• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kavga etmekten bıktım

Çalışmayan kadınlar daha çok el üstünde tutuluyor..Fazla mükemmel olmaya çalışan, para kazanan , her iş elinden gelen, erkeğe bağlı kalmayanlar ise kadın gözüyle görülmüyor erkeklerce malesef..

çalışan bir bayanım

iki küçükkızım var

işten çıktığım zaman bir bakıyorum 3-4 saattir oturmamışım hiç

yemek,temizlik (hafta içide yapmam gerekiyor),vs.vs.

hem kendim için hem ailem için yapıyorum bunları

ama baktımki ekstra birövgü görmüyorum canım istemiyorsa hiç bişe ellemiyoruım artık:33:

temizlik yüzünden boşanmak düşünülüyorsa biz milyon kez boşanmıştık.:52:ben o kadar titiz değilim açıkçası.pis te değilim ama öyle elimde bez kendimi paralamam.üstelik çalışmıyorum da.eşim de yardım eder bazen sen yorulmuşsundur diye.bence eşin bunu bahane ediyor.başka sorunlar olabilir?:50:

Son düzenleme:
Mrb kızlar direk konuya giriyorum ben yaklaşık 2 yıldır evliyim ve çalışan bir bayanım dün gece eşimle çok kötü kavga ettik eşim temizlik hastası bi insan bu beniim pis bi insan olduğumuda göstermmiyo bende temizlik hastasıyım ama bu kadar değil ben çalıştığım için sadece pazar günleri temizlik yapabiliyorum onun haricinde diğer günler işten çıktıktan sonra yemek yemek için önce kayınvalideme giderim yemekleri yeriz bulaşşıkları yıkarım o yorgun halimde olucak işleri varsa yaparım evime nerdeyse gece varabiliyorum ondan sonra eve geliierm kendi evimin işlerini göreyim derken gece saat 1 de yat sabah 6 da kalk yapıyorum buna rağmen asla eşimi memnun edemedim iki arada bi derde kaldım bu yüzden eşim işimden ayrılmamı istiyo halbuki daha yeni ev aldık kredilerini ödüyorum ben ona destek olmak için çalşıyorum ve ondan fazla maaş alıyorum meğer çok kötü yapıyormuşum demekki evde sabahr-tan akşama kadar oturup yiyip içip gezip tozup keyfime bakmalıymışım banane kim öderse ödesin demi ya işte ben bööyle düşünmediğimden kaynaklanıyo dün en ağrıma giden lafı ise çocuğumuz olmadan boşanalım ben yine alttan aldım bu lafını ama bende düşünmüyo değilim.çok zayıfladım kızlar şuan 49 kiloyum yiyip içmiyorum artık aldığım maaştan sadce yol paramı alıyorum veryorum geri kalanını o kadar çok yorgunum ki artık kendi aileme bile anlatamıyorum olanları içime atıyorum ne zaman çıkar Allah bilir neyse hayırlıs olsun diliyorum bu şekilde yaşayanlar adına anlataılacak çok şey var ama içimden sadece bunu yazamka geldi...

her hafta temizlikçi al sende. bence eşinin huyu böyle evdede olsan daha da fazkasını bekler birde evdesin niye yapmıyorsun der. allah kolaylık versin canım

bircok kisi kaynanadaki yemege takmis durumda benim kucuk kardesim evlendiginde esi calisiyordu ayni binada yasiyorlardi annemde yerlerdi yemeklerini zaten 7 de isten cikiyorlar eve gelmeleri 8i buluyordu annem o saatden sonra yemek yapip ne zaman yiyceksiniz burada yesinler dedi bir sene boyunca yemeklerini annemde yediler caylarini ictiler saat 10 oldumu cikin yatin derdi annem gelinimizin bebegi olunca isten cikti sonra herkes kendi evinde pisirdi yedi

