Kaygı bozukluğum (kızım)

Ay evet bide o kısımı var 20 yaşında kazık kadar kız anne babasını neden kıskansın ya, 3-5 yaşında sanki.
Malesef kızımda var bu babasını benimle paylaşamiyor ..ilgi alaka hep onda olsun istiyor..tek cocuk olmasına yoruyoruz genelde ve komik buluyoruz ..gülüyoruz hatta genelde..
Ha şımarık bir cocukmu değil tam tersi ağır ama işte babasi söz konusuysa devreleri biraz yakıyor

Keşke arkadaşlarını daha önce tanısaymissiniz. Gitmeden önce bari bı kahve için bir yerde. Bahane bulup.

Abartmayin ya.
Guzelce konusun,nasihat verin darlamadan.
Tadini cikarin guzel anilar biriktirsin.
Gitme demeyin.

Gecen hafta 9yasindaki kizimi 3geceligine hentbol gezisine yolladim.
Siz 20 yasindaki kiziniza boyle davranip evham yaparsaniz iki tataf icinde saglikli bir durum olmaz.

Dogal afetlerden Allah korusun da diger turlu iyi veya kotu hersey bir tecrube. Kizinizla iletisiminiz iliskiniz iyiyse sizden birsey saklayacagini sanmiyorum. Yanlis, kotu birsey olsa bile bizimle paylas biz her zaman senin yanindayiz hissini vermeniz cok onemli. Ama keske arkadaslarindan bir iki tanesini taniyor olsaydiniz. Bu bir nebze daha iyi hissettirirdi.

Kaygınızı anlıyorum da babası sürekli boşver gitme demeyi bıraksa mı acaba. Farkında değilsiniz ama bu onun üzerinde huzursuzluk yaratacak.
Gitmek istemezse söyleyebilir diye düşünüyorum.
Ve kızınız artık büyüyor. Sarhoş da olacak saçmalayacak da. Bırakın okul gezisinde okul arkadaşlarının arasında olsun birbirlerine sahip çıkarlar

Verebilecek tavsiyem yok çünkü ben de en az sizin kadar kaygılı biriyim malesef.Bol bol tembih edip göndereceksiniz alkol konusunda da. Üniversitelerin geleneksel otel tatilleri her şeye açık oluyor malesef.Kızınıza güveniyorsanız hiç sıkıntı olmaz. Çok boğmadan ara ara habetleşerek 4 günü atlatırsınız.

Yegenim de son sınıf. Gecen sene erasmus yapti. Gittigi ulkeden , yeni arkadaslarlar edinip, onlarla 5 6 ulke gezdi.
Yakin zamanda yine okulun programiyla italyaya gitti. 15 gun kaldı
Yani her zaman basimiza bir sey gelebilir. Bunun zamanini bilemeyiz. Bunu dusunup mutsuz olmuyor kimse.

Ben şehir dışına kendi başıma ilk çıktığımda lise okuyordum. Antrenörüm başımızdaydı ama kendi başımızın çaresine bakıyorduk. 20 yaşında kız isterse mars a bile gidebilir.

Ben şeyi merak ediyorum
20 yaşında nasıl üniversite bitiriyor. Ben uzatmadan bitirdim ve mezun olurken 23 yaşındaydım.

Bence çok tatlı bir ailesiniz. Ancak bırakın gönlü rahat gitsin. Aile istediği kadar kısıtlasın kaygılansın inanın kızınız zaten yapıyor yapar. Sizin en asli göreviniz ona gösterdiğiniz özen, verdiğiniz güven, sağladığınız güçlü bağlarla gelen karakterdir. Artık iş sizden çıkmış. Bırakın kız gönlü rahat gitsin. İçecekse bile içmedim yalanını söylemek zorunda kalmasın.

20 yaşında koca bir yetişkin zaten tatile gidip gitmeme kararını kendisi verebilir.
Maddi olarak size bağımlı ise öğrenci olduğundan dolayı o kısımda harcama kalemi olduğundan durumunuz uygun mu değil mi diye sorması kafi.
Ama bence bırakın gitsin tatile güzel anılar kalır, kendini bilen bir genç ise zaten içse de kendini kaybetmeden içmeyi bilir. Hem yaz gelince birlikte de tatile gidersiniz bu kadar duygu sömürüsü yapıp kızınıza da vicdan yaptırmanın yeri yok.
Benimde kızım var tek çocuk her tatilde özellikle yazları annemlerin yanında kalıyor yazlık var kışında ziyaret maksatlı kalıyor hem akrabaları görmüş oluyor burada pek kimsemiz yok.
Orada bizden izin alarak geziye de gidiyor akrabalarda da kalıyor, okulun yaptığı her türlü konser piknik vs etkinliğine gönderiyoruz. Yaşı henüz küçük 9 yaşında ama ben şimdiden biz olmadan bir yerlerde kalabilsin birşeyler yapabilsin tek başına istediğim için kontrollü bir şekilde hiç sıkmadan her ortama gönderiyorum. Ki 20 yaşına gelse ben ayarlar o demeden ben gönderirim onu ki hedefim yurt dışına göndermek en azından dil okulu için ya da erasmus vs programlara katılmasını sağlamak. Bunun için yurt dışına da gidiyoruz her sene kültür turu yapıyoruz ama tecrübe kazanıyor şimdiden süreç ve seyahat hakkında..

İki yıllıktır

20 yasindaki kizin annesiyle babasini basbasa birakmamasi kiskanmasi da bana garip geldi.

ben gittim ünideyken kızlı erkekli hem de öyle otel tatili değildi az parayla bir sürü yer gezdik ve her gece farklı kumsalda yıldızları izledik
yine başka bir sefer camping alanına gittik şehirden baya uzaktı kız kıza gruptuk o gün de kumsalda yıldızları izledik sabaha kadar ve herkes içip içip ağlaşmıştı hatırlıyorum
ayrıca arkadaşlar da birbirini toparlar sarhoşken ve özellikle yolculukta herkes birbirini kollar ekip olursunuz o gün tanışmış olsanız dahi ben böyle deneyimledim
aile yapınız birbirine çok yakın belli maşallah hatta bir ara kıskandım mı acaba diye bile düşündüm ama yok bence fazla üstüne düşüyorsunuz anksiyeteli anneyle yaşamak zordur bilmiyorum sizin ilişkiniz nasıl ama ona biraz güven aşılayın bence özgüvenli olması için sadece yardıma ihtiyacı olduğunda size gelebileceğini bilsin yeter mesela konuşacaksanız da günde 1 kere araşın tatildeyken geri kalanında o isterse arasın
anksiyetenizi körüklemek istemem ama insanlar otobüs durağında beklerken bomba patladı ülkede veya ani bir trafik kazası olabilir veya boğaza bir şey kaçabilir ani bir hastalığın pençesine düşülebilir sokakta elektrik kaçağı olan su birikintisine bastı diye öldü 2 gencimiz çok ilginç durumlar yaşanabiliyor hayatta mutlak kontrol ve güven diye bir şey yok bunu bilerek yaşamak zorundayız her an her şey karşımıza çıkabilir ve ölüm her zaman ensemizdedir lütfen kızmayın gerçekler bunlar yumuşatsak ne fark eder mutlak güvende olmak diye bir şey yoktur bu gerçekle barış sağlamalıyız yoksa hayat cehennem olur hem bizim için hem etrafımızdakiler için

Takıntı değilde annelik bence
Bende aynı durumda olurdum sizinle

bana gülünecek değil de ciddiye alınması gereken bir durum gibi geldi bu

ben nisan doğumluyum 22'yi dolduralı birkaç ay olmuştu mezun olurken. siz girdiğiniz yaşı söylüyor olabilir misiniz?
kız önlisans okuyor diye düşündüm ben.
edit: alıntı yapmayacakmışız yeni gördüm pardon

sizi o kadar iyi anlıyorum ki, benim de kızımın okul gezileri başladı, yaşı henüz küçük olduğu için bir şekilde ikna ettim göndermedim, çünkü kaygılarım inanılmaz boyuta ulaşıyor büyüyüp sizin kızınızın yaşına geldiğinde ne yaparım hiç düşünmek bile istemiyorum

o yüzden verecek aklım ne yazık ki yok, keşke olsa keşke yardım etsem

ben değil ama kardeşim ünv 1. snıftayken yani 18 yaşındayken 15 gün yurtdışı tatiline çıkıp şehir şehir gezmişti, hem de öyle tur falan da değildi. bence çok düşünüp kafanızı yormayın. kızınızın sözüne ve karakterine güveniyorsanız sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…