- 30 Temmuz 2017
- 873
- 846
- 103
- Konu Sahibi HaklisinHocam
-
Böyle durumlarda durup izliceksiniz dinliceksiniz , çok tatlısın deyip gülüp geciceksiniz . Karşılık verdiğiniz için olay çirkin bı noktaya geliyor , dışarda olsanız anlarım ama okul çatısı altında olmamalıÇok denedim masada sabr çektim, sabr çektim, sabr çektim, baktım hala devam eee dedim döndüm keşke sizle muhattap olmamaya devam edeceğim deyip çıksaydım odadan ama şu da var ben odadan çıkarken hala bağırıyordu arkamdan, istediğini alamamış olsa koşar gelir koridorda devam ederdi bağırmaya.
-Bilgisayarda işiniz var mı hocam? Çıktı almam gerekiyorSizi anlıyorum duygusal davranmissiniz. Pek alttan almak da istemediniz. O yerinden kalkmayınca çekip gitseniz yaşanmazdı bunlar. O zaman da siz kendinizi ona karşı zayıf düşmüş hissedecektiniz o yüzden ısrar ettiniz çıktı alma noktasında. Bu arada karşınızdaki öğretmen sizi tuzağa çekmiş gibi... belki de çıkti alınacağını bildiği için bilerek oturmuş olabilir. Üslûp da önemli. Yani sert bir şekilde.mi istediniz kalkmasını?
Bence bir sorun yok bu diyalogta. Öncesinde birbirinizden negatif enerji aldığınız için bu tartışma yaşandı ve büyüdü. Öfke hakimiyeti de olmayınca yaşandı. Olmasa iyiydi. Ama olmuş artık, büyük birşey değil. Unutun gitsin,. yalnız bu kavgaya şahit olan diğer hocalar uzun süre ikinizin de dedikodunuzu yaparlar eminim.-Bilgisayarda işiniz var mı hocam? Çıktı almam gerekiyor
-işim var yazılı çıkaracağım bende
- o zaman acele eder misiniz
Bu cümleleri biraz telaşlı söyledim çünkü telaşım vardı
Evet yaparlar, sadece onlarla kalsa razıyım tüm okullara yayılacak bu çirkin olay, onun yüzünden ve kendimi tutamadığım için insanların gözündeki değerim yerle bir olduBence bir sorun yok bu diyalogta. Öncesinde birbirinizden negatif enerji aldığınız için bu tartışma yaşandı ve büyüdü. Öfke hakimiyeti de olmayınca yaşandı. Olmasa iyiydi. Ama olmuş artık, büyük birşey değil. Unutun gitsin,. yalnız bu kavgaya şahit olan diğer hocalar uzun süre ikinizin de dedikodunuzu yaparlar eminim.
Unutulur merak etmeyin. Benim de işyerinde bir arkadaşımla büyük bir tartışmam olmuştu. Çok üzülmüştüm. Çoğu kişi duymuştu. Şimdi esamesi okunmuyor, unutuldu gitti. İlk zamanlar zor geçer, tatil olacak yakında, unutulur. Bu olayi kendi çıkarlari için kullanabilirler.Evet yaparlar, sadece onlarla kalsa razıyım tüm okullara yayılacak bu çirkin olay, onun yüzünden ve kendimi tutamadığım için insanların gözündeki değerim yerle bir oldu
Detayları bilmiyorum ama anlattığın kadarıyla haksız olduğunu düşünmedim, bazen insan zıvanadan çıkabiliyor. Ama iş hatta okul ortamı ve öğretmensiniz, öğrenciler var, çok daha fazla dikkatli olmak gerekiyor, böyle şeyler iki tarafa da puan kaybettirir çünkü fazlasıyla. Karşı tarafın karakteri belliyse hiç bulaşmaman gerekirdi ama olan olmuş artık, bence konuyu kapat ve bi daha asla muhatap olma, zaten dönem bitti.Siz bana ergen diyemezsiniz dedi döndü önüne, mırıldandı önce beyinsiz diye, cevap vermedim sabr dedim sonra hayatımda böyle beyinsiz görmedim dedi, döndüm ona, benim döndüğümü gören hoca yanıma geldi, boşver hocam dedi, hakaret ediyor dedim ordan sonra bende bağırdım işte durum bu
Artısı yok nasıl olsun ki, doğru her türlü insan var onlara karşı seviyemi hep korumalıyım ne yaparlarsa yapsınlar, bu bana ders oldu, daha sakin kalmayı öğrenmeliyimŞu zamana kadar kimseyle böyle bir kavga etmedim . Şimdi kavga edeceğimiz kişi profosyonel yasamimizdaysa bunun biz bir getirisi olmalı . Neden böyle diyorum götürüleri çok olacak bu olayın pozitif yönü çok olmalı ki değsin . Sizin kavganizin böyle bir artısı var mı ? Hem öğretmen çevrenizde hem öğrencilerin gözünde doğal olarak bir sıkıntı yaşayacaksiniz.
