• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kavga etmekten bıktım

canım ya kolay degil bende çalışan bayanım ama evde de olsan erkekleri menun etmek zor temizlik yapsan yemek diyecek yemegin tam olsa ütü diyeceyani hiç bir şekilde memnun olmayacak herşeyi dört dörtlük istiyor lar kendileri öyle ya..sabah birlikte çıkıyosun akşam birlikte bazene daha geç sonra paşam yemek hazır yemek yer çayını içer,meyvesi yer ohhh ne güzel çogu böyle hepsi demeyelimde sonra sana döner ve tek çalışan kadın senmisin
..sen çalış çabala aman borcu var yazık de kendini yırt..ama kıymet bilmez canım ben senin yerinde olsan rapor alırım yada ücretsiz izin alabilirsin inş eşime soylerim işten çıkmayı düşünüyorum onun için bir süre izin kullanacam diye (tabikide çıkma işte sadece öyle de)kendi ödesin bakalım borçları ne olacak tek başına...

eşine temizlikçi çağırayım mı diye bir cümle kullanma. onun yerine bu gün temizlikçi gelecek desen daha iyi olur.
ha beyenmiyorsa yardım etsin.
ayrıca k.validende yemek yeme olayından vazgeçin. müsait olduğun vakit dondurucuya at yemekleri hafta içleride yedirirsin.
boşanalım kelimesini kullanmasıda uygun değil. senin boşanmayacağından emindir.
işten ayrılırsan daha çok eziyet eder bu adam ya.....

not bende evli ve çalışıyorum. yemeğimi elimden geldiğince kendim yapmaya çalışırım. ütümü de kendim yaparım. temizliği dip köşe birine yaptırırım. süpürme ve silme kendim yaparım (detaylı değil). ev işinde eşimde sağ olsun yardım eder. yoksa tek başıma hepsini halledemem.

Son düzenleme:
çalışan bayansın neden kayınvalidenize gidip yemek yiyip temizliğini sen yapıyosun ki.. evde yapıp yesen yemeğini hem o kadar yorulmamış olursun hemde evdeki işler için biraz daha zamanın kalır.. tabii bu yazdıklarım senin bu kadar çok yorulmaman için.. neden eşin yardımcı olmuyor ki kendiside bir işin ucundan tutsun o çalışıyor yoruluyorda sen yorulmuyomusun işden sonrada evde çalışıyosun onca saat birde temizliğine laf söylüyor heyy Allahım..senin çalışmanı istemiyosa sende çalış ama maaşını verme sorduğunda varsay ben ev hanımıyım çalışmıyorum bakalım nasıl idare edeceksin bu ayı diye sor bakalım ne diyecek, ne yapacak....
kusura bakmadan hem kel hemde odunmuş ...........

Kendine o kadar guveniyorsa maddi desteginizi cekin o zaman.Oturun evinizde. Sagliginiz daha onemli niye kendiniziheba ediyorsunuz hem k.validede hem kendi evinizde. Bence asil sorun maasinizin fazla olmasi. Sanirim komplekse girmis esiniz.
Bosanma lafi etmekle tehdit ediyor kendi capinda. O da yardim etsin o zaman ev temizligi ve duzeni konusunda.

