kavga sırasında

Asla hakaret etmeyiz gerçi bir buçuk yıllık evliyim henüz öyle bi kavga yaşamadık ama birbirimize kırıcı ezici küçük düşürücü vs kelimeler kullanmayız . Eğer ben eşimi kırmışsam yüzünden anlarım ve hemen telafi ederim eşim de aynı şekilde . Biz zaten öyle bağır çağır kavga etmeyiz bazı konularda tartisiriz ama gerçek anlamda tartışma fikir alışverişi gibi ve mantıklı olanı bulur onu uygularız açıkçası eşine küfür eden bi insan normalde de ahlaklı sayılmaz

patronuna kimse boyle demiyor nedense,
ama es beni boyle kabul etsin.
Patrona böyle konuşsun, anında kapının önünde bulur kendini.
Konu sahibi de,vaktinde gerekli tepkiyi gösterip sınırını çizmeliydi.
'Böyle konuşursam, eşim beni kapının önüne koyar' diye düşünse,ağzından çıkarabilir mi o lafları?
Etrafımızdaki insanların bize nasıl davranacağını aslında biz, kendimiz belirliyoruz.

genelde susan ve küsen taraf oluyorum. çünkü susmadığımda bu gibi konuşmalara devam ediyor ve ben uğraşmak, böyle sözleri duymak istemiyorum. haketmiyorum. yıldım kısacası.

Iyi yapıyorsunuz , karşılık vermek daha da kotulestiriyor.

Yaptığının yanlış olduğunu asla anlamaz.

Yiğit kavga anında belli olurmuş. Sakin zamanda elbette anlatiyorsununuzdur ona ama rest Çekerek anlatın.

Bir gün tukeneceginizi ve ona olan sayınızı yitireceginizi , biteceğini vurgulayin.

Kavga anında insanın dili sivri olabilir ancak hakaret şiddet sayılıyor. Hickimse duymak ve kabul etmek zorunda değil.

bende tükendiğimi hissediyorum..

Hayır hayir ilişkini başkalarının ilişkileriyle karşılaştırma! Burada okudukların seni çok da doğru yonlendirmez. Bazi insanlar vardir ki dili alisiktir bu tur kelimelere, karşıdakini yaraladığını bilmez, sen ona söylesen umursamaz bile. Ama ağzından bal damlayıp sırtını dönünce arkadan işler çeviren adamlardan daha sadık ve sevgi doludur. Konuşmak lazım. Bu lafları kullanmaması gerektiğini iyice anlatmak lazim.

Şahsen içimden ( şerefsiz, pislik, gerizekali) diyorum. O dışından da dediği için bosaniyoruz. Çünkü bu hakaretler de şiddet.
Not: Sadece bu sözler boşanma sebebi değil tabi ki ama bu tarz adamlar gittikçe daha da hayvanlasiyorlar

Tam da demek istediğim buydu

Hayır konuşmaz.bende ona konuşmam.ne kadar sınırlı olursa da bence insan kendini tutabilir.bahane yapamıyorum diyenler için

çok şükür öyle bir adam değil. dediğiniz gibi çok konuştum çok söyledim. aslında yol da aldım. azalttı o şekilde konuşmayı. ama işte son bir haftalık tartışmamızda söylediği sözler bunlar... belki kaybetme korkusunun olması lazım devamı gelmemesi için. ama bende kavgalarda boşanma lafının dönmesinden hoşlanmıyorum. bu sebeplerden boşanılmaz diye düşünüyorum ve yapmayacağım bişeyi ağzıma alıp boşanma lafını basitleştirmek istemiyorum.

Ben şunu anlamıyorum: normal zamanda hakaret etmez ama kavga anında eder. E zaten kimse kimseye “gel buraya gerizekalı seni seveyim” demez ki. Kavga anında söyledikleri neden kişiliğinden sayılmıyor?
Eşiniz kaba bir insan. Sadece kavga anında söylemesi bu gerçeği değiştirmiyor. Sinirini törpüleyebilir, bu sözleri de söylemeyecek kadar törpüleyebilir. Neden benim veya bir çok üyenin eşi hakaret etmeden kavga edebiliyor da sizin eşiniz edemiyor? Demek ki normal bir durum değil. Cidd bir tavır koymanız lazım diye düşünüyorum.

Ben onu suçlar gibi konusursam mal mal konuşma der nankorude der yaptığı bişeyi yapmadin dersem ama bnde ona malmisin gerizekali derim kişiye bagli bizde diyoruz bu eşimi sevmedigim gerizekalı buldugum anlamina gelmiyor

evet bende onu merak ediyordum kimse yanında birileri varken büyük kavgalar yaşamadığı için bende kimsenin tartışmasına tanık olmadım ve insanların bu noktaya gelmesinin normal olup olmadığını anlamaya çalışıyordum. anladım ki değilmiş

Bak gördün mü senin " çok şükür..." diye başlayan cümlelerin de var kocanla ilgili. Eskiye göre azalma da varmış. Demekki biraz daha ciddi olduğunu anlarsa tamamen birakabilir bu tür laflar kullanmayı. Eşinle genel olarak yürütülebilir bir ilişkin varsa olumlu taraflara odaklan, olumsuz tarafları da düzeltmek için ciddi duruşlar sergile. Arkadaşların yazdığı " aaa! Hakaret ediyormuş, ben olsam yakarım, yıkarım, boşarım..." gibi fevri laflar seni evliliğinden soğutmasın. Sen o lafı kullandığı anda çok net ve otoriter bir ses tonuyla "eğer hakaret içeren 1 laf daha söylersen sonuçlarına katlanırsın" gibi arkasında da durabileceğin birşey söylersen o Bi titrer gelir kendine. Susup kenara çekilerek hallolmaz bu.

Tabiki çok doğru yapıyorsunuz.

Boşanma kelimesi evin huzurunu , bereketini alır. Olacaksa bir defa söylenir ve uygulanır.

Ancak tukendiginizi, sayginizi kaybettiğini ve bunu kabul etmeyeceginizi bilmesi gerekir.

Bir olur iki olur üçüncüsü kaybedis olur demelisiniz.

Hakaret etmemesini söyleyebilirsiniz. İlla ki insanın sesi yükselir ama hakaretin açıklaması yok.

Bu konuya '" aaa! Hakaret ediyormuş, ben olsam yakarım, yıkarım, boşarım' yazan olmadı sanırım.
Hakareti, evlilikte doğru bulmadığımızı yazıp konu sahibinin eşini eleştirdik ben de dahil pek çok üye ama ben yukardaki gibi bir cümle okumadım.
Atlıyor veya yanılıyor olabilir miyim?

İnsanın edep ve terbiyesi kavga, tartışma anında çıkarmış .. benim eşimde söylüyor böyle sözler maalesef ve ben asla normal görmüyorum bigün boşanma sebebimiz olacak biliyorum ..

Ben kavga anında insanların gerçek kişiliklerinin çıktığını düşünüyorum. Yani normalde istediği kadar ince biri olsun ama kavga anında hakaret ediyorsa son derece kaba ve saygısız biridir özünde.
Ve bu tür sözlerin eşler arasında sevgiyi körelttiğine inanıyorum. Çünkü ben asla unutmuyorum.

Eşiniz gibi erkekler yok değil ama umarım azalarak biterler artık. Siz de bir şekilde önüne geçersiniz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…