kavga sırasında

Bu lafları eden eş sizin haricinizde biriyle tartıştığında da aynı sözleri söylüyor mu merak ediyorum yoksa ağzına geleni saymak sadece eşe mahsus mu?

Bizde eşimle evliliğimizin ilk zamanları güzel kavgalar ettik ki eşim çabuk sinirlenen bir adamdır ama bu tarz sözler hic duymadim, sinirle söyledim lafı da hatayı örtmek için kullanılıyor sadece.

Bizde eşimle 14 yıldır birlikteyiz. Kavga esnasında sesler yükselebilir ama birbirimize asla hakaret etmeyiz. Zaten ne ben ne de o kaldıramayız öyle kelimeleri. Saygı önemli. Yitirmemek lazım.

Kavga büyümesin diye sanırım eşim hiç cevap vermez daha da sinir olurum. Saygı çerçevesinde burnundan getirdiğim, yerin dibine soktuğum için, alacagı cevaplardan korkusuna sanırım hiç tartışmaya bile giremiyor.

Eger böyle bir kavga tartışma hali var ise, susmak ve sakinleştikten sonra konuşmak gerekiyormuş, aksi halde işler kötüye gitmekten başka birşey yaramazmış. Hakaret etmesi de normal degil ayrıca. Uyarın.

Yok biz zaten bağır çağır kavga etmeyiz.
Ben küserim genelde,keserim önünü :)

En fazla "saçmalıyorsun" demiştir,demişimdir.
Bir de bi kere bana "annem gibi sivri dillisin" demişti,hala hatırlarım. Beni kayınvalideme benzetmesini hakaret saydım

hahaha şu asık suratımı güldürdünüz süpersiniz keşke beni kaynanama benzetse çok severim kendisini :)

çok daha kötülerini söylediği zamanlar vardı çok söyledim çok tartıştım artık o kadar değil ama buraya kadar indirebildim. bundan sonra uyardığımda da sürekli sinirim içimde mi patlasım duvar gibi duramam karşında ben de insanım ben kendimi yeterince durduruyorum zaten ama sen hep daha fazlasını istiyosun diyo

hahaha şu asık suratımı güldürdünüz süpersiniz keşke beni kaynanama benzetse çok severim kendisini :)

Biriniz sinirli iken diğeri susarsa bir nebze sinir katsayısı düşer insanın.
Biraz daha yontarsanız istediğiniz seviyeye çekersiniz belki eşinizi.
Siz son derece haklısınız ama başka sıkıntılarınız yoksa bunu da kötü huyu olarak kabul edin. Konuşarak düzeltebileceğinize inandım ben nedense.

Öyle ağzımıza ne gelirse sayacak kadar gözümüz dönmüyor, hakaret de etmiyoruz ama her seferinde eşim benden daha kibardır, daha sakindir. Benim sesim birden yükselebilir, kestirip atabilirim. Hakaretler saygıyı bitirir ya. Çok yara almadan bir çözümünü bulmalısınız. Sinir anında söyledik, kavga bitti, hadi eski minnoşluğumuza geri dönelim şeklinde bir dünya yok. İzi kalır o lafların, kırgınlığı kalır. Bunları konuştunuz mu eşinizle? Sorunlarınız ne bilmiyorum ama, anın hararetiyle tartışmayın madem, bir süre uzaklaşın, sakinleşince konuşun.

çok şükür başka bi sorunumuz yok evliliğimizde. ikimiz de güzel yerlerde iyi maaşlarla çalışıyoruz. maddi sıkıntımız yok. eşim normal zamanlarımızda çok iyi çok düşüncelidir. kızım konusunda eve yardım etme konusunda da sıkıntı yok. ama işte şu kavga esnasında bana söyledikleri aklıma geldikçe soğuyorum. sırf bu yüzden kavga etmemeye çalışıp içime atıyorum. o da bir süre sonra patlama noktasına getiriyor beni. bu sefer de saçma bişeyden patlayan ben oluyorum. her kavga sonrası boşanmak geliyo aklıma sonra da bana nankör dedi diye boşanmak istiyorum mu diyecem hakime diyorum.

Sizce bu iyilikleri göz önünde bulundurarak kötü bi huy olarak kabul edilebilecek bir durum mu ben bunu merak ediyorum. dışardan baktığınız biri olarak düşüncelerinizi merak ediyorum.

kım sınırlınence medenıyetten çıkmadıki..medenıyetlı olsa bağırarak değil konuşarak sorun çözer zati.

