Kaybettiğiniz yakınlarınızın hatıraları canınızı yakıyor mu?

Acılar paylaşa paylaşa azalırmış. İyi ki acınızı burada paylaştınız. Rabbim vefat eden tüm yakınlarımızın mekanlarını cennet eylesin. Bizlere de bol bol dayanma gücü versin.

Geçmiyor
Bogazım düğümlenmiş yüreğim şişmiş de göğsüme sığmıyormuş gibi oluyor aklıma geldikçe
yeri geliyor gülüyorsun gene zamanla. Ama buruk yarım eksik suçlu gibi

Her an yüreğimde taşıdığım acı babam.Onun hatırası yüreğimdeki sevgisi.Kalbim carptikca o hep aklimda

Babamı kaybetmenin eşiğine geldim, ameliyathane kapısı önünde saatlerce beklediğim zaman aralığının her saniyesinde ömrümden ömür gitti, orada beklediğim her saniye yıllarca yaşlandığımı hissettim, içim kan ağlıyor derler ya onu yaşadım. O keskin acıyı kelimelerle tarif edemem. Babam hayata döndü şükür ama ben onu kaybettiğimi düşündüğüm anların travmasını hala atlatamadım. Hoş hala kaybetme korkusu yaşıyorum, çok yaşlı ve hasta. Bazen babasını kaybedenler bu acıya nasıl dayanıyor diye düşünüyorum, onu bir daha öpüp koklayamayacağını düşündükçe aklımı oynatacak gibi oluyorum Ama insanlar demek ki yaşamaya devam ediyor, hayat da devam ediyor yarım buruk eksik olsa da... Sevdiklerini kaybedenlere sabır diliyorum. Kayıplarınız sonrası yazdıklarınız ağlattı

Bastırılmış her duygu bir sekilde ilk buldugu boşluktan yüzeye çıkıveriyor. Yalniz degilsiniz. Herkes ayni... En güzel anilar bile insani deler de gecer mi.... Geçiyor hem de hic olmadik zamanlarda

Sandalyenin de canı olur muymuş hiç ?
Yün bir yeleğin ?
Yada giymekten aşınmış ,
Eski bir terliğin ?

Olurmuş meğer,
Canmış onlar;
Gideni yaşatıp,kalanı avutanlarmış...
Geçmişten güzel insanlar,
Mutluluktan "an" larmış...
Hatırlamakmış...
Kimine göre masallar;
Kimine göre bayramlarmış...
Bir varmış bir yokmuş ya işte...

Annem ve babami seneler önce kaybettim.Aklimdan çıkmadılar hiç ,özlemek kelimesinin kitabını yazabilirim o kadar cok özledim .Allah acısı olan herkese sabır versin.

Ve su uc gunluk dunyada sevdiklerinden,annen babandan ayri kalmak..
Istesende kavusamamak,birsey olsa bnlerce km uzaktan yetisememek..
Imtihan dunyasi..

Elbette canımı yakıyor, çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim. Onunla olan fotoğrafımızı çerçeveye koymuştum bir raf üzerine vb. yere koyarım diye. Fakat bir kutuda duruyor üstünden seneler geçmesine rağmen. Cesaret edemedim öyle göz önünde bir yere koymaya. Biliyorum çünkü gördükçe kötü olacağımı. Arada bir çıkartıp bakar, yerine geri koyarım. O kişiden kalan ortak bir kaç eşyamız var onlarıda pek göz önünde tutamıyorum. Yani onla ilgili her şey o kadar değerli olmasına rağmen yapamıyorum. O artık yanımda değil, ikimizin değer verdiği şeylere artık ikimiz yerine değer veriyorum, bu kendimi hayat devam ederken dahada yalnız hissetmeme sebep oluyor...

annemin mezarından ayrilırken onu orda bırakır gibi hissediyorum o kadar canım acıyo ki. burda olsaydı şimdiki gibi bir insan olmazdım çok farklı biri olurdum. aniden kaybetmek daha da zor bir şey idrak edemiyorsun.

İnsan hiç unutmuyor ki...
Bazen şu an yaşadığınız gibi çok yoğun bir şekilde depreşiyor ama hepsi hergün aklımda
Nefesim sıkışır bazen, boğazıma bir yumruk oturur nefes alamam, o acılar hiç eskimiyor...
Başınız sağolsun, Allah rahmet etsin ağabeyinize

Başınız sağolsun, anne başka çok başka
O yüzden eşyalara sinir oluyorum bazen, insanın bir iğne, bir battaniye, bir eşarp kadar hükmü yok, annemin kemikleri kalmadı bu eşyalar hala var diye sinirleniyorum bazen, saçma belki ama içime dokunuyor herşey

Çok teşekkür ederim. Sizin de basiniz sağolsun, annenizin mekanı cennet olsun. Ne diyebilirim ki, haklısınız. İnsan böyle derin düşündükçe içinden çıkamıyor maalesef. Keşke, sevdiklerimiz vefat ettiginde, onları anımsatan eşyaları da kaybolsa. Dün gibi aklımda, anneciğimi gömüp, evine geldiğimizde, daha üstündeki çarşafı bile kaldırılmamıs koltuğuna baka kalmistim. Yeni almıştı ve birkaç ay bile oturamadan aramızdan ayrildi. Koltuk annemsiz o kadar acınası duruyordu ki, ondan sonra her yer zaten anne izleriyle dolu, nereye kacabilirsin ki? Çok ağır bir yük, çok büyük bir eksiklik, başetmek zorunda olduğumuz çaresiz bir hastalık gibi annenin vefat etmesi. Allah yardım etsin. Bir cocugum var, ikincisi yolda belki de, ama annemi daha dün kaybetmiş küçük bir cocugum sanki. Doyamadım anneme. Doyamadık.

Olmak ne kelime. Resmen icimi dagliyo parcaliyo ablami kanserden kaybettigimde cildirmistim tek basima baska sehire donmek zorunda kaldim ailem baska sehirde. O koca sehirde kendimi yedim bitirdim saclarimi yoluyodum komsular geliyodu. Aglaya aglaya kendimide kanser ettim iste. Simdide kendim savasiyorum. Bazi acilar isliyo yurek yakiyo ama dikkat edin sagliginiza. Simdi ara ara geliyo yine careyi bol bol dua etmekte ona okumakta ve hayrini bol bol vermekle buldum. O iyi eminim zaten melekti agzi yoktu dili yoktu engelliydi. Kanser onuda yedi. Lanet lanet nefret ediyorumm. Sunu bilerek yasamalaiyiz bence hepimizin gercek evi orasi gidecegimiz yer belli. ALLAH abinize gani gani rahmet eylesin kuzum.

Aşık olduğum bi çocuk vardı,platoniktim ama sohbetimizde vardı...Aynı kulüpteydik,bi gün bi etkinlikte bana bişey sormaya gelmişti o an birisi “hadi foto çekelim” dedi daha ben ne olduğunu anlayamadan çocuk kolunu omzuma attı fotoda öyle çıktık..çok değil 1,5-2 ay sonra motor kazasında öldü...O fotoğrafı hala saklıyorum,ara ara baktıkça içime dolan o hisleri tarif edemem...cenazesine gidemedim dayanamayacağımı bildiğim için..kaza fotoğrafları yayıldı,ben onu o fotoyu çekindiğimiz gündeki haliyle hatırlamak istediğim için hiçbirine bakmadım..3 yıl geçti,2 kere gittim ziyaretine...şimdi ne zaman “İzmir” dense kafamı çevirip gökyüzüne bakıyorum sanki o ordaymış gibi..geçmiyor...

Üzmez mi her gün yıkılıyorum. 5 ay oldu babamı kaybedeli bir gün cıkmiyor aklimdan son mesajlasmamiz bile telefonumda. Videoları resimler başlarda her gün bakiyordum ama şimdi çok zorlanıyorum cok özledim çünkü. Bakmaya korkuyorum ama hic bir seyini de kaybetmek istemiyorum sanki onlar benle olunca hala bir parçası benle gibi oluyor. Geçmiyor her gün artiyor bende. Allah rahmet eylesin abinize size de sabir versin. Kimse alışmıyor kimse kabullenmiyor mecburiyet elden bir şey gelmemesi insanı alışmış hissettiriyor o kadar.

Acı hiç bir zaman geçmez,yüreğimizde aklımızda her daim yaşatırız hepsini.
Babamı 6 sene önce kaybettim,ciddi rahatsızlığı vardı en son yanlarına gittiğimde bana hakkını helal et demişti .
Annemide 8 ay önce kaybettim,cenazesinde yıkadım ellerimle en son elini öpüp hakkını helal et dedim.
Hala gözlerimin önündedir her ikiside,annemin eşyalarını toparlarken bir çok şeyini aldım her çorabını giydiğimde yüreğim hala pıt pıt atar.
Nedense ne annemi nede babamı rüyamda göremedim hala..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…