolojide bişey yok %14 ün üstünde bayağı canım. Yoksa ürolog kesin anlardı. ama her ihtimale karşı bir ultrason çektirin ve testi de tekrar ettirin. bence de bişey yok sıkıntı yapma tatlım hiç . değişken oluyor spermıyogramlar. Verirken azcık stres yaptysa bile etkiler..
sayı 20 milyondan yüksek olması lazım. morfoloji de spermin yapısı demek canım,yani 14 milyon spermden %29 u ileri hareketli. bu çok önemli,ileri hareketli olan. bunund a %14 ün altına inmemesi lazım. Morfolojide pek bi sıkıntı yok bence. Sana da dendiği gibi stresten ya da yorgunluktan , dnegesiz beslenmekten vs. sayı düşük çıkmış olabilir tatlım. Bir dah atekrar ettirmekte fayda var. Benim eşimin de ilk başta 15 milyon çıkmıştı , ileri hareketli de %4 tü.ultrason sonucu varikosel dediler ve ameliyat ettiler. Varikosel olabilmesi için sayısının değil de morfolojisinin düşük olması lazım , ben sizde varikosel olduğunu pek sanmıyorum, olsaydı doktorun anlardı canımcım..
ay canım çok saolasın ya içimi rahatlattın valla
bizde pek varikosel gibi gelmedi Abimde dr oda yoktur sanmam bu sonuca göre 2 hafta sonra tekrar test olsun dedi ama yine de kafamı kurcalamıştı, saolasın valla şimdi daha rahatım...a.s.
ukla bıde normal ultrasonda da anlıyolar varıkoselı.bıde stresten çok farketmıyomuş doktrumz ole dmeişti bıze canım ama tabı yenıden yaptrmanızda zarar olmaz
sağolun arkadaşlar 2 hafta sonra tekrar deniyeceğiz testi inşallah bir şey çıkmaz,
amazoncuğum arısütü nasıl bir şey ben onu bilmiyorum da..
Tatlım arısütü arının yavrularını beslediği sütmüş, bu yüzden içinde pek çok koruyucu ve besleyici madde var. Arısütü saf halde satılmıyor genelde, çabuk bozulan bişey olduğu için balla karıştırılmış halde küçük kavanozlarda var aktarlarda. Benim aldığım arısütü-bal-polen karışımı küçük bir kavonoz. Sen iyi bi aktara söyle bunu sana yardımcı olur. Eşine olduğu kadar sana da iyi gelecek. Çünkü yumurta geliştirici ve çatlatıcı etkisi de var. Ben de yumurta çatlama sorunu vardı. Pregnyl çatlatma iğnesine rağmen yumurtam çatlamayıp kistleşiyordu. Doktorum artık en sonunda yumurtamın zarını inceltici ilaç vericekti. Ama son zamanlarda arısütünü hem eşime hem kendime her sabah içirdim, Yumurtam gayet zamanında sağlıklı bi şekilde gelişip çatladı ben bile inanamadım .. Ben arısütüne bağlıyorum bunu ve herkese de söylüyorum. Saraçoğlu da söyledi zaten bunu.
Ben saraçoğlunun sitesinde inciride okumuştum o yüzden incir aldım kaynatıp<içeyim diye ama fırsatım olmamıştı, ben en iyisi arısütü alayım en azından sütle karıştırıp içince tadı ii olan bişey olur belki
uklacıgım ve amazoncugum sayenızde sızden tiyolar aldık sağolun:))
arısütü bence de daha besleyici ve düşük kalorili en azından. iniciri ben de yapıcaktım ama üstelik bi de kuru incir acayip kilo aldırır diye vazgeçtim .düşünsene hergün 5-6 tane incir yani..:))) yine de etkilemeyeyim tabii ama arısütü daha sağlıklı bence..
her aktarda vardır ama düzgün bi aktardan al mümkünse markalı bişey olsun..Doğru söylüyosun, ben en kısa zamanda arısütü bulayım, en iyisi anneme aldırayım o kesin bulur :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?