Diğer öğretmen belli ki itici bir tip ama size bir iftira atmamış başında beklemek yerine muhattap olmak yerine başka bir bilgisayar aramaliydiniz çünkü belli kadının seviyeyi dusurebilecegi . Emin olun özel sektörde bunun binlerce katı giciklikta insanlar var önemli olan bu insanlarla mesafeyi çok iyi ayarlamak .
Herkes sizin öğretmen olmanıza kızmış evet sizde bir insansınız ama sınıf içerisinde de daha çok sinirlerinizi bozan öğrenci çıkabilir . Sanki biraz duygularınızı kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor gibi geldi .
Öğrencilerin gözünde geldiğim nokta beni çok rahatsız etti, dün birkaç velim aradı ama kimseye bu konuda yayın yapacak gücüm yok sadece olmaması gereken bir olay olduğunu, bana yakışmayan bir tartışmaya çekildiğimi söyleyip noktalayacağımUnutulur merak etmeyin. Benim de işyerinde bir arkadaşımla büyük bir tartışmam olmuştu. Çok üzülmüştüm. Çoğu kişi duymuştu. Şimdi esamesi okunmuyor, unutuldu gitti. İlk zamanlar zor geçer, tatil olacak yakında, unutulur. Bu olayi kendi çıkarlari için kullanabilirler.
Bal gibi de sayginliginin icine etmis hala ama benimde canim var modunda takiliyor. I
Cevap bile vermiyorum hocam çünkü o tartışmayı o ortamı verip onun rahatlamasına izin verememAman bakın bana ders alın yaklaşmayın, çamur üstünüzde kalıyor sadece
Peki gerek var mı muhatap olmaya? Başka bilgisayardan alabilirdiniz. Karşınızdaki kişinin tavrı kavga etmeye meyilli zaten. Kendinizi şu duruma sokmaya gerek yoktu-Bilgisayarda işiniz var mı hocam? Çıktı almam gerekiyor
-işim var yazılı çıkaracağım bende
- o zaman acele eder misiniz
Bu cümleleri biraz telaşlı söyledim çünkü telaşım vardı
Bu Arada acele eder misiniz dememin diğer sebebi de şu; geçen hafta yine çıktı almam gerekiyordu derste çözmek için, geldim bilgisayarın başında oturuyor, bilgisayarda kapalı. İşiniz yoksa çıktı alabilir miyim dedim işim var yazılı çıkarıcam acil mi dedi, yok siz halledin ben çıkarırım dedim, bilgisayarı açtı birkaç dakika oturdu bilgisayarın başında sonra kalktı gitti, bende işi bitti her halde diye oturdum bilgisayarın başına geri geldi ama ben işimi halletmedim dedi, siz gidince bende bitti işiniz sandım geri kalktım. Bugünde aynı şeyi yapınca tutamadım işte kendimi o yüzden acele edin dedim
Velilere kadar yansıdı mı olay. Sizin adınıza üzüldüm çünkü velilerin diline düştüyseniz durum çok kötü. Bir an önce unutulu inşallahÖğrencilerin gözünde geldiğim nokta beni çok rahatsız etti, dün birkaç velim aradı ama kimseye bu konuda yayın yapacak gücüm yok sadece olmaması gereken bir olay olduğunu, bana yakışmayan bir tartışmaya çekildiğimi söyleyip noktalayacağım
Karsilik vermesinde daha mi ezmeye calissinÇok ufak
çok ufak şeyler bunlar, böyle konular için kavga etmeye kalp kırmaya değmez. Lütfen o öğretmeni umursamayınKarşılık vermeyin, kendi seviyenizi koruyun.
