Kayın valide ile oturmak

Esseyel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
566
757
53
Kızlar iyi aksamlar size bir konu da danışmak istiyorum özellikle de tecrübeli olanlardan 2 ay sonra doğum yapacam İnşAllah 4 ay doğum iznim bitince işe başlamam lazım eşimle konustuk bebeğe kesinlikle bakıcının bakmasına izin vermiyor ya annen ya annem gelsin diyor annem bebek bakmak istemiyor daha doğrusu ayrı şehirlerdeyiz bebek bakmak için yanımıza taşınması gerekecek bunu istemiyor kayınvalidem ise seve seve kabul etti ayrı ilçelerde yaşıyoruz kayınvlide ve kayınpeder im bize taşınacaklr bir süre aslında aramız cok iyiydi hatta eşimin tayin olayından dolayı yeni evliyken onlarla yaşadım 3 4 ay gibi cok iyi davrandılar haklarını yiyemem ama geçenlerde annemle bşr tartışmaları oldu ondan sonra kayınvalidemin her yaptığı bana dokunur oldu onun söylediği seylere normalde alınmazdım simdi tahmmül edemez oldum sizce hamilelik pskolojisi mi geçer mi siz olsanız napardınız bebek için bşr süre aynı evde kalmayı kabul edermiydiniz

Ben olsam oturmam ama geçici diyorsunuz ve zamanında sorun yaşamamışsınız. Başkasıyla olan tartışma yüzünden anneniz bile olsa etkilenmeyin size karşı bir kötülüğü olmamış.
Geçici olacağı için de yardımı dokunacaksa ve başka şansınız yoksa...
hamilelikten de olabilir göze batmalar.

Kızlar iyi aksamlar size bir konu da danışmak istiyorum özellikle de tecrübeli olanlardan 2 ay sonra doğum yapacam İnşAllah 4 ay doğum iznim bitince işe başlamam lazım eşimle konustuk bebeğe kesinlikle bakıcının bakmasına izin vermiyor ya annen ya annem gelsin diyor annem bebek bakmak istemiyor daha doğrusu ayrı şehirlerdeyiz bebek bakmak için yanımıza taşınması gerekecek bunu istemiyor kayınvalidem ise seve seve kabul etti ayrı ilçelerde yaşıyoruz kayınvlide ve kayınpeder im bize taşınacaklr bir süre aslında aramız cok iyiydi hatta eşimin tayin olayından dolayı yeni evliyken onlarla yaşadım 3 4 ay gibi cok iyi davrandılar haklarını yiyemem ama geçenlerde annemle bşr tartışmaları oldu ondan sonra kayınvalidemin her yaptığı bana dokunur oldu onun söylediği seylere normalde alınmazdım simdi tahmmül edemez oldum sizce hamilelik pskolojisi mi geçer mi siz olsanız napardınız bebek için bşr süre aynı evde kalmayı kabul edermiydiniz
Bence birlikte yaşamaktan Ziyade altlı üstlü otursanız daha iyi olur

Hamileliğiniz sürerken hatta hamile kalmadan önce ne konuşmuştunuz eşinizle? Bakıcı seçeneği o zamanlar vardı da şimdi mi yok oldu? Eğer hiç başka bir şansım yok diyorsanız kv’ye razı olacaksınız ya da mecbur işten ayrılacaksınız..