çok konuştum bu kadar törpüleyebildim. genel olarak sorunumuz yok tek sorunumuz kavga sırasında saygı çizgisini aşması. ben susuyorum sonra sakinlikle konuşuruz diye ama o dayanamıyo susmuyo bi şekilde gene geliyo yanıma baştan başlıyoruz herşeye. demin de yazdığım gibi sırf bunları duymamak için kavga etmiyorum susuyorum bu sefer de içime atıp saçma bi olayda haksız bi şekilde patlıyorum çünkü dolmuş oluyorum.
bide artık uyardığımda tamam bunları sana söylemicem dedikçe sen benden daha fazlasını istiyosun diyo. ben yeterince durduruyorum kendimi diyo. ona göre bunlar onun kendini tutmuş hali.

peki baskalarina karsi nasil?

ya da kiziniz varmis ona karsi?

benim esim bir tek yogun trafikte bu hale geliyor, onda bile cocuklarin yaninda bu kadar tepki vermesini hos karsilamiyorum ve kavga ediyoruz sonrasinda bu mesele yuzunden.

peki baskalarina karsi nasil?

ya da kiziniz varmis ona karsi?

benim esim bir tek yogun trafikte bu hale geliyor, onda bile cocuklarin yaninda bu kadar tepki vermesini hos karsilamiyorum ve kavga ediyoruz sonrasinda bu mesele yuzunden.

başkalarına karşı çok kibardır, hoş sohbet, genel çevresi tarafından sevilen bi insan. normal zamanlarda bana karşı da öyledir. hele kızına hiç kıyamaz bir kere sesini yükselttiğini duymadım. ben kızıma sinirlenecek olsam hemen beni uyarır durdurur. ama kavga sırasında içinden başka bi adam çıkıyor tanıyamıyorum

Şimdi böyle her kavgada boşanmak gelmesin aklınıza.Onu bir eleyin :)

Dışarıdan baktığımda şöyle gördüm
Normalde gayet iyi geçinen bir çift, iyi bir eş, baba, adam. Ama sinirlenince fevri olabiliyor.
Ki bu fevriliklerin sonu yok biliyorsunuz.
İnsanlar birbirini öldürüyor, dövüyor sinirlenince.
Ha siz dayak yemediğinize şükredin oturun demiyorum asla!
Anlatmak istediğim bu da bu adamın kötü yanı, öfke kontrolsüzlüğü.
Öfkesinin seviyesi şiddet boyutunda değil de, saygısızlık boyutunda.
E bu da mühim.
Sizi kırıyor.
O halde konuşmaya uyarmaya devam edin bir süre daha.
Düzelmez gibi durmuyor buradan
Belli ki sinirini atmak için birşeyler yapmak zorunda, içten gelen birşey.
Kimisi de eşyaları kırar döker mesela.
Sizinkinin modeli de bu :)
Bilemedim..
Saygısızlığa tahammülüm olmaz ama sizin anlatışınızdan mıdır, biraz kocanızı düzeltebilmiş olmanızdan mıdır nedir,çözebileceğinize inandım.

o zaman huyu boyle diyemeyiz, baskalarina karsi kendini nasil torpuluyor sakinlestiriyorsa size karsi da yapabilmeli.

demek ki siz yeterince tepki vermiyorsunuz ve siz sineye cektikce o da dozaji artiriyor. bence ciddi bir konusma yapmalisiniz ve yaptiriminiz olmali.

Bu huy değil, bir davranış şekli ve istenirse törpülenip, düzeltilebilir.
Bana göre;kocam, isterse dünyanın en iyi ve en düşünceli adamı olsun, eğer bana hakaret ediyorsa ben ona 'iyi eş' de demem,iyi bir insan olarak da görmem.
İyi insan ve iyi eş olmanın bazı gerek ve şartları vardır ve muhatabına saygılı davranmak, bunların en başında gelir.
Evliliği sürdürebilmek için saygının,
sevgiden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Bir müddet sonra, bu hakaretler, sizde başka psikolojik etkiler oluşturur ve evliliğinizi yıpratır.
Eşiniz öfkesini kontrol etme ve uygun şekilde boşaltma yollarını öğrenmeli ve gerekirse bunun için profesyonel yardım almalı.
'Bu benim huyum,beni böyle kabul et'
sadece değişmesi gerektiğini düşünmeyen birinin savunma mekanizması bana göre.

Haa kendi ayarsızlığının faturasını da size kesiyor yani. Susmak bir çözüm değil, siz de görmüşsünüz. Öfke kontrolü için tedavi olmayı konuştunuz mu? Bunun çözümü bence budur. Ömür boyu çekilecek bir şey değil. Hatasının farkına varıp, düzeltme yoluna gitmiyorsa da, ben boşardım cidden. İnsan hakaret duya duya kendi özsaygısını yitirir zamanla.

patronuna kimse boyle demiyor nedense,
ama es beni boyle kabul etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…