Katılıyorum;madem o kadar temiz alsın viledayı,süpürgeyi o da tutsun bi işin ucundan.
Ben de bunu anlamıyorum arkadaş ya;
lafa söze gelince''aaa temizlik hastasıyımdır ben,her gün 3 defa duş alırım,
eve girdim mi yerler bal dök yala olcak,bir bardak bile bulaşık olmucak,
çok titizimdir,çok temizimdir yapım bu''diyen tipler vardır ya,
ki genelde erkeklerdir bunlar.
Onlara demek lazım ben poponu toplamasam,
arkandan koşturmasam görürüm senin temizliğini.
Lafa gelince herkes temiz.
Bak şimdi eşinin taktiği bu,seni şartlıyor resmen.
'ben temizim,çok titizim ona göre hııı''
Sen istediğin kadar koştur canım benim,yetişemezsin ki.
Hep daha fazlasını isteyecek senden.
Çünkü kendi yetersizliğini ancak böyle kapatıyor.
sana kendini yetersiz hissettirip,pasifleştirmeye çalışıyor.
Sen işinden memnunsan,çalışmayı seviyorsan sakın bu safsatalar için çıkma.
Bu zihniyette bir adamın sen ev hanımı olduğunda senden bekleyeceklerini düşünebiliyor musun?
Duymak isteyeceğin son şey belki ama gözünü aç diye söylüyorum;
Ev hanımıyım 2 yıllık evliyim ve ev işlerine yardımcı bir eşim var.
Bunu normal olanın bu olduğunu anlatmak için söylüyorum.
Lütfen blöflerine gelme,''çocuk olmadan ayrılalım ya da işten çık istediğim gibi temizlik yap''
Bu ne ya toz bezi perisi misin sen?
''ayrılalım''desen paçaları tutuşucak tabi o ayrı.

Esinizin derdi temizlik yüzünden degil, sizin ondan fazla kazanmanizi kaldiramiyor.
Bazi erkekler destek falan düsünmez, hazmedemez bunu.
Sizi kendine muhtac olarak görmek istiyor anlasilan.

Bence isinizden ayrilmayin.

Öncelikle Allah kolaylık versin bunların bütün nedeni kendimizden fazla fedakarlık yapmak die düşünüyorum erkeklerin havalanmazsin nedeni bizlerizbiz onları dusundukce pervasiz hareket ediolar üstüne düşme bence kendi haline birak yardımını da biraz cek sanada yazık sen düşünüp bı yol PARASI alıkoysun cebine o biraz bencillik yapio bosanalim muhabbeti bence esinde laf olsun torba dolsun cinsinden bişey kafası esince coşmuş anlaşılan

cnmm... boşanmak falan bu kadar kolay ağzınıza almayın bu lafları madem çalışmamanı istiyor... parana ihtiyacıda yok evine yardımcı tut laf edersede cnm ha işten çıkmışım ha yardımcı tutmuşum ve yardımcıya en azında evde otur diyorsun yha evde oturmam para kazanmaya devam yardımcı tutarakda evimizin daha temiz kalmasını sağlayabiliriz...

aslında şöyle de yapabilirsin (giyimin davetkar olsun (ama gecelik tarzı olması şart değil davetkar görünmen yeterli bence :37: )... konuşmak istediğini söyleyip bu halimize üzülüyorum ben sana destek olmak için elimden geldiğinden fazlasını yapmak istiyorum çabalıyorum.. tamam sen desteklemiyorsun alıştım fakat neolur kırıcı olma bak ben sabahın 6sında kalkıyorum akşam geldiğimde yorgunluktan çökmüş olmama rağmen birşeyler yapmak için uğraşıyorum sen işten çık ozaman diyorsun ben evimizde benmde tuzum bulunsun istiyorum. istiyorum ki sadece sen stres olma bende göğüsleyeyim omzundaki yükü, yükünü biraz olsun hafifletmek için elimden geleni yapmak için çırpınırken ben sen herşeyde beni dahada kırmak için uğraşıyor gibisin sanki, ben verici olmaya çalıştıkça sen beni rencide etmeye çalışır gibisin bu şekilde davranma bana ne olur... bende istemez miyim herşeye yetiyim ama olmuyor bir yardımcı tutalım haftada bir gelsin ben biraz olsun rahatlayayım

bu kadar temizik hastasıysa ya kendi yapsın ya temizlikçi kadın tutsun bunları yapamıyorsa sesini kessin. bu kadar kendini paralama. gerçekten. değer bilse tamam diyecem ama değer bilme de yok.

zaten eve yatmadan yatmaya giriyorsunuz.
ben anlamadım ne bekliyor ev hayatından.
çamaşır falansa, eşinin kirlilerini de topla götür orda yıkar ütülersin.
onların işini yapacağına kendi işlerini oraya taşı.onları yap bari.

