Katil olacağım.

Arkadaşım ne yapsak bilemedim semt değiştireceğim en son başka çaresi yok bende kırmak üzmek istemiyorum uyarılarıda dinlemiyor . Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum

Siz önümüzdeki günlerde daha sert bi uyarı yapın ama bir kaç kişi ile birlikte.
Tüm minibüsün tepkisini çekince ısrarla konuşmalarını devam ettiremez herhalde

Çok büuük bir sorun bence kulaklarına tıpa taksan belki kadını duymazsın

katil olcak kadar gerilme, hayatta dertler sorunlar var.. 'daha buyuk dertler var' demiyorum farkindaysan.. zira; neyse..

Ke

Kesinlikle konustuğu konu değil sorun.Yüksek sesle konusması çok ayıp. Diyorum ya uyuyan çocuğu uyandırdı anneside birşey demek istemedi yaşlılar aynı şekilde huzursuz .
keciorende hangi hat ay, merak ettim, ben de mi binsem saati filan versen de

Uyar sen de canım. Onu dinlemek zorunda değilsin ki...

Arkadaşlar gerçekten bıktım ya kadını en son döveceğim o olacak aynı dolmuşa hergün denk gelmek kadar köyü birsey yok
sizi çooook iyi anlıyorum , insanda git gide takıntı oluyor bu. bende dönem dönem yaşadım buna benzer durumlar, artık diyordum bilerekmi yapıyorlar tabiki bilerek değilde insan uykusuz uykusuz kedini dışarı atınca herşey dokunuyordu

Abi insanın başka derdi olmayabilir, negzel işte, ona niye takılıyonuz.
Konu sahibi, uyuyan bebeği, diğer insanları ve hatta parasını geri vermeye sevk edecek kadar şöförü bile rahatsız edecek kadar yüksek sesle konuşuyor olması, evet bir problemdir.
Eskiden belediye otobüslerinde, "toplu taşımada uyulacak kurallar" listesi asılı dururdu şöförün camının arkasında. Çocukken ne zaman binsek okumaya çalışırdım. Orada, yaşlılara yer verin gibi maddelerin yanı sıra, diğer insanları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmann falan da kurallara aykırı olduğu kibar bir dille yazıyordu.
O kurallar yazılı değildir muhtemelen, nezaket kurallarıdır sadece. Yani kadını bağırdığı için ne dava edebilirsin, ne de nazikçe uyarmaktan başka birşey.
Ancak rahatsız olma hakkına her zaman sahipsin. "hayata iyi yönlerinden bak" gibi tavsiyeler fazla polly kalıyor bana göre, bunlar reel hayatın pollyanna savar dertleri. Onu bastıracak şekilde müzik dinlemek de tek yardımcı çözümün.

O kadının sizden rahatsız olup, dertleşmek ve kafa dağıtmak adına telefona sarılmadığı ne malum?

Binmeden söyle iceriye bi göz atın varsa binmeyin.
Telefon konusmasını dinlemeyin?!
Müzik dinleyin.
Sizde telefonla konusun.

Bişeyler yapın ama kadına kafayı takmayın yahu.
Alt tarafı birlikte 1 saalik yol olsun yani.
Sen ölmeyi bayılmak sandın heralde. Katil olacakmış. Peh!

Kadın resmen toplu bir ortamda rahatsız edecek kadar yüksek sesle konuşuyor .işten çıkıyorsun yorgunsun üstüne bide onu dinle. Siz tabi bu durumu yaşamadığınız için bilemezsiniz
uyaracaksınız. lütfen biraz alçak sesle konuşurmusunuz. her şeyinizi öğrendik zaten diyeceksiniz

sizi çok iyi anlıyorum,
toplu taşımalarda bırakın sessiz konusup konusmamayı, karşımdaki kisi dolmustayım otobusteyim dedigim halde lafı uzatıyorsa o kisi hakkında düsüncem bile olumsuzlasıyor, bir de onemli birseymiscesine ısrarla aradıklarında gevşek bir "naber" duydugumda ise arkadas listemi güncellemem icin bir neden olarak görüyorum.
böyle yazdıysa kesinlikle cevresinde kimse kalmamıs diye düsünenlere de yanıldıklarını belirteyim : )

kadından daha alcak sesle konusmasını rica ederken bebeklerin uyandıgını, herkesin kulaklıga sahip olmadıgını, biraz daha düsünceli olması gerektigini, dolmustaki herkesin yorgun oldugu ve tahammul sınırlarının iyice düştügünü uzuuun uzun anlatsanız? ama durmayın! : ) cunku ince bir ses tonuyla aralıksız konusmalar hipnoz etkisi yaratıyor, yüksek sesler kadar sinir bozucu olabiliyor.
kadının başına gelirse belki empati kurmayı basarır diye düsünmemin yanı sıra, ona birisinin "rahatsız oluyoruz! , cık-cık olmadı, şşşşh" vb yaklasımların haricinde acıklayıcı birseyler soylemesi etkili olabilir.

şahsen asla yapamayacagım ve hoslanmayacagım birsey ama yanına oturup muzigi son ses acıp onu yine bu yolla rahatsız da edebilirsiniz. bazen dolmusta olmayan sesi böyle kendince bastıran insanlara da denk geliyorum, onlara da sinir olmamak elde degil. kulagımda kulaklık oldugu halde seslerini duyuyorum bu nasıl iş anlamıyorum hakikaten : (

bu arada sizden aşagı kalır yanıım yok belki bu gerginlik konusunda ancak yapılan yapıcı elestirilere bile genelde sert bir sekilde yazmışsınız.
dolayısıyla acaba abartıyor olma payınız var mı diye düşünmemek elde degil...

Arkadaşlar gerçekten bıktım ya kadını en son döveceğim o olacak aynı dolmuşa hergün denk gelmek kadar köyü birsey yok

Ayni dert bende de var. Ankara metrosunda bilenler bilir insanlar cok kitap okurlar. Hergun ayni saatte bir kadin binip bagirarak konusuyor ve kadinin evliligi hakkinda derinlemesine bilgi sahibi olduk cok sukur hergun uyariyoruz hergun kavga ediyor...

Çok yüksek sesle konuşuyorsa eğer saygısızlıktır yaptığı kadının...

cok haklısın bende tahammul edemem ,
bazıları kulaklık tak demıs ama bazen ınsan o kdr yorgun oluyorkı muzık dınlemek bıle ıstemıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…