Kaybettiğiniz yakınlarınızın hatıraları canınızı yakıyor mu?

ferb

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
2.523
4.220
333
17 yıl önce talihsiz bir kazada kaybettiğim abim, dünden beri yüreğimi yakıyor. Dün akşam o kıvırcık saçları, mimikleri bir anda gözümde, zihnimde beliriverdi. Sanki hiç ölmemiş gibi, sanki yaşıyormuş gibi...O anda kalbimdeki beliren sızıyı tarif edemem. Hissettiğim özlem içimi dağladı. Ama çaresi yok, mümkünü yok, geri dönüşü yok.
Ben bunu ara ara hep yaşıyorum. Annemde, abimde, bazende annanemde... Biliyorum bu benim ve belki de yakınını kaybeden herkesin dünyaki sınavı. Sizde de oluyor mu böyle?

Üzülmez mi insan bundan sonrasın da hiç göremeyeceğini düşününce kalbinin acıması terimini birebir yaşarsın. Sen birde anne babana sor o acımaları. . Allah sabır versin hepinize, yattığı yer nurlarla dolsun.

Sağolun. Amin

Üzmez mi hiç, hepimiz insanız, yara aynı yara zaman geçse de bir yerlerde duruyo başınız sağolsun

Basiniz sag olsun. Cekirdek ailemden kimseyi kaybetmedim cok sukur ama ayni evde beraber buyudugum buyukanneannemi kaybettik 13 yil once. Onun da annemden veya ananemden farki yoktu. Cocuklugumun en guzel.hatiralari onunlaydi. Durup durup hatirlar aglarim...aci kulleniyor ama hic gecmiyor. Onunla yasamayi ogreniyorsun sadece.

oluyor tabi, her sevincimde hemen bi tarafım buruluyor. en çok kızım doğduğunda yaşamıştım. annem, kp, kv yanımdaydı babamda olsaydı o da kucağına alıp koklasaydı yavrumu. hayatımın bir parçası olarak kabul ediyorum ben bu durumu. geçmeyecek biliyorum, geçsinde istemiyorum açıkçası. o hasretle var olmaya devam ediyorlar gibi geliyor bazen.

6 sene oldu babamı kaybedeli. Sesini unutuyorum arada. Bazen kardeşimin yaptığı bi hareketle babamı hatırlıyorum. O anılar canlanıyo gözümde. Takıldığı yerlerden geçerken hala ordaymış gibi dönüp bakıyorum.

Öncelikle başınız sağ olsun.

Bahsettiğiniz durum hepimize oluyordur.
Ben de dedemin babaannemin eşyalarını sakladım mesela
Görünce ağlayasım gelir her zaman çünkü

Olmaz olur mu, en mutlu anında yada en ihtiyacın olduğu anda zihnine mıh gibi saplanmış anılar kalbini eziyor, şu an olduğu gibi... Mekanları cennet olsun.

Ah ah olmazmı o yanımda diye uyanıyorum bazen. yatakta hep kendi tarafımdayım. Bunun gibi bir suru sey arabasının benzerine denk gelsem binmeye kalkıyorum. Onlar içimizde boyle yasayacaz demekki

Yakmaz mi hiç. Hem hatıraları hem de onlardan geriye kalan eşyalar ve o eşyaların canlandırdığı hatiralar insanı mahvediyor inanın. Ben mesela, anne evimden aldigim battaniyenin içinden çıkan anneme ait bir iğne ve onun taktığı yarım ipi bile görünce beynimden vurulmuştum. Benim icin ördüğü battaniyenin parçalarıni dikmek için takmıştı o ipi. Hastayken bile örmeyi birakmamisti ve bitmesine rağmen, son halini gorememisti. Seneler oldu, hala fotograflarina bakamadim. Dayanamam. Allah hepimize sabır versin. Anne çok başkaymis.

Geçen yıl 1 kasımda dedemi kaybettim.Kendisinin babam kadar emeği var üzerimde babam kadar çok severdim.Yoğunbakımda yattı günlerce o zamanlar ilk bebeğime hamileydim düşük riskim vardı şehirdışında yattığı için yanına gidemedim çok istesem de olmadı şartlar mümkün olmadı.Dedemin vefat ettiği gün bebeğimi de kaybettim cenazeden çıkıp hastaneye gittim kürtaj oldum.Ne zaman aklıma gelse ikisine birden canım yanar ağlarım çok zor bir sınavdı.Bu yıl 30 ekimde anne oldum doktorum 1 kasıma sezaryen günü verecekti ama sırf o günde denk gelmesin o kötü gün mutluluğumuzu gölgelemesin diye 2 gün öne aldık doğumu

Son düzenleme:
Dedemin vefatından bir süre sonra anneme gittim anneannem de oradaydı yatsı ezanı okundu biraz vakit geçti zil çaldı.Ağzımdan nasıl çıktı bilmiyorum ama unutup aa dedem geldi çayları koyalım gibi salakça bir cümle çıktı ağzımdan oturduk ağlaştık günlerce ağladım.Çünkü ben oraya her gittiğimde dedem yatsı namazından çıkıp çaya gelirdi

Ben annem öldükten sonra telefonumdan evlerinin numarasını sildim. Numara aklımda öyle arıyorum babamı, diğer şekilde görünce daha huzursuz olurum.
Basın sagolsun blosscugum mekanı cennet olsun annecıgının.
Bende duruyor, yegenımındı telefon numarası. Uc sene once kaybettik, 17yasındaydı. Elim silmeye gitmedi.
Hatta vatsap ve facede olan konusmalarımızı cok arttırdım fotografcıda. Album yaptım ıcıne koydum. Telefon bozulursa o yazısmalar gidecekti cunku. Allah hepsının mekanını cennet etsin.

Sağol canım hepsinin mekanı cennet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…