Son düzenleme:
ben anlamıyorum bu erkeklerdeki temizlik takıntısını.benim eşimde öyle.gelip gidip pissin diyor. temizlik yapsam da begenmiyor nasıl olcak anlamadım ki gıcır gıcır bal dök yala yapmak gerekiyor sanırım ama yok o kadar da değil yani.ben de çalısıyorum aksamları zaten ufaktan bi toparlama, yemek filan anca oluyor sadece pazar günleri temizlik ee bütün günü de temizlikle gecirirsem ne anlamı kaldı ki tatilin.

ayy nekadar gıcık bi kocan warmış yaa...hem çalışıyosun yardımcı oluyosun hemde laf ediyo...saol allah razı olsun diyeceğine bide boşanalım demiş....temizlikçi meselesine gelince hiçte gerek yokk zaten kadıncağızın kendisi pazar günleri yapıyomuş 7/24 ewde değillerki ewde batsın kirlensin....kaynanasından allah razıolsun yemeğini o hazırlıyomuş kaldımıki böyle kaynana.....

Merhaba,

Ben yemek işlerini hafta sonu hallediyorum. Yemekleri az pişirip no foroza atıyorum.(Makarna-Pilav vb.. hariç onu hiç denemedim.) Yaprak dolmasına kadar herşeyim hazır oluyor. Eve gider gitmezde eşim duş alana kadar salatamı yemegimi ısıtıp masamı hazırlamış oluyorum.

Yemek sorununu bu şekilde çözümledim ben sanada tavsiye ederim. Temizlik konusuna gelince benim eşimde çok titiz.. Üstelik ben çok hızlı ve pratikimdir. Oda bir okadar yavaş ve agır. Bizde bu konudan çok tartışırdık. Onada çözüm buldum. Benim işim olan odadan başka bir odaya yollayıp rahat rahat işimi yapıyorum. Yok sa her şeye karışıyor..

İşinden kesinlikle çıkma özellikle en ufak bir mevzu için seninle yolunu ayırmak biri için asla..

Eşin madem Kazandıgın parayı istemiyormuş ben bir süre sana destek olmayacagım. Bir kaç ay biriktireyim sende bu esnada bak bakalım tek başına tüm borçlarımızı ödeye biliyormuşmusun de.

Ama maaşın haricide eşinden para iste (Harçlık adı altında)çünkü işten ayrıldıgında onun sana bakması gerekecek. Buluz alıcam kazak alıcam vs..Maaşın var derse onu birikim için yatırdım.Şimdi benim harcamalarımıda senin karşılaman lazım. Benim maaşım yok gibi düşünüp sadece senin maaşınla geçinmemiz gerekli de:))

Nasıl siz çalışıp ona destek oluyorsanız o da size destek olup kendi yuvasını temizlemeye yardım etmek zorunda..

Hatta bence yemeğinizi de kendi evinizde yemeniz daha doğru..

Bi temizlik yüzünden boşanalım denilir mi ya :44: o pek normal değil sanırım :34:

İşten çık deme lüksüne sahip te değilken, sende çalışıp destek oluyorsun Allah razı olsun diyeceğine bu neyin artistliği ...

Taviz tavizi getirir, eşin iyilikten anlamıyor anlaşılan

Bir kere maaşının tamamını neden veriyorsun, sen kazanıyorsun en azından şahsi harcamaların için kendine ayırmalısın

Temizlik için boşanmaktansa, bir zahmet beğenmediği şeylerin ucundan tutsun, hayat müşterek ya !!!

Kayınvaliden madem iyi biri, belki seni anlayabilir, onunla biraz dertleşin bence

Bu kadarcık bir şeyde boşanmaktan bahsetmek havailik bence

Bebek düşüceni epeyce ertele derim ve çalışmayı asla bırakma. Çalışmak senin güvencen, eşiniz pek ömür geçirilecek birine benzemiyor.

Allah yardımcınız olsun

hem çalış hem kredi öde hem kaynananın işlerini yap hem evde iş yap üstüne eşin bunları beyenmediği için boşanlım desin yuh diyorum yani...sen bence kendinden çok ödün verdiğin için yaranamıyorsun..işten çıksan ne olacak kaynananın evi kendi evin arasında mekik dokuyacaksın üstüne bi de geçim sıkıntısı eklenecek..bence işten çıkma eşine de bu kadar destek olma kendin için yaşa biraz

Ekabir herhalde beyefendi...?

Çözümler bulunur ama sadece senin gayretinle olmaz.
Önce biraz BEN demeyi öğren,kendini düşün.

Her gün annesinde yemek zorunda değilsiniz.
Haftada 1 gün gidin,belki ertesi gün için de bir tencere verebilir size.Diğer günler idare edersin.
İllaki olmaz diyorsa,bazı günler kendisi gitsin annesine,sen evde kendi işlerine zaman ayırırsın.

Fazla mükemmel olmaya çalışma,kendini harap etme.Bırak herşey dört dörtlük olmayıversin.
Eşin de dört dörtlük değil.Kimse değil...

Nasıl siz çalışıp ona destek oluyorsanız o da size destek olup kendi yuvasını temizlemeye yardım etmek zorunda..

Hatta bence yemeğinizi de kendi evinizde yemeniz daha doğru..

Bi temizlik yüzünden boşanalım denilir mi ya :44: o pek normal değil sanırım :34:

İşten çık deme lüksüne sahip te değilken, sende çalışıp destek oluyorsun Allah razı olsun diyeceğine bu neyin artistliği ...

her cümlesine katılıyorum...
ayrıca tut bi temizlikçi kadın sanki fark mı etcek bütün gün işte değil mi bu adam...
haftada 2kere temizlik yapsa tamam...
ha tabi esas sorun bu değil, esas sorun cidden kocan canım... insan kıymeti bilmiyor sanırım... altında başka sorunları yoksa tabi...

ozaman geç otur evinde işini yap kalan zamanındada tv ni izle. yada tutsun bi temizlikçi sana. yada eve gelince madem okadar temiz sen çalışıp nasıl ona destek oluyosan oda eve gelince senle temizlik yapsın. yada kvdene gitmek yerine evinde ye. sen yemek yaparken oda evi silip süpürsün. arkasını toplayan biri olduktan sonra titizim demek kolay nasılsa.
benim eşimde aynı kafadan ben çalışmıyorum ama bebeğim oldu ve mızmız bi çocuk kendide farkında elimden geleni yapıyorum. ama biyerde en ufak eksik görsün başlıyo söylenmeye. artık bende tutamadım kendimi. çıkarttığın çorabı kirliye atmayı bilmezken banamı ders veriyosun dedim.

merhaba benim eşimde aynı tipten.kesinlikle çalışmamı istemiyor.bir sabah uyanmışız yorgun olduğumu blirtiyorum,bana dediği şey ev hanımı olsaydın şimdi 11 e kadar uyurdun sonra bir yemek akşamda ben gelirdim diyor.dedim Allah razı olsun diyeceğine bana dediğin şeye bak.Çok şükür ki iyi bir mesleğim var,iyi bir para kazanıyorumen azından işe gittiğimde biraz kafa dağıtmış oluyorum ama ben nöbet usulü çalıştığım için onun da ailesinde çalışan bayan olmadığı için genelde alttan almaya çalışıyorum.çünkü ailesindeki herkes benim arkamda şu an en azından bir ev alın diyolar.Bakalım dua ediyorum,artım eşimden değil rabbimden istemeyi öğrenmem lazım belki de bu yüzden bu sıkıntılar ortaya çıkıyor...Allah yardımcımız olsun inşaallah arkadaşım,sabırlar versin..

Back
X