Kaybolup gitmel istiyprum yasadıgım hayat değil çünkü?

Rabbim şifa versin

Lohusa depresyonu değil bu bence. Tamamen yalnız ebeveynlik. Şu dünyadaki en zor iş Bebek bakmak bence. İlk iki yaş. Tuvalete bile gidemediğin bir dönem. Erkek çalışıyor. Evdeyken de çok bir katkısı yok. Arada oturmaya gidecek çevre yok. Arada bırakacak aile yok. Günümüzde Bebek bakmak çok zor . Ben de sır bu yüzden ikinciyi düşünmüyorum. Bebek istiyorum aslında ama bakamam ve sürekli söylenirim muhtemelen. Konu sahibi size de tavsiyem pek yok malesef ama 18 aylık olmuş üç yaşından sonra biraz düzene giriyor..az kalmış diyelim. Haftasonu eşiniz evdeyken de çocukları ona bırakıp tek aktivite yapın arkadaş bulusması vs.

Eskiler on çocuk doğurmuş ama hiç bakmamıs ne yedi ne giydi. Zaten büyük cocuklara kitlemişler bebek bakımını. Onlar da kendi çocuk zaten yapamamış. Cidden bir kaza ile ölmeden büyümemiz bile mucize. Şimdi öyle değilki çocuğun ihtiyaçlarının farkındayız yapmasak olmuyor. Apartman hayatı vs aile uzaklığı işleri iyice zorlaştırıyor. O yüzden bir çocukta kalıyor insanlar. kadın olmak da zor zaten ev işi çocuk kendini unutuyor insan. Sonra kendini unuttuğuna üzülüyor.

Sizin yaptıgınız da iyi birşey değilki. Ödün veren olmamıştır. Siz de yardım alın eşiniz daha verici olsun mesela. Hastayken kalkmak zorunda kalmanız insanlık dısı. Adam hasta olsa kadın işe gitse akşam yemek yapar dolaba koyar evi temizler gider. İşten gelince yine yapar. Adam ful yatardı. Çocuk da evde ağlar ağlar dururdu sanmıyorum kalkıp ilgileneceğini. Kendi sağlıgınızı önde tutsaydınız. Eşiniz yemek temizlik yapsaydı. Siz yatsaydınız. Cocuğa da kırk gün için bir bakıcı ayarlansaydı sizin yanınızda bakardı. Bu kadının saćını süpürge etmesi olayına da inanamıyorum. Ağlayarak kreşe götirene kadar gitmeseydi. Ya da eşiniz bir cözüm bulsaydı.

Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil, neden nefretle anasınız? Benim oğlum senelerce uyumadı, herkes bildiği halde bir gece de ben bakayım sen uyu diyen olmadı eşim hariç. 3 yaşında 3 saat deliksiz uyumaya başladı sadece.
Geri dönp baktığınızda birilerini nefretle hatırlamayacaksınız, keşke şöyle yapsaydım diyeceğiniz pişmanlıklarınız olacak sadece ve fotoğraflara videolara bakıp ne kadar çabuk büyüdüklerine hayıflanacaksınız.

Olmadığını nerden biliyosunuz günde çok uzun saatler calisiyo zaten ve hep o ilgileniyo.Ev işi zaten ben yapmıyorum ama anneyim sonuçta insanın içi durmuyo yani bu ödün vermek degil yavrum gözümün içine bakıyor ben ilgileneyim diye bir anne olarak dayanmak imkansız.Anneme yakın olduğum için cokkkkk şükür temel ihtiyaclar yani bakıcılık rolü mu dersiniz artık o üstlendi ama yine de başına gelmeyen asla ama asla anlayamaz o yüzden sizinde bu yorumunuza savunma yapmam tabiki.Allah eşimden de annemden de razı olsun

Yani mesajım sizi rahatsız etti ama inanın kendinize verdiğiniz zarara değmez. Anneniz varmıs eşiniz yardım etmiş o zaman ağlayarak kreşe götürene kadar yatıp dinlenseydiniz. Benim de gereksiz fedakarlıklarım oluyor ama yapmamak lazım. İyi birşey değil bu.

Ama iki ay yattım o ara artık psikolojimi de bedenim gibi toplamam lazimdi.Yok hiç rahatsız olmadım çünkü diyorum ya başkası bana anlatsa bende aynısını derdim ama hayatta işte maalesef olmuyo maalesef

Bu tercih sizin degil mi??

bir insanın kendisine yaptığını tüm ahali toplansa yapamaz, diye bir söz var. o kadar doğru ki. önünü sonunu düşünmeden adım atmanın sonu budur. kendi düşen ağlamaz derler ama forumda her gün ağlayan ağlayana. ilkini yaptın büyüttün. zor olduğunu gördün. biliyorsun huyunu niye içiyorsun turşunun suyunu... napalım ya napalım kafayı yiyeceğim size ayet mi iniyor özel, illa 2 çocuk yapın diye mecbur musunuz yapmasanız milletten geride mi kalırsınız eksik mi olursunuz. bakamıyorsunuz işte. bakmak zor. yapmayın anam yapmayın. herkes ana baba olmak zorunda değil. değil ya. çocuk bu koşar düşer ağlar. bilmiyor musunuz o çocuğun koşacağını yürüyeceğini. saksı bitkisi mi bu. sabit duracak?

Benim büyük oğlum 7 yaş. En büyük destekçim senelerdir. Kardeşlerinin peşinde koşar parkta. Oynatır onları, kendi de oynar. Kızınız parkta kardeşini oynatabilir kendi oyunlarına.
Ekran veriyorsanız vermeyin büyük ihtimalle o yüzden öyle koşuyor anlamadan bilmeden. Benim küçük kızım da 18 aylık ama biraz koşması da öğrenmesi de lazım. Ben 3 küçük çocukla aynı durumdayım hiç destekçim yok eşim hariç, o da çok yoğun çalışıyor ama yine destek oluyor . Kendimi bırakırsam biteriz o yüzden ona göre düzen kurdum.
Siz de biraz eşinizden destek alın.

Eee Ablam ne diye 2. Yi yaptın, yazık değil mi sana, evliliğin asla normal değil, eşin manyak , dikkat et 3. Yü yaptırmasın sana , böyle herifler kadını eve kapatıp ancak çocuk doğurtturur...

Evet böyle konularda genelde başrolde sorumsuz bir eş oluyor hep ...

Ya merdiven sildi 2 gün ama diğer günlerde ya gezmede Ya misafir çağırıyor çocuk bakmak istemiyor Onu onu demeye getiriyorum
E tamamda bende ıkı gun merdiven silsem . Cocuk bakmak ıstemem ..
Demekkı kadın öyle istiyor
Misafir cagırmak yada gezmeye gıtmek ıstıyor
Sizeneeeeeeee

oglum arkasına bakmadan kosan bir çocuk
Çocuğuna ekran veriyorsun değil mi? Telefon tablet bilgisayar işte her neyse. Kesin veriyorsun çünkü ekran çocukları böyle arkasına bakmadan deli dana gibi kaçarlar, böyle sebepsizce. Bak biliyorum belki ekran evde onu oyalıyor sanıyorsun ama aslında hayatını çok kötü hale getiriyorsun. Yorucu hale. Ben vermiyorum çocuklara. 7 yaş, 3 yaş, 18 aylıklar. Versem emin ol başedemem. Çünkü algıları kapanıyor bence deli gibi sinirli bi şey oluyorlar bütün izleyen çocuklar. Ama ben gidince parka oraya buraya rahatım. Elbet koşacaklar ama tehlikeyi de biliyorlar.

Çocuk yapan sizsiniz o yüzden en güzel yıllarım çocuk bakarak geçiyor demeyin önce. Benimde çocuklar küçük hatta küçüğü gelişim geriliği var eşimde gezdirme derdinde değildir ben alıp çıkıyorum parka çıkar onlarla oynariz yada gezeriz beraber . Çocuk hareketli de olsa çıkın insanlar ile kaynaşin yalnız kalmak iyi değil. Ayrıca eşinizin yaşı çok mu büyük? Pazar günleri markete ben giderim deyin çıkın gezip alışveriş yapıp gelin .

Ay hala bu durumdalarsa bu kadın bunalmasında ne yapsın.

bu evliliğe çocuk olmasa olmazdı zaten

değişir ? demiştir nolcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…