Kaybolmuş gibiyim.

DreamThea

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2025
20
3
1
36
Herkese Merhaba.

Aslında forumun eski üyesiyim ama çok fazla tanıdığım kişi olacağından yöneticilerin bilgisi dahilinde 2. üyelik alıp bu konuyu açmaya karar verdim. İyi değilim ve hiç bir şey iyi gelmiyor bana. Hayatımda bu kadar mutsuz, bu kadar ne istediğini bilmeyen gelgitler yaşayan biri olmamıştım.
Eskiden, yani çok uzun bir zamandan beri yaşadığım anı kabullenememe durumum var tamam. Zor bir hayatım oldu, ama hep bir şekilde ayak uydurdum çünkü mecburdum, çünkü hayatı yaşıyorum, sorumluluklarım var.

Kendimi iyi hissedebilmek için başka şeylerle avutmaya çalıştım kendimi yıllarca, o yüzden genelde ruh halim hep dengesizdi. Ama hiç bu kadar hayata karşı umursamaz olmamıştım. Keza işte de mutsuzum. Herkese aşırı öfkeleniyorum, zihnime her şey ağır geliyor. Biri benden bir şey isteyince yapmak o kadar zor geliyor ki, dinlemek için bile kendimi aşırı odaklamaya çalışıyorum.

İşe gidip gelme dışında evden hiç çıkmıyorum, ne markete gidiyorum ne başka bir şey için çıkıyorum. İnsan içine karışmak, sosyalleşmek korkunç geliyor.

Geçenlerde ortada hiç bir şey yokken bir anda kendimi çok kötü hissettim, hani iç çekilmesi gibi diyeyim eşim bile ne oldu sana dedi bir anda, inanın aniden oluyor, 2 saniye öncesi normaldim halbuki. Ve işe geldim sanki dokunsalar yıkılacak gibiyim, çökük mutsuz, surat ifadesi donuk. Benim burada ne işim var der gibi? Tuvalete gidip ağladım sadece.

Bunları o kadar çok yaşıyorum ki, bazen ciddi ciddi ortadan kaybolmak istiyorum.

Profesyonel destek almam gerekiyor farkındayım, randevumu aldım zaten ama o kadar ağır geliyor ki, o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi an be an, hissettiklerimi açıkça, gizlemeden ifade etmemin iyi gelebileceğini düşündüm.

Buraya yazmanız çözüm arayışı içine olduğunuzu gösterir. Bence iyileşmek için iyi bir adım.

Evet tabii, bu şekilde en sonunda bu noktaya geldim. Yıllarca hep ani gelgitli duygularım oldu, 2 hafta ruhen düşük hissediyorsam 3 gün iyi hissettiğim oldu. İyi hissederken kendime hep bir daha öyle olmayacağım dediğimi biliyorum..

Anladım. Sanırım somut şeyler söyleyemeyeceksiniz burda tanıdıklarınız olduğu için. Umarım yardım iyi gelir.

Şöyle ki, bana göre zor bir hayatım oldu. Tek başıma çok fazlasını yüklendim. Başlarda evet bu şekilde olmuyor insan ama zamanla sanırım tükeniyor.

Aynen öyle. Yıllarca çabaladım, pes etmedim, uğraştım, kendimi çok zorladım daha fazla güç bulamıyorum kendimde. Kendimi yorgun hissediyorum.
Anlıyorum. Beslenmeniz dengeli değilse onun üzerinde çalışsanız. Neyle beslendiğimiz, içtiğimiz su, kafein miktarı, doğru zamanda uyumak, uyanmak çok etkili. 11 aydır, bebeğim doğduğundan beri doğru dürüst uyumuyorum. Psikolojim alt üst. Aklıma bu geldi. Faydalı olabilir

Anlıyorum. Beslenmeniz dengeli değilse onun üzerinde çalışsanız. Neyle beslendiğimiz, içtiğimiz su, kafein miktarı, doğru zamanda uyumak, uyanmak çok etkili. 11 aydır, bebeğim doğduğundan beri doğru dürüst uyumuyorum. Psikolojim alt üst. Aklıma bu geldi. Faydalı olabilir

Bebek bakımı başlı başına hayatı değiştiren bir durum, uykuyu sevmeyen bebekse birde durum daha zor oluyor.

Zor hayat iz bırakır geçer de birşeyler nasıl geçer ? Her insanın yasanmisligi farklı sevinç heybesi farklı hüzün heybesi farklı ona göre yıpranır.Yıprandigi yerleri tolere edecek gücü kalmayıncada istemsiz çöküş başlar.Îçlenmek de ondan olur umursamamakta yada eskisi gibi olamamakta.Sorunu çıkaran şey ne hayatınızda ona öncelik verin duzelip size iyi hissettirme olanağı varmı o durumun konunun kişinin her ne ise o ona bakın.Her sorun böyle ele alınarak çözülebilir.Bitmesi gitmesi öyle olmaması gereken birşey varsa yolu ona göre çizin .Kendisi için yaşamayan insanları hayat daha çabuk tüketiyor.

Zor hayat iz bırakır geçer de birşeyler nasıl geçer ? Her insanın yasanmisligi farklı sevinç heybesi farklı hüzün heybesi farklı ona göre yıpranır.Yıprandigi yerleri tolere edecek gücü kalmayıncada istemsiz çöküş başlar.Îçlenmek de ondan olur umursamamakta yada eskisi gibi olamamakta.Sorunu çıkaran şey ne hayatınızda ona öncelik verin duzelip size iyi hissettirme olanağı varmı o durumun konunun kişinin her ne ise o ona bakın.Her sorun böyle ele alınarak çözülebilir.Bitmesi gitmesi öyle olmaması gereken birşey varsa yolu ona göre çizin .Kendisi için yaşamayan insanları hayat daha çabuk tüketiyor.

Öyle güzel söylemişsiniz ki, olmaması gereken o kadar çok şey var ki ne yazık ki. Kendim için yaşamayı çok özledim, o yüzden bazen kaybolup gitmek tek çareymiş gibi geliyor. Çünkü gerçekten beynim, bedenim kaldıramıyor, benden bu kadar diyesim geliyor. Şu an her şeye sıfırdan başlama ihtimalim olsaydı keşke..

Benim de yükselen burcum yengeç ve aşırı tükenmiş hissediyorum özellikle son birkaç aydır, gökyüzü falan mı nedir acaba

Back
X