Kaşıntı uyuyamıyorum

ozgurruzgar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
732
498
34
Biliyorum burası yeri degil ama en hızlı cevap tavsiye burdan alabilirim.belki önemsizdir ama çeken bilir yaa kısaca mantar enfeksiyonu geciriyorum o kadar temiz tutuyorum gecmiyo bugun tam doktora gitcektim üstune adet oldum cok canım yanıyo uyuyamıyom adetliyken ilacı yokmu bunun adetimin bitmesinimi bekliyim kızlar napim ya

aaahhh kabir azabi gibidir o aci o kasinti. sen smdi kalk ılık suyla yika bi ama onden arkaya dogru yika. sonra kurula guzelce islaklik kalmasn. camasirindada islaklik olmasn zaten en buyuk dusmani nem bu rhatszlgin. yatarken bacaklarini acarak yat . ve majezik icmeni tavsiye ederim. adetine bi sknti olacagni sanmiyorum. sik sik ped degistr .

aaahhh kabir azabi gibidir o aci o kasinti. sen smdi kalk ılık suyla yika bi ama onden arkaya dogru yika. sonra kurula guzelce islaklik kalmasn. camasirindada islaklik olmasn zaten en buyuk dusmani nem bu rhatszlgin. yatarken bacaklarini acarak yat . ve majezik icmeni tavsiye ederim. adetine bi sknti olacagni sanmiyorum. sik sik ped degistr .
Sagol tavsiyelerini cok sık yapıyorum ama majezigi denicem bide ☺️

Adetliyken fitil olmuyor tabi ama ağızdan alınan antifungaller kullanılmaya devam ediyor. Pedlerde mantar enfesiyonunu arttırıyor demişti bana doktorum gazlı bez kullanmamı söylemişti. Onun dışında nemli kalmaması gerekiyor. Sık iç çamaşırı değiştirmek gerekiyor ama zaten yapıyorsunuzdur.

Hamileliğim son 6 ayında yaşadığım ızdırap!!! 6 kutu fitil, 3 kutu antibiyotik bana mısın demedi. Peki beni ne kurtardı? Sirke:)
Doktorumun tarifini yazıyorum; 1 su bardağı temiz, ılık suya 1 kola kapağı kadar sirke koyuyosun ve pamuğa batırıp kaşınan bölgeyi siliyosun. Her tuvaletten sonra yapmanı öneririm kesinlikle çok işe yarıyor. Sirkenin üzüm yada elma olması önemli değil.

Bu arada nemli kalmamalı, iç çamaşırlarını yüksek ısıda yıkamalı, akabinde ütülemeli ve pamuklu çamaşırlar tercih etmelisin. Günlük ped kullanmamaya özen göster, hele ki parfümlü olanlardan. Tetikleyici unsurlar çünkü. İnşallah işe yarar sirke. Yeşil parçalar düşürürdüm ben o kadar ağır geçirirdim.

Hamileliğim son 6 ayında yaşadığım ızdırap!!! 6 kutu fitil, 3 kutu antibiyotik bana mısın demedi. Peki beni ne kurtardı? Sirke:)
Doktorumun tarifini yazıyorum; 1 su bardağı temiz, ılık suya 1 kola kapağı kadar sirke koyuyosun ve pamuğa batırıp kaşınan bölgeyi siliyosun. Her tuvaletten sonra yapmanı öneririm kesinlikle çok işe yarıyor. Sirkenin üzüm yada elma olması önemli değil.
Evwt bunu bende okumuştum. Sirke asidik olduğu için mantarın yaşadığı ph ı düşürüyor ve yayılmasına engel oluyor.

karbonatli su da iyi gelir diyorlar bi de sirke. trovazoldu sanirim ismi, mantar kremi o da kasintiya iyi gelir ama hastayken kullanilir mi bilmiyorum. kasintinin azalmasi icin bol yogurt tuketin bi de sekerli gidalar da kasintiyi artiriyor. cok gecmis olsun

karbonatli su da iyi gelir diyorlar bi de sirke. trovazoldu sanirim ismi, mantar kremi o da kasintiya iyi gelir ama hastayken kullanilir mi bilmiyorum. kasintinin azalmasi icin bol yogurt tuketin bi de sekerli gidalar da kasintiyi artiriyor. cok gecmis olsun
Karbonatlı su vajinanın florasını bozduğu için kesinlikle kullanılmaması gerekiyomuş. Ben çaresizlikten onu da yaptım, doktorum çok kızmıştı. Onun yerine sirkeyi önermişti.

Aynı sorun bende de olmuştu kafayı yiyecek gibiydim geçtiğimiz yaz kolonya bile dökmüştüm o sinirle :KK70:sonra doktor bana travocort diye bir krem verdi sürdükten yarım saat sonra aldı kaşıntıyı bana baya iyi gelmişti

Adetliyken fitil olmuyor tabi ama ağızdan alınan antifungaller kullanılmaya devam ediyor. Pedlerde mantar enfesiyonunu arttırıyor demişti bana doktorum gazlı bez kullanmamı söylemişti. Onun dışında nemli kalmaması gerekiyor. Sık iç çamaşırı değiştirmek gerekiyor ama zaten yapıyorsunuzdur.
Sagol cnm evet yapıyorum ama işte bagısıklık yegmezliği oldugu için çok titizim ama işte yakalanıyorum malesef hemen su agızdan alınan ilacı verir belki gideyim

Tesekkürler adetim bitsin denicem

Biri sıcak su buharı demiş ama o zararlı olmazmı mantar bakterileri sıcakta daha cok ürer bildiğim kadarıyla

sirkeli su
karbonatlı su
eczaneden alacağın bir adet zalaın vajinal fitil
veyahut krem formatı da mevcut..
travazol (ismi doğru yanlış zalaın gibi onunda kremi mevcut)
geçmiş olsun

Biliyorum burası yeri degil ama en hızlı cevap tavsiye burdan alabilirim.belki önemsizdir ama çeken bilir yaa kısaca mantar enfeksiyonu geciriyorum o kadar temiz tutuyorum gecmiyo bugun tam doktora gitcektim üstune adet oldum cok canım yanıyo uyuyamıyom adetliyken ilacı yokmu bunun adetimin bitmesinimi bekliyim kızlar napim ya
Canım zaten çok temix tuttuğun için oluyor. Ph değerini bozuyorsun. mantar olduğundan nasıl eminsin? Ben böyle dutumlarda bepanten kullanıyorum. Ve pamuklu kullanıyorum. Birde sabunla yıkamak hiç iyi gelmiyor. Zıbın kullanıyorsan bırak. Maydonozu bir suda kaynat ve suyuna otur. Oda çak iyi geliyor. Benim de senin gibi şikayetlerim vardı ama mantar değil. Kot pantalon ve zıbın giymeyi ve sabunla temixlemeyi bıraktım. Ve hrr ihtiyaçtan sonra iyice yıkayıp duruluyorum. Islak kalmıcak. Şuan iyiö şükğr.. dr git ama...

Vücut mantarı için kimde görsem aynisefa kremi kullandirtirim aktardan satılıyor hemende geçirir. Ama vajinal için uygun mu bi doktorunuza danışın sorun yok derse krem çok çok iyi geliyor

X