- Konu Sahibi x_muhendis_anne_x
-
Asla hakaret etmeyiz gerçi bir buçuk yıllık evliyim henüz öyle bi kavga yaşamadık ama birbirimize kırıcı ezici küçük düşürücü vs kelimeler kullanmayız . Eğer ben eşimi kırmışsam yüzünden anlarım ve hemen telafi ederim eşim de aynı şekilde . Biz zaten öyle bağır çağır kavga etmeyiz bazı konularda tartisiriz ama gerçek anlamda tartışma fikir alışverişi gibi ve mantıklı olanı bulur onu uygularız açıkçası eşine küfür eden bi insan normalde de ahlaklı sayılmazgünaydın kk üyeleri,
size kısacık bir soru soracağım. Eşiniz sizinle büyük bir kavga esnasında beyinsiz, adi, nankör, mal mal konuşma, anlayışın mı kıt vb. tarzda konuşur mu? İnsan sinirli olunca ne dediğini bilmiyo durumu mu bu, yoksa siz medeni insanlar gibi konuşarak kavga edebiliyo musunuz? Gerçekten merak ediyorum
Patrona böyle konuşsun, anında kapının önünde bulur kendini.patronuna kimse boyle demiyor nedense,
ama es beni boyle kabul etsin.
genelde susan ve küsen taraf oluyorum. çünkü susmadığımda bu gibi konuşmalara devam ediyor ve ben uğraşmak, böyle sözleri duymak istemiyorum. haketmiyorum. yıldım kısacası.
bende tükendiğimi hissediyorum..
Tam da demek istediğim buyduPatrona böyle konuşsun, anında kapının önünde bulur kendini.
Konu sahibi de,vaktinde gerekli tepkiyi gösterip sınırını çizmeliydi.
'Böyle konuşursam, eşim beni kapının önüne koyar' diye düşünse,ağzından çıkarabilir mi o lafları?
Etrafımızdaki insanların bize nasıl davranacağını aslında biz, kendimiz belirliyoruz.
Hayır hayir ilişkini başkalarının ilişkileriyle karşılaştırma! Burada okudukların seni çok da doğru yonlendirmez. Bazi insanlar vardir ki dili alisiktir bu tur kelimelere, karşıdakini yaraladığını bilmez, sen ona söylesen umursamaz bile. Ama ağzından bal damlayıp sırtını dönünce arkadan işler çeviren adamlardan daha sadık ve sevgi doludur. Konuşmak lazım. Bu lafları kullanmaması gerektiğini iyice anlatmak lazim.
Ben şunu anlamıyorum: normal zamanda hakaret etmez ama kavga anında eder. E zaten kimse kimseye “gel buraya gerizekalı seni seveyim” demez ki. Kavga anında söyledikleri neden kişiliğinden sayılmıyor?
Eşiniz kaba bir insan. Sadece kavga anında söylemesi bu gerçeği değiştirmiyor. Sinirini törpüleyebilir, bu sözleri de söylemeyecek kadar törpüleyebilir. Neden benim veya bir çok üyenin eşi hakaret etmeden kavga edebiliyor da sizin eşiniz edemiyor? Demek ki normal bir durum değil. Cidd bir tavır koymanız lazım diye düşünüyorum.
çok şükür öyle bir adam değil. dediğiniz gibi çok konuştum çok söyledim. aslında yol da aldım. azalttı o şekilde konuşmayı. ama işte son bir haftalık tartışmamızda söylediği sözler bunlar... belki kaybetme korkusunun olması lazım devamı gelmemesi için. ama bende kavgalarda boşanma lafının dönmesinden hoşlanmıyorum. bu sebeplerden boşanılmaz diye düşünüyorum ve yapmayacağım bişeyi ağzıma alıp boşanma lafını basitleştirmek istemiyorum.
çok şükür öyle bir adam değil. dediğiniz gibi çok konuştum çok söyledim. aslında yol da aldım. azalttı o şekilde konuşmayı. ama işte son bir haftalık tartışmamızda söylediği sözler bunlar... belki kaybetme korkusunun olması lazım devamı gelmemesi için. ama bende kavgalarda boşanma lafının dönmesinden hoşlanmıyorum. bu sebeplerden boşanılmaz diye düşünüyorum ve yapmayacağım bişeyi ağzıma alıp boşanma lafını basitleştirmek istemiyorum.
Hakaret etmemesini söyleyebilirsiniz. İlla ki insanın sesi yükselir ama hakaretin açıklaması yok.günaydın kk üyeleri,
size kısacık bir soru soracağım. Eşiniz sizinle büyük bir kavga esnasında beyinsiz, adi, nankör, mal mal konuşma, anlayışın mı kıt vb. tarzda konuşur mu? İnsan sinirli olunca ne dediğini bilmiyo durumu mu bu, yoksa siz medeni insanlar gibi konuşarak kavga edebiliyo musunuz? Gerçekten merak ediyorum
Bu konuya '" aaa! Hakaret ediyormuş, ben olsam yakarım, yıkarım, boşarım' yazan olmadı sanırım.Bak gördün mü senin " çok şükür..." diye başlayan cümlelerin de var kocanla ilgili. Eskiye göre azalma da varmış. Demekki biraz daha ciddi olduğunu anlarsa tamamen birakabilir bu tür laflar kullanmayı. Eşinle genel olarak yürütülebilir bir ilişkin varsa olumlu taraflara odaklan, olumsuz tarafları da düzeltmek için ciddi duruşlar sergile. Arkadaşların yazdığı " aaa! Hakaret ediyormuş, ben olsam yakarım, yıkarım, boşarım..." gibi fevri laflar seni evliliğinden soğutmasın. Sen o lafı kullandığı anda çok net ve otoriter bir ses tonuyla "eğer hakaret içeren 1 laf daha söylersen sonuçlarına katlanırsın" gibi arkasında da durabileceğin birşey söylersen o Bi titrer gelir kendine. Susup kenara çekilerek hallolmaz bu.
günaydın kk üyeleri,
Eşiniz gibi erkekler yok değil ama umarım azalarak biterler artık. Siz de bir şekilde önüne geçersiniz umarım.evet bende onu merak ediyordum kimse yanında birileri varken büyük kavgalar yaşamadığı için bende kimsenin tartışmasına tanık olmadım ve insanların bu noktaya gelmesinin normal olup olmadığını anlamaya çalışıyordum. anladım ki değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?