Tartışmaya cekilmemissiniz, birlikte yapmışsınız. Karşınızdaki insana ergen demek fitili ateslemis.Öğrencilerin gözünde geldiğim nokta beni çok rahatsız etti, dün birkaç velim aradı ama kimseye bu konuda yayın yapacak gücüm yok sadece olmaması gereken bir olay olduğunu, bana yakışmayan bir tartışmaya çekildiğimi söyleyip noktalayacağım
Öğretmenler odası klasiği, kimse kimseyi sevmiyor mecburi iletişim kuruluyor, e haliyle de gerginlikler kaçınılmaz oluyor, benim okulumda da öğretmenler odası cadı kazanı gibi kaynıyor mübarek, ben uzak durup fazla iletişim kurmayarak kendimi koruyorum, öğretmen bile olsalar bazıları gerçekten hala ergen ...Daha önce bir konumda okuldaki bir öğretmenle iletişim kuramadığımı ve anlam vermedğimi anlatmıştım. Bugün okulda hiçte olmasını istemediğim bir olay yaşadım kendisiyle!
Yazılı haftası malum öğretmenler odasına geldim çıktı almam gerekiyor, kendisi de bilgisayarın başında oturmuş başka bir hocayla muhabbet ediyor, dedim ki -Bilgisayarda işiniz yoksa yazılı çıkarmam gerekiyor, - işim var yazılı çıkarıyorum bende diyor ama hala muhabbete devam, -acele eder misiniz o zaman? dedim. - siz bana karışamazsınız, internet gitti, git .... hocanın odasından çıkar diye resmen bağırdı. - bir kere o sesinizin ayarını yapın bana bağırmazsınız, sonra da saygılı ol ne yapacağımı bana söyleyemezsiniz dedim.
-Sen bana bağırıyorsun dedi, yanındaki hocaya sordum bağırdım mı ben diye hayır anlamında kafasını salladı, - haddinizi bilin dedim, - benle muhattap olmayın dedi, - farkındaysanız zaten uzun zamandır öyle yapıyorum, sizin ergence tavırlarınıza tahammül etmek zorunda değilim. Dedim -siz bana ergen diyemezsiniz, beyinsiz . Dedi. Bende dayanamadım sensin beyinsiz haddini bil, ağzını topla, sen kimsin karaktersiz diye bağırdım, beni çıkarıp götürdüler. Tabi bu bağırışmalara tüm okul öğretmenler odasına toplandı. Koşa koşa müdür yardımcısına gidip şikayet etmiş, bende gidip olanı biteni anlattım, şikayetçi olacağımı söyledim. Sakinleşin, sonra karar verin, sizi yüzleştirelim felan dediler, eve geldim.
Şimdi siz olsanız ne yapardınız, özellikle öğretmen arkadaşlardan iletmemek gereken yol için yardım istiyorum.
Bu arada daha öncesinde bana diş bilemesinin sebebini de öğrendim bugün bana aldığı çikolatayı masada bırakıp derse gitmişim, niye çantama koymamışmışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?