Çalışan kadınlar eşlerine hiiiç yaranamıyolar malesef:41:
Çünkü ne kadar modern olurlarsa olsunlar çoğunun alışık olduğu evin kapısını açan biri, içerden gelen yemek kokuları, her zaman arkasının toplanması, akşam tv izlerken ayağına meyveler çaylar getirilmesi vs annelerinden çoğu bunu gördü ve evlenincede aynı hizmeti bekliyolar akşam eve yorgun gelip hazır bişeylerle yemeği geçiştiren, yorgun suratı asık, dinlenme vaktinde ütüye çamaşıra koşuşturan bi eşi kabullenemiyolar hatta ne kadar yorgun olsanızda gece gönlünüde yapmak zorundasınız, haftasonu temizlik mi olur onunla ilgilenip gezceksiniz falan. Bide çocuk varsa kaça bölünüp yetişcek demez. Size saygı duyduğu tek gün maaş günüdür:31:
Kendine bu kadar güveniyosa ben olsam çıkardım işten madem maaşı görmicem bide üstüne telef olcam çalışmanın anlamı yok geçim derdine düşünce belki kıymetini bilir:19:
Ama sigortam ödeniyo güvencem olur çıkmam dersen, kayınvalidenle konuşup her akşam size gelmeyelim yada evi yakınsa yemek yapıp bize getir desen olmazmı? Sizde yapsın yemeği sizde yeyin hem biraz evide toparlar. İlla kayınvalidende yicekseniz ona orta halli bi bulaşık makinası alın zamandan baya tasarruf olur yada temizlikçi alcaksın eve:44:

Çalışan kadınlar eşlerine hiiiç yaranamıyolar malesef:41:
Çünkü ne kadar modern olurlarsa olsunlar çoğunun alışık olduğu evin kapısını açan biri, içerden gelen yemek kokuları, her zaman arkasının toplanması, akşam tv izlerken ayağına meyveler çaylar getirilmesi vs annelerinden çoğu bunu gördü ve evlenincede aynı hizmeti bekliyolar akşam eve yorgun gelip hazır bişeylerle yemeği geçiştiren, yorgun suratı asık, dinlenme vaktinde ütüye çamaşıra koşuşturan bi eşi kabullenemiyolar hatta ne kadar yorgun olsanızda gece gönlünüde yapmak zorundasınız, haftasonu temizlik mi olur onunla ilgilenip gezceksiniz falan. Bide çocuk varsa kaça bölünüp yetişcek demez. Size saygı duyduğu tek gün maaş günüdür:31:
Kendine bu kadar güveniyosa ben olsam çıkardım işten madem maaşı görmicem bide üstüne telef olcam çalışmanın anlamı yok geçim derdine düşünce belki kıymetini bilir:19:
Ama sigortam ödeniyo güvencem olur çıkmam dersen, kayınvalidenle konuşup her akşam size gelmeyelim yada evi yakınsa yemek yapıp bize getir desen olmazmı? Sizde yapsın yemeği sizde yeyin hem biraz evide toparlar. İlla kayınvalidende yicekseniz ona orta halli bi bulaşık makinası alın zamandan baya tasarruf olur yada temizlikçi alcaksın eve:44:

ne doğru yazmışsın. hem para kazanıyoruz hemde zerre yaranamıyoruz. eşim geçen diyorki sen hiç kek filen yapmıyorsun annem ablam yapardı. sanki onlar çalışıyor. benim aklıma kek mi geliyor iste o zaman dedim istede ben hayır desem neyse.
gerçekten hiç yaranamıyoruz

Arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten çok teşkkğr ediyorum söylediğiniz gibi taviz vermemek lazım aslında,kendimi paralamak elbette istemiyorum ama bazen de vicdanım el vermiyor işte bu arda kayınvaldem ameliyat oldu gelde şimdi kendi evinde rahatca otur işten çıkıcam yemek te pişiricem artık neyse herşeyde vardır bi hayır diyorum.Eşimden fazla maaş aldığım için kendini kötü hissetmesini zannetmiyorum zaten aldığımın yarıısı krediye gidiyor elimde fazla para kalmıyor belkiide sizler haklısınız. Gelecek durumları tekrar yazarım arkadaşlar.Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin.

Eşim sadece temizlik olduğunu söylüyor kaç kez oturdum konuştum bu konuyu temizlikçi tutayım diyorum izin vermiyo her şekilde iki dakikalık işi yapamıyorsun acizsin bu kadar diyo ben kendimden çok ödün verdim ona karşı eşimin annesi çok iyi bi insan ona bu durumu belli etmemeye çalışıoyurm annesine diyorum saen çalışıyosun nerden vaktin olacak o kadar boşver diyo işten geldikten sonra yemeği hemen öüne hazır istediği için evde yemek yapamıyorum ben ondan bide geç çıkıyorum işten.Ben bebk yapmayı düşünürken böyle deyince yıktı beni demekki çalışmamam gerekiyo

canım benim...o kadar çalışarak yaranamadıysan işten ayrıldığında katlanabilecek misin eşinin tavırlarına. iyi düşün. bence sorun çalışmakta değil eşinin karakterinde...kayınvalidenin anlayışlı olması büyük şans...onunla dertleşerek çözmeyi denesen bu sorunu...
eşin bebek için henüz hazır değil sanırım..bu yüzden bebek konusunda acele etmeyin...zaman her şeyin ilacıdır...zamanla birbirinizi daha iyi anladığınızda her problem çözülecektir... temizlik konusunda eve yardımcı almana müsade etmiyorsa aileden bir yardım istesen... ben mesela çok sıkıştığımda pazar günleri kızkardeşimi çağırıyorum...birimiz süpürüyor brimiz siliyor kısa sürede bitiriyoruz işleri...Allah sizin de yardımcınız olsun inş.

Kizlar bi sorun var diyorsunuz ya zaten bu adamlar hasta. Temizlik hastasi. Umarim bu illetten kisa surede kurtulurlar. Benim sevgilim de cok titiz. Bana cok daginiksin diyo. Alakasi yok. Bi kere arkadaslarim evime geldigimde bana evin hep toplu derler. Arada dagiliyo ama hem yukseklisans yapiyorum hem calisiyorum.. Normal yani. Ama bi ara ciddi ciddi sorun yapiyordu. Ama annesi ev hanimi kendini evi temizlemeye ve yemege adamis biri, napsin sevgilim oyle gormus. Neyse Nerdeyse biz ayrilacaktik bu sebepten. Daha evlenmeden.

Altinda baska hicbir sebep arama bence cnm hastalik derecesinde titiz oldugu icin boyleler.. Devamli ev temiz olsun istiyorlar.

Ben olamam ilerde oyle. bu dunyaya temizlik yapmaya gelmedik ki biz! Haftada bir temizleriz evimizi yeter. Umarim evlendigimizde sorun olmaz. Senin durumuna dusmekten korkuyorum arkadasim allah sabir versin sana, ve bu durumda olan tum kadinlara. Annem calisan bi kadindi ve yemegi aksamdan hazirlardi tek gun tatil pazar gununde de temizlik yapardi aksamlari da temizlerdi arada. Sobayi yakardi. Canim annem ne kadar da fedakarmis o kadar isi yapmanin ne kadar zor oldugunu yeni anladim.

Allah hepimize kolaylik versin. Canim hele bi de cocuk olursa offf acayip cok yorulursun. O adami da hic bi turlu mutlu edemezsin. Bence onu takmamaya calis.

Canim bide evli bi arkadasim esi istemedigi halde kaynanasiyla anlasip caktirmadan eve temizlikci cagirdi. Sonra esi de ogrendi. Birkac gun surat yapti kizdi ama sonra aralari duZeldi. Ve simdi onayliyor temizlikci isini:)

Bu arada benim sevgilimde temizlikci asla kabul etmem diyordu. Simdi evlenince cagiririz birini diyo. Kiyamaz ki bana. Seninki de sana kiyamaz canim bunu ona hatirlat. İnsan tabularini yikiyor zamanla. Ne olsa kabul etmez deyip savsaklama ustele temizlikci cagiralim diye:) alistirsin kendini. Fikre alismalari bi sure suruyor zaten:)

tüm yorumları okumadım ama çalışyorsun bazı işlerin aksaması çok normal

kendi evinizde yemek yiyin neden hergün kayınvalideye gidiyorsunuz

yemeğiniz pişerken evi toparlarsınız geç geliyorsanız akşamdan yapın yemeğinizi

sakın kocan istiyor diye işinden ayrılma bu kadar saçma bi sebepten sürekli kavga ediyorsanız

yarın öbür gün hemen boşanırım lafı eder sizde evinizde oturup evi temizlediğinizle kalırsınız

valla ne demek çalışan kadın yaranamıyor birisine yaranma gibi bi derdim yok ki

iş eşte bitiyor kocamda yardımcı evine geldiğinde o dediğiniz mis gibi yemek kokularını da alıyor çalıştığım için suratım asıkta gezmiyorum

aksine mutluyum ama eşim yardımcı oluyor evet o da ilk başta olmuyordu ama o da alıştı artık geçinip gidiyoruz

feminist olmayan bünyem, kk da okuduğum konulardan sonra feminist olmak istiyor:))) kim ne derse desin, ne kadar çağdaşlaşırsak çağdaşlaşalım erkek ve kadının yeri ve duruşu hep aynı:(((
çalışan, çalışan, çalışan kadın
çocuk doğurup bir şekilde eve kendini kapatan kadın,
sürekli eşini menun etmeye endekslenmiş kadın,
ezilen ve dertlenen kadın..
bir akşam bu evin düzensizliğinden ve pisliğinden bıktım boşanalım diyin sevgili eşinize. nasıl olsa şartlar eşit... yazacak çok şey var da neyse....

valla ben olsam böyle adam için saçımı süpürge etmem,boşversene ya dünyaya bir kere geliyoruz madem hem çalışıp hem de rahat edemiyorsun,bırak işi bakalım ne kadar dayanacak.nasılsa mesleğin elinde çok büyük kaybın olmaz,baktın öylesi daha kötü yine çalışırsın.zaten eşin de bi vakit sonra tekrar çalışmanı isteyecek eminim.

bence temizlik falan bahane eşin çalışmanı istemediği için ev temiz değil diyordur, evde kimse durmazsa karı koca çalışırsa evde ne gibi bi pislik olacak ki, yemeğinizi de kaynanangilde yiyormuşsunuz, sizin eviniz de anca toz olur başka birşey olmaz, yok bulaşıklar dışarda, yok yemek yapılmamış vs olmaz ki sadece toz onuda pazar günleri bir süpürge, birde elinize bez alırsınız, bide tuvalet banyo yıkarsınız bitti gitti, yok illa temiz olmuyor diyorsa bir temizlikçi tutun 3-5 günde bi gelsin dip köşe bucak temizlesin gitsin, bunun yani evin temizliğinin sizinle bi alakasını göremedim...

cnm haftalık temızlıkcı al evıne buna esın karsıysa sende bı sure soleme.
ıkıncısı su kayınvalıden gılde yemek olyını anlamıyorum bende calısyorum benım aılem kayınvalıdemde bıze cok zoyler yardımcı olmak ıcın bızde yemek yeyıp ole gecın dıe hatta ıste yaptırmak ıstemez evde ama ona ragmen hıcbısey bulamazsamda sogan ekem yıyı ama evımde esımlı yıyım derım..bıde her aksam her aksam dısarda yemek yemek hıc esınle basbasa kalmıosunuz ozaman ondanda problemler cıkar dolaylı olarak patlar olaylar ....
ama her ne olursa olsun esının en ufak tartısmada bosanma kelımesı cok yanlıs otur esınle bu konuyu konusun ama benım anladıgım kadarıyla sıınz en buyuk problemınız cok basbasa kalmamak gıbı gece yatmadan yatmaya eve gelmek basbasa kalmak deıldır..

Back
X