Kaybolup gitmel istiyprum yasadıgım hayat değil çünkü?

Ablam benim esim öyle gıcık biri ki arkadası yoktur normalde o derece benle bile annemler ya da kaynanamlar olmadan pikniğe parka gitmek istemez çünkü sırayla da olsa cocuk bakmak istemiyor zaten su an da sadece onun pazar günü bos ama market su tasıma gibi isleri de o yapıyor kendi dinlenmeye zor zaman buluyor bir sey yapamıyoruz kendi basıma cocuklarla çıkınca bırak çay içmeyi kafamı baska yere ceviremiyprum oglum arkasına bakmadan kosan bir çocuk

Yahu kendi doğurdunuz evladınız. Kimi nereye bırakıp kaçıyorsunuz.
Bazıları lohusalık depresyonu demiş ama 18 ay sürer mi bu.
Kendim doğurdum ama destek göremiyorum kendi basıma simit alıp bir yerde yiyemedim hep cocuklarla.Saglık nedeniyle oglumu ve kızımı ara ara kayınvalideme bıraktım sadece.Esegin semeri agır gelmez diyorlar ama agır geliyor iste bunu anlamak istemiyorlar ama bugünler de gececek onların yuzune bugünlerin kişiyle bakacağım hepsini hatırlayacağım çünkü çektiğim acılar bitmeyecek ve cektiğimle kalacak maalesef

Size sen 2.yi doğur biz yanınızdayız dediler mi?
Yani bebek kararı karı kocanın ikisinin arasında. E bebek büyütmek zor elbette ancak sizin durumunuz bir garip. Siz annesiniz bunlar da sizin evlatlarınız. Elbette simit alıp birlikte yiyeceksiniz.
Nasıl bir acı çektiğinizi de anlamadım. Psikiyatristlik durumda gibisiniz.

Hiç mi arkadaşın komşun yok al bebeğini git kahve iç bu kadar abartacak ne var
Bebeğin olmasa çok mu mükemmel bi hayatın olacaktı

Ne zaman böyle bir konu okusam direkt eşinin iyi bir insan yada iyi bir baba olmadığı aklıma geliyor. Ve hiç yanılmadım şuan kadar.
27 yaşındasınız, kızınız 6 yaşında olduğuna göre çok erken yaşta anne olmuş doğal olarakta hayatta dair bir çok şey yaşayamadınız. Üstüne birde babalık yapamayan bir adamla evlenince haliyle psikoloji diye bir şey kalmamış sizde. Eşinizle ciddi bir şekilde konuşun. Size zaman ve alan açılması için doğru düzgün babalığını yapsın. Eve bir kaç kuruş para getiriyor diye çocukların bütün yükünü size yüklemeye hakkı yok

Evin geçimini sağlayan adamın gelirini birkaç kuruş para getirmek olarak nitelemek ve aşağılamakta ilginç.

Konu sahibinin eşinin çalışma şartlarını anlattığı mesajını alıntıladım. Adamın nefes alacak boşluğu kalmış mı sizce ?

19 yaşından bire çalışıyorum. Paranın nasıl kazanıldığını gayet iyi biliyorum yani. Ama sizin kendinizi üstün ettik değerlere sahip uzman sanıp her konuya atlamanız sıktı artık.

Daha önceki konularında eşinin kendisiyle ve çocuklarla özellikle dışarı çıkmak istemediğini yazmış, kadının annesine gitmesine bile laf ediyor, zar zor dışarı çıkarıyor. O boşluk olsa bile dolduracağı yer ailesi olmayacak zaten. Konu sahibinin bu kadar sıkışmış hissetmesinin asıl sebebi böyle bir kocasının olması.

Sende ki bu dert keşke bende olsaydı evladım olsaydı da gezmeden hemen bir iki sene mahrum kalsaydımbazen sitem ettiğiniz dertler bazı kişilerin hayalleridir

Acilen psikolojik destek almalısın yoksa kendini yer bitirsin.çoçukların sorumluluğu siz ve eşiniz de bundan dolayı kimseye sitem etmeyin

Gayet de aklı başında bir kadın gibi konuşuyorsunuz.hayatınıza bunu neden yaptınız bir türlü anlayamadık.bu tarz konular hep açılıyor buralarda ama o konulardaki kişilerin verdiği cevaplar da ona göre akla mantığa uymayan cevaplar oluyor.tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diyoruz en azından kızsak da üzülsek de.sizin tercihlerinizin nedenini anlamak mümkün değil.neden böyle bir adam yani neden?.

Bu kadar sıkılıp bunalmanın sebebi çocuklar mi ki? Çocuk olmasa sosyalleşir miydin? Çocuk tabi ki insanı sınırlar ama çevresi olan gezip tozan biri çocuklarıyla d a yapıyor daha az da olsa ama öyle çevresi olmayan ya da sosyal olmayan biri Çocuk ya da başka bağlayıcı faktörler olmasa da yine de evde geçiriyor zamanı. O yüzden bu kadar sıkılmısĺiginizin sebebinin Çocuk olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca çok sacma konuşuyorsunuz yani çektiğim acılar ne demek çok büyük laflar bunlar. İnsan korkar yani küçük çocuğunun olmasını acı çekmek olarak tanımlamaktan

Gayet de aklı başında bir kadın gibi konuşuyorsunuz ama hayatınıza bunu neden yaptınız bir türlü anlayamadık.bu tarz konular hep açılıyor buralarda ama o konulardaki kişilerin verdiği cevaplar da ona göre akla mantığa uymayan cevaplar oluyor.tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diyoruz en azından kızsak da üzülsek de.sizin tercihlerinizin nedenini anlamak mümkün değil.
Hiç mi arkadaşın komşun yok al bebeğini git kahve iç bu kadar abartacak ne var
Bebeğin olmasa çok mu mükemmel bi hayatın olacaktı
Aynen.bunu diyen kadın da senelerce kocam izin vermiyor diye evden çıkmayan bir kadın.bu tarz adamları ben çocukluğumda etraftan duyardım ama nesilleri tükendi sanıyordum.konu sahibinin kocası son temsilcilerden olabilir.

Uzamis lohusa depresyonunu anlatıyorsunuz, ustelik evde olmayan bir adamla yasiyorsunuz evden annenize dahi gitmenizi sorun eden.

O yuzden yasadiginiz bunalim cok dogal.

Bende 2.de depresyona girdim, 3 aydir psikiyatriye gidiyorum, ilac+emzirme birlikte yurumedigi icin (cunku emzirmeye uygun olana se***tra alerjim varmis) mecburen memeden kestim, su an 21 aylik, doktor randevumu bekliyorum yeni ilac icin.

Yani isin ozu konu sahibi, ilaclarini kullanmalisin, biraz biraz salaklastirsin, iyi gelmediyse ilac değişikliği iste ama o ilaclarini kullan, gerekirse memeden kes cocugu 18 ay memeden kesmek icin kucuk degil, anne mutsuzken verdigi sutunde pek hayri olmuyor zaten.

1.5 yil sonra kucugude krese verir evde cayini kahveni huzurla yudumlarsin merak etme bugunler gececek ama sen tedavine uyarsan dahada iyi/kolay gececek...

28 Haziran 2024 konusundan
...Eşimle 7 yıldır rvliyiz 2 çocuğumuz var.Cocuklar doğduğundan beri harcamalar artti ve esim para harcamamak için bizle gezmek istemiyor...

Geçen yıl açtığı konusunda gezmeye dair paylaşımı mevcut. Yalnız orda da vurgu yine parasızlığa yapılmış gibi duruyor.

Olayın en başında daha büyük sorunlar varmış ancak konu sahibi bunları önemsememiş. Ailesi istemediği için henüz 20 yaşında üniversite öğrencisiyken eşiyle gizlice evlenmeyi tercih etmiş.

Adam çalışmasını istememiş, sorun etmemiş. İkinci çocuğu olmayacak diye bir dönem endişe etmiş. (Bknz.)

Konu sahibi eşini bilerek ve isteyerek yapmamış mı bu seçimleri ?

Konu sahibi de kendi hayatını zorlaştıracak kararlar almış ona bir şey diyemem ama kocası pazar günü beraber bir parka gidelim, ben çocuklarla ilgilenirim sen bir çay iç dese mutlu olacak bir kadın aynı zamanda. Eşi ekmeğinin derdinde yoksa ailesine zaman ayıracak bir adam profilinde değil aslında buydu demek istediğim.

Hergün çıkarmıyor musun çocukları. Alışırlar zamanla. Yarım saatte olsa çıkar biraz oynasın yorulsun enerjisini atsın. Büyüdükçe düzelir

Size tek bsi soracağım yargılamak için diil yanlış anlamayın biranda empati yaptım da o yüzden sormak istedim.Eliniz ayağınız tutuyor mu yani saglikli misiniz hergun yataktan yürüyerek kalkabiliyor musunuz çocuklarınıza bence en önemli şey bu biliyor musunuz.Benimde 6 yaşında oğlum var ve belimden rahatsız halde doğuda tek başıma çocuk baktım gece gündüz bir Allah in kulu olmadan sonra il degistirdik kadın hastalıklarından ameliyat oldum 40 gün dikislerden oturamadim çocuğum kreşe yeni başlamıştı mecbur ağlayarak yürüdüm.Sonra dizimden meniskusu yırttım ilkokula başladı hergun o soğukta dizlikle çocuk bıraktım okula 3 buçuk aydirda ayak bilegimden sakatlandim tuvalete zor gidecek duruma geldim eşim annem götürdü okula ben ona ağladım.Hala da iyilesemedim oğlum beni geleyim hergun okula diye dua ediyor ona içim parçalanıyor.Siz sağlıklı olun yeter ki çocuklar büyür 1 sene piknik yapmayiverin ama sağlıklı olun ben 3 dk lik yol yuruyemiyorum bende keşke sağlıklı olsamda peşinden kossam hep onunla ilgilensem diyorum.En güzel yillariniz yeter ki çocuklarla heba olsun doktor kapılarında diil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…