Burda kiralar cok yüksek o yuzden ayrı eve tasınmazlar bunu teklif edersem de cok yanlıs anlasılır . gözüm arkada kalmaz bebeğe cok iyi bakar benden bile daha iyi bakar ama bu ara anneme cok düştüm annem ağır konuşmuş asıl hata onda ama eşimi arayıp annemi şikayet etmesi cok zoruma gitti

Öğretmenim yaz tatilim var simdilik 1 bucuk yıl sonra krese vermek istiyorum 18 aylık ken

Annemin bize gelmesine karışma gibi bşr durum olamaz o zaman sessiz kalmam ve gözüm kimseyi görmez eşimde bu konuda bişey demez eminim çünkü ille annem demiyor senin annende gelse kabulum yeter ki çocuğa yabancı bakmasın diyor: (

Hamileliğiniz sürerken hatta hamile kalmadan önce ne konuşmuştunuz eşinizle? Bakıcı seçeneği o zamanlar vardı da şimdi mi yok oldu? Eğer hiç başka bir şansım yok diyorsanız kv’ye razı olacaksınız ya da mecbur işten ayrılacaksınız..
Eşim baştan beri bakıcıya karsıydı ama hamile kaldığım zaman aynı ilçedeydik orda evleri var sadece gündüz bebeği bırakacaktım ama benim tayinimden dolayı başka bir ilçeye taşındık şimdi aynı evde kalmak durumu oldu

Öğretmenim yaz tatilim var simdilik 1 bucuk yıl sonra krese vermek istiyorum 18 aylık ken
Canım cok küçük ama 18 aylık nasıl vereceksin?
Eşini bakıcı için ikna et bence.
Inanki lohusalık filan zor geçiyor nebileyim karişik sizin işte ne desem bilemedim tabiki kvden bakicidan daha iyi bakar ama

Canım cok küçük ama 18 aylık nasıl vereceksin?
Eşini bakıcı için ikna et bence.
Inanki lohusalık filan zor geçiyor nebileyim karişik sizin işte ne desem bilemedim tabiki kvden bakicidan daha iyi bakar ama
Bilmiyorum canım aslında bu yıl yaz tatiline kadar nasıl gittiğine bakıp seneye ona göre mi karar alsam

Bilmiyorum canım aslında bu yıl yaz tatiline kadar nasıl gittiğine bakıp seneye ona göre mi karar alsam
ücretsiz izin alma imkanınız var mı 2 yıl eğer maddi olarak bir sıkıntı olmayacaksa siz bakarsınız kimsenin gelmesine gerek kalmaz.

Maddi olarak biraz sıkışırız ama tayin istemem için 3 yıl calışma sartı var ya oyuzden ucretsiz izne ayrılamıyorum: (

Eşiniz annesinin bakmasını isteyebilir de yatılı kalmalarından başka seçenek yokmu. Evinizi yakına taşıyın hersabah götürün iş çıkışı alın . Mesleğiniz gereği de fazla çalışmıyorsunuz . 1,5 sene diyorsunuz az bi zaman mı .

Oğlende gidip aksam geliyorum ayrı evi teklif edemem kabul etmezler çünkü ayrı bir ilçede evleri de var :(

Eger gercekten iyi niyetli biriyse neden olmasin?anneniz bakmak istememis,bakici konusunda da esin kabul etmemis baska secenegin yok gibi...sende bu donemde biraz idare etmen gerekir,senin icin duzenini evini birakip bebeginize bakmaya geliyor,sende fedakarligina karsilik bazi durumlari hosgormen gerekir,annenin yapmadigini yapmis kadin sana bence gonlunu hos tut

Aynı koşullar bende de var. Ama ben hamilelikten önce kesinlikle bakıcı istediğimi belirtmiştim eşime. Annem gelmez, rahat edemez. Kayınvalide severek gelir, kayinpederle. Onlar burda diye sürekli gelen kayin misafirler...
Ben yorgun argın gelip eşimle çocuğumla vakit geçirmek isterken kendi evimde misafir gibi olacağım. Bu stres bebeğe de yansiyacak; çocuğumun anneanneye babaanneye ihtiyacı yok belki; ama anneye hem de sağlıklı, mutlu bir anneye ihtiyacı var. Belki eşimle tartışmam olacak; evimde özelim kalmayacak. Yok yani, benim kabul edeceğim bir şey değil. Yine de sizin hayatınız, koşullarınız